Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haircutter

100 powodów dla których dziewczyny zcinają długie włosy.

Polecane posty

Gość zgorzkniala
jutro sroda i MadziaMadzia idzie do fryzjera. Nie zdziwie sie jesli okaze sie, ze namowila swoja corke na krotka fryzurke. Corce tak spodobaja sie krotkie wlosy, ze zdecyduje sie sciac je jeszcze krocej - na jezyka. W reakcji na to MadziaMadzia pojdzie na calosc i tez zetnie sie na jezyka. A to wszystko oczywiscie dlatego, ze pojawi sie nowy fryzjer: mlody, przystojny i cudownie pachnacy. Ach, co za romantyczna historia. Haircutter przyloz sie troche bardziej.;-)

Gość MadziaMadziaMadzia
Wiesz co zgorzkniała jesteś po prostu żałosna. Uważasz wszystkich wokół siebie za kretynów i idiotów którzy rozmawiają z samym sobą a o sobie mniemanie masz nieskazitelne. Jeżeli coś ci nie odpowiada w tym wątku ok. My to szanujemy. Ale nie musisz innym obrzydzać tego co robią. Nie popierasz tego wątku to nie zaglądaj tu. Ja traktuje haircuttera jako profesjonalnego fryzjera który zna się na tym co robi. Że lubi bardzo krótkie damskie fryzury to po prostu jest jego własny gust który trzeba uszanować. Nie jest jakimś maniakiem który lata po ulicach z maszynką w ręku i goli wszystkie długowłose kobiety które mu staną na drodze. Sam powiedział że niejednokrotnie odradza ścięcia kogoś na krótko gdyż do danej osoby to po prostu nie pasuje. Gdyby haircutter był psycholem gadającym ze sobą to nie zakładał by tego wątku lecz by se wyjął jakąś kartkę i pisał lub po prostu do siebie gadał.

Gość MadziaMadziaMadzia
Poza tym ja chodzę do FRYZJERKI, kobiety a nie do fryzjera, a więc twój scenariusz stał sie jeszcze bardziej naiwny i bezsensowny

Gość zgorzkniala
teraz czekam w jaki sposob haircutter bedzie staral sie mnie uciszyc. Pewnie wejdzie pod moim nickiem i zacznie wypisywac jakies glupoty typu reklamowania np. karmy dla chomikow itp. A dlaczego pisze sam ze soba? To proste, potrzebuje akceptacji jak wszyscy i jesli nie znajduje jej w realu, to sam ja sobie organizuje tutaj.

Gość Paulina 3243
Cześć, mam takie pytanie stosunkowo związane z tematem. Jak się ma sprawa z włosami u kobiety w wojsku. Wiem że mężczyźni muszą mieć krótkościęte maszynką a nie wiem jak jest u kobiet. Też trzeba mieć takie krótkie jak mężczyźni czy można mieć jakie się chce. Obiło mi się kiedyś o uszy że włosy nie mogą dotykać kołnierzyka styłu i grzywka nie może zasłaniać brwi czyli wnioskując z tego muszą być krótkie. To jakieś brednie czy prawda? Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Gość Droga Paulinko
W wojsku tak jak wszędzie, przydatna jest umiejętność logicznego myślenia. Zamiast pytać na tym "profesjonalnym" forum proponuję wejść na stronę internetową Wojska Polskiego. Nawet jesli nie znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytanie to przynajmnij znajdziesz nr telefonu, na który będziesz mogła zadzwonić i zapytać o to co cię interesuje.

