Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wydepilowana

depilacja cukrowa jestem w szoku

Polecane posty

Gość anii
Kurcze właśnie robiłam pierwszy raz pastę cukrową, wyszła spoko na oko, no ale po ugnieceniu i nałożeniu na łydkę włosków mnie zerwało :(. kleiła się dobrze do nogi więc sama nie wiem, może za mało cukru... co Wy na to? mieliście podobnie?

Gość Esther18
ja robilam taką paste dzisiaj i wyszla mi strasznie :( wzielam przepis z nowej pani domu, ok wyszla ladna bursztynowa, ale po chwili zastygla (wtedy gdy byla jescze ciepla) i zrobila sie twarda jak kamien, nie moglam wogole umyc garnuszka w ktorym ją zrobilam, co bylo nie tak to nie wiem.... echhhh pech

Gość anii
druga proba pod wieczór dziś mi się udała! :) w tym wcześniejszym przepisie miałam tylko 1/2 szkl cukru, to za mało oczywiście. zrobiłam tą drugą z 1 szkl cukru i 1/2 soku z cytryny i wyszlo git, kolorek ładny, podgrzewałam to około 20 min, trzeba ciągle nad tym stać. po odstawieniu wlałam w słoiczek i zastygło ładnie. wyrobiłam kulę, rozciągnełam na łydce i szybkim ruchem odrywałam z łydki przy użyciu foli z siatki foliowej. rewelka włoski wyrwywa, ból mały, tyko nie wszystkie dokładnie usuwa. Jestem średnio sprawna manualnie także pewnie za jąkąś 3,4 depilacją mi wyjdzie dopiero szybko i najlepiej. ciekawe jak szybko mi będą odrastać, ale jak u mnie to będzie tak skuteczne jak mówicie, to warto nawet 2,3 godziny od czasu na to poświecić, bo co ważne dla mnie nie ma prawie podrażnień, a po depilatorze mam straszne kropki, które w ogóle nie schodzą. niech życe pasta cukrowa :)

Gość anii
esther 18...> wlej w garnuszek wody i on się sam świetnie odmoczy i bedzie czysty. ona musi być taka twarda trochę ciężko ją ze słoiczka wyciągnąc, ale powoli się da wydłubać, powodzenia i ceirpliwości!

Gość depilatorka
Hej dziewczyny.Przeczytałam forum 2 razy od początku zrobiłam chyba z siedem prób i jestem załamana kompletna porażka, ciągle coś nie tak albo za wodniste albo twarde jak kamień. Wiem, że jest to sprawdzona forma depilacji i naprawde warto ją opanować ale ja już nie mam siły.Chyba jestem totalnym beztalenciem.

Gość Dawidoff
witam drogie panie, a czym ta pasta cukrowa moga sie depilowac panowie?? bo chciałem sobie wydepilowac klate....prosze o odpowiedz

Depilatorka jak nie udaje ci się zrobić samej, to zamów gotową pastę na allegro. Nie jest taka droga. Dawidoff jasne że mogą.

Gość Nick_M
Witam drogie panie - widzę ze ciekawe akcje sobie tu odstawiacie. >> Hey DAWIDOFF jestem ciekaw jak Ci poszło z wydepilowaniem klaty... Hardcor niezły, ale było warto przynajmniej? napisz coś - jak rezultaty. Bolało? poza bólem który facet przecież może znieść to się zastanawiam że jakbym sam usunął włosy z klatki to potem przyszłaby kolej na całe nogi:) Bo włosy na klatce moim zdaniem dobrze się komponują z resztą na nogach i pomiędzy nimi - a tak to trochę śmiesznie :) W ogóle cała ta idea jest trochę dziwna... bo panie nieraz mówią że im włosy na klatce przeszkadzają u faceta i same się tak cudnie depilują dla nas(bo chyba z definicji nienawidzą włosów ani u siebie ani u nas :). Mnie tam tymczasem włosy nie przeszkadzają ani u mnie ani u naszych pięknych pań... dziwne więc że muszą tak cierpieć z tego powodu !!! niewygolone są przecież takie miłe w dotyku... Irytują mnie czasem komentarze ze noszę śmieszne futerko pod koszulą bo przecież to naturalne u facetów :) a u kobiet w innych miejscach To jakiś Boom na wyrywanie włosów - jak poszło z klatką DAWIDOFF??

Gość Sonik
po przeczytaniu paru stron tego tematu, byłam tak pełna nadziei, na tanią i skuteczną depilację w domowym zaciszu, że czym prędzej pobiegłam do kuchni w celu sporządzenia tej obiecującej mikstury... szklanka wody, sok z połowy cytryny, szklanka cukru- wszystko razem podgrzałam, bąbelki były, masa się zagęsciła, zmieniła kolorek na apetyczny karmelowy- wszystko szło po mojej myśli więc odstawiłam masę aby przestygła. No i jak wrociłam do kuchni po 15 minutach to zastałam w garnku zaschnięty twardy glut, który po wielu próbach wydłubania i tak nie chciał się nakleić na nogę !! a kiedy próbowałam ten glut podgrzać to zapaprałam kuchnię, połowę pokoju i poparzyłam sobie kończyny. któraś z Was podopowie mi co robię źle ? z góry dziękuję

Gość spoko moko P
Ej jak to stwardnieje to podgrzejcie w mikrofalówce i będzie git.Ja tak robie.

