Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sia

Jak stosować Luteinę na regulacje cykli i czy pomaga ona zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość anafora
donia szkoda że przyszła Dziewczyny niech sie ciesza ze mogą kiedy chcą bo później ciąża ( nie zawsze można ) a potem dziecko i nie bedzie kiedy tym bardziej że teraz to bez zabezpieczenia ani nic Mój sie cieszy jak wariat A wy musicie ich zachęcić może jakaś nowa bielizna albo kolacyjka na mojego wcześniej to dzialalo

Gość anafora
dorotko wiesz co tak sobie czytam i dr S do którego chodziłam przepisał nam takie same leki on chyba każdej takie przepisuje A kiedy idziesz teraz do niego jestem ciekawa co powie a dał ci skierowanie na badania jakieś bo mi na prolaktyne testosteron i LH FSH Nawet bym nie pomyślała że ktoś na forum chodzi do tego samego lekarza :)))) A ja wczoraj miałam 6 dc i mnie lewy jajnik tak bolał że musiałam no-spe sobie wziąść czy to nie za wcześnie na owulacje ? W sumie ostatnio mam krótkie cykl 23 26 dni a przed luteiną 33 dni i tak jeden dzień w tą czy w tą a teraz nawet nie wiem kiedy sie go spodziewać Ja mam obsesje chyba bo koszulki mam przawie wszystkie przedłużane wrazie czego żeby brzuszek sie zmieścił Chyba mam obsesje

Gość anafora
chyba żle ze mna dzisiaj a tu taka cisza

Anaforko to może być obsesja :D :D :D swiruska :) ja tez mam takie bluzki i każdą krągłość w nich widać i tak czasem patrze na brzusio i żałuje że to nie ciążą

Gość donia30
;-) ja tak na razie nie mam... ale nie wykluczam , że i u mnie taki objaw się pojawi, trzymajcie się kobietki

Oj kobietki, to wszystko to normalne zachowania. Też tak miewam, zresztą wszystko zależy od dnia i nastawienia. Tak to jest, jak sie bardzo chce dzidziusia... A jak tam Wasze cykle? U mne dzis 24 dzien, za pare dni sie wszystko wyjasni. Co prawda owulacji nie zaobserwowałam, ale to nie znaczy, że jej nie było (tak sie sama pocieszam) :) Jednak z doświadczenia wiem, że 29dc przyniesie @ - najpewniejsza rzecz w moim życiu :)

Mam pytanie troche z innej beczki. Jakich termometrów owulacyjnych używacie? Ja zakupiłam właśnie cyfrowy (nie chcę dłużej bawić się rtęciowym) i od nowego cylku mam zamiar zacząć go używać. Ten nowy pika już po około 40 sekundach. Problem w tym, że pika cichutko i jak zostawie go na dłużej, to tempka jeszcze troche w górę idzie. I teraz nie wiem, który wynik powinnam notować w karcie. Czy stosować się tylko do czasu z pikaniem czy może zawsze zostawić go na około 5 min, aby temperatura się ustabilizowała? Jak wy mierzycie temperaturę?

Yokkko ja mierze cyfrowym i wtedy kiedy piknie to go wyciągam. ja dziś 16dc i tak jak Ty nie zaobserowalam owu :( może dopiero będzie...

Gość anafora
hej Yokkoo ja ci niestety nie pomogę bo nie mierze a u mnie dzisiaj 11dc i według kalendarzyka wczoraj powinna być owulacja ale objawów nie było ale w sobote kuł mnie jajnik sama nie wiem badam szyjke wciąż jest wysoko i jest rozpulchniona wieć raczej nie powinno być owulacji zobaczymy jak dalej będzie

Eluś a czy wykres temperatury wychodzi Ci czytelny? Tzn sensowny? Moze jednak mialas owulacje, tylko jej nie zauwazylas. A moze akurat teraz jest ten miesiac, kiedy jej nie bedzie. Podobno kazda zdrowa kobieta ma w ciagu roku jeden-dwa cykle bezowulacyjne. Jesli do tej pory je mialas, to nie masz sie czym martwic :) Gorzej ze mna, boje sie, ze zanikla kompletnie. Moze na wskutek odchudzania a moze stresu - ale predzej tego drugiego, bo ciagle chodze zestresowana. Dzis 27dc, czekam na @ niestety i planuje umowic sie do doktora. Nie ma co zwlekac.

anaforko napisz o tym badaniu szyjki wiecej... tzn jak wysoko tzn ze dosiegasz czy jak? wytlumacz :) Yokko ja też mam stresa ciągle, co bym nie robiła to mi ciśnienie do góryyyy. nie wiem chyba od tego wiesiołka mam ten śluz taki jakby przezroczysty ale grudkowaty.. nie kumam juz nic... a dziś gęsty przeźroczyto żółtawy, zgłupiałam..

Gość anafora
elu ja tez po wiesiołku mam taki dziwny śluz ze nie wiem czy jest płodny czy nie jest żółtawy i grudkowaty :( chyba rzuce w cholere te wsztystkie wspomagacze może one tak mi to wszystko komplikuja Elus ja zaczełam mierzycz tuż przed @ i 2 dni po @ i mialam porównanie kiedy jest wysoko a kiedy nisko czy jest rozpulchniona i otwarta nic trudnego Teraz jest wysoko bo musze sie nagimnastykowac zeby ja zaobserwowac a jak jest nisko nie ma problemu z jej badaniem Najlepiej zaczac badanie tuz przed @ i po to bedziesz mniej wiecej wiedziala

Gość donia30
hej dziewczymki a ja zgodnie z tym co zapowiadałam odstawiłam totalnie wszystko - nie biore w tym miesiącu absolutnie nic ;-) i wogóle nie licze który to dzień, nie mierze tempki, nie badam śluzu i mam nareszcie dobry humor. Pewnie mi przejdzie za jakis czas ale teraz po prostu wrzuciłam na luz i wierzcie mi kobietki jest mi z tym bardzo dobrze:-) czekam teraz na mojego męzulka i jak będzie miała byc dzidzia to pewnie w końcu sie jej doczekamy. oczywiście nie jestem przeciwna lekom bo pewnie i tak bede musiała do nich wrócić ale teraz chce chociaż przez kilka tygodni odpocząć od tych wyliczeń i robienia sobie nadzieji, pozdrowienia dla wszystkich, odezwe sie niebawem ;-)

Yokkko jak robiłam wykresy to używałam do tego takiego programu specjalnego. "karta cyklu " czy jakoś tak. wpisywało się temperatury codziennie, objawy, @, itp. Anaforko no właśnie ja mam tez taki, jest jakby gęstyyyy, ale przeźroczystawo-biały ale rozciągliwyyy, tak jakby zbityyy.. też tak masz??? Dania podziwiam... też bym chciala tak wszystko odstawić i wrzucić na luzz, ale ja mam taki charakter że się nie da tak łatwo :) buziaki dziewczyny 👄 🌼

Anaforko może teraz trzeba by bylo zacząć pić syropki na rozrzedzenie??????? co ty na to???

Gość anafora
elus ja juz chyba nic nie biore bo tylko sobie pogarszam nawet w tym miesiacu nie wiem kiedy mam sluz płodny masakra Dzisiaj jest białaty i grudkowaty jakis taki i jest rozciągliwy kurcze chyba rzuce ten wiesiołek i kolejne tabl w kosz i pieniądze juz sama nie wiem Dziewczyny a wy bierzecie wiesiołek ? jesli tak to jaki miałyscie śluz bo ja jestem już głupia niby owulki nie było bo wciąż szyjka wysoko chyba że już nie odróżniam Jesli owulki nie było to cykl sie wydłurzy ostatni 26 dni i kilka dni wiecej nerwów Ehhh jak ja bym chciala choc przez 2-3 miesiace sie odizolowac od tego wszystkiego nabrać sił bo juz brakuja powiwiam cie Dorotko tylko ty męza nie masz przy sobie to może troszke łatwiej ci z tym

Anaforko ja też mam ten problem, nie wiem czy owu była, czy ten śluz jest dobryyy, nic nie wiem, szok!!!

fałszywy alarm, byłam w toalecie właśnie i ja mam właśnie płodne :D :D a dziś 19dc :) :O duzioooo śluzuuuu byćććć :D :D :) :) w poprzednim cyklu nic a dziśśśś ... mężu bój się :P :P

Gość anafora
elus to jak dziś masz owulke to za 14 dni powinnaś dostać @ (raczej nie dostać ) ja sama nie wiem bo po owulacji 2-3 dni jest jeszcze śluz płodny a ja go nie mam :(((((((((((((((( Elus życze owocnych staranek , a moj mężulek dopiero jutro wieczorkiem wróci jak bee juz spala zapewne :((( ,a szkoda. U mnie ostatnio mam krotkie cykle wiec owulka powinna byc wczesniej chyba ze sie cos popitoliło znowu mam już dość tych psikusów

Elus ale Ci zazdroszcze! Owocnych staranek zycze :) A u mnie dzis sie @ pojawila :( Smutno mi troche, ze tak sie to nic nie dzieje po mojej mysli. Jutro umowie sie do lekarza, niech mnie naprawią wreszcie!

Ale dzis mialam realistyczny sen :( zobaczyłam dwie kreski na teście, tak płakałam w śnie ze szczęścia że aż się obudziłam gdzies w głowie cały czas siedzi myśl o ciąży Boże daj mi siły bo normalnie zwariuje :( :( :O Staranka były :D Yokkkoooo tak mi przykrooooooo :( :( trzymaj się i nie podłamuj 👄 🌼 Anaforko to jutro męża zaatakuj :) :P wiesz czasem wszystko się przesuwa a i bywają cykle bezowulacyjne u kobiet, ciort wieeee. 3mam kciuki za was wszystkie :)

Gość anafora
Elus napewno " zaatakuje" smutno mi jak wyjeżdza ale taka praca Yokkoo nie załamuj sie może ten cykl przyniesie szczęście a ile