Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość smutna_małgosia

Dziewczyny z hirsutyzmem

Polecane posty

Gość gość
Dziewczyny blagam pomozcie mi! Co mam robic z tymi wlosami w nosie juz nie daje rady, jak Wy usuwacie czym, ja mam czarnee i widocznee ;////// na szybko wycinam nozczkami, penseta boli, krem do depilacji wszytskich nie rozpusci ;///// i wlasnieee wlosy na brzuchu golilam pare razyy i widac trocheee ;///

Gość gość
Tak Bromergon.Ja wlasnie nie jestem pewna czy tez przez tabletki mi sie te wlosy nie pojaily,dlatego boje sie brac,Mam raczej jasne owlosienie ale jak mi odrastaja to ciemne i twarde :(,nie chcialam ich usowac wydajac mase pieniedzy na lasery skoro nie znam przyczyny

Gość bromergon
Po pierwsze: tabletki bralas dla antykoncepcji czy dla kuracji hormonalnej? Pamietasz ich nazwe? Po drugie: podwyzszony poziom prolaktyny moze byc wywolany stresem. Moze tak bylo i w Twoim przypadku skoro juz potem nie mialas z nia problemow.. A badalas ja na czczo i drugi raz po godzinie lub dwoch po podaniu metoclopramidu czyli tzw. obciazenia? Po trzecie: jedna z wielu przyczyn hirsutyzmu jest PCO, czyli jajniki policystyczne. Robilas usg dopochwowe? Masz regularne miesiaczki?

Gość gość
gość Dziewczyny blagam pomozcie mi! Co mam robic z tymi wlosami w nosie juz nie daje rady, jak Wy usuwacie czym, ja mam czarnee i widocznee ;////// na szybko wycinam nozczkami, penseta boli, krem do depilacji wszytskich nie rozpusci ;///// i wlasnieee wlosy na brzuchu golilam pare razyy i widac trocheee ;///

Gość gość
Bralam dla antykoncepcji,pierwszy raz jak miala okolo 19 lat przez oklo 2 lata pozniej mialam okolo 2 letnia przerwe i bralam inne tabletki i chyba po tym jak je przestalam brac owlosienie sie pojawilo albo jak juz je bralam bylo to bardzo dawno temu i nie pamiatam dokladnie nie pamietam tez nazwy tabletek:( Bralam ten Bromergon juz dawno mialam tez wydzieline z sutkow, a teraz jak mieszkam w angli to jak sie juz doprosze jakis badan to mi zrobia i jakos zawsze wszystko jest w normie (nigdy nie mam wgladow do wynikow badan) Jakies 2 lata temu mialam torbiel na jajniku ale zniknela,podejrzewam ze znow moge miec,ide w czawertek do lekarza zeby mi dal jakies skierowanie na usg.

Gość gość
Cześć dziewczyny ! A zna może któraś z Was takie specyfiki na owłosienie jak olej z krokosza, czy maść bioxet itp? ma jakieś doświadczenia z metodami stosowanymi miejscowo typu maści, kremy czy jakieś naturalne rzeczy? :)

Gość gość
Naprawdę żadna z Was...?

Ja kiedyś stosowałam krem bioxet, ale redukcji owłosienia nie zauważyłam. Na pewno po kremie odrastały niektóre cieńsze i troszkę później, ale różnica była może 2-3 dni a stosowałam go ponad rok. Jest drogi i na pewno bym drugi raz nie powtarzała tej kuracji, bo efekty były znikome w moim przypadku.

Gość Malinowa_Róża
Smuciara, co u Ciebie? :)

Gość małpka z buszu
Malinowa Różo, mam nadzieję że tu jeszcze zaglądasz bo mam do ciebie pytania :) Podjęłam decyzję, że chyba daruję sobie dalsze wywalanie kasy na badania a przeznaczę ją na laser. Znalazłam fajny gabinet dosc blisko miejsca zamieszkania i chyba sie umówię na wizytę, zwłaszcza że lekarz mówił, że nawet jak podejmę leczenie to włosy mi od tego nie wypadną. Tam piszą, że robią próbę laserową, na czym to polega? Podejrzewam, że chodzi o sprawdzenie reakcji skóry na laser, czy robią to na skórze z włosami czy np. na ręce? Pamiętam, że robiłaś takie zabiegi i byłaś zadowolona, ile trzeba czekać na efekty? Ile w ogóle zabiegów potrzeba, czytam że zwykle kilka bo włosy są w różnej fazie wzrostu ale jeśli nie wyrywam ich od ok. 2 miesięcy to może wystarczy 1 zabieg?