Gość first time
hej!! wlasnie gotuje paste...pierwszy raz :) (bo tego dwa lata temu nie licze:):)---to,co wyszlo raczej kremem klejacym moznaby nazwac :) ) i jedno pytanie: gotowac w garneczku z pokrywka czy bez ?? (bo mozre to jest istotne... )

Gość Nieznajomaaa
Cześć:-) Ostatnio wypróbowałam tą pasty cukrową, ale mam pytanko czy ją należy nakładać ciepłą czy bardziej schłodzoną bo ja nakładałam ciepłą nie robiłam zadnej kuli nie ugniatałam i niestety bolał mnie ten cały zabieg i niestety wyrwał tylko ok 50% włosków!!! Doradźcie laseczki!!!

Zrobiłam dwa tygodnie temu depilację pastą cukrową...Pasta wyszła świetna za pierwszym razem. Wydepilowałam prawie całe nogi, przez ten czas miałam spokój, były gładkie, ale zaczęł odrastać i niestety na nad skórą ale w skórę. Nie pomagają peelingi, skóra bardziej mnie piecze, a najgorzej jest kiedy zrobi mi się zimno- 1000000 szpilek. Wiem, że trzeba taką depilację powtórzy, ale jak spowodować aby te włoski wyszły ponad skórę? Okropnie to wygląda:(

dziewczynki.. ;( ja juz nie wiem... robiłam to z 5 razy nie wyszło... nic to, zamówiłam gotoa tą camsakzi.... i dalej nic nie wychodzi wrrr.... :/ pisze zeby ogrzewac jką ok 10 minut ale ile potem ugniatać, czy ugniatać dalej nawet jak sie juz do wszytskiego lepi ale koloru nie zmienia??? :( a włoski jak były tak zostają:( czy ktoś moze mi objasnić jak jej uzywać tak jak dla blondynki:P za tydzień mam wyjazd z chłopakiem i starsznie mi na tym zalezy prooosze:(:(:(

gdzies czytałam ze w trakcie depilacji zmieni.. :/ tylko problemem jest to ze ona wyciagnieta ze słoika to mi wcale nie chce schodzić:D

Gość wariacja
hej :) tez uzywam tej camsakizi...jak ja podgrzeję (nie za bardzo, tak akurat zeby rąk nie poparzyc, wyciągam odpowiednią ilośc, bardzo się klei do rąk więc chwilę ją ugniatam starając się zrobic z niej kulę, potem nakładam na nogę i odrywam pod włos, na początku czysta pasta ma kolor miodu, zmienia kolor na jasniejszy jak włosów w niej trochę już będzie :) co do wrastania: jak poczuję te '100000 szpilek' to uzywam depilatora, ból fajnie niweluję swędzenie :) a tak to od tygodnia po depilacji mocno masuję nogi rękawicą... a jak coś nie chce wyjśc to pęseta wyskrobuje :)

kupiłam tą pastę camsakizi i ... nie wiem co robię źle. Próbowałam na wiele sposobów - z podgrzewaniem, bez podgrzewania, długo ugniatałam, próbowałam naklejać pod włos i zrywać z włosem, potem naklejałam w odwrotnym kierunku... Ale pasta cały czas się CHOLOERNIE LEPI. Za żadne skarby nie idzie jej odkleić od skór :/ Nawet jak kawałek odejdzie, to zaraz się przyklei do stopnia, że trzeba ją skrobać. A w pewnym momencie pasta się \"upłynnia\". Normalnie leje się między palcami, mogę ją rozsmarowywać jak krem i za nic nie chce się zrobić w kulkę. Czy ktoś miał podobny problem? A może coś robię źle?

Gość nowinkomanka
CZesc! Jutro robimy sobie z moimi przyjaciolkami wielkie depilowanie;) Nie wiem jak to wyjdzie. mam nadzieje ze wszystko bedzie oki. Robilam juz to ale znalazlam totalnie beznadziejny przepis i wyszla mi woda;( no ale jak to mowia co 4 to nie jedna pa trzymajcie kciuki. napisze jak juz zrobie;)pa

Gość nowinkomanka
I nic nie wyszlo!!!! Zamaist pol godziny mi sie to ugowowalo w dziesiec min i do tego zaczelo z tego bulgotac. Kolor to mialo jak miod gryczany taki ciemny i jechalo z tego ze nie wiem. wystawilam to nadwor i jak wystyuglo to o maly wlos nie polamalam lyzki takie bylo twarde. probowalam to rakowac i dodalam troche wrzacej wody ale to nic nie dalo!!!:( moze wiecie co zrobilam zle??? moze byl za duzy ogien??? a moze.... sama nie wiem;( jak mozecie to pomozcie pa

