Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilneee

chcę się wyspowiadać. czy mastrubacja to grzech?? piszcie prosze!!

Polecane posty

\"widze barnaba ze jeszcze jestes dzieckiem i nie masz doswidczen seksualnych za soba zadnych bo bys mowil inaczej hehhh prawiczku\" a co ty mozesz o mnie wiedziec ??:)

Gość allleluja
kurcze,,,szkoda, ze nie moge ogladac ,,chyba zaiwestuje w satelite

Gość dziwne troche pytanie
allleluja widze ze z toba jednak sie rozumiem bardziej.:) rozumiem cie ale przeciez nie musisz byc taka ze przejmujesz sie co ktos mowi. jesli uwazasz ze twoje sumienie mowi co innego to bez sensu trwac w czycms co sie uwaza za klamstwo.. nawert JPII tak mowil ale pan amdry pewnie nie doczytal o stosunku do innych religii.

Gość allleluja
no lwasnie....ale czasami mam wyrzytu ,ze robie zle(nie chodzi mi tu o masturbacje tylko)...i szukam nijako potwierdzenia ,ze lwasciwie nie robie zle,,jezeli takowe istnieje to super a jezeli nie to pewnie moge zmienic swe postepowanie..wxzystko przez ten metlik...kosciol mota w glowie

to raczej ty chcesz sprawic takie wrazenie od poczatku hahahahah

Gość ale swiruska hahahha1
po co komu dziś kościół??? po komu księza?? przeciez oni robią gorsze rzeczy od nas a z nas sie śmieja głupich naiwniaków

jesli tak czujesz to odejdz allleluja z kosciola i mowie to powaznie kosciol kazdy to sa wymagania pewnie. jasne ze dzisjai wielu ludzi nie daje sobie z nimi rady i szuka potwierdzenia ze toi klasmtwo. ale trzeba byc powaznym clzowiekiem albo woz albo przewoz. jesli sie deklarujesz jako katokil to badz nim albo odejdz bo inaczej to tylko kpina i smiesznie wyglada. radykalzim w kazdej religii sie liczy

Gość allleluja
barnaba...powiem Ci tylko jedno...jestes takim zapalonum katolikiem,a jakos dziwnei wyczuwam u Ciebie niechec do ludzi wypowiadajacych sie inaczej,,,,nie wie skad to uczucie

Gość ale swiruska hahahha1
do Allelujja słuchaj rób to co uwazasz za słuszne , wazne aby nie czynić zła i nie wyrządzać zła innemu człowiekowi a wszystko bedzie OK

dziwny..myśl tak dalej...ja zostawie Cie w twojej słodkiej nieswiadomości...badź jak dziecko we mglę jak ślepy prowadzacy kaleke...zycze ci powodzenia w dalszym bycie:)

Gość allleluja
no ja raczej katolikiem nie jestem i nie bede...ale chcialabym zyc zgodnie z Biblia...dlatego chyba sie w nia zaglebie sama i bede sama szukala odpowiedzi na nurtujace mnie pytania zamiast sluchac wywodow kogos, od kogo czuje negatywne wibracje

wiem barnaba ze jests najlepdszym katoiliekm na swiecie lepszym od papzieza i jezusa. ja niegodfny nawet dyskutowac z toba jestem.

Gość allleluja
do sworuski...tak tez lwasnie robie,, tylko czasami ludzie-katolicy sprawiaja ,zeczlowiek sie czuje skolowany tzn nie wiem skad to u nich sie bierze ale zauwazylam ,ze staraja sie pograzyc druga osobe w winie..

nie uwazam sie za zapalonego katolika ale wiem co nieco na temat relgii...pare dobrych długich latek siedziałem w tym i wiem conieco:) inaczej ksieza mówią ze robą a inaczej robią:) uwierzcie :)

nie staraja sie tylko mowia o WYMAGANIACH co dzis jest malo popularne. ludzie wola kosciol amerykanski hura optymizm bez zadnych zasad i wyamagan. zn ak czasow

Gość allleluja
i np taki barnaba--- sugeruje ,ze mam bladzic we mgle---zyczy mi zle czy co? taki katolik z niego?

