Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Reed

Dieta Desperado!

Polecane posty

Gość Bathu
Cześć Wszystkim! Wróciłam po długiej nieobecności. Nadrobiłam wszystko co pisałyście. Ja jestem z Ełku i w tym roku rozpoczynam staż. Normalnie przerażacie mnie z odebraniem tej 13. Potrzebuję teraz kaski jak na gwałt bo w październiku odbieram mieszkanie i na urządzenie przydałaby się. Co do pilnowania się na każdym kroku to Ewusia ma rację, bo nie wiadomo kto cię zna a uczniowie szukają ciekawych historii z życia swoich nauczycieli. To czasami jest koszmar. Poduszeczka na badania migiem, a z witaminek to łykam skrzyp właśnie z dodatkiem, bo bez niego to nie wydałbym na kopenhaskiej, ale dziś ostatni dzień. Jutro napisze jakie efekty osiągnęłam przez te dni i co dalej. Pozdrawiam i trzymam kciuki za was!

Gość zsm
www.acu.prv.pl

to ja się przyłącze..od tego TYPOWEGO poniedziałku.dieta rzeczywiście jest desperado ale MUSZĘ zgubićchociaż te 7 kilo i to szybko :) ile to trwa?

A ja mam dzisiaj mala chandre,tak jakoś mi smutno,nie chce mi sie nic.......Moze to z powodu tej cholernej wagi ,ktora codziennie rano czyha na mnie w lazience i tak cholernie powoli spada albo stoi :(,ale przecież jak tak malo jem i nie chudnę lub prawie nie chudnę,to gdy zaczne jeśc normalnie zacznę tyc:( wiec już muszę dokonczyć żywota z tym obłedem nt jedzenia i odchudzania :( Pozdrawiam wszystkie nauczycielki ,ja ją nie jestem:)

Gość kachna grubachna
No właśnie, bo już myślałam, że tu same nauczycielki się spotkały. jak minął dzionek? Ja sobie wczoraj kupiłam otręby ze śliwkami i tak mi posmakowały, że nawtykałam się dziś chyba z 6 łyżeczek, a to ma kalorii do diabła i trochę. Tak to daleko nie zajadę.

Gość kachna grubachna
Do adios - tutaj każda desperatka ma właściwie swoją dietę, głównie NŻT, aż do uzyskania wymarzonej wagi. Przygotuj się dziś psychicznie a od jutra zęby w ścianę. Do pocałujta wójta- daj spokój z chandrą. U mnie leje i jest sennie, może ta pogoda dociera do Ciebie i stąd ten nastrój? A waga w końcu drgnie, zobaczysz. Poza tym, najważniejsze, że się zmobilizowałyśmy i coś ze sobą robimy, a poza tym poznałyśmy fajne kobitki w necie, no nie? Głowa do góry!

Gość rybunia
hej dziewczyny!!!!odnosnie diet to Was bardzo podziwiam!!!!ale przestancie bzdecic o czasowosci pracy nauczycieli itd bo przesadzacie w tym temacie na max!!!czy myslicie ze wszyscy wychodza z pracy po 8 h i juz zupelnie ich na nie dotyczy????w jakim swiecie w zyjecie????ja osobiscie uwazam ze 13 pensja powinna zostac calkowicie zlikwidowana!!!!pracuje sie w koncu 12 miesiecy w roku!!!a wy nawet nie tyle!!!zycze sukcesow w odchudzaniu!!!

