Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilneee

chcę się wyspowiadać. czy mastrubacja to grzech?? piszcie prosze!!

Polecane posty

Gość blaaaaa
do allleluja ja piszę tylko to co wiem od księdza, bo chyba jednak on jest najbardziej kompetentną osobą do udzielania takich informacji. Więc masturbacja mężczyzn jest grzechem a kobiet nie. Cytuje tylko słowa księdza

Gość dziwne troche pytanie
ja tylko mowie ze moje poglady wedlug was zawsze bede fanatyzmem ale to juz sie mozna przyzwyczaic w tym krajuz hipertolerancyjnym ze dla katolikow nie ma tolerancji tutaj. tolerancja tylko dla tych co mysla jak wy. a ja tylko napisalem co kosciol sadzio masturbacji oficjalnie a tutaj mnie atakuja. odpowiedzialem na pytanie w tppiku i zle ???

Gość Qcza
Dziwne pytanie----> nie odpowiedziałęs na zadane pytanie przeze mnie! A Ty autorko/autorze topiku idź z tym do ksiedza. Przecież masz też swój rozum> Jak widzisz zdania sa podzielone.

zdania sa podzielone tylko dlatego ze nie sa to zdania kosciola. a autorce jak sadze chodzilo o oficjalne stanowisko kosciola i takie napisalem. co z tego ze zdania sa podzielone. ??? jesli sie spotkam z buddysta to tez bede mial z nim inne zdanie i nie bedzie rzyku bo on nie bedzie mi wpieral ze jego zdanie jest oficjalnym zdaniek\m MOJEGO kosiola. a tu na forum wiekszosc cos takiego robi. kobieta pyta o konkretna odpowiedz w topiku a ludzie bez znajomosci KKK odpowiadaja co sami uwazaja. chyba nie o to chodzilo jej ??

do alleluja-------->> niestety kościół ma twarde podejscie do tego i nawet przypadkowe wysunięcie jest traktowane jako grzech:( do bleee------>> nie wiem ale masz nieuswiadomionego ksiedza :) do dziwne troche pytanie------> nie źle tylko mozesz powiedzieć co o tym myslisz....minęly juz czasu w których nalezało wyznawac oficjalną idologię:) podziel sie z nami swoimi myslami a nie wycinkami z tego co uwaza kościół...wbrew pozorom w kosciele jest to bardzo rozległy temat :)

Gość allleluja
ja tam nikogo nie atakuje(nie mam takiego zamiaru) chce zwyczajnie uzyskac odpowiedz na pytanie ale je juz uzyskalam czyli masturbacja jest zla tylko wtedy kiedy sie sperma marnuje troszke mi ulzylo, bo chociaz nie jestem takim prawdziwym katolikiem jak Wy(nie praktykujacym, ale wierzacym w Boga i jego dobro) to czuje sie lepiej z faktem ,iz mozna mi sie masturbowac

widze barnaba ze masz dostep do jakichs tajnych zrodel bo ja znajac mase ksiezy czasem samoimi przyjaciolmi i gadamuy bardzo szczerze nie spotkalem sie zeby ktos nie uwazal tego za grzech.

Gość allleluja
powiem jeszce tylko,ze takie podejscie kosciola do sprawy jest trsozke przesadzone, no bo jezeli sie swidfomie grzechu nie popelnia(chodzi mi o zwyczajne wysuniecie sie penisa z pochwy) ... jaki to sex kiedy sie mysli tylko tym ,zeby penis nie wyszedl z pochwy???? przeciez to chore

Gość blaaaaa
do barnaba wielki wcale nie będę przeczyć, ale skoro on mi tak powiedział to ja w to wierzę:) do allleluja chyba rzeczywiście idź najlepiej do księdza i sama zapytaj. Wtedy będziesz miała pewnosc (albo i nie) ;)

a czy powiedziałem ze to nie grzech??:> na poczatku przedstawiłem swoje zdanie na ten temat a nastepnie zdanie kosciola i powiedziałem ze jest uznawane za grzech:) wczytuj siew to co ktoś pisze :)

do allleluja >>>>> jesli kochasz sie z zona i wypadnie ci penis ito nie jest zaden grzech przeciez. i nie wiem skad przyszlo Ci to do glowy ??

juz zymianie mówili ze nieznajomosc prawa szkodzi . do dziwne...------>> ale dla alleluja chodziło o to ze wysunie sie i sperma wytryśnie poza..a to jest grzech:)

Gość Qcza
Biblia tez mówi, że zróbcie wszystko zgodnie ze swoim sumnieniem!!! Każdy człowiek jest na innym etapie uświadomienia i głupota jest przekonywanie kogos o czymś że cos jest grzechem jesli on nie rozumie dlaczego!!!

podziel sie z nami swoimi myslami a nie wycinkami z tego co uwaza kościół...wbrew pozorom w kosciele jest to bardzo rozległy temat------------rozlegly co sugeruje ze sa inne zdania a niestety oficjalne stanowisko jest jednoznaczne oi o to sadze chodzilo w topiku a moze to nie ja czytam bez zrozumienia topiki ??

wiem o co chodzilo allleluja i wlasnie nie jest to grzech !!! a ty moze sie doksztalc zanim bedziesz udzielac takich informacji co ??