Gość peacee
Witam Dziewczyny... wypowiadam sie tu juz ktorys raz, pierwszy był w wieku ok 16tu lat, kiedy odkryłam, ze w ogole itnieje cos takiego jak hirsutyzm... wiedziałam, ze muze isc do lekarza, ale nie zadnego nie odwiedziałam. Dziś mam 20 lat. Dalej nigdzie nie byłam... Zyje w miare normalnie, mam mnostwo znajomych, koleie sie wokoł mnie krecą... I dalej nikt nie rozumie, dlaczego wciaz jestem sama. I nie maja pojecia jak prosto brzmi odpowiedz :( Byłam już tyle razy na wakacjach i nigdy nie mogłam brac z tego okresu tyle, ile chciałam, bo wciaż martwiłam sie czy aby nikt niczego nie zauwazy. Ale zawsze jakos sobie radziłam... Nawet straciłam miłosc swojego zycia przez to cholerstwo. Owłosione mam całe ciało, mam jasną karnacje i włosy nie są mocno czarne, ale bardzo widoczne. W dodatku tak jak wspominałam - sa wszedzie... rece i brzuch rozjaśniam, nogi po prostu gole, wąsik wyrywam juz od dawna penetą, małe bokobródki wyrywam plastrami z woskiem. Jednak moją najwiekszą zmorą jest pupa :/ a jej kształ mi w tym nie pomaga. Wszyscy mysla, ze mam sliczny tyłek, nic tylko pokazywac, generalnie tez go bardzo lubie... ale w zyciu nie mogłabym go pokazac w "surowym" stanie. A już obnazyc sie przed facetem... KOSZMAR. Ale nie pisze tu tego wszystkiego tylko po to, zeby sie nad sobą pouzalać. Chce w koncu zrobic badania, bo okres mam regularny, nie mam problemu z trądzikiem, wieć mam nadzieje, ze to nie żadna choroba... ale oczywicie chce to sprawdzic. Tak wiec do wszystkich ze śląska - mogłybycie polecic mi dobrego endokrynologa? W sumie moze byc np. Wrocław czy nawet Krakow - pojade, tylko chciałabym wiedziec, ze jestem w dobrych rękach... I tez chciałabym wiedziec, jesli ktoras ma problem z pupą... co z nią robicie? Ja nie mam na nią pomysłu. Mam też jedną rade, prawdopododobnie nie dla wszystkich, ale mi pomogło: gdy w te wakacje spaliłam sie na buraka, głownie chodzi mi tu o nogi, po dwu dniach "spalenizna" przeobraziła sie w śliczną opaleniznę, a mooj problem z widocznymi śladami po goleniu na jasnej skorze po prostu znikł :) w dodatku włoski na udach stały sie mniej widoczne i tak jakby... słabsze do tego stopnia, ze nie musiałam ie golic nawet przez 3 dni, a dla mnie jest to naprawde wyczyn. Tak więc było warto się spalić :D szkoda, ze tylko po jednej tronie nog... no ale coz ;p Już wiem, co mam robić w przyszłe wakacje. To nie jest oczywiscie złota rada, bo chyba musiałabym byc debilem, zeby polecać spaloanie sie na słoncu, ja tylko przedstawiam swoj przykład.:) I liczę bardzo na Waszą odpowiedź... pozdrawiam :)

