Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MM-

On się rozwodzi i zaczyna związek ze mną

Polecane posty

Groszku:) Jak naszym mężczyznom nie będzie odpowiadać nasłonecznienie możemy pojechać same:P Ja marzę o Izraelu:) Wiem, że najfajniej jechać podobno w listopadzie:) Mój znajomy robił badania terenowe do doktoratu właśnie w Izraelu, szczęściarz wielki:P Pisał o tożsamości pokolenia\'68, które zmuszone było opuścić Polskę. Fajna praca. W Turcji byłam, nawet dwa razy, raz z rodzicami, to objazdem, nawet w Kapadocji, Skodą 105S w 40stopniowym upale, a moja mama właśnie tam odkryła, że jestw ciąży:P świetnie było, dwa tygodnie jeżdziliśmy po Turcji i dwa tygodnie po Grecji, i podróż w obydiwe strony. Nie było nas prawie całe wakacje:D A wróciłam brązowa, z białymi włosami. Pamiętam, że mi 7 razy skóra z nosa:P Drugi raz samochodem ze znajomymi, aż do Syrii zajechaliśmy naszym nissanem. wyprawa była na trzy samochody. i chyba jedne z lepszych wakacji w życiu. Aaaaaa i jeszcze raz, tylko w Stambule, samolotem z koleżanką, która miala faceta Turka, poleciałyśmy na 4 dni. Ale to na chwilę, więc sie nie liczy:) Turcja to bardzo dziwny kraj, Stambuł i wybrzeże to niemal zachód, a już za rogiem prawdziwy wschód. Moi znajomi nawet do Iranu pojechali, ja jakoś wtedy wymiękłam, już był Irak i te sprawy:P a oni wrócili zachwyceni.

No tak się złożyło, że lubię jeździć. I wracać potem do swojego domku:)

No widzę, że moje drogie koleżanki to zapalone podróżniczki :D:D:D:D:D Tylko dziewczyny nie rozjeżdżajcie się tak po świecie na tym topiku, bo mnie robi się coroz smutniej :O Włochy , Chorwacja , Grecja to moje typy na wakacje :D - w tym roku ograniczę się do oglądania stron internetowych :O ale za to w przyszłości mam zamier nadrobić ten rok :D:D:D:D Natomiast bardzo ale to bardzo chiałabym zobaczyć Hiszpanię ( te słynne byki na ulicach i święto pomidora - ale musiałabym tam być chyba przez kilka miesięcy bo byczki biegają w lipcu, a pomidorami to oni rzucają z tego co pamiętam we wrześniu ) No i marzy mi się zwiedzenie południa Francji - oczywiście winnice na pierwszym miejscu byłby przeze mnie zwiedzane :P a co ?? Tylko ciekawe czym tam leczą kaca? :D:D:D:D:D Niestety w tym roku mgę sobie tylko pomarzyć lub skoczyć na Słowację do termalnych kupeli :P Ale co tam, właśnie przekonałam mojego do nowych drzewek w ogrodzie i już nie będą tylko iglaki straszyły, bo zgodził sie mój maruda jeszcze na katalpę http://zielone.pl/index.php?m=ass&s=f00fyscfnv57k46fv4fy1wpd1d179sw1&id_ass=3360, i klon palmowy - czy wiecie jakie wielkie to było dla mnie wyzwanie? musiałam przysiąc, że sama będę grabić liście :D - ale mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to mi w tym mój maruda pomoże :D Pozdrawiam iście upalnie z pięknej małopolski :) Groszku przyjeżdżaj w rodzinne strony , bo nie ma to jak widok górek :) A wczoraj wracając z Opola gdy na horyzoncie dostrzegłam zarys szcytów beskidu małego wrzasnełam \" Uratowani\" - misiek miał ze mnie ubaw :D:D:D Nie wyobrażam sobie już życia bez gór, i jak nigdy rozumiem górali, którzy tęsknią za tym specyficznym widokiem :D:D:D:D Morze tez jest piękne, ale Bałtyk nie powala na kolana, za to ciepłe morza cool :D:D:D:D:D i ten zapach ziół w ciepłych krajach, woń lawedy , ale mi sie marzy :O Spadam stąd, bo jeszcze miśka zgwałce na wypad nad Adriatyk - chociaż on by się ucieszły, bo wczoraj kupiłam mu piankę do nurkowania właśnie na ciepłe wody :D:D:D:D:D:D:D

Zapomniałam wam dodać, że jednak będę miałą kuchnię otwarta na jadalnię i salon :D:D:D:D:D:D:D:D:D Ale cieszę się z tego :D:D:D:D:D:D:D no cóż mimo wielu wariantów różnych kombinacji nie mogliśmy zmieścić tak dużej kuchni, jadalni salonu i kilku innych niezbędnych pomieszczeń na powierzchni nie przekraczając 90 m na parterze, a otwarcie kuchni, a włąściwie brak ścian działowych na całym parterze spowodował cuda :D:D:D:D tylko jak to wszystko teraz ładnie umeblować?? :O bo ja mam gust raczej chłodno- biurowy, a moja maruda chce trochę akcentów ciepła - byleby tylko nie stworzył sie z tego sytl mieszano-nijaki :D:D:D:D:D:D:D:D:D Poszłam na kompromis i w salonie będzie dywan z baranich skórek, ale z nowoczesnymi wzorkami- cudo takie ostatnio wypatrzyliśmy w Zakopanem :D:D mam tylko cichą nadzije, że da się to jakoś połączyć :D, ale to już nie mój problem, bo w końcu za coś płacimy tym wizjonerom domów :D:D:D:D:D:D i wnętrz :D:D:D:D:D:D:D

Wita Was pani magister :) obroniłam się na piąteczkę i jestem bardzo happy :):)

Gość Na rozstaju drog
Dziewczyny, jako te bardziej doswiadczone, mozecie tu zajrzec: post z dnia 01:59 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3266302&start=0 i sie wypowiedziec tam co o tym myslicie. Jestem w moim zyciu na etapie teraz: "jestem w kropce" Dziekuje

Garnierka ;) gratulacjeeeeeeeeeeeeee ;) i oby tak ze wszystkim ci się ułozyło ;) Na rozstaju , kochana nie bardzo rozumiem o co pytasz! Nie każdy związek da się włożyć w ramy testu! a już na pewno nie takie związki w jakich my jesteśmy, bo nasi faceci już raz zostali skrzywdzeni w związku z kobietą! i nie jest tak prosto facetowi drugi raz uwierzyć i zaryzykować następny związek, a jeśli to zrobi to jest bardzo ostrożny zresztą kobiety po przejściach tez większą uwage przywiązuję nawet do małych i zdawałoby się błahych zdarzeń, słów, itp. Nie wiem co dla ciebie znaczy \"Jestem w moim zyciu na etapie teraz: \"jestem w kropce\" \" ????????????? Czyżby twój facet miał opory przed poproszeniem cię o rękę?? może potrzebuje więcej czasu! czyżby twój facet nie deklarował jasno waszych wspólnych planów?- może to za wcześnie dla niego! Myślę, że jeśli chcesz jakiejś konkretnej odpowiedzi to niestety ale musisz uzupełnić swój post, bo bynajmniej ja nie jestem jasnowidzem ;) i nie wiem co masz na myśli :O Pozdarwaim cieplutko ;)

Gratulacje pani magister :D Celi, mówisz klon palmowy... też Cię wzięło ;) My w tym roku też wyjazd przełożymy, bo będziemy urządzać mieszkanie. Obawiam się, że w przyszłym roku będziemy już budować dom i też nici z wyjazdu. Ale może się uda... My budując dom też zostawimy kuchnię otwartą, taką z wyspą żeby można było robiąc kolację posiedzieć razem w kuchni :) W łazience chcemy zrobić wannę wmurowaną w podlogę i okno od podłogi do sufitu. Pluskać się i oglądać łąki...ech :) Może faktycznie warto poświęcić przyszłoroczne plany urlopowe :) Komu dziś kibicujecie? Wiem, że Anouk, Ka i ja jesteśmy za Francją.

Groszku ;) wanna wpuszczana w podłoge też mnie ujeła, ale my będziemy mieć łazienkę na piętrze , więc nici z tego :P a szkoda :O Ale za to planujemy mały basen ;) i osobne miesce na grila i na ognisko ;) no i olbrzymi taras ;) A co do klonu palmowego to masz rację jest piękny, a sprawdż sobie jeszcze katalpę - to jest dopiero urodziwe drzewo ;) i do tego ma piękne kwiaty i strąki ;) Co do piłki , to mnie to jakoś nie pociąga:P Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego ani interesującego :P Jakoś 20 paru facetów uganiających się za piłką po murawie nie bawi mnie :P Pozdrawiam cieplutko ;) A ja dzisiaj zamiast nad wodą to kuruję moja marudę :O ciekawe czy za 3 dni będzie juz na tyle zdrowy aby spotkac się z ex w sądzie :P

Gość ta katalpa
to pięknie wygląda na zdjęciach... u mnie rosnie pod domem - koszmar - pełno pospadanych suchych strąków... ile trzeba pracy włożyć w wysprzątanie terenu, bleeeeeee......

Gość ta katalpa
no i oczywiście Włosi górą :):):):):):):):)

Pomarańczowa - jeśli oprócz krytyki wszelakiej nic nie wnosisz, odpuść sobie odpisywanie. Ciebie nie pytałam komu kibicujesz :P

Gość ta katalpa
to była uwaga do Celineczki, żeby może przemyślała sprawe przed sadzeniem tego okropieństwa. To tylko ładnie wygląda!! A ty czemu taka jakś czupurna? Czy ja cos tobie zrobiłam zielony groszku! nieładnie, oj nieładnie od razu na człowieka nie wiadomo za co najeżdżać...

Gość ...................._____.....
ale widać taka uroda tych, co przechodzonych mają...

Gość Do Katalpa
Nie przejmuj sie, nic zlego nie zrobilas. Na rozstaju drog - jak sobie zyczysz odpisze ci na tamtym temacie. Sprawdz.

Witajcie. Nie przeraża mnie to w katalpie, właśnie trwaja przygotowania do wycięcia orzecha i zasadzenia w to miejsce katalpy. Pisałam o tym nawet w topiku o roślinach doniczkowych. Katalpa jest cudna, nie strasznie mi nawet śmiecenie, zwłaszcza, że mam tam teraz orzecha:P Weekend boski, mimo że Francja przegrała:P

Myśle, że Gorszek bardziej odnosiła sie do wzmianki o kibicowaniu wiecznie symulującym Włochom:P

Anouk, przykro mi ze Francja przegrał, bo wiem ze barzdo kobicowałaś. Ja byłam za Włochami, jakoś mi poodpadali wszyscy po drodze. Pozdrawiam ciepło.

Yeny,witaj:) Mi też poodpadali wszyscy po drodze, została Francja tylko. Nadal uważam Zidane\'a za geniusza, smutno mi, że wczoraj skończył w tak marny sposób. I jestem przekonana, że Materazzi, który jest najbrutalniejszym graczem ligi włoskiej, szepnął mu coś \"czule\". Szkoda, że nerwy go poniosły:(

Garniera:) Gratuluję pani magister:) Życzę zasłużonych i pięknych wakacji:) A w te upały nawet w Polsce warunki są wakacyjno sprzyjające:)

Wiatam szanowne grono ;) Może i katalpa śmieci niemiłosiernie, ale jak ja miałam w perspektywie tylko iglaki na działce ,ktore żekomo miały być 7 cudem świata, to wolę nawet niesforną katalpę - przynajmniej nie będzie nudnej spokojnej monotonii:P Po za tym kazdy ma inny gust, a o gustach ponoć nie wypada dyskutować :P Ale i tak dziękuję za rady, teraz już wiem, że muszę marudę przygotować do porządkowania ogrodu, i jak zacznę teraz to jak już ogród bedzie to sama nie będę się uganiać za spadającymi strąkami ;:D:D A na razie mamy w donicy jodłę koreańską ;) i już nie mogę doczekać się na niej tych pieknych fioletowawych szyszek ;) Marzę jeszcze o sośnicy japońskiej, mikrobiocie,cisie pospolitym, szydlicy japońskiej, tuji zachodniej,świerku białym, cyprysiku nutkajskim, i kilku innych o żółtej barwie ;) ale najbardziej to marzy mi się sosna nadmorska :P niestety to marzenie pozostanie tylko marzeniem , bo w górkach ona nie dożyłaby końca zimy :O ,bo nie znosi tem. powietrza poniżej -10 :O Jedno wiem, że aby iglaki ładnie prezentowały się ,muszę tak je komponować, aby różniły się barwą i pokrojem tylko wtedy uwydatnię ich wszystkie indywidualne cechy ;) Anouk - tak mi przykro z powodu przegranej twoich faworytów:O, ale może za 4 lata bedzie po twojej myśli ;) , a i Fifa ma wprowadzić jakies zmiany - jakies krótsze rozgrywki ligowe i ponoć zwiększenie bramek ? czy coś takiego - wybacz ale dla mnie to abstrakcja i mogłam coś pokręcić ;) >do uszczypliwej pomarańczki - waż uważniej słowa, bo ty tez kiedyś możesz zostać tylko przechodzoną :D i jaką urodą wtedy twój parner bedzie się charakteryzował?????????:D:D:D:D Yennyfer ty tez jesteś kibicem?? A Garnierka to chyba jeszcze opija obronę , lub leczy kaca :D:D:D:D:D:D:D Pozdrawiam upalnie z dusznej i bardzo gorącej małopolski ;)

Groszku dopytałam się:D Najlepsza wioska w całej Grecji, gdzie turystów nie ma i jest tak swojsko to Pyrgadikia między drugim i trzecim palcem Półwyspu Chalkidiki:) Jest mały camping z wygodnymi bungalowami i sami Grecy:) Tata i wujek są tego samego zdania:) Z miejsc kontynentalnej Grecji dla mnie też to jest najwspanialsze. Ja jeszcze lubię Menagipanagiję:) Znajomy ma gaj oliwny, który schodzi ku morzu. Cudo!!!!!!!!!!!! Turystyczna głusza, jeśli chodzi o masową turystykę spod znaku Neckermana:P Polecam:) włąśnie takie małe wioseczki, lokalne, które nie dotknięte są jeszcze zarazą wielkiej turystyki.

TAk Celi, jestem kibicem. Gratulację dla Garniery - napisz ja obiecałaś. Pozdrawiam cały topik.

yeny, a Ty też może się wkręcisz w greckie klimaty? :) celi, coś dla ciebie:) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2553941&start=900 tak wyglądał mój zachwyt nad surmią-katalpą:) next weekend zostaje wycięty orzech:D nie muszę dodawać, iz go nie cierpię:P Szczerze Ci powiem że twó ogryd w zamysłach prezenruje sie imponująco. Lubię drzewa, szczególnie w różnych barwach liści:) Będzie na pewno slicznie. Jednak wróciłaś do pomysłu łączenia kuchni z salonem??? Witaj w klubie:P A pamiętam, jak byłaś odmiennego zdania:) Weekend spędziłam turystycznie-rozrywowo. Sobota cała we Wleniu-urokliwe, ale nieco zaniedbane miasteczko. Baza turystyczna taka sobie, ale klimaty nie do zapomnienia. Wieczorne mecze z przyjaciółmi. Byyyyło super:D

Anouk dzięki za linka ;) , nie miałąm pojęcia, że na kafe są miłośniczki kwiatów :D:D:D:D:D:D i innych roślinek :D Pobieznie przesledziłam topik i dochodzę do wniosku, że potrzebuję więcej wolnego :P , bo na nic nie mam czasu :O jak zobaczyłam ile linków wkleiłaś na tamtym topiku to szczerze ci pozazdrościłam - bo ja tylko praca, praca, praca i żeby chociaż z tego były kokosy :O ale nie tylko mase pracy mam :O Wczoraj miałam z moim długa rzeczową rozmowę o jego życiu, a właściwie jego przeszłości :O Postanowił ostatni raz zawalczyć o widzenia małej bez nadzoru byłych teściów i jeśli tym razem nic nie wskóra to powiedził , że odpuszcza sobie ! Po 7 latach biegania po sądach , próbach rozmowy z ex, przekonywaniu byłych teściów do tego ze mała potrzebuje ojca, mój ma dosyć, a oni nic z tego nie zrozumieli ! I tak go podziwiam, bo ja chyba po roku \"pieprznełabym tym wszystkim \" i już! Jutro ma kolejną sprawę o uregulowanie widzeń , już nie wiem jak go wspierać, bo szczerze powiedziawszy też mnie zmęczyła ta chora sytuacja! jedno wiem, że rodzina powinna być jedna na całe życie reszta to patologia, z którą prawie nikt sobie nie radzi !! Ta takie sklejane rodziny nie wszędzie da się posklejać :O I powiem wam, że z każdym miesiacem coraz mniej dążę do tego aby poznac jego córkę, on rośnie i jest coraz większa , a wiadmo, że małe dziecko jesteśmy w stanie bardziej zaakceptować niż duże :O

Celi, ja też mam kupę zawsze rzeczy do zrobienia. Ale moim kwiatom się tez cos ode mnie należy i trochę lektury, żebym mogła dbać o nie lepiej. A linki to zdjęcia do zdjęć moich kwiatków. W większości...

buu :( ale - już za 4 lata, już za 4 lata Francja będzie mistrzem świata!!! Tutystryka w stylu Neckermanna, to naprawdę koszmar, masz racje Anouk. Co do kwiató, iglaków i innych krzaków to moja mama jest normalnie zbzikowana na tym punkcie ;) Choć własny ogród i to pierwszy którym się zajmuje, kupiła 3 lata temu, dziś jest fachowcem :) A chwilę, gdy po raz pierwszy wzięła łopatę do rąk mam uwiecznioną na zdjęciu. Cała rodzinka była w szoku ;) Mi, póki co, Bozia oszczędziła tego talentu... ale chetnie was poczytam, bo może się zdarzyć, że w przyszłym roku przyda mi się ta wiedza. Kurzę blade, upał taki a mnie gardło boli i chyba ucho mi przewiało w sobotę nad morzem :(

Gość a ja to mam dopiero
dzień dobry !! Jestem tu nowa, mam podobne przeżycia do waszych z ta różnicą, że mój niemąż może widywać dziecko, ale pod opieką teściowej i ex żony ! Może nie miałabym nic przeciwko temu gdyby nie to, że one ciągle mnie obgadują do niemęża i on po powrocie od nich jest dla mnie nieznośny i opryskliwy! Już tracę nadzieję, że kiedyś między nami będzie dobrze , bo ile można czekać na normalność?? ja czekam tak już ponad 5 lat! od ich rozwodu mija w tym roku 10 lat, jego syn ma 15 lat ! Prosze poradzcie mi co ja mam zrobić??? jak mam z nim o tym rozmawiać, aby nie obarczał mnie twierdzeniem, że chcę go od syna odciągnąć?? Wszystkie moje próby rozmowy o tym jak on zachowuje się w stosunku do mnie po powrocie od nich nie dają rezultatów jedynie wywołują kłótnie! Nie mam już siły , zastanawiam się nad rozstaniem! Bo jeśli on nadal wierzy bardziej ex niż mnie to po co mi taki facet?? Ale z drugiej strony jak on tam nie jezdzi np. przez 4 mieisące to jest idealnym wymarzonym facetem ! Boże jak ja się męczę z tym wszystkim. Jak myślę sobie , że moje dziecko będzie miało takie przyrodzie rodzeństwo nafaszerowane nienawiścią do mnie, to aż boję się wybiegać w przyszłość! dziewczyny jak wy poradziłyście sobie z świadomością , że wasi mają dzieci z innymi kobietami, i że je odwiedzają ??????????/ Chyba warjuję, on dzisiaj ma popołudniu spotkać się z nimi wszytkimi ! Pomocy !