Gość allleluja
no ja tylko pisze tak na podstawie zdania innych tutaj na forum...

to tak jakby złodzieja zapytac czy jest złodziejem..oczywiscie sie nie przyzna:) chodzi o to ze są rózne kwestie poruszane a zdanie na kazdą jest jednoznaczne pomimo ze są prowadzone dyskusje :) dziwny to chyba ty powiniens sie dokształcać :) polecam lekturę Biblii:) trochę długie ale moze przeczytasz :) a co do robienia wszystkiego zgodnie ze swoimi sumieniami to Biblia w wielu miejscach jest sprzeczna...ale mozna to rozumiec róbcie wszystko ze swoimi sumieniami ale w granicach przez nas ustalonych :)

widze ze sie nie dogadamy bo nadajemy na roznych falach. poza tym jest tutaj pomieszanie pojec. wy mowicie co mowi bibilia it itd frazesy roznego rodzaju a ja mowie co mowi kosciol w oparciu tez sadze o te biblie bo chyba nie sadzicie ze jest inaczej. wy mowicie wlasne zdanie na ten temat i nie moze do was dojsc kompletnie ze jest takie cos jak Kosciol katoliciki i ona ma swoje zasady. zasady te dla was sa za trudne i nie spelniacie ich ale zeby nie wiem co zagluszyc wyrzuty sumienia to gadacie teksty jak powyzej. nie czaje za bardzo jest kosciol do ktorego nikt nie jest siloa ciagniety. jesli juz jest to spelnia pewne zasady a jesli nie chce to nie. a hipertolerancyjni ludzie tutaj ciagle wmawiaja ze katoilik to szolom.

Gość usmieszek promienny
masturbacja jest grzchem i nie jest obciachem sie z tego spowiadac, bo co druga osoba przed 60-ka sie z tego spowiada chyba, wiec co za obcoach, ale ze warunkiem spowiedzi jest szczerosc nie mozna sciemniac. pozdrawiam aha, a brak wyrzutow sumiwenia tez jest grzechem ja bym powiedziala tak:masturbowalam sie i ciezko mi odczuwac z tego powodu skruche ale wiem ze jest to grzechem, czy cos w tym stylu

Przeciez NIKT wam nie kaze byc katolikami !!!! LUdzie to nie jakis islam gdzie was zabija za posiadanie biblii nawet. NIE musicie byc katolikami !!! fajne nie ???

katolik nie katolik ale myslec trzeba głową swoja a nie kościoła:) ja nie mówie ze to co mówi kościół jest złe ale w wielu przypadkach sie z nim nie zgadzam:) kościół co prawda opiera sie na Biblii ale taka jest tez prawda ze przez wieki dorobił swoją własną ideologię do tego :)

Gość allleuja
u tu jest cale sedno sparwy!!!! kosciol dalece odbiega od tego o czym pisze Biblia!!!!!!!! przypadek , o ktorym wszyscy juz pewnie wiedza....piata ewangelia Chrystusa!!!!!!! dalczego utzrymuuje sie ja w tajemnicy???

Gość Qcza
Brak wyrzutów sumienia jest tez grzechem? To jak ja mam sie do tego zmusić??

natomiast ty czytasz biblie i dorabiasz swoja tak samo jak luter np i kazdy kto ma malo wiedzy i bierze sie za interpretacje pisma. jesli jestescie innego wyznania to dlaczego uwazacie innyc h katolikow za glupszych a z kazdego posta pana barnaby przebija wielka wyzszosc jego pogladow.

na soborze bodajze w nicei ustalono skład Pisma Świętego. niektóre teksty odrzucono i zapomniano o nich. Odrzucono Apokalipse Tomasza i wiele ewangelii...ale co zrobić to co nie wygodne sie usuwa.

na szczescie w kosciele mamy mase swiadectw ze religia jest prawdziwa. o .Pio sadze nie mial watpliwosci ze masturbacja jest grzechem a jakos wierze mu barziej niz pysznemu panu barnabie

moze nie wyzszość ale mam wyrobione poglądy...nei z tego zeby przekornie sie sprzeciwiac ale dflatego ze przeczytałem i wysłuchałem na ten temat wiecej niz niektórzy :) i analizuję to co do mnie mówią księza a nie słucham ich bezmyslnie myslac ze jak ksiadz juz cos powie to jest to swietosc. ksiadz jest tez człowiekiem wyswiecanym tez przez człowieka:)

barnaba zachowuje sie wlasnie tak jak uwaza ze kosciol sie zachowuje ten znienawidzone przez niego oszukanczy kosciol hehehehh uwaza sie za autorytet nieomylny w kwestiach wiary na tym forum bo ja nie mam takih ciagot i tylko wiem ze przede mna w kosciole bylo wiele ludzi z ktorych wiedzy sie czerpie a nie ja to wymyslilem tak jak barnaba sam sobie pismo odczytauje.

Gość alleluja
a jak o.Pio ma sie do amstrurbowania kobiet? bo ponoc wedlu katolicyzmu-jak ktos powiedzial tutaj -nie jest to grzechem