Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Biała Dama 20

tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

no wlasnie.. ja, jak już pisałam, dostałam na cerę diane-35 a potem też syndi-35, w obydwóch ulotkach jest pierwotne przeznaczenie - leczenie skóry... ale tak to właśne jest, że organizm to nie komputer, mi syndi naprawdę pomogły, ale to mnie..:) może najpierw zrób badania hormonalne, idź do ginekologa-endokrynologa - mnie właśnie ona przepisała te tabletki widząc wyniki właśnie zjechałam do domu, chooora jak nie wiem co, chyba też mnie grypa dopadła ech ech.. jutro chyba mnie czeka tournee po lekarzach..;) pozdrawiam!🖐️

Gość ilonazuzanna
biore yasmine, zle sie czuje juz jakis tydzien i tak sie zastanawiam czy to moze byc od tabletek, w sumie to raz wzielam tabletke i po 2 godzinach wypilam pol szklanki piwa, czy moglo to obnizyc ich dzialanie ?

Gość ilonazuzanna
biore yasmine i od jakiegos tygodnia zle sie czuje i zastanawia mnie czy to moze od nich... raz po wzieciu tabletki - uplynely 2 godziny wypilam pol szklanki piwa, czy moglo to zachwiac ich dzialanie ? zapewne zostane skierowana do ulotki- otoz na temat alkoholu w mojej ksizeczce nie ma ani slowa.

Gość ilonazuzanna
biore yasmine i od jakiegos tygodnia zle sie czuje i zastanawia mnie czy to moze od nich... raz po wzieciu tabletki - uplynely 2 godziny wypilam pol szklanki piwa, czy moglo to zachwiac ich dzialanie ? zapewne zostane skierowana do ulotki- otoz na temat alkoholu w mojej ksizeczce nie ma ani slowa.

Gość ilonazuzanna

Gość ilonazuzanna

Gość zaurocznie74
Nie konsultowałam tego z lekarzem. Tak się złożyło, że po 3 miesiącach zażywania zrobiłam przerwę, miałam pewne problemy... Teraz znów chciałam zacząć... Czy przerwa koniecznie musi trwać conajmniej 3 miesiące?

Gość zaurocznie74
Nie konsultowałam tego z lekarzem. Tak się złożyło, że po 3 miesiącach zażywania zrobiłam przerwę, miałam pewne problemy... Teraz znów chciałam zacząć... Czy przerwa koniecznie musi trwać conajmniej 3 miesiące? Porzdźcie...

Gość zaurocznie74
Nie konsultowałam tej miesięcznej przerwy z lekarzem. Miałam pewne problemy i dlatego zrobiłam przerwę. Czy przerwa koniecznie musi potrwać trzy miesiące? Zażywam Microgynon21. Poradźcie...

Gość zaurocznie74
Nie konsultowałam tej miesięcznej przerwy z lekarzem. Miałam pewne problemy i dlatego zrobiłam przerwę. Czy przerwa koniecznie musi potrwać trzy miesiące? Zażywam Microgynon21. Poradźcie...

Gość zaurocznie74

Gość zaurocznie74

Gość zaurocznie74

Gość zaurocznie74

Gość zaurocznie74

Gość zaurocznie74

Gość diana_p2
Witam mam problem. Wczoraj miałam upojną noc z moim chłopakiem, ale jak to czasem bywa straciłam głowę i zapomniałam że w czwartek troche wypilam na urodzinach znajomych a pozniej wymiotowałam. Tabletki biore od 4 lat i zawsze regularnie, do konca blistra zostaly mi dwie tabletki, czyli okres powinnam dostac za jakies 4-5. Chłopak nie skończył we mnie bo tak jak poprzedniczka nigdy jakos nie bylam do tego przekonana. Czy jest mozliwosc ze moge zajsc w ciaze?