pocalujta - powiedz swojej chandrze zeby cmoknela cie tam gdzie cmoka sie wojta i poszla sobie precz, szkoda czasu i zdrowia na doly. Moja rada schowaj wage gleboko i wyciagaj ja w sobote po wyjsciu z kibelka, nie czesciej! ja na poczatku tez wskakiwalam codzennie i jak nie bylo zmian to sie wkurzalam a tak jak stane raz na tydzien czy dwa to sa mile niespodzianki :) kachna - ja przez te kalorie wlasnie tych otrab smakowych nie kupilam, dziekuje postoje, wole wszamac suszone sliwki ze 2 :D rybunia a ja powiem ci tylko tyle - oby ci przyszlo kiedys popracowac w szkole i cudze dzieci pouczyc. wkurza mnie podejscie ludzi ktorzy nie maja zielonego pojecia o pracy w szkole, o tym ile my faktycznie pracujemy i co musimy robic po pracy. moze nauczyciele wf sztuki czy informatyki maja luzy ale inni przedmiotowcy sa zawaleni robota, i zeby to bylo tylko uczenie dzieci... chyba nie wiesz ile nauczyciele maja papierkowej roboty... zycze Ci zebys sie mogla kiedys przekonac, zobaczymy jak bedziesz spiewala aha - jestem bardzo ciekawa ile ty zarabiasz przez te swoje 8h dziennie, ja jestem kontraktowy i mam 850 na reke za etat, uwierz mi nauczyciele na tyle pracy wlozonej w to co robia nie zarabiaja takich kokosow jakby sie innym wydawalo a teraz o mnie - w akcie desperacji patrzac na meza szamajacego kluski slaskie z sosem i kurczaka w ciescie i ciastka i wafelki... wytrzymalam swoj dzionek bez zadnych zlaman, kolejny powod do bycia dumna z siebie :) mial to byc tylko incydent i 1 dzien diety i koniec ale moja kuzynka sie strasznie napalila i dalysmy sobie obietnice ze caly tydzien wytrzymamy na tych serkach, jest zaklad ze ktora pierwsza sie zlamie ta stawia drugiej kolacje w knajpce wloskiej (salatka i wino) no to drogie panie licze na wasze kciuki!!! za tydzien w sobote ide na weselicho wiec w sobote bedzie dyspensa (ciastom i slodkosciom mowimy NIE) no ale co wybrykam to przeciez moje :D lece sie do slubnego utulic 🖐️

Gość Bathu
Pocałujta nie przejmuj się to chwilowe zrób sobie coś przyjemnego (tylko nie jedz) i polepszy ci się nastrój. Mi się dwa dni w tym tygodniu polepszał ale wrócił i to całkiem odmieniony bo mi się gęba śmieje i wszystkich wkurzam w domu bo zęby opalam a oni nie wiedzą z czego. Poduszeczka ma racje ze schowaniem tej wagi. Zrób to! Na poprawę humorku Poduszeczka trzymam kciuki!

Gość Bathu
Pocałujta jeszcze raz specjalnie Tobie 🌻

no to probuje od jutro diety desperado heheh to bedzie desperado,ale ta dieta pomoze mi wejsc w glodowke hehehe moze to co pisze wogole nie trzyma sie jakichkolwiek zasad dietetycxznych,ale jestem na tyle zdeterminowana i zalamana efektem \'\'racjonalnych\'\' diet,ze malo mnie to teraz obchodzi.wazne jest tylko to ile wazne teraz i ile bede wazyla za 3 miesiace(albo wczesniej. ...... ;) ) zycze powodzenia wszystkim desperadkom i chyba silnej woli-DAMY RADE =P

Coś nie mogę spac. Witajcie adios i amisu-kleo 🌼 Pocałujta na co Ty, nie smuc się, jesteś piękna, jesteś mądra, po prostu idealna. A My Cię bardzo lubimy!!!!!!!!!!!!! Bathu- napisz jak po kopenhaskiej!!!!!!!!!!! Poduszeczka- gratuluję silnej woli! Trzymaj się, wygrasz z kuzynka! A w sobotę się wyhasaj za wszystkie czasy , miłej zabawy :-) Wczoraj nastąpiła sądna chwila- wlazłam na wagę i o mało z niej nie zleciałam- 50 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rodzina komisyjnie musiała sprawdzac czy waga dobrze działa. Zawsze się na niej ważę, więc to wskazanie oznacza, że zrzuciłam 5 kg przez wakacje :-) Tak więc mam teraz nowy cel, trudniejszy :-( utrzymac nawyk MŻ i cwiczeń. Wiadomo, że jak odpuszcze to te 5 kg wróci w tydzień, a wcale za bułeczkami na biodrach nie tęsknię! 🌼 na nowy tydzień