Gość początkująca z praktyką
hej wszystkim, kupilam na allegro gotową paste, metodą prob i bledow doszłam do tego, jak to robic ale zauwazylam, ze to strasznie czasochonna metoda... a to dlatego, ze jak sie juz taką paste wydobedzie z opakowania i zaczniej jej uzywac, to mniej wiecej po 3-4 uzyc zaczyna sie otwornie lepic i wtedy trzeba ja odstawic i wydobyc kolejną porcję.. :o poza tym jestem zmuszona uzywac malych kawałkow pasty, bo nie mam sily, zeby wydobyc jakis wiekszy z opakwania, bo to wbrew pozorom wcale nie jest latwe.. :o przypuszczam, ze dzieje sie tak dlatego, ze te uzywane kawalki nagrzewają sie pod wplywem ich ugniatania i przez tą miękną stajac sie potwornie klejace i w tej konsystencji bezuzyteczne.... dopoki pasta się "nie rozłazi" i bez wiekszych problemow odkleja sie od skory (dloni, bo nimi jej uzywamy ;) ) to mozna jej spokojnie uzywac...natomiast pasta sama w sobie jest troche klejaca ale to dlatego, zeby wlosy sie do niej przyklejały... plusem tego sposobu jest to, ze depilowana skora faktycznie jest bardzo miękka i gladka i nie trzeba na nia nakladac zadnych balsamow po depilacji.. :) ja paste stosuje tylko do niewielkich 'trudnych' miejsc, bo nie mialabym cieprpliwosci, zeby depilowac nią całe nogi.. :p

Kurczak, garnuszek stoi na gazie i co chwilę do niego zerkam... Ale zabrakło mi kilku szczegółów odnośnie samego grzania tej masy :/ Wolno mi ją mieszać? Bo wiem, że nie można zmniejszać ani zwiększać gazu...a mnie się robi na wierzchu szum z soku cytrynowego i chciałam go rozmieszać, albo zebrać łyżeczką. No i co mam zrobić, jak ta woda mi się gotuje! Bo właśnie kiedy to piszę, zaczęła... Czekać aż się przegotuje i grzać dalej? Help! ;)

Gość oioooi
ALE HARDCORE, dziewczyny! Już wolę swoją maszynkę, bo przynajmniej: -włosy nie wrastają -nóżki gładziutkie, a nie trzymacie zarośnięte żeby wam do depilacji włosy urosły, co na to wasi faceci? blee - 5 min. i nóżki ogolone - to coś się chyba nienadaje do pach i bikini? - też miałam to cudo zrobić, ale jak takie marne efekty to sobie daruję.

Gość aganet
Dzis dostalam przesylke z pasta cukrowa kupiona na allegro Camsakizi, wkrotce napisze jakie sa wrazenia po slynnej juz depilacji cukrowej, zreszta wrazenia jak wrazenia, najwazniejszy jest skutek :) Pozdrawiam wszystkie depilujace sie dziewczyny ;)

Gość inga20
Ja podchodziłam do robienia samodzielnie pasty chyba z 5 razy i niby raz się udała, ale po zastygnięciu była twarda jak landrynka, a po ogrzaniu w kąpieli wodnej przy brzegach była prawie płynna, a w środku znowu za gęsta. Jakoś się dało tym depilować, efekty były niezłe, ale strasznie dużo babrania przez tą konsystencję :-/ Kupiłam gotową pastę na Allegro, ale nie Camsakizi, tylko CLEOPATRA, bo Camsakizi trochę droga i opakowanie mniejsze :-/ Była jeszcze jakaś Al Fatina, ale widziałam sporo niepochlebnych opinii o niej. Jestem zachwycona tą pastą!!! :D Ktoś pisał, że się nie nadaje do depilacji bikini... Ja wydepilowałam sobie całe bikini bez najmniejszego problemu! :D Dodam, że jestem brunetką i mam włosy twarde jak szczecina. Jak dla mnie pasta to najlepszy sposób na bikini!!!

Gość indianka*
a ja wlasnei z bikni mam problem pasta ma dobra konsystencje tylko szybko twardniej w okolicach bikini wyryw ais etylko 40% wloskow a tych zupelnei na doel nei jestem w stanei oderwac nei chca sie wyrwac sa za mocne a taka mialm nadziej na jakis dobry sposbo na depilacje bikini :(:(:(:(

Gość inga20
Jak szybko twardnieje, to znaczy, że wcale nie ma dobrej konsystencji ;) Ta kupna nie twardnieje wcale, jest plastyczna jak plastelina. Nawet bez podgrzewania daje się ją ugniatać, podgrzewa się ją tylko żeby łatwiej było wydłubać kawałek z opakowania ;) Nie wiem jak oni to robią, bo jak sama robiłam, to własnie wychodziła taka za rzadka na ciepło, za szybko twardniejąca, w ogóle nie plastyczna i kiepsko łapiąca włosy :( Sama też mam bardzo mocne i grube włosy - latami były golone maszynką :( Po goleniu w życiu nie miałam gładkiej skóry, tylko jak papier ścierny :[ Mimo to ta Cleopatra rewelacyjnie daje sobie z nimi radę, a skórka po niej jak pupcia niemowlaczka :D