Gość allleluja
barnaba wielki dziwny..myśl tak dalej...ja zostawie Cie w twojej słodkiej nieswiadomości...badź jak dziecko we mglę jak ślepy prowadzacy kaleke...zycze ci powodzenia w dalszym bycie to sa twoje slowa barnaba

barnaba osiagnal to do czego daza miliony !!!!!! on juz wie WSZYSTKO a kosciol to ma w amlym paluszku heheeheeh. zostawi mnie biednego w nieswaidomosci a ja niechybnie zgine hehhh jakos mnie to nie martwi ze zgine bo nie boje sie smierci kompletnie co juz moglem udowndnic w zyciu hahahahahaahah

Gość jedna z milionów
nawiązując do pytania autorki topiku tak, to jest grzech warunkiem uzyskania spowiedzi jest żałowanie i postanowienie poprawy masturbacja uważana jest za postawę egoistyczną, skupienie się tylko na sobie, utrudnia nawiązanie więzi pomiędzy kobietą i mężczyzną, powoduje problemy z osiągnięciem satysfakcji z partnerem itp. aspekty oczywiście nie musi to dotyczyć każdego, ale dla dobra ogółu należy tak sprawę ująć nie jest łatwo wyrzec się tego grzechu, ale nic nie zmieni faktu, że to JEST grzech poza tym Bóg rozumie nasze słabości, i nawet jeżeli nam się nie udaje nie popełnić grzechu, to liczy się zawsze to że żałujemy, może taki grzech ma służyć pokazaniu nam, że właśnie jesteśmy słabi, że należy się więcej modlić, że jesteśmy niedoskonali itd. mojej wierze wiele można by zarzucić, ale na pewno nie naginam nauki Chrysusa do własnego "widzimisię", to właśnie grzesznika, syna marnotrawnego itd. Bóg wita z otwartymi ramionami, a faryzeuszy i tych, którzy mówią "Panie, Panie" potępia to tak pokrótce wywody niedoskonałej katoliczki, świadomej swoich niedoskonałości i uchybień, wierzącej w miłość, miłosierdzie i przebaczenie Chrystusa, który za te nasze grzechy cierpiał na krzyżu

Gość yot
a jak reagują wsi spowiednicy na ten grzech?

Gość Rob
skończyłem z tym 2 lata temu. Zawsze gdy to zrobiłem miałe później doła nie wiem czemu, a teraz bez tego jest ok. Nie mam dziewczyny...

Gość elomelo
Eeeech... ja próbuje z tym skończyć już od jakiegoś miesiąca lecz narazie efektów nie widać. Wyspowiadać sięz tego grzechu to nic złego - dziś to zrobiłem :P Obyło siębez krzyku, ksiądz zadał pokute a ja poszedłem do domu :D

Gość Ort
Raczej nie Księdzowi tylko KSIĘDZU

Gość Annaa=
Ja byłam dzisiaj u spowiedzi i powiedziałam ksiedzu wprost ze sie masturbowałam!!! Strasznie mi było wstyd ale sie przełamałam . Polecam wszystkim którzy maja z tym problem jednak wyspowiadac sie bo wstyd jest przez chwile spowiedz trwa kilka minut a po niej czuje sie wielka ulge.A co do tego ze ksiadz Cie rozpozna ja jestem ze wsi a wyspowiadałam sie w miescie u całkowicie obcego ksiadza=)) Niektórzy pisza że ksiadz nieda im rozgrzeszenia. Ksiad da Ci rozgrzeszenie jezeli powiesz że załujesz .Mnie ksiadz pytał ile razy to robiłam ? czy uda mi sie tego nierobic? powiedziała mi jeszcze że ciałao nie jest do zabawy. Pozdrawiam=]

Gość co księży to obchodzi
Ja masturbuję się od dziecka i to jest moja sprawa. Nigdy nie spowiadałam się z tego [ to śmieszne i głupie]. To nie jest grzech.

Gość masturbacja jest
grzechem ,zaśmieca duszę ci któży to robią czują niekiedy do siebie odrazę,lepiej się spowiadać