Gość gość
Witam, mam 17 lat i też mam tą nieszczesna chorobę. Jestem zamknięta w sobie i ten problem bardzo mi przeszkadza. W gimnazjum mialam przezwisko goryl ze względu na to owłosienie.kiedys gdy nie zwracałam na to uwagi i byłam dzieckiem, byłam szczęśliwa. Gdy zaczęłam dostrzegać ze jestem inna niż wszystkie brunetki-zmartwilam sie. Od tamtego momentu zaczynam sie chować sama przed sobą. Mam strasznie owłosione ręce, chowam je jak tylko mogę.na wfie przebieram się w toalecie zeby nikt mnie nie widział...wlosow nie mogę sobie uczesać w kitke bo mam zarosnieta szyje brodę i baki... Juz naprawde sobie nie radze... Z tego powodu juz naprawde mam czarne myśli . Nie mialam nigdy chłopaka i pewnie to sie nie zmieni bo niedługo każdy zauważy mój problem..jedynym pocieszeniem jest to ze nie jestem sama z tym problemem. I ze mogę z kimś o tym pogadać, pozdrawiam. A.

Gość Aśka87
Cześć Peace,ja też mam podobnie jak Ty włoski na pośladkach,NIe są grube ale są ciemne i dosyć gęste,takie miękkie futerko;-)Niemam pomysłu czym i jak to usunąć z tej części ciała,chyba bym umarła z bólu gdybym miała sobie przejechać depilatorem po tyłku:( A do kosmetyczki na wosk czy paste cukrową nie pójde bo się wstydze poprostu świecić owłosionym tyłkiem:-/

Gość gość
Dziewczyny a jak sobie radzicie z wlosami w nosie, na karku i na brzuchu..... z innymi jakos daje rade maszynka i jest ok

Gość gość
swietne porady farmaceuty znajduja sie na www.farmaceuta.info

Gość momam
hej dziewczyny jestem na stronie www.farmaceuta.info rzeczywiscie rewelacja

Gość takajakwy
dziewczyny a co myslicie o laserze?czy która stosowała te metode? mam na mysli baczki i brode?

Gość Pan Norunki
Mam ciekawe informacje dla Peacee i dla Gościa (17-letniej brunetki), którą nazywali w Gimnazjum Goryl - uszy do góry. Podajcie mi tu swoje e-maile, albo napiszcie na e-maila pan_norunki@wp.pl

Gość puszek_bez_kruszek
Jestem tu tylko chwilowo i znam Wasz problem. Mam włosy na brodzie, trochę na szyi i bikini. Miałam laser na bikini (4 lata temu), trochę pomogło, włoski odrastają ale jest lepiej. Ale trzeba wybrać dobry laser. Teraz z braku kasy nie powtórzyłam zabiegu :/ Brodę depiluję pęsetą 2 razy dziennie i znalazłam fajną kosmetyczkę. Kosmetyczka uspokaja moje mieszki włosowe, włoski są prawie niewidoczne i nie ma stanów zapalnych w mieszkach włosowych. Ostatnio uporałam się z tym pod względem psychicznym :) A mój były często mi zarzucał, że drapię… niestety nasz seks na tym cierpiał i to bardzo.

Gość gość
gość Dziewczyny a jak sobie radzicie z wlosami w nosie, na karku i na brzuchu..... z innymi jakos daje rade maszynka i jest ok

Gość Malinowa_Róża
Małpko, przepraszam, że dopiero teraz... Zorientuj się najpierw jakim laserem wykonują depilację w tym gabinecie. Najskuteczniejszy jest zwykły Light Sheer (XC), Duet jest już podobno mniej skuteczny. Próba laserowa wyglądała u mnie tak, że przyłożono mi laser na mały odcinek podbródka i trzeba było poczekać kilka minut. Zaczerwienienia itp. nie było, więc depilacja mogła być wykonana. Nie wiem natomiast jak to w innych salonach wygląda. Próba laserowa (podobnie jak depilacja) musi być wykonana na gładkim obszarze skóry, dlatego przynajmniej u mnie, pomimo wydepilowania się wcześniej, tuż przed depilacją kosmetyczka ponownie mnie goliła. Nie może być włosów na obszarze depilowanym, ponieważ grozi to przypaleniem ich do skóry i poparzeniem. Tak, ja jestem bardzo zadowolona z tych zabiegów. Za sobą mam 3, a właściwie 4, bo ostatni to były darmowe poprawki. U mnie efekty były dopiero po 3 zabiegach, ale zważ na to, że ja mam spore problemy z hormonami, a od tego też zależy skuteczność lasera. Od ostatniego zabiegu u mnie minęło 7 mies., odrasta mi tylko kilka pojedynczych włosów na podbródku (na brodzie prawie nic, a to był mój największy koszmar) i niestety jeszcze dość sporo wąsika, dlatego w styczniu idę na kolejny zabieg. Ogólnie polecam gorąco, mi to znacznie poprawiło komfort życia. Wreszcie nie muszę biegać do lustra z pęsetą zaraz po przebudzeniu. Mi kosmetyczka mówiła, że zazwyczaj potrzebne są 3 zabiegi, ale to właśnie zależy wszystko od różnych czynników. Ja szczerze powiedziawszy myślałam, że efekty takie, jak teraz będą po większej ilości zabiegów. Peacee, w Krakowie polecam lek. med. Elżbietę Pastuszak. :)