Gość rogerek
zgorzkniala szczerze to nie sadze aby Madzia byla haircutterem ale powiedz moze jakie Ty masz podejscie do krotkich wlosow... pozdrawiam

Gość zgorzkniala
rogerek/ haircutter(ek) moje podejscie do krotkich wlosow jest takie, ze mi sie podobaja, ale niestety mi nie pasuja:-(

Gość rogerek
zgorzkaniala nie podoba mi sie ze mnie bierzesz za haircuttera, a wystarczy sie cofnac o kilka stron i bys wiedziala ze haircutter i ja to inne osoby

Gość gaździno
Madziu, co to w ogóle ma znaczyć, że TY uważasz, ze włosy córki nie wyglądają najlepiej i dlatego powinna ściąć ? Moja matka NIGDY mi nie narzucała, jaka mam nosić fryzure. I dobrze, bo by była prawdziwa wojna. Moje włosy - moja sprawa. nie rozumiem, co to w ogóle ma byc. Jak chce hodować - niech hoduje. Ubrania tez jej sama wybierasz ? Co kupic, co dzisiaj ubrac ? Ja zdecydowałam, ze po komunii obcinam włosy na krótko, prawie na jeża. Babcia lamentowała, ale to moja głowa. Mama słowa nie powiedziała, żeby mnie do czegoś przekonywac . Moje włosy, moja decyzja. Jak twoja córka uważa, ze jej włosy sa fajne, a jeszcze fajniejsze będą, jak będą dłuższe, to ma do tego prawo. I nic nie pomoże, że kupisz jej katalogi. Tylko ja jeszcze bardziej wkurwisz. Ja bym te katalogi w furii podarła, ale moze twoja córka jest mniej impulsywna. Daj dziewczynie żyć. Chcesz o wszystkim za nia decydowac ? Chłopaków tez jej będziesz wybierac ? Ten nie, bo ma dlugie włosy, tamten nie, bo ma pryszcze ?

Gość kruszynkaa znowu
Hej ! Adam chce zrobic sobie pasemka... Jak to zrobic?:) Wczoraj obcielam sobie wlosy Podaj swoje gg to napiszę CI i dasz na swoja stroneczke:)

Hi moja znajoma ma długie włosy i nosi je spięte w kucyk - wygląda w tej fryzurze skromnie i przeciętnie. Jej koleżanka, co tnie się dość krótko, zapisała ją pod przymus na termin do fryzjera. Znajoma powiedziała bez przekonania, że pójdzie, no bo musi. Teraz ma dylemat, co powiedzieć fryzjerowi jak usiądzie tam na fotelu....., i co w ogóle zrobić z włosami - tylko skrócić, wycieniować, zostawić dłuższe, czy całkiem się obciąć. Ja jej doradzam, żeby \"poszła na całość\" i zdecydowała się na radykalne mocne cięcie totalnie na krótko. Mnie najbardziej by się podobała wycięta na męsko, ma piękne gęste włosy ślicznie by wyglądały króciutko przystrzyżone, a taki mini fryz dodał by jej na pewno uroku i sexapeal\'u i podkreślił jej urodę. Ale boi się ostrzyc całkiem \"na chłopaka\", ale na krótko \"no to może, może.....nie wiem\". Ja jej radzę, żeby nie zostawiała dłuższych, bo tylko będzie miała kłopot z włosami bo jej falują. Jeśli nie na chłopaka, no to może „a la garçonne”, czyli na chłopczycę. A najlepiej to wolała by żeby fryzjer za nią zdecydował - \"niech mnie obetnie jak uważa\". Ale to nie jest metoda: - znam taki przypadek, że inna koleżanka z włosami do połowy pleców siadając na fotelu fryzjerskim wznosiła odważne hasło \"proszę ciąć ile pan uważa, może być nawet na łyso, tylko, żebym dobrze z tym wyglądała\". Skończyło się na podcięciu trochę za ramiona, wypórkowaniu końców, i rozczarowaniu, że nikt prawie nie zauważył, że ona była u fryzjera. Proszę wszystkich, jeśli ktoś ma jakieś fajne ciekawe fotki krótkich fryzur, żeby mi posłał ma e-mail. Jeśli ktoś ma jakieś dobre rady, argumenty, albo własne doświadczenia (tu proszę o dziewczyny, które się obcinały), to bedę bardzo wdzięczny. Termin wizyty u fryzjera mojej koleżanki jest już pod koniec przyszłego tygodnia. Może uda się jej pomóc w podjęciu właściwej i słusznej decyzji ;-) Jeśli chcecie to napiszę jak się obcięła. Pozdro ATTI

Gość wz68
witaj Haircutter , w maju przedstawiłeś "adres" z fajnymi filmami, po kilku dniach już go nie było , dlaczego?