Marcia moje GRATULACJE!!!! No no chuderlaku,l udalo ci sie!! teraz tylko odrobina silnej woli i utrzymasz wage. Bede trzymala mocno kciuki zeby ci sie udalo! mam tylko nadzieje ze nie przestaniesz odwiedzac nas desperatek :P ja musze jeszcze zrobic napis na gablote wymyslilam ze bedzie to \"summer\'s over, let\'s get back to school\" dyrekcja pilnuje zebysmy mieli tematyczne gazetki a ze moja pracownia dostala miano sali jezykowej to podejrzewam ze w pierwszej kolejnosci zostane sprawzdona. Cale szczescie ze ani glowna ani wice nie znaja angielskiego - mam przynajmniej luzy na hospitacjach :D pozdrawiam i mykam cos zjesc (kawa i serek) i do szkolki pedze 🖐️

Gość Perelka 31
Witam dziewczyny a szczegolnie zalozycielke topiku . Mysle ze sie od dzis przylacze do Was . Kiedys jadlam co chcialam i oczywiscie w dowolnych ilosciach .Chyba prawda jest ze po trzydziestce metabolizm zwalnia. Ostatnio chodzilam w takich miekkich ,pluszowych dresikach i jak same wiecie mozna slabiej zawiazac i nie zauwazyc ze dupsko rosnie .Nie jestem gruba ale zaczelam sie zle czuc .Kazdy ma taka wage w ktorej sie doskonale czuje .Ja mam do zwalenia 5 kilo ,wiem ze to malo ale podobno wlasnie to jest najtrudniejsze. Mam dodatkowa motywacje ,na poczatku pazdziernika wybieram sie na wesele wiec same wiecie . W grupie zawsze razniej wiec startuje i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny a i za chlopakow jesli tu sa .A do przeciwnikow tej diety chce powiedziec ,ze kazdy swoj rozum ma i wie co robi ,ja od wielu lat nie jem miesa i zyje a pamietam jak ludzie stukali sie po glowach jak im mowilam.

Gość Perelka 31
ah jeszcze chcialam zapytac co z ta kawa bo kofeina chyba nie jest dobra przy udchudzaniu .Ja jestem od kawy uzalezniona !!!!!!!!! A co z cwiczeniami ? bo o ile brzuszkow moge machac duzo ,tak inne cwiczenia mnie nie pociagaja .O skakance slyszalam ze jest dobra i w koncu tak bokserzy traca wage ale ja juz sie widze jak dysze po 2 minutach skakania :(

Marcia- m oje GRATULACJE!!!!! Widzę,że byłaś przez cały czas konsekwentna, super!!!! Jesteś dla mnie \"wzorem\";), ja wczoraj miałam doła, po południu najadłam się , w tym nawet czekolada i czipsy...:(, wstydzę się..... A wczoraj waga właśnie poszła w dół(54kg)...Dziś na wadze kilo więcej:(:(:(. Ale to pewnie woda się zatrzymała bo w czipsach dużo soli, nie? Jakoś smuci mnie kończące się lato, pozatym pewnie będę musiała zamknąć swój interes(mam sklep odzieżowy), bo poprostu totalna kicha, na potężnych długach lecę..:(. No i zastanawiam się co dalej...? Ciężko bywa,czasem. Niewiem co dalej robić z sobą, bo perspektywa pracy w miasteczku, w którym mieszkam = 0. Ale co ma być to będzie, nie? A jak wasze nastroje w poniedziałek??? Ja specjalnie to nie lubię poniedziałków, ciężko się rozkręcić po weekendzie...