Gość małpka z buszu
Malinowa Różo, dziękuję że odpisałaś. Ten gabinet o którym pisałam to faktycznie ma LS Duet ale znalazłam inne miejsce, gdzie mają LS ST, pewnie to jakas starsza wersja, w każdym bądź razie mają rewelacyjne ceny, w tej chwili promocje broda za 70 zł a bikini za 80 :) Ciężko mi w to uwierzyć bo w większości salonów ceny są co najmniej 2 razy wyższe ale niedługo zamierzam się tam umówić. Teraz męczę się trzeci tydzień z goleniem brody, strasznie sie czuję jak po kilku godzinach złazi mi pokład i widać te czarne punkty, odrosło mi ok. 70 włosów a będzie jeszcze więcej. Jak pomyśle, że nie będę mogła ich wyrywać przez dobrych kilka miesięcy to mi sie słabo robi, oby wypadły na dobre. Mam jeszcze pytanie o ból, wiem że to sprawa indywidualna ale w tym salonie znieczulenie jest płatne ekstra, czy ten ból jest porównywalny do robienia bikini depilatorem czy da sie spokojnie wytrzymać bez Emla?

Gość gość
Tylko dopytaj o ten laser... Nie bardzo chce mi się wierzyć, by zabiegi tym laserem byly tak tanie. Wspolczuje tych kropek, ja się pozbylam juz tego problemu na szczęście. Wiesz co, ja tez szlam nastawiona na znieczulenie, ale mi kosmetyczka odradzila, bo bym musiala doplacac, a potem trzeba by bylo czekać godzinę aż znieczulenie zacznie dzialac, podczas gdy sama depilacja utrwala u mnie max 15 min. Dla mnie bol jest do zniesienia, najgorzej z wasikiem, ale kilka strzalow i po bólu. Pamiętaj tez, ze przed miesiączką skora jest bardziej wrażliwa na ból. Mi jeden zabieg wypadl przed miesiączką wlasnie i znacznie bardziej bolalo. Ale ogólnie ja liczylam na większy bol.

Gość Malinowa_Róża
Zapomnialam nick ustawić, poprzedni post jest mój ;)

Gość gość
Dziewczyny a jak sobie radzicie z wlosami w nosie, na karku i na brzuchu..... z innymi jakos daje rade maszynka i jest ok ponawiam pytanie :(((

Gość gość
dziewczyny no nie wierze ze zadna tutaj nie siedzi i nie odpowie na moje pytanie ;/////

Gość gość
też proszę o odpowiedz:)

Gość gość
up up up :P

Gość gość
kurczeeeee nie wierze ze zadna nie zajrzala, myslalam ze mozemy sie wspierac liczyc na siebiee :(((

Gość owlosiona malpa
tez sie borykam z tym problemem :( dzisiaj zainwestowalam w takie urzadzenie do domowej depilacji z wykorzystaniem elektrolizy. zobczymy co to bedzie. po jednym wlosku bede sie odklaczac, ale po prostu mam dosc tych kudlow, to rujnuje zycie intymne na w moim wypadku dla mnie je po prostu uniemozliwia, mam tak straszne kompleksy z tego powodu i masakrycznie to podkopuje moja pewnosc siebie :( a to urzadzenie kosztuje niecale 200 zl. za kilka dni powinnam je dostac, od razu mam zamiar zaczac uzywac.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się