Co do linka na mojej stronie internetowej to znalazł się on tylko na czas do puki nie rozgryzę jak zamieszczać filmy żeby dało się je odtwarzać. Rozgryzłem ten problem i proszę bardzo, możecie oglądać, ściągać i robić co wam się tylko podoba. Co do \"zgoszkniałej\" to już samo pseudo opisuje nam tą zakompleksioną, upośledzoną osóbkę, która jak każdy schizofrenik żyje w swoim świecie, widzi , myśli i wierzy tylko w to co chce, no i wszędzie wietszy podstęp, oszustwo itp. Nic tylko współczuć. Może psychiatrzy coś poradzą z tym zgoszkniałym przypadkiem, a jak na razie musimy znosić jej chore i niedorzeczne texty. Pozdrawiam! Adam.

Gość MadziaMadziaMadzia
Już po :) Mam 4 wiadomości. 2 dobre 2 złe. 1.Dobra :). Moja mała pozwoliła żeby ściąć jej włosy. Długość min. do brody. Wygląda świetnie. Jak włosy są krótsze to się nie falują tak jak przy długich. No i najważniejsza rzecz - Podoba jej się jej nowa fryzura, także sukces. 2. Zła (dla rogerka) Nie mam jeżyka 3. Też zła, Nie mam twojego ukochanego platynowego blondziku 4. Dobra :), żeby nie było ci smutno to postanowiłam że u mnie będie nie tylko podcięcie końcówek ale troszkę więcej się ścięłam. Teraz ma włosy ok. 5-7 cm. Efekt? Genialny :) I se zrobiłam takie ciemniejsze włoski. do twarzy mi. Podsumowując, wizyta u fryzjerki bardzo udana. Dzięki za wszystkie rady. Buuuziiaki ode mnie :*

Gość rogerek
Madziu nie jest mi smutno:) Ciesze sie ze córce podoba sie fryzurka ktora jej zaproponowalas. Fajnie ze Ty tez jestes zadowolona ze swojej zmiany:) Pewnie wygladasz cudownie Pozdrawiam:)

Gość zgorzkniala
ale sie chlopaczek dal sprowokowac do niemilego zachowania. Gdzies czytalam ze dysleksja polega na robieniu bledow toatlnych i koszmarnych. Osoby z dysleksja potrafia napisac to samo slowo w jednym zdaniu zupelnie inaczej. U haircuttera tego nie widac. A wiec ta dysleksja to tylko taka wymowka jak ADHD itp.

Chłopaczek dał się sprowokować, a u zgoszkniałej dziewczynki głupota za nogami nie nadąża! Psychiatra się kłania! Odwiedź go człowieku i to szybko bo idiotów w tym kraju jest za dużo.Może uda się chociaż ciebie uratować.

Gość misiula17
hejka:) chcialam zapytac czy sa moze jakies sposoby na obcinanie dlugich wlosów?Chodzi mi o to czy moglabym to zrobic sama w domu?

Oczywiście że możesz zrobić to sama, choć co do efektu końcowego to już nie jestem pewien. Maszynką powinnaś sobie poradzić, i nawet będziesz się mogła na ulicy pokazać. Co do cięcia nożyczkami...tu radził bym kogoś zaprosić do wspułpracy.Z długości możesz ciachnąć się sama, ale już ocelową fryzurę lepiej żeby ktoś ci pomógł zrobić. Odwiedź moją stronę internetow.Obejrzyj filmy i zdjęcia w galerii, może to ci podda jakiś pomysł. www.northon-haircut.pl.tl Zrób fotki ze swojego strzyżenia.Chętnie to zobacz. Pozdrawiam! Adam.

