Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilneee

chcę się wyspowiadać. czy mastrubacja to grzech?? piszcie prosze!!

Polecane posty

Gość dziwne troche pytanie
ja przynajmniej nie pisze jakbym byl doktorem teologii albo super geniuszekm jak barnaba a on sie uwaza prawie za nieomylnego jak ten paiez nielubiany przez niego. a co to moich wypowiedzi to napisalem "w domysle" -- czytaj troche uwazniej co pisze

Gość dzień dobry wszystkim
uwielbiam takie dyskusje o kościele, zawsze sie wpieniam jak cholera na tych.....PIP...PIP...PIP, którym sie w głowach po...PIP... od tego czarnego koloru, który noszą Powiem tak, ja do kościoła nie chodzę, bo mnie te tłuste świnie wożące sie super brykami, przegrywające kupę kasy z tacy w karty, chodzący na dziwki (autentyk zaczerpniety z mojej parafii) doprowadzaja do palpitacji serca. Jeżeli odczuwasz potrzebe wyspowiadania się zrób to, opowiedz Bogu o swoich grzechach, które polegały na skrzywdzeniu (mową, uczynkiem lub zachowaniem) innych ludzi ale sprawy intymne zostaw na boku. Myslisz, że ksiądz nie zaspokaja swoich instynktów i popedów, które są nierozerwalna częścia każdego człowieka?? Czy jeżeli wystarczająco długo taki ksiądz będzie sie modlił moze przestać jeść, spać, korzystać z toalety? Nie, bo to tez potrzeba, którą trzeba zaspokoić. POTRZEBA a nie mozliwość. Tak więc nie przesadzajmy, bo w dzisiejszych czasach praktycznie wszystko mozna podciągnąć pod kategorie grzech.

szczerze mowiac nie wiem po co ja dyskutuje, zawsze bylo wiadomoze jesli ktos nie lubi kosciola to zaden argument nie trafi do niego i bede uwazany za zacofanego katola przez niego. wszedlem tu odpowiedziec na pytanie z topiku i tyle. odpowiedz dalem iale zostalem zaraz zaatakowany przez znawcow kosciola religii i wszelkich zasad.

Gość allleluja
ja tam nikogo nie atakuje..wiec nie uogolniaj...ja jestem zwyczajnie cieakawa jak Biblia, sie zapatryuje na sprawy masturbacjii ....caly czas jednak w odpowiedzi slyszalam staniwisko kosciola...nie to chcialam uslyszec,,bo kosciol malo mnie interesuje

jesli nie obchodzi cie kosciol to zapytaj rabina albo pastora. widze ze wielu tu jest ktorzy by chcieli zyc wedlug swoich zasad interpretujac pismo wedlug swojego widzimisie.

Gość allleuja
a to zle?

nie zle. jesli tak chcesz zyc to nikt ci nie broni ale po co ci ta zaklamana biblia w takim razie. przeciez wszyscy mowia tutaj ze kosciol ja cenzurowal. zyj wedlug swoich zasda a nie biblii jesli nie obchodzi cie kosciol

wiec odpowiadajac na pytanie...Bilia potępia masturbację jako marnowanie nasienia..masturbacji kobiet nie wspomina ale mówiac ze kobieta nie moze współzyc inaczej niz z mezczyzna w celu spłodzenia potomstwa. a z dziwnym nie ma sensu gadać bo kazdego kto nie uwaza jak on traktuje jak osobę która: 1) nie zna faktów 2) nie ma wiedzy 3)nie jest \"katolem\"

Gość allleluja
ale caly problem polega na tym,ze kosciol zmienia zasady i interpretuje niektore rzeczy z biblii pod swoje dyktando, bo nie oszukujmy sie chodzi tu o wladze

Gość allleluja
a najlepsza metoda do tego celu jest wywolanie strachu wsrod ludzi.........

najsmieszniejsze ze wszedlem tu napisac co kosciol sadzi o tym a zostalem tak atakowany jakbym ja sam wymyslil to wsztystko a wielce znawce barnaba ktory swoim umuyslem przebiega wszelka wiedze zawsze wie lepiej.

Gość allleluja
aha...czyli jednak i kobieca mastrubacja i meska sa zle

Gość ale swiruska hahahha1

na temat żeńskiej masturbacji Pismo Święte nie wypowiada się ale mozna to wywnioskowac z innych zdań w Biblii mówiących co jest dobre i jak kobieta powinna sie prowadzić. Wszytko co nie jest określone jako dobre jest złe:(

wlasnie o to mi chodzilo hahahahah to nic ze ja sie uczylem tego prze zwile miesiecy hhehehh barnaba sam wie lepiej od kazdego co kosciol mowi . najlepsze jest jak sie trafi na kogos takiego jak barnaba to nie trzeba wtedy zacieklych babc mohgerowych on zawsze wie lepiej hahahahahah

daj sobie spokuj z ta spowiedzia , hahahh, co ty bedziesz gadac jakiemus stremu zboczeńcowi że sie masturbujesz a sam później pójdzie na zachrystie i bedzie walił sobie konia.Spowiedzz powinna byc przed bogiem a nie jakimś zboczeńcem.!!!

Gość allleluja
a czy kobieta sie zle prowadzi gdy sie masturbuje?

a po drugie nie uwazam masturbacji za grzech gdyż jest powiedziane ze masz wszystko robic aby zachować swoje ciało w prawidłowej formir a to do tego jak najbardziej nalezy.

jesli sie NIE jest katolieikm t osie rtobi co sie chce i po co ta dyskusja nie wiem wcale. wszyscy atakuja kosciol ktory wcale ich nie zmusza do bycia w nim. schizofrenia jakas czy co ??

Gość allleluja
hehehe" nie zmusza" I TU BYM SIE KLOCILA

widze barnaba ze jeszcze jestes dzieckiem i nie masz doswidczen seksualnych za soba zadnych bo bys mowil inaczej hehhh prawiczku dziwne ze potem masa kobiet pisze na kafe ze mazz sie masturbuje a im to przeskzkadza bo stal sie mnie sprawny i nie moze orgazmu osiagnac hahahahah`

WOOOW koscio,l zmusza ?:?????? moge chocby dzis zostac buddysta i co ??? zabroni mi ktos.. ludzie moze bez klamst chociaz tutaj.!!!

moze źle sie wyraziłem:) określone jest prawidłowe zachowanie kobiety w zyciu(czyli takie które nie jest grzechem):) wszystkie inne jest grzechem..zatem masturbacja tez jest grzechem. taka jest nauka Jezusa Chrystusa i nikt..nawet dziwny nie powinien jej podwazac

ludzie!!! przeciez kościół to mafia!! nastepna władza w polsce druga władza!!!!! nie dajcie się opetać!!!! To opium dla mas zyjcie swoim zyciem zgodnie zasadami ogólnie przyjetymi i bedzie bardzo dobrze!

ooooo a gdzie ja napisalem ze nie jest ??? sopadam stad bo skoro i tak nie czyta pan Madry moich postow to na darmo mecze sie tutja.

Gość allleluja
HMMM...NIE ZMUSZA FIZYCZNIE ale jakie watpliowsci rozterki i miotanie sie ze samym soba pwoduje niedostosowanie sie do zasad kosciola katolickiego....jest presja w spoleczenstwie, kto nie chodzi do kosciola ten zly, kto nie chodzi do spowiedzi ten zly....przeciez to jest wywieranie presji

w łączcie sobie teraz Discovery i popatrzcuie o narodzinach swiata