Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lajla

Cambridge-czy ktos stosował?

Polecane posty

Witajcie dziewczyny! 🌼 Mamokim: mroczki mogą być efektem osłabienia organizmu. Jesz teraz bardzo mało kcal i organizm trochę się buntuje. Zobaczymy czy dolegliwości te nie ustąpią. Uważaj przy weekendowych porządkach w domu i nie wykonuj zbyt energicznych ruchów. Mam nadzieję, że pijesz tyle płynów ile należy (min 2 litry). Wiem, że czasami trudno tyle w siebie wlać ale musisz pić, jednym z objawów odwodnienia jest m in. zaburzenie widzenia. Niestety nie mieszkam w Warszawie, moje kochane miasto to Wrocław ❤️. Skoro masz ponad 173 cm to musisz jeść 4 torebki. Dostarczasz w ten sposób swojemu organizmowi pełnego zapotrzebowania na witaminy, makro i mikroelementy. Jeśli będziesz jadła mniej w organizmie zacznie powstawać deficyt tych cennych składników. Kiedy w takim stanie zakończysz dietę i powrócisz do normalnego żywienia organizm z niedoborami zacznie łapczywie gromadzić wszystko co zjesz i efekt jo-jo prawie murowany! Dieta Cambridge jest tak obliczona i tak zbilansowana, że skoro masz jeść 4 torebki to je spożywaj. Co do batoników to nie spotkałam się z takimi doświadczeniami, o których piszesz. Moje klientki kupują batoniki i są bardzo zadowolone, że mogą coś pogryźć, a nie tylko pić. Coś dziwnego jest z tą zupką pomidorowa... jedni się nią zajadają (patrz: ja), a inni nie mogą jej znieść. Chciałam ci zaproponować, żebyś nie ważyła się codziennie. Wiem, że chciałabyś widzieć codziennie kilo mniej ale czasami można się rozczarować i zniechęcić. Stań na wagę np. raz w tygodniu, a jak nie wytrzymasz to np. co 3 dni. Niestety kilogramy znikają dużo wolniej niż ich przybywa. :( Trzymam kciuki !!! Dakora: mam nadzieję, ze maba się nie obrazi, że ja odpowiadam na Twoje pytanie... nie wiem po prostu kiedy ona tu zajrzy. Przy niedoczynności tarczycy zaleca się stosowanie tzw. diety modyfikowanej. Polega ona na spożywaniu 2 torebek diety cambridge + 1 posiłek konwencjonalny (gotowany drób, ryby, podroby + warzywa). Dodatkowo konsultant powinien poprosić cię żebyś wypełniając kartę zdrowia udała się do swojego lekarza, który ci powie czy możesz stosować taką dietę czy nie. Jeśli lekarz wyrazi pozytywną opinię powinien podpisać się na karcie zdrowia, którą otrzymasz od konsultanta. Twój lekarz, lepiej niż konsultant, orientuje się jaki jest stan Twojego zdrowia. Generalnie niedoczynność tarczycy (w przeciwieństwie do nadczynności) nie jest przeciwwskazaniem do stosowania diety Cambridge. Jednak dla Twojego większego bezpieczeństwa powinnaś skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Co do utraty kilogramów podczas stosowania diety modyfikowanej to jest to proces wolniejszy niż podczas diety ścisłej. Nie ma jednak zbyt wielu możliwości abyś nie schudła ponieważ spożywasz dziennie około 600-700 kcal, a w takiej sytuacji organizm musi wykorzystać energię zgromadzoną w tkance tłuszczowej. Pozdrawiam Was serdecznie papa ❤️

Gość da-kora
Dziękuję za tak szybką odpowiedz, w poniedziałek jestem u swojego lekarza, popytam no i zobaczymy. W niedoczynności jest tak że sie nie obżerasz a tyjesz. Mnie przybyło prawie 6 kg, zrobił się brzydki wałek tam gdzie nie powinien i to właśnie skłoniło mnie do pójścia do lekarza no i wyszło co wyszło. Ale się nie poddaję, jeśli nie wyjdzie z Cambrigde to może Montigniac. Jestem zdesperowana w zgubieniu nadwyżki dziękuję i pozdrawiam , dakora ps świetna jest ta strona, spędziłam wczoraj u Was bite 4 godziny

Hejka Laseczki, Megi, Ty to normalnie anioł jesteś:D. Dziękuję, dziękuję, dziękuję. 🌻 🌻 🌻. Ja dzisiaj tak króciótko, bo to weekend; chłopina się nudzi i muszę mu towarzyszyć:). Wczoraj zero mroczków, samopoczucie świetne. Dzisiaj tak samo. A na wadze znów pół kilo mniej. Przepraszam, Megi, ale dopóki kiloski spadają- muszę się ważyć. Przestanę, jak waga się zatrzyma. Podsumowując: dzień piąty ścisłej diety - 3 kilo w dół( od początk dietki). Świetnie. Da -kora, super, że nas znalazłaś!!!!! Zaglądaj jak najczęściej, a najlepiej -jeśli lekarz tylko pozwoli- przyłącz się do mnie. Trzymajcie się cieplutko😘

Gość da-kora
Dzięki mamakin za dobre słowo Ty też trzymaj kurs, może rzeczywiście w grupie raźniej i więcej się zrzuci Ale, ale możecie mnie oświecić co z tym nikiem pomarańczowym??? Chodziłam dzisiaj po kafeterii -- i trafiłam na innym forum zajadłą pyskówkę w tym temacie Oświećcie mnie bo ja zielona pozdrawiam dakora

No i nie mogę wyjśc z tego kompa -- mam pytanie gdzie szukać konsultantki w obrębie Katowic??? :(

Cześć wszystkim! Także chciałabym zacząć się odchudzać DC. Przeczytałam kilka ostatnich stron tego forum i jestem nastawiona bardzo pozytywnie. Zastanawiam się natomiast czy przy tak szybkiej utracie wielu kilogramów {mam do zrzucenia 10} nie występują efekty uboczne w postaci obwisłej skóry i utracie jędrności piersi?

Cześć dziewczyny! Mamokim suuuper wynik 🌼. Jak tak obserwuję Twoje postępy to sama postanowiłam ograniczyć jedzonko i zgubić przynajmniej 3 kiloski... och ale jak ja lubię jeść. Nie mogę jednak czytać waszych liścików z pełnym brzuszkiem bo to nieuczciwe. Bardzo się cieszę mamokim, że dolegliwości ustąpiły. Zajmij się porządnie facetem bo chłopy ❤️ to skarby naszego życia i należy o nich dbać. Dakora jeśli nie chcesz kupić dietki przez internet to zadzwoń do Centrum Diety Cambridge do Warszawy i tam zapytaj o konsultantkę w Katowicach. Tel do centrum 022 859 03 04. Nie zdziw się jeśli konsultantka nie będzie potrzebowała zgody Twojego lekarza bo jak pisałam niedoczynność tarczycy nie jest przeciwwskazaniem do stosowania Cambridge. Ja jednak kiedy moje klielntki mają problemy zdrowotne proszę czasami o taką konsultacje aby nikomu nie zaszkodzić. Miło powitać cię Grysek wśród nas:) Odwiedzaj nas często – będzie raźniej. Co do twojego pytania to nie musisz się obawiać widocznej utraty jędrności piersi i obwisłej skóry. Na pewno skóra wolniej będzie się dostosowywała do „mniej ciebie” ale nie ma powodu do paniki. Wszystko zależy od tego ile masz lat. Za prawidłową jędrność skóry odpowiadają kolagen i elastyna. Wraz z wiekiem organizm traci zdolność odbudowy tych związków. Więc im jesteś starsza tym mniej jędrna jest twoja skóra. Istnieją jednak preparaty (balsamy, kremy, tabletki), które poprawią wygląd ciała. Jeśli obawiasz się o utratę jędrności możesz zawsze stosować któryś z preparatów polecam też masaż, który pobudzając krążenie poprawia wygląd skóry. Utrata 10 kilogramów to nie to samo co utrata np. 100 kg gdzie przypuszczam, że bez operacji plastycznej się nie obejdzie. Pozdrawiam Was wszystkie gorąco ;) Mamakim trzymaj tak dalej. Jestem z tobą !!!

do megi79 - dziękuję 🌼 na poważnie zaczynam od jutra -- po wizycie u endokrynologa dzisiaj jestem na tartej marchewce rany -- niby jeśc mi sie nie chce a coś bym przekąsiła i jak tu wytrzymać bez tabletek?? Dopytam sie wszystkiego jutro bo widze że bez wspomagaczy może byc kiepsko trzymajcie się :)

Cześć Dziewczyny:), cieszę się, że jest nas coraz więcej. U mnie niestety dzisiaj wielki kryzys. Rano wmusiłam w siebie zupkę. Potem pojechaliśmy na spacer do lasu. Ok. 14-tej chciałam zjeść drugą zupcię. Niestety nie dałam rady- przepraszam, że wdaję się w szczegóły- ale po prostu zwymiotowałam. Druga i trzecia próba także spełzły na niczym. Oczywiście nie poddaję się. Piję wodę i czerwoną herbatę. Zrobiłam pyszny obiadek dla rodzinki i w ogóle mnie to nie obeszło. Po prostu nie chce mi się jeść. Samopoczucie( jeśli nie liczyć tych pawi) świetne. Nie jestem osłabiona, mam sporo energii. Megi, Aniele Mój, tak mi przykro, że Cię zawodzę. Liczę, że jutro z apetytem rzucę się na poranną zupkę. Dziewczyny, mam nadzieję, że moje doświadczenie nie zniechęci Was do podjęcia diety. Będę robiła wszystko, żeby wytrwać do końca:))). Wielkie buziaczki. Do jutra:)

WYMIĘKŁAM😭!!!! próbowałam dzisiaj 3 razy i nie mogłam przełknąć. :(. Megi, błagam powiedz, czy jeśli przez tydzień będę na innej diecie- ta monotonnia była dla mnie nie do wytrzymania- to potem mogę wrócić do Cambridge? Tydzień to jest max ile mogłam wytrzymać. Ja chyba po prostu juz tak mam- na diecie kapuścianej cofki miałam piątego dnia. Liczę, że mnie nie opuścisz w biedzie🌻. A tak w ogóle to zostało mi kilkanascie zup pomidorowych i te mogę po prostu komuś oddać. Wiem, że ten smak jest nie dla mnie -a szkoda, żeby się zmarnowały. Są ważne do maja przyszłego roku. Pozdrawiam Was Moje kochane- ja od dzisiaj jestem na takiej diecie z serkiem topionym;(. Trwa 5 dni. Potem, jeśli Megi pozwoli:), znów wrócę na Cambridge. Oczywiście będę tu zaglądała.

Gość Betty_1
Diete skonczylam ponad 7 miesiecy temu w maju 2004 (dwa tygodnie scisla+tydzien mieszana). Schydlam na diecie 6 kg i od tego czasu nie przytylam ani grama a wrecz przeciwnie mam takie tygodnie kiedy waze nawet o 2 kg mniej. Nie jestem od tamtej pory na zadnej diecie. Jestem zaskoczyona bo sadzilam ze za 2 czy 3 miesiace wroci mi waga i znowu zaczne Cambridge, ale nie musze. Co jem teraz? A wiec dieta w naturalny sposb spowodowla ze jem o polowe miej niz przed dieta (wiecej nie potrzebuje), Nie jem smietan, masla, tlustego mleka, staaram sie jadac produkty bez cukru i tuszczu, ale bez przesady. Zmniejszylam do minimum makaron, ryz, ziemniaki, kiedys pol a nawet cala paczka ryzu teraz 2 lyzki, 2-3 ziemniaczki. Nie jem pieczywa zwyklego, wylacznie chrupkie (mniej wiecej raz na miesiac jedna buleczke czy kromke chleba). Mieso rzadko. Duzo owocow, warzyw i mleka oraz niemal codziennie owsianke lub musli - swietnie oczyszcza. Żadnych sokow, oczywscie nie slodze herbaty. I powiem cos co pewnie zaskoczy wszystkich - nie odmawiam sobie ciasta lub slodyczy jak mam ochote i okazje. Oczywscie bez przesady. A tak w ogole to normalnie zyje ani szczegolnie nie mysle o tym co jem. Jem po prostu mmniej. Piersi mam mniejsze o rozmiar ale w udzie 5 cm mniej,w pasie 4 centymetry, plaski brzuch. Z przyjemnoscia patrze w lustro. Pisze nie po to zeby sie pochwalic ale zeby zachecic WAS. A nie bylo latwo na poczatku, poczytajcie moje zmagania w forum w maju 2004. Pozdrawiam wszystkich. Zwlaszcza Mambe, ktora duzo mi radziala. Buziaczki PS Jeszcze jedno. Slyszalam opinie na tym forum ze ta dieta nie jest dla ludzi "szczuplych". I musze sie tu nie zgodzic. Ja w porowanaiu do innych pewnie uznana bylabym za chuda. Ale mialam nadmiar tluszczu na brzuchu, udach i dieta pozwolila mi to spalic i wrocic do wagi ktora zawsze mialam. Za jakis czas znowu sie odezwe i powiem i czy przytylam.

Gość Betty_1
Diete skonczylam ponad 7 miesiecy temu w maju 2004 (dwa tygodnie scisla+tydzien mieszana). Schydlam na diecie 6 kg i od tego czasu nie przytylam ani grama a wrecz przeciwnie mam takie tygodnie kiedy waze nawet o 2 kg mniej. Nie jestem od tamtej pory na zadnej diecie. Jestem zaskoczyona bo sadzilam ze za 2 czy 3 miesiace wroci mi waga i znowu zaczne Cambridge, ale nie musze. Co jem teraz? A wiec dieta w naturalny sposb spowodowla ze jem o polowe miej niz przed dieta (wiecej nie potrzebuje), Nie jem smietan, masla, tlustego mleka, staaram sie jadac produkty bez cukru i tuszczu, ale bez przesady. Zmniejszylam do minimum makaron, ryz, ziemniaki, kiedys pol a nawet cala paczka ryzu teraz 2 lyzki, 2-3 ziemniaczki. Nie jem pieczywa zwyklego, wylacznie chrupkie (mniej wiecej raz na miesiac jedna buleczke czy kromke chleba). Mieso rzadko. Duzo owocow, warzyw i mleka oraz niemal codziennie owsianke lub musli - swietnie oczyszcza. Żadnych sokow, oczywscie nie slodze herbaty. I powiem cos co pewnie zaskoczy wszystkich - nie odmawiam sobie ciasta lub slodyczy jak mam ochote i okazje. Oczywscie bez przesady. A tak w ogole to normalnie zyje ani szczegolnie nie mysle o tym co jem. Jem po prostu mmniej. Piersi mam mniejsze o rozmiar ale w udzie 5 cm mniej,w pasie 4 centymetry, plaski brzuch. Z przyjemnoscia patrze w lustro. Pisze nie po to zeby sie pochwalic ale zeby zachecic WAS. A nie bylo latwo na poczatku, poczytajcie moje zmagania w forum w maju 2004. Pozdrawiam wszystkich. Zwlaszcza Mambe, ktora duzo mi radziala. Buziaczki PS Jeszcze jedno. Slyszalam opinie na tym forum ze ta dieta nie jest dla ludzi "szczuplych". I musze sie tu nie zgodzic. Ja w porowanaiu do innych pewnie uznana bylabym za chuda. Ale mialam nadmiar tluszczu na brzuchu, udach i dieta pozwolila mi to spalic i wrocic do wagi ktora zawsze mialam. Za jakis czas znowu sie odezwe i powiem i czy przytylam.

Gość Betty_1

Gość Betty_1
Przepraszam wszystkich! Nie wiem jak to sie stalo ze moja wypowiedz pojawila sie trzy razy!

Ojojojo! Mamakim co się dzieje z Twoim samopoczuciem :) ? Jeśli źle czujesz się na Cambridgu to można w miejsce 1 torebki właczyć 1 posiłek domowy (gotowany kurczak, podroby, rybka + warzywa) tzw. dieta modyfikowana. Nie mam informacji na temat powrotu do diety ścislej po 1 tyg przerwy. Nie znam osoby, która tak robiła. Sama musisz podjąć decyzję czy chcesz sprobować ponownie. Jeśli przeprowadziłabyś pełny cykl diety cambridge (ścisla+modyfikowana) to ponownie możesz powtórzyć ten schemat po 2 tyg diety 1000kcal. Trzymam za Ciebie kciuki. Daj znać co postanowiłas. ❤️ Gratulacje Betty_1 🌼 Pozdrawiam wszyskie dziewczyny ! :)

MEGI:D, tak się cieszę, że tu zajrzałaś. Samopoczucie mam świetne, dużo energii i w ogóle. To nie było tak, że ja miałam ochotę coś zjeść- mogłam nic nie jeść byle nie te zupki- także na razie w moim przypadku dieta łączona także na razie odpada. Przerwanie diety uważam za swoją wielką porażkę, ale nie zamierzam z niej zrezygnować na dobre. Od wczoraj jestem na restrykcyjnej diecie ( niecałe 600 kcal), w weekend 1000. Nie rzuciłam się broń Boże na jedzenie. Po prostu myślę, że odczekam tydzień lub dwa i znów zabiorę się za DC. Jak na razie waga nie wariuje, a od wczoraj spadło mi niecałe kilo. To już w sumie ponad 4 przez tydzień. Odpocznę sobie troszkę od zupek i znów się za nie wezmę. Jedno jest pewne dzięki DC nie odczuwam głodu, skurczył mi sie żołądek i z łatwością przychodzi mi stosowanie innej diety, która nawiasem mówiąc też pewnie po jakimś czasie mi sie znudzi, bo codziennie je się to samo;). No cóż zupki jarzynowe i grzybowe czekają na lepsze czasy, a pomidorowe nadal są do wzięcia gdyby ktoś miał ochotę. Buziaki dla Wszystkich, a szczególnie WIEEELKIE dla Megi 👄

Mamakim 🌼 nie uważaj przerwania diety za porażkę... no coż Twoj organizm troszkę się zbuntował. Wierze jednak, że za 2 tyg wrócisz do Cambridge. Staraj się utrzymać to co osiągnęłaś - 4 kilgramy to całkiem sporo. Napisz czasami jak ci idzie i co u ciebie słychać. Będę zaglądała tu codziennie. Pozdrawiam cię gorąco ;) ❤️

Megi, nawet nie wiesz, jak mi miło, że nie odwróciłaś się ode mnie ze wstrętem. ;) Bardzo, bardzo dziękuję za wsparcie. 😍 Będę się meldowała codziennie. Na razie jestem na dietce pięciodniowej i pewnie pociągnę ją do przyszłego poniedziałku. A potem znów powracam na DC. Moja waga przystopowała, ale co najważniejsze nie idzie w górę. Ponad pięć kilo mniej w 10 dni to chyba i tak niezły wynik, chociaż tak jak pisałam mam z czego zrzucać:(. Megi, a może Ty byś chciała te pomidorówki? Daj znać, proszę. Oczywiście oddam je za darmo- nie cierpię, jak coś się marnuje. Dziękuję Ci za wszystko. Pozdrawiam serdecznie, M

Witaj mamakim ❤️! Idą dla nas ciężkie czasy - wolne... ciężko mi w takie dni powstrzymać się przed podjadaniem. Muszę być jednak dzielna bo już kilka dni ograniczam jedzonko i jest mi lekko i przyjemnie :) Trzymam kciuki także za Ciebie! Pozdrawiam M 🌼

Hejka Megi🌻, faktycznie idą ciężkie dni, ale ja się już zabezpieczyłam- tzn. zabezpieczyłam rodzinkę. Nakupiłam dzisiaj kopytek, gotowych schabowych, surówki, szarlotkę i słodycze dla dzieci- takie których ja nie lubię:D. Nawet nie wejdę do kuchni, odgrzać na patelni to chyba potrafią:). Dla siebie kupiłam chudy ser i kapustę kiszoną. Jakoś to będzie. Pogoda piękna, to może troszkę więcej spacerów sobie zaaplikuję. Buziaczki ❤️, melduję się jutro. PS. to co, chcesz te zupki? Jeśli nie dla siebie, to może je oddasz jakiejś miłej klientce. No weź, nie daj się prosić.

Witaj Mamokim ❤️ Dzisiaj jestem trochę rozdrażniona, może dlatego, że mam ochotę na słodycze... nie poddam się i nie ulegnę - tego jestem pewna. Irytują mnie ludzie, którzy kombinują i są nieuczciwi. Nie znoszę cwaniactwa, a ostatnio coraz częściej się z tym spotykam. Wiem, że to nie jest topik na temat tego co nas w życiu boli ale musialam się wyżalić... Napisz Mamokim kilka milych słówek bo czasami brakuje mi już wiary w ludzi. Idę zaraz na długi spacer może mi przejdzie... Mamokim mam propozycję aby Twoje pomidorówki się nie zamrnowały. Bardzo dziękuję, że chcesz mi je podarować :) ale ja mam inną propozycję... wymienię ci je na smaki jakie lubisz 🌼. Napisz do mnie na adres mailowy: dieta_cambridge@o2.pl dogadamy szczegóły. Torbki przydadzą ci sie jak wrócisz na Cambridge. Pozdrawiam M

Gość LadyWedding
Witam! Jutro zaczynam sobie dietkę cambridge i mam nadzieję że moze to coś pomoże.Na wszelki wypadek zrobiłam sobie komplet badanek wszelkiego rodzaju i wszystko wyszło książkowo.mam jednak pytanie.Często czytam o wypadających włosach itp.Czy w związku z tym można w czasie diety tak na wszelki wypadek brać jakies witaminy?? bo skoro nawet gumy nie mozna żuć to ja nie wiem...... Pozdrawiam i wspieram wszystkich potrzebujących....

Gość LadyWedding
Tak apropos jeszcze....Dziwi mnie to co czytam o jakiś kartach zdrowia i tym podobnych.Ja znalazłam na allegro ogłoszenie pochodzące z miasta gdzie mieszkam, zadzwoniłam, pojechałam, łapka w łapke 3 pudełeczka 330 PLN - proszę, dziękuję i dowidzenia.No i teraz niech ktoś mi powie o co chodzi?????

Gość moria_44
Witam! Czy jedząc normalnie (ale nie objadając się) śniadanie, małą przekąskę, obiad, podwieczorek i na KOLACJĘ zupkę Camridge schudłabym? Mam 22 lata, 173 wzrostu i 64 kilogramy. Chcę schudnąć tylko 5 - 6 i nie śpieszy mi się, dlatego pomyślałam o takim rozwiązaniu. Albo może lepiej zastąpić obiad zupkę. Będę bardzo wdzięczna za poradę :) :)

Gość adj
stosowalam dwie kuracje ,kosztowalo mnie to duzo wysilku i pieniedzy a ostatecznie i tak przytylam 2x10 kg wiec nie polecam.

Gość adj
stosowalam dwie kuracje ,kosztowalo mnie to duzo wysilku i pieniedzy a ostatecznie i tak przytylam 2x10 kg wiec nie polecam.

Gość *adrianka*
Ja stosuje DC od tygodnia i narazie ubylo mi 4,5 kg. Co do efektu jo-jo to zapobiega temu odpowiednie wychodzenie z diety oraz odzywianie i styl zycia (ruch) po zakonczeniu diety. Wiadomo ze jesli bedziesz duzo jadla i nie bedziesz sie ruszac to waga wroci - tak jest w kazdej diecie.

Gość *adrianka*
Do: adj A po jakim czasie od zakonczenia diety wrocilo ci to 20 kg?

Moriaa, sama zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, mnie się wydaje że tak z można schudnac, włąćzajac np aktywnosć fizyczna, ale konsultantci twierdza, albo scisła albo mieszana. Ja w jednymczasopiśmie o zdrowiu czy tałam, że zupka lub koktajl Cambridge może byc właśnie dla osób, ktore liza kalorie. Nie wiem, sama, jak ktoś ma jakieś zdanie na ten temat to bardzo proszę:)

Moriaa, sama zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, mnie się wydaje że tak z można schudnac, włąćzajac np aktywnosć fizyczna, ale konsultantci twierdza, albo scisła albo mieszana. Ja w jednymczasopiśmie o zdrowiu czy tałam, że zupka lub koktajl Cambridge może byc właśnie dla osób, ktore liza kalorie. Nie wiem, sama, jak ktoś ma jakieś zdanie na ten temat to bardzo proszę:)