ja mam krotkie wlosy bo takie wydaja mi sie bardziej kobiece, nie wiem czemu:P z krotkimi wlosami mozna eksperymentowac bo i tak odrosna:)

Popieram! Właśnie natknołem się na zdjęcia Rihanny w nowej krótkiej fryzurce. Wygląda fantastycznie, bardzo kobieco i seksownie.Widać że dba o swój wygląd. Długie włosy to nic innego jak oznaka niedbalstfa, nie przywiązywania wagi do wyglądu.Nie ma nic ochydniejszego jak długie za tyłek włosy rozsypane w nieładzie po plecach, a jeszcze jak mają powystrzępiane i porozdwajane końce, są cieniutkie im bliżej końców ....ochydztfo. No ale długowłose mają swoją ideologię, i pewnie ja za moją zostanę ostro skrytykowany. Pozdrawiam.

Gość misiula17
dzieki wielkie za wszelkie poardy:) chyba bede musiala kogos poprosic o ostrzyzenie mnie, bo jakos nie jestem przekonana do ciecia maszynka. Obejrze twoja stronke, ale i bez tego wiem ze chce obciac swe dosc dlugie wlosy siegajace tak mniej wiecej po pachy na krotko.Boje sie ale mysle ze doroslam do tej decyzji:-) Nieznam zadnej osoby ktora by umiala to profesjonalnie zrobic, ale sama napewno sobie nie poradze.

misiula17 , Powiem ci szczerze że na twoim miejscu nie szukał bym \"kogoś\" tylko udał bym się do pierwszego lepszego salonu fryzjerskiego. Tam ostrzygą cię profesjonalnie (w każdym razie profesjonalniej niż jakaś koleżanka, mama, czy sąsiadka). Pozdrawiam.

Gość misiula17
Haircutter: ja tez tak sadze, ale boje sie ze nie bede umiala wytlumaczyc o jaka fryzure mi chodzi:(

Gość FETYSZYSTA i tyle
Podniecają go włosy, ścinanie włosów, a przede wszystkim ścinanie włosów na króciutko :) Facio jest czytelny i jasny jak słoneczko :P A głupiutkie dziewuszki piszą na temaciku i piszą... ;) Bzik w sumie nieszkodliwy, ale... nie brzydzi Was trochę, że Wasze opisy nakręcają jego obsesję? :O Panie... ekhm "fryzjerze" ( ;) ) , co jak co, ale na kafeterii zawsze znajdzie się tabun panienek z połową mózgu, które można przerabiać na szaro aż miło :P Oszczędzaj rękę, bo sporo tu masz historyjek do wykorzystania ;) I daruj sobie wyzwiska, obydwoje wiemy, jak się sprawy mają. :)

Gość FETYSZYSTA i tyle
I jeszcze ma obsesję w drugą stronę, jeśli chodzi o długie włosy - że to oznaka niechlujstwa i nie dbania o siebie :O Cudna teoria. :O Powiedz to np. hinduskiej, czy arabskiej piękności, że jej warkocz grubości nadgarstka to oznaka niedbalstwa i że dumnie nosi na głowie "ohydztwo". :O Dziewczyny, naprawdę nie przeszkadza Wam zboczenie autora?

Gość z jego zboczonej stronki
" (...) Opiszcie jak to było, co sprawiło że zdecydowałyście się na ścięcie swoich bardzo długich włosów (np.na krótko),jak wyglądało strzyżenie (opiszcie każdy szczegół), jakie miałyście odczucia w trakcie i po strzyżeniu..." Naprawdę Was to nie dziwi? Opiszcie jak wyglądało strzyżenie, KAŻDY szczegół. Jakiego fryzjera by to interesowało? On czyta opisy strzyżenia, szczegół po szczególe i podnieca się tym tak, jak normalny facet podniecałby się np. opisem powolnego rozbierania się dziewczyny. Pod płaszczykiem zainteresowanie fryzjerstwem przemyca swoje obsesje, a naiwniaczki na to idą. Normalnie żal.pl :O

Gość rogerek
Noi co z tego???