Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Happy_27

Termin kwiecien 2006!!

Polecane posty

ROZA nie martw sie wytrzymasz do tego 5 :) ja mam prywatnie wizyte na 29 sierpnia bede okolo 6 tygodnia mam nadzieje ze cos zobacze juz :) a ponstwowo ide dopiero 20 wrzeesna :( to dopiero kawal czasu :) dobrze ze jest nas wiecej o podobnym terminie :) a juz myslalam ze bede sama w tych ostatnich dniach kwietnia :-P napiszcie moze ile macie lat?? ja mam jeszcze 19, jestem na stazu od siepnia a od pazdziernika ide na studia w Gdansku pozdrawiam

Gość Ania 26
Evi, ja mam 26 lat, studia i staż za sobą, a teraz konczą mi się wakacje i wracam do pracy( a jestem nauczycielką) i na studia podyplomowe. Pozdrawiam i trzymam kciuki , zebys dała radę być mamusią i studentką!!! A pozostałe Mamuśki co porabiacie i ile macie latek?

Witam. Chciałabym wam pogratulować- jak tak sobie was czytam odrazu przypomina mi się jak to u mnie było. Według OM miałam termin na kwiecień,USG wskazywało na maj. Zostałam jednak kwietniówką :-) Życzę wam wspaniałego okresu ciąży i bezpiecznego dotrwania do finału.

ja mam 23 lata, i dziś idę panstwowo do gina, chyba mi juz coś powie??? A do swojej ginki za 2 tyg. Dziewczyny czy wy tez nie mozecie spać??

Gość Ania 26
Roza, ja mam wrecz odwrotny problem, wstaje o 8, bo poki co moge sobie na to pozwolic, poza dniem dzisiejszym, bo sie wybieram na konferencje, a o godz. 21 to ja juz nie wiem jak sie nazywam, ale bardzo często budze sie w nocy i przekrecam z boku na bok. Pozdrawiam

Ania26 ja też sie ciągle przewalam choć jestem śpiąca a dziś juz o 5 nie spałam i wstałam o 6 bo nie mogłam wtyrzymać, Ania kiedy poszłaś pierwszy raz do gina ??

Gość Ania 26
Pierwszy raz poszlam ok. 6 tyg., ale w zasadzie nic mi nie powiedzial, tylko stwierdzil ze jestem w ciazy na podstawie testow, ktore robilam i po terminie ostatniej miesiaczki. Poniewaz jest to panstwowy gabinet, to nie zajmuja sie tak jak powinni, a u mnie w okolcy nie ma prywatnych.Potem kazal zrobic badania krwi i moczu i zalozyl karte ciąży w ogole mnie nie badajac, a pierwszy raz zbadal mnie tylko i wylacznie dlatego , ze mialam infekcje. Dzis ide na USG i moze wreszcie sie czegos dowiem. Wiesz, ten tydzien , w ktorym poszlam, to wg. mnie byl 4-5, a wedlug lekarza 6-7, bo oni to jakos inaczej licza. Mam nadzieje, ze ty trafisz na lepszego lekarza. Pozdrawiam.

Ania ma racje, jezeli ktos wybiera sie tak szybko do gin to tylko prywatnie inaczej nie potraktuja Cie tak jak powinni i odesla zebys przyszla okolo 10-12 tygodnia dopiero :( dlatego ja ide prywatnie 29 napisz co zobaczylam :) pozdrawiam co do spania mam ten sam problem :( a w dzies spiaca niemilosiernie a w nocy...

Kurcze widzisz Ania mi sie wydaje ze to gdzieś 4 tydz dopiero i tez idę panstwowo, ale mam nadzieję ze bedzie facet bo jest lepszy od kobiety ktora mną sie zajmowała jeszcze przed zmienieniem gina. No zobaczymy,

hej EVI ja bede chodzić prywatnie, panstwowo nawet nie ma mowy przynajmniej u nas w mieście, ale ze nie moge sie doczekać pojdę dziś , najwyzej nic nie powie, ale najwazniejsze ze ja wiem swoje :)

Gość Ania 26
Roza, a kiedy mialas ostatnia miesiaczke i ilu dniowe masz cykle? Mam taki kalkulatorek, ktory liczy tydzien ciazy i wg. mnie on dziala poprawnie, mi wyliczyl tak samo jak ja sobie.

Gość Ania 26
Wedlug tego kalkulatora to przelom 3 i 4 tyg.

Oj to chyba nici :( ale skoro test potwierdził to nic sie nie zmieni? Chyba zrobie jeszcze jeden.

Gość Ania 26
a lekarz ci pewnie powie, ze przelom 5/6 tygodnia.

Gość Ania 26
Roza, ja test robilam 2 dni po spodziewanej miesiaczce i od tamtej pory nic sie nie zmienilo, wiec u ciebie tez sie pewnie nic nie zmieni. Trzymam kciuki!!!