Gość diana_p2
Witam mam problem. Wczoraj miałam upojną noc z moim chłopakiem, ale jak to czasem bywa straciłam głowę i zapomniałam że w czwartek troche wypilam na urodzinach znajomych a pozniej wymiotowałam. Tabletki biore od 4 lat i zawsze regularnie, do konca blistra zostaly mi dwie tabletki, czyli okres powinnam dostac za jakies 4-5. Chłopak nie skończył we mnie bo tak jak poprzedniczka nigdy jakos nie bylam do tego przekonana. Czy jest mozliwosc ze moge zajsc w ciaze?

Gość diana_p2

diana_p2 ile po zażyciu tabletki wymiotowałaś? Poza tym w płynie przed wytryskiem są plemniki,a możliwość zajścia w ciążę jest zawsze-wg. wskaźnika pearla 0,1% przy idealnym stosowaniu tabletek.

diana_p2 najlepiej poczekaj na krwawienie... 4-5 dni to niedługo...po tym, jak krwawienie wystąpi, możesz po jego skończeniu zrobić sobie test, wtedy wynik jest najbardziej wiarygodny... albo zrób sobie badanie krwi - wtedy wiesz na 100% czy zaszłaś w ciążę, czy nie..

olencja 26 DIANA powinna zacząć brać 2 op bez przerwy,bo jeśli zwróciła tabletkę z ostatniego tygodnia to zabezpieczenie szlag trafi... od tej zwymiotowanej powinna wziąć przynajmniej 7 tabletek

Gość OLka_28
Cześć laski widze że sobie na wzajem pomagacie (w końcu musimy trzymać się razem) Chciała bym zacząć współżyć ze swoim chłopakiem ale boje się DZIDZIUSIA :D. Nie wiem czy sama prezerwatywa bez tabletek wystarczy...słyszałam ze to nieprzyjemne.... a tabletki koniecznie musze konsultować z ginekologiem (chyba dla zdrowia to tak)

Gość OlkaFasolka28
Cześć laski widze że sobie na wzajem pomagacie (w końcu musimy trzymać się razem) Chciała bym zacząć współżyć ze swoim chłopakiem ale boje się DZIDZIUSIA :D. Nie wiem czy sama prezerwatywa bez tabletek wystarczy...słyszałam ze to nieprzyjemne.... a tabletki koniecznie musze konsultować z ginekologiem (chyba dla zdrowia to tak)

Gość OlkaFasolka28
Cześć :) widze że pomagacie sobie tutaj ja tez mam pytanie chciała bym zacżą współżyć z moim chłopakiem ale jestem zielona czy sama prezerwatywa wystarczy??? słyszałam że to mało przyjemne i czy jesli będe brała tabletki to musze je mieć wypisane od ginekologa nie mozna ich kupić w aptece bez recepty?

Olka Fasolka, tabletki to nie landrynki... każda z nas ma inny organizm, każda z nas stosuje inne tabletki (znaczy się, nie że jest 29383737 rodzajów tabsów, ale wiadomo o co chodzi)... jeśli podejmujesz decyzję o współżyciu i pigułkach, to pierwsze co - GINEKOLOG.. tylko lekarz może ci wypisać pigułki... a może się okaże, że nie możesz brać hormonów?... nikt ci nie da ot tak pigułek!!! GosiaQ racja, przegapiłam jakoś tą ewentualnie \"wydaloną\" tabletkę.. zależy jeszcze ile godzin po zażyciu Diana wymiotowała... jak ponad 4h to raczej zdążyło się wchłonąć... no ale to już powinna wiedzieć sama zainteresowana;)

Czesc to znowu ja ;) Olka_28 fakt jesteś troszke zielona jak to określiłas ale nie szkodzi bo nie kazdy tutaj wie wszystko :) wiec tak: z prezerwatywa zawsze jest niebezpieczeństwo ze cos sie stanie (np. pęknie) po za tym ja nie odczywam róznicy w odczuciach. Po tabletki musisz isc do ginekologa a z tym jest troche zachodu :) W aptece nie dostaniesz ich bez recepty. Ja stosuje podwójne zabezpiecznie dla pewnosci: globulki plemnikobójcze i prezerwatywe ale globulki juz sa nieprzyjemne ale dla chcącego nic trudnego :D Mam pytanie wzięłam pierwsza tabletkę w środku cyklu, bo tak kazał mi lekarz. Ile dni musze czekac zeby byc zabezpieczona bo wiem ze jesli wezmę pierwszego dnia cyklu to jestem od razu a w takim wypadku jak to dziala ??