Cześc Perełka 🌼 Na temat kawy nic nie wiem, chyba trzeba rozsądnie jak ze wszystkim. Ja piję 1 dziennie, rano i spoko. Ja właśnie zrzuciłam 5 kg, to faktycznie jest trudne. Co do cwiczeń- robię brzuszki, skakałam też na skakance ale juz nie bo mój pies ją łapie, bo myśli, że to zabawa. Ale codziennie zasuwam 0,5 godziny cwiczeń aerobowych- możesz np. biegac w miejscu, wysoko unosząc nogi. Jak zaczynałam to myślałam, że umrę po 5 minutach ale co kilka dni trzeba zwiększa o 5 minut jak poczujesz, że jużjest łatwiej. A poza tym dołączasz do DESPERATEK więc nie ma, że boli. Do roboty!!!!!!! Poduszeczka, no jasne, że nadal będę nawiedzac ten topik. Teraz to już w ogóle jestem desperado, bo ZAWSZE mi te 5 kg wracało. ZAWSZE!!!!!!!! Ale nie cwiczyłam to fakt. Ale tym razem mam WAS i to mnie mobilizuje bo muszę/ chcę się WAM spowiadac czy nie grzeszę :-) Ja do szkoły dopiero w środe na rade na 9, ale na 11 zasuwam do pracy na zlecenie, ale tylko 2,5 godziny, tylko,że strasznie daleko. Twoja gablotka będzie the best!!!!!!!! 🌼 Napisz co było dzisiaj w szkole u Ciebie.

Niunka a Ty patyczaku jeden- 54 kg to w porządku przy naszym wzroście, ale jak masz wyrzuty sumienia za wczoraj to: 1- zapomnij o tym, negatywne emocje to nic dobrego 2- od dzisiaj z powrotem trwaj w postanowieniach, od razu Ci się humor poprawi 🌼 PS. śniła mi się bajaderka taaaaaaaaka wielka :-( a kysz demonie!

Właśnie kawusię piję dodałam dwie łyżeczki cappucino waniliowe:). Będzie lepiej, w to wierzę, tylko mam problem: nie potrafię zmusić się do ćwiczeń. Odkąd mam dziecko bywam taka zmęczona, czasem to bardziej psychicznie, że nawet nie pomyślę o tym by ćwiczyć, ale za to lubię potańczyć. Włączam muzykę i tańczę z córcią!!! Muszę to codziennie robić, nie? To będzie mój plan!!!

Gość kachna grubachna
A ja już wróciłam z plenarki. Przy okazji wzięłam pasek i nagła krew mnie zalała. Z rozpaczy zeżarłam jak ta świnia parszywa tort i sernik (stawiały laski dyplomowane). Za karę do końca dnia nic i pójde 7 km na piechote (może mnie opuści wścieklica z powodu kasy) Do rybuni- zapewne przez zwykłe przeoczenie zapomniałaś dodać, że należy też odebrać górnikom 13 i 14 pensję (jak widzisz ich rok ma 14 miesięcy) a także barbórkę (kasa na 4 grudnia) i tzw. karpiowe. I nie ,,bzdeć" z łaski swojej o rzeczach na których się nie znasz. Marcia GRATULACJE Witam wszystkie nowe desperatki. Do roboty kobitki. Co się dzieje z Diarrą?? Może w trakcie remontu zamurowali Jej kompa?

Gość kachna grubachna
Perełko kochana, ja też żłopię kawę ile wlezie; bez niej nie mogę żyć. Policz sobie na wszelki wypadek po 20 kcal za filiżanke bez cukru i będzie ok

Gość kachna grubachna
Niuńka- a może zamiast zamykać sklep to wydziel jakąś część i przyjmuj od ludzi ciuchy w komis??? Poza tym, nie martw się tylko daj nam namiary na siebie a przyjedziemy i kupimy u Ciebie nową garderobę (to mnie mobilizuje najbardziej przy diecie).

wlasnie wrocilam ze szkoly, co sie nalatalam po pietrach (pietro piwnica) co sie nadzwigalam mebli i co nasprzatalam to moje plecki dlugo jeszcze beda odczuwac no i niestetyt nietylko plecki ale takze moja noga... cholerna lamaga ze mnie.. urwaly sie bolce w szafce i polka spadla mi na stope, tak niefortunnie ze uderzyla w stope kantem, mam krwiaka opuchlizne i nie bardzo moge palcami machac, jesli mi nie przejdzie to musze na pogotowie jechac, co jak co ale na gips nie mam ochoty bo w sobote weselicho. na razie przykladam lod kolezanka mi powiedziala ze na since najlepsze sa fusy z herbaty (takie mokre) wiec mam zamiar i to sobie zaaplikowac.. dzisiaj wiec nici z pedalowania czy stepperowania, tyle co poganianie w szkolce za ruch moge uznac. Oczywiscie jedzonko dietki amerykanskiej czyli calkowity akt desperacji, tylko jak jana zakupy z taka noga mam isc????? ehhh przynajmniej dzisiaj jestem uziemiona, jak janie lubie siedziec w miejscu!! toc to zalamac sie mozna :( a teraz ide pomoczyc noge w altacecie, do zestukania 🖐️

Witajcie!!! musze przyznać ze wstydem że strasznie nagrzeszyłam przez ten weekend :) W piątek wieczorem pochłonęłam 2 puszki orzeszków solonych, zagryzłam je parówką z pomidorem i ogóriem. Zapiłam to wszystko ogromnym drinkiem: martini+likier kokosowy+likier brzoskwiniowy i odrobina wody.Jakby tego było mało biesiade zakonczyłam całą paczką pierników z dżemem porzeczkowym w polewie czekoladowej. Naładowana do granic mozliwosci i bez wyżutów sumienia poszłam spac (to wszystko z tęsknoty za moim Misiem :):)) Sobota jak wczesniej wspominałam to pożegnanie lata...więc hulaj dusza.... a niedziela to obiad u rodziców (hmmm same pysznosci..) a od dzisiaj zęby w ściane... pozdrawiam

Kochana Kachno!! Dziękuję za wsparcie!!! Strasznie miło mi się zrobiło czytając Twój pomysł:):):). Sklep raczej nie ma już szans, za dużo w niego inwestowałam, a nic się nie zwróciło, tylko długi większe:(, ale jest szansa, żeby wynająć lokal, jutro się wyjaśni(trzymajcie kciuki:) ). Dziś jadłam tylko jogurt0%( w sumie 650g=266kal) i jeść mi się nie chce! Ciekawa jestem czym się zajmujecie zawodowo oprócz nauczycielstwa.

Witajcie kochane Desperatki . 🌻 Remoncik dobiega końca. Ja trzymam się dzielnie z dietka. Wczoraj napisałam do was długi list , bo miałam wieczorem możliwość poklikania , a tu niestety wszystko jak na złośc tak się diabliło w komputerze , ze za nic nie mogłam wysłąć tego co napisałam. Potem nawet nie mogłam doczytać kolejnych stron, które stworzyłyście podczas mojej nieobecności. Na szczęście nie podupadłam na duchu , nie ruszłam do lodówki w nerwach . Wystarczyła mi woda na ostudzenie nerwów. Wczoraj oprócz dietki zrobiłam ponad 30 km na rowerku. Dzisiaj na śniadanko zjadłam jajeczko na twardo i 2 listki wasy , a na drugie sniadanko mały jogurcik z otrebami. teraz mam w olanach zjeść 3 kartofelki w mudnurkach,a potem jeszcze mam chęć na marchewke. :) Czuje sie swietnie. Za chwilke poczytam sobie , o czym pisałyście od wczoraj . Mam nadzieję, ze dzisiaj kontakt na fortum nie będzie tak mi się urywał.

Gość rybunia
do kachny!!!! moja droga jakbym nie byla w temacie tobym nie pisala o pracy nauczyciela!!!!odnosnie gornikow to jak cos to im sie bardziej juz nalezy 13 niz nauczycielom!!!!nie sadzisz ze maja duzo ciezsza i bardziej niebezpieczna prace????!!!!mozesz mi zdradzic ile godzin tydodniowo spedzasz zwykle w szkole????

Chociaż nie jestem nauczycielka i nawet w rodzinie nie mam żadnego , to uważam, ze tak marnie zarabiacie, że zabranie wam 13-tek byłoby wielkim świństwem . Czego tu zazdrościć ?!. Na zachodzie nauczyciel to wyższa klasa społeczna jeżeli chodzi o zarobki , u nas zwykły \"dziad\" - sory za to okreslenie , ale tak jest i to jest niesprawiedliwe. Ja nauczyciel ma być autorytetem jak jest tak opłacany ( wszystkiego może się odechcieć , nawet powołanie zanika jak się mysli tylko jak związać koniec z końcem ) . Naucziciel nie może tylko odbębnić roboty , musi się cały czas uczyc i przygotowywać . Wcale im tego nie zazdroszczę. Ale was belferki bronię , daję słowo - nikt mi za to nie zapłacił :P

Do rybuni - jesli masz zamiar z kimś sie popstrykać , to założ swój topik i tam wutykaj co się komu nalezy . My jesteśmy na diecie i nie potrzeba nam dodatkowych sterów ! Podejrzewam , ze twoje zdanie mało kogo obchodzi . [zły}

Czesc laski:) No to zaczelam ,od dzis .U mnie dopiero po 12-ta w poludnie wiec nie moge mowic o sukcesach ale nie jest zle. Wlazlam rano na wage bo musze miec ciezar wyjsciowy . Moglabym Was oklamac ale jak juz bede oklamywac siebie to bedzie mi glupio. 56,4 kg , wzrost 168 cm . Nie jestem gruba jak widzicie ale kazdy ma swoja wage a przy mojej budowie ciala czuje sie dobrze w 50-52 . Bardzo sie ciesze ,ze Was znalazlam, bo cel mamy ten sam !!! W pracy nie mam z kim pogadac bo wszystkie dziewczyny maja nadwage / jak 90% Amerykanek/ i to powazna . Zamiast same zabrac sie za siebie dokuczaja mi ,ze jestem chuda .No pewnie ,do nich jestem ale nie chce dopuscic do momentu gdzie bede wygladac jak one . Nie objadam sie ,mam tylko jedna zmore -slodycze !!!!! Nie jem miesa i nie obawiam sie tej diety ,uzupelniam wszystko vitaminami .Pani aptekarka polecila mi fajne vitaminki -zaden odchudzacz tylko sklad vitamin dla dzieczyn po trzydziestce .Metabolizm zwalnia i trzeba go pobudzic .W sklad tych vitamin wchodzi kwas foliowy i wyciag z zielonej herbaty -to podobno klucz do dobrego metabolizmu. No dobra a teraz spowiedz : kawa bez cukru /jak zwykle/ i troche mleka. Na napady mam przygotowana wode niegazowana ,ktorej i tak i tak pije 2 litry dziennie .Rano , rozlalam w male pojemniczki zupe /zurek z cebula i ziemniakami - jajca juz nie dodam a moze tylko kawalek/ .Mam na trzy dni . No to trzymam kciuki za Was i za siebie. Kachna Grubachna ,-tak mowilismy na kolezanke w klasie ale nie od tuszy a od nazwiska i wlasnie mi ja przypomnialas:) a wspomnienia bardzo mile mam:)