Kurcze czemu ze mnie taka panikara :O, Ania robiłaś tylko jeden test? Ja robiłam dwa ale w 28 dc był negatywny a w 32 były dwie kreseczki:)

jeszcze nie moge w to uwierzyć:), czytam teraz wszystko na temat rozwoju dzidzi, niesamowite :)

Gość Ania 26
Roza, robilam 2 testy jeden w 31, a drugi w 32 dniu cyklu, a mam cykle 29 dniowe. Robilam Pre- Test i Quick. Wszystko bedzie dobrze, na pewno1

Nick..........termin porodu.....kg. nabyte......cm w pasie........płeć RRR................30.03.06...........1kg..........???????...............??? Ania26.............02.04.06.........???????..........????..............????? Elizabetaa........03.04.06.........???????...........????..............????? bea 28.............04.04.06.........????????.........?????.............????? Brygunia..........05.04.06.........??????..........?????................???? Happy_27........ 05.04.06.........??????..........??????...............???? Przyszła Mama...05.04.06.........??????.........???????.............???? dowa................07.04.06.........??????.........??????............???? Czekolada_29.....08.04.06..........0kg.........?????............?????? ANNA80............10.04.06..........?????.......???????................???? georginia..........15.04.06.........??????........??????................???? Słonko80...........15.04.06..........-2kg.........??????............????? ona27...............16.04,06.........??????..........?????.............???? dorota275.........17.04.06.........??????..........?????.............???? Elunia_K...........19.04.06..........???????.........??????..........????? EVI_1985..........27.04.06...........??????........??????...........???? witch323.............????..............??????..........????............????? alaa...................??????..............???............???.............???? Agnes78_Bdg......?????.................?????.........?????............???? gdusia...............??????...............????..........????..............???? Roza...............29.04.06.............????..........??................??? Mina29............10.04.06.............???..........???...............???

Mam nadzieję, za parę minut poradnia bedzie otwarta, i lecę , chyba bede pierwsza, mam nadzieję ze nikt na urlopie nie bedzie :)

Gość Ania 26
Roza, napisz pozniej, jak juz bedziesz po wizycie, co ci powiedzial lekarz. Pozdrawiam!

Gość RRR
Dziewczyny, lepiej chodzić prywatnie, wiem że to sporo kosztuje. Ja w 1 ciąży byłam raz w poradni, baba powiedziała, że jest ok. i kazała przyjść za miesiąc. A później zaczął się dramat- za tydzień dostałam krwotoku, ze skrzepami i tak dalej, byłam pewna, że to poronienie. Okazało się, że nie, wszystkiemu winna była nadwrażliwa szyjka. Póżniej leżałam jeszcze dwa razy w szpitalu a do lekarza chodziłam co tydzień, ew. dwa, oczywiście prywatnie. Teraz ten mój wie jakie były problemy każe mi chodzic co 2-3 tyg. miałam już dwa razy usg, wszystkie badania itd. Zyczę Wam, abyscie nie miały takich problemów. Ania 26 masz zamiar pracować do końca ? Pytam z caiekawości, bo też jestem nauczycielką.

Gość Ania 26
RRR, ja tez bardzo chcialabym chodzic do prywatnego lekarza, ale niestety w okolicy wszystkie prywatne gabinety upadly, bo u nas tu bezrobocie i kobitki nie maja pieniedzy. a co do pracy, to chciałabym popracować do połrocza, oczywiście jak wszystko bedzie dobrze, a ty?

Gość RRR
Ja też tak bym chciała. Mówiłaś juz coś, bo ja jeszcze nie, powiem może w październiku. Wczoraj byłam w pracy, stary stwierdził, że to dobrze bo ja mam już dziecko odchowane, a 2 nauczycielki sa w tej chwili w ciąży, uczą też tego co ja. Ale się zdziwi...

Gość Ania 26
RRR, ja tez nic na razie nie mowie, bo od wrzesnia podpisuje nowa umowe, bo teraz bylam na stazu, wiec na razie nie chce zeby ktokolwiek wiedzial w pracy, zebym jej nie stracila. Powiem, jak juz podpisze umowe, moze tez w pazdzierniku. Teraz jade na konferencje, wiec "do pogadania" . Trzymaj sie.

Cześć dziewczyny. :) Widzę ,że naprawdę nie możecie rano spać :p Co do mnie to mam 29 lat i jestem teraz na urlopie wychowawczym. Jestem nauczycielką języka angielskiego. ale już tak dawno nie pracowałam , ze nawet nie wiem co to znaczy. mam dwie córeczki Małgosie sześcio letnia i Magdę 2 letnia. Ania 26 i Roza_ możecie sobie takie suwaczki ciążowe wkleić na stałe w stopkę wtedy zawsze będziemy wiedziały kto jest ile w ciaży. Pozdrawiam

witajcie!!! jak wizyta u gin??? widzialas juz cos?? ja nie moge doczekac sie 29 sierpnia :( ten czas mi sie strasznie dluzy czy Was tez bola sutki?? mnie od 2 dni tak bola ze spac nie moge pomaga goracy prysznic :) problemow kibelkowych juz nie mam :-P ogolnie czuje sie lepiej, bole jak na okres tez przeszly mam nadzieje ze juz tak zostanie :) pozdrawiam i piszcie co tam u Was ciekawego 👄