Gość Agq
hej dziewczyny prosze poradzcie mi... w srode powinnam wziasc kolejna tabletke z nowego opakowania a niestety zapomnialam wziasc jej nawet w czwartek dopiero w piatek wzielam,ale niestety przed jej wzieciem wspolzylam z chlopakiem czy moge byc w ciazy??????????prosze o odpowiedz z gory dziekuje

Znowu mi cały post nie doszedł:o To dalsza część: czariza...\"czy któraś z was podczas brania tabletek miała plamienia lub krwawienia przed skończeniem opakowania ??\"--->Tak, ja...Pisałam tu o tym już kilka razy...Brałam Cilest 2 lata, zostały mi 4 tabletki z opakowania pojawiło się plamienie, trwało 2 dni i potem w przerwie normalnie okres miałam, poszłam do ginki i powiedziała, ze jak się powtórzy przy następnym to mam przyjść, zdarzyło się tak samo, 4 tabletki do końca i plamienie, poszłam i mi zmieniła na Regulon, powiedziała, ze to nietolerancja organizmu, wcześniej wykluczyła ciążę... \"przyznam się ze ostatnio posmarowałam się takim serum wyszczuplającym myślicie ze to mogło być od tego ??\"--->Nie, jeśli nie masz o czymś w ulotce, to znaczy, ze Ciebie to nie dotyczy...A masz przecież w ulotce Cilest napisane o krwawieniu międzyokresowym, co i jak, jakie mogą być przyczyny, wiem co mówię, bo ulotkę Cilest znam:)A Ty pewnie nie czytałaś, albo nie pamiętasz, ze tam masz, a warto do niej sięgać w takich sytuacjach, zobaczyć czy info jest, mniej zmartwień i oczekiwania na odpowiedz na forum... \"albo od odchudzania czy wysiłku fizycznego ??\"--->Nie... \"myślicie ze to normalne ??\"--->Nie, to nie jest normalne, jeśli się bierze dalej niż po 3 opakowaniu...Idź do lekarza... frezja-frezja...Wkładki higieniczne:) \"bo niestety mogą być za słabe...\"--->Albo za mocne...Mnie zmieniła na \"lżejsze\"... GosiaQ...Ja od razu znalazłam:) Proooszę:) http://www.domzdrowia.pl/45449,mercilon-tabl-21-szt.html madziawawa...\"czy leki tj. gripex i polopiryna mogą osłabiać działanie Cilest?\"--->Dziewczyno, masz w ulotce dział interakcje z innymi lekami, to sobie porównaj skład to będziesz wiedzieć... \"szukałam w ulotce, ale tylko o antybiotykach jest mowa?\"--->Masz w Cilest podane co osłabia anty, więc zaglądasz do ulotki leków i patrzysz czy mają substancje, które są podane w Cilest jako osłabiające działanie...Jeśli nic o tym nie ma to znaczy, ze luz... Nie wysyłaj posta kilka razy, mimo wyskoczenia błędu post dojdzie... Pierwsze tabletki...\"Może po prostu chodziło o to \"typowe stosowanie\"\"--->Też nie siądzę, że to o to chodzi...Chociaż nieiwem...Kurde, nigdy się nad tym nie rozwodziłam:P Dziewczyny, nawet jeśli ten wskaźnik to tak jak Wy mówicie, że przez pierwszy rok jest wyższy, w co nie wierze, to i tak, ja brałam te tabletki 2 lata i w ciążę nie zaszłam więc wiecie...Myślę, ze to chodzi o to co napisałam wyżej, a jeśli nie to nie wiem o co, ale na bank nie o to, co Wy piszecie:) A tu nadrabiam to co wcześniej pominęłam, bo to różnie dochodzi jakoś:P naildor...Podmiot odpowiedzialny Janssen – Cilag International N.V. Turnhoutseweg 30 B – 2340 Beerse Belgia Wytwórca, gdzie zwalniana jest seria produktu końcowego Janssen Pharmaceutica N.V. Turnhoutseweg 30 B – 2340 Beerse Belgia W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji należy zwrócić się do przedstawiciela podmiot odpowiedzialnego: Janssen-Cilag Polska Sp.z o.o. ul. Iłżecka 24 02-135 Warszawa Co do tego trądziku, to wcale nie musi działać to na Ciebie, to ogólne założenie, że mogą Ci pomóc na trądzik, a jak Twój organizm zareaguje to nikt nie wie... \"czyli z tego by wynikało ze te 5% to po prostu zależy od regularności stosowania\"--->Nie, nie, ja nie to miałam na myśli...Te, które wpadają na tym 1 %, to najczęściej wpadają w czasie tego pierwszego roku brania i jest ich takich 5 %...Ale nie wiem czy ja to dobrze rozumiem:P emigala...Ja nie, ale co Ci dadzą opinie, ja Ty i tak pewnie zareagujesz na nie inaczej i nie sugeruj się kimś, bo każdy jest inny i ma inny organizm, itp... regsfdv...Tabletki anty nie są na trądzik tylko zabezpieczają przed ciążą, jeśli już na coś pomagają to jest to skutek uboczny i nie jest to ustalone odgórnie tylko zależy od organizmu...Tobie może jakiś rodzaj pomóc na trądzik, ale wcale nie taki, jaki pomógł którejś tam...Nie ma tak... \"I kiedy zaczyna się opakowanie, tzn. pierwsza pigułkę?\"--->Pierwszą bierzesz w pierwszy dzień okresu...Jeśli weźmiesz 2 czy tam 5, bo tak powie Ci lekarz, to musisz się jeszcze dodatkowo zabezpieczać przez co najmniej 7 dni... \"Chce zacząć brać tabletki i dodatkowo chciałabym, żeby zadziałały na moja trądzikową cerę. Które polecacie najlepiej?\"--->To nie jest tak, że Ty sobie wybierasz jakie chcesz, bo ktoś Ci tu napisze, że te dane pomagają na trądzik!!Idziesz do ginekologa, robisz badania i na podstawie wyników lekarz dobiera Ci najlepsze dla Ciebie. Może Ci na trądzik pomoże, może nie, to się okaże w trakcie... \"Mam 24lata i czy mogłabym brać te z najmniejsza dawka hormonów\"--->Lekarz ginekolog, rozmowa, badania, recepta, ni inaczej, nie wybierasz tabletek sama ot tak!! \"i od razu po pierwszej uprawiać seks bezpiecznie? \"--->Jeśli pierwszą zażyjesz w pierwszy dzień okresu i będziesz przestrzegała wszystkich zasad w braniu, to jesteś zabezpieczona po 4 h od zażycia pierwszej...Ale pamiętaj, że masz 1 5 ryzyka... Nie wysyłaj posta kilka razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie... ilonazuzanna...Możesz przez 3 pierwsze opakowania się dziwnie czuć - ulotka!! \"w sumie to raz wzięłam tabletkę i po 2 godzinach wypiłam pół szklanki piwa, czy mogło to obniżyć ich działanie?\"--->NIE!!Do jasnej ciasnej - masz do opakowania dołączoną ulotkę, to przeczytaj ją i się dowiesz co i jak... \"zapewne zostanę skierowana do ulotki - otóż na temat alkoholu w mojej książeczce nie ma ani słowa\"--->No to skoro nie ma, to po co pytasz?Po co robić sobie na siłę problem...Jeśli czegoś nie masz w ulotce, to znaczy, że Ciebie akurat to nie dotyczy!! Nie wysyłaj posta kilka razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie... zaurocznie74...\"Czy przerwa koniecznie musi trwać co najmniej 3 miesiące?\"--->No najlepiej...Wtedy najmniej to odczujesz...Skonsultuj się z lekarzem i tak, bo to można by rzec konieczne... To samo co wyżej: Nie wysyłaj posta kilka razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie... diana_p2...\"w czwartek trochę wypiłam na urodzinach znajomych a później wymiotowałam\"--->Wzięłaś wtedy tabletkę zastępczą?To znaczy, czy postąpiłaś tak jak masz w ulotce?(Zakładam, że masz tak, jak piszę)...Jeśli nie, to masz pewnie napisane, co masz zrobić w takiej sytuacji, czy masz się zabezpieczać dodatkowo, co i jak...Jeśli miałaś to masz lipę, bo nie minęło jeszcze 7 dni... \"Chłopak nie skończył we mnie bo tak jak poprzedniczka nigdy jakoś nie byłam do tego przekonana.\"--->W śluzie przed wytryskiem mogą być plemniki... \"Czy jest możliwość ze mogę zajść w ciążę?\"--->Kurde, dziewczyno, no!!Zawsze masz możliwość zajścia w ciążę!!Zawsze, nawet jak bierzesz jak w zegarku, itp, wszystkich zasady przestrzegasz...Masz wtedy 1 % ryzyka...Jak wymiotujesz, skuteczność się obniżą, chyba, że nie zwymiotowałaś w czasie pierwszych 3 godzin od zażycia, albo jak tak, to, że postąpiłaś tak jak masz w ulotce...Musisz działać według swojej ulotki, ja nie wiem jakie Ty tabletki bierzesz i co w ulotce masz, to już Twoja działka, żeby dobrze postąpić według SWOJEJ ulotki, a nie według naszych rad... To samo co wyżej, już się powtarzam: Nie wysyłaj posta kilka razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie... GosiaQ...\"DIANA powinna zacząć brać 2 op bez przerwy,bo jeśli zwróciła tabletkę z ostatniego tygodnia to zabezpieczenie szlag trafi\"--->A to już zależy od tabletek jak się robi...Ja mam Cilestów i Regulonu i w jednych się robi inaczej niż w drugich...Więc musi zobaczyć co ma w swojej, a nie:P OLka_28...\"Nie wiem czy sama prezerwatywa bez tabletek wystarczy\"--->Ogólnie jeśli nie pęknie, nie zsunie się to daje Ci 100 % pewności, no ale wiesz, jeśli pęknie to lipa...Więc ryzyko jest spore... \"słyszałam ze to nieprzyjemne.... \"--->Dla mnie nic strasznego... \"a tabletki koniecznie muszę konsultować z ginekologiem (chyba dla zdrowia to tak)\"--->Musisz koniecznie, musi Cię zbadać, przeprowadzić rozmowę, skierować na badania i dobrać tabletki, bez lekarza ani rusz, bo nawet recepty nie dostaniesz, tym samym tabletek... Nie dostaniesz tabletek bez recepty, poza tym badania to podstawa!! To samo co wyżej, już się powtarzam po raz kolejny: Nie wysyłaj posta kilka razy, mimo pojawienia się błędu post dojdzie...

Gość Agq
hej dziewczyny prosze poradzcie mi... w srode powinnam wziasc kolejna tabletke z nowego opakowania a niestety zapomnialam wziasc jej nawet w czwartek dopiero w piatek wzielam,ale niestety przed jej wzieciem wspolzylam z chlopakiem czy moge byc w ciazy??????????prosze o odpowiedz z gory dziekuje

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować