Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkrótce mama

Czy są tutaj mamy, których ciąża była nieplanowana?

Polecane posty

Gość mama justyna
Wiesz on coś mówił o tym że klimat jest inny że i tak mogły by nie zadziałać.A poza tym miał trochę racji bo przestałam miesiączkować na początku przyjazdu,całkowicie mi się rozlegulował!potem wróciły "kobiece dni" a po paru miesiącach ciąża!medycyna jest zawodna!na styczeń mam termin i wypad w dniu urodzin męża.Pozdrawiam

Gość padlinka
do wkrotce mama kochana, rok razem samym to duzo, przeciez nie bedziesz czekac do piecdziesiatki, a czlowioek sie przyzwyczaja do wygody... jeszcze masz z 7 m-cy przed soba zeby byc tylko we dwoje fizycznie, a potem bedziecie mogli przezywac piekne chwile w trojke..wszystko ma swoj czas, odwagi! ja zaszlam w noc poslubna i choc na poczatku bylam troszke zawiedziona ze w wieku 22 lat juz jestem w ciazy i nie naciesze sie "wolnoscia" teraz nie wyobrazam sobie zycia bez mojego dzieciatka i marze juz o drugim... (zapewniam cie ze strata dziecka jest trudniejsza niz "wpadka"), wiec usmiechnij sie! i ciesz sie tym wspanialym czasem, gdy mozzesz czuc pod sercem swoje dzieciatko. a jak zobaczysz je na usg, napewno zrozumiesz ze warto!

Gość dr no
słuchajcie, taka bzdure przeczytalam ze az mi slabo!jakie podwojne jajeczkowanie i to 4 razy w roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????/ jestem ginekologiem z 14 letnim stazem i radze zapoznac sie z cyklem kobiety a potem chrzanic bzdury o podwojnym jajeczkowaniu.to argument przeciwnikow npr zzupelnie wyssany z palca. Za podw. jajeczkowanie moze byc brany przypadek, gdy owulacja jest z jakiegos powodu opozniona (dlatego trzeba mierzyc temp i badac sluz a nie obliczac pi razy oko dni nieplodne) lub gdy z np. powodu przemeczenia nie nastapi krwawienie mestruacyjne (ale temp. sie obniza!) i potem jest kolejna owulacja. poczytaj kobieto(?) a potem sie wypowiadaj

Gość do pana doktora
a pacjentkom pan doktor zaleca notatki, obserwację śluzu i temperatury, czy może mają szansę na skuteczną antykoncepcję ?

Gość dr no
pani doktor a nie pan. jak chca to przepisuje, oczywiscie, ale zawsze polecam naturalne metody. jako kobieta wiem co oznaczaja hormony i chociaz sie o tym nie mowi, jakie skutki moga wywolac (sama bralam jakis czas ), ale kazdy ma prawo sam decydowac. a a'propos skutecznosci, npr stosuje sama od 10 lat z przerwa 3-mce (wtedy sprobowalam anty.) i mam dwojke !planowanych! dzieci (2 i 8 lat) i zadnej wpadki. pozdrawiam

Gość kumkumcia
moja nieplanowana ciaza okazala sie szczesciem... bo rok po porodzie mialam operacje gin. i byly komplikacje...juz nie moge miec wiecej dzieci...a jakby nie tamta "wpadka" wcale bym ich nie miala... a'propos kalendarzyka..ja nie ryzykowalam, ale siostra od 20 lat prowadzi i ma same (3) planowane ciaze.

Wierzyć mi się nie chce że ludzie tak podchodzą na wieść że zostaną rodzicami. Zwłaszcze gdy to dotyczny ludzi dorosłych i małżeństw. Sama znam kilka kobiet, które nie mogą mieć dzieci w ogóle i mam koleżanki starające się bez skutku marzace o dziecku. A do tego jeszcze ile rodzi się dzieci kalekich z wadami genetycznymi i innymi ciężkimi chorobami. Na ulicy tego nie widać, ale tak jest. Zamiast cieszyć się że będzie dziecko i dbać żeby było zdrowe to Wy jeszcze narzekacie.

Gość Ewelina 24
DO PRZERAŻONA JAK TAM TWOJA CIĄŻA I DZIDZIA?

Gość taka prawda
patrycja - tradycja - a mnie przeraża to jak widzę biedę w domu, brak mieszkania, pracy a rodzi się kolejne dziecko. Już nie raz w telewizji pokazywali rodzinę bez mieszkania i wtedy krzyk, bo nie mają gdzie mieszkać, szkoda dzieci. A czy decydując się na dzieci taka rodzina nie myślała, gdzie te dzieci będa mieszkać. Wtedy larum, opieka, urzad miasta do pomocy, a kto by nie chciał za darmo dostać mieszkania. Praktycznie każda nowa rodzina jest bez mieszkania, dorabiają sie, biorą kredyt, który latami jest spłacany. Napewno chceiliby mieć za darmo tak jak inni.

Gość zdesperowana madzia
witam wszystkie panie mam problem i bardzo chciałabym was prosic o pokmoc..staram sie z mezem o dzidzie juz od dłuzszego czasu..ale nic z tego..czytałam na temat kwasu foliowego czy to pomaga?/i czy mam za pomaca tego szanse na zasjcie w ciąże ??

Gość madzia kolonia
Taka prawda oni nie mysla o dzeciach.Smiac mi sie chce kiedy cwaniacy i cwaniaczki ktorym udalo sie chwilowo zawladnoc nad wlasna natura potepiaja te ich zdaniem glupie co te bezprzyszlosciowe dzieci rodza. Dla mnie te wypowiedzi sa nie tylko smieszne i glupie gdyz jestem realna ofiara teg chorego d´sysemu ktory wypiol na mnie tyle k wtedy i robi to teraz. Poprawnoscia dobrego zycia jest poprawianie przez smierc glupich ludzi bo nir mozna na sile ksztaltowac poprzeze zdrowych ludi szczescia obywateli

Gość madzia kolonia
Udalo sie raz napisalamto z takim smutkiem serca ze raz jest tykko dla mnie czytelne

podnoszę temat... dowiedziałam się że jestem w 5 tygodniu ciąży mimo tego że z moim uważaliśmy ... :/ proszę inne kobiety o podzielenie się swoimi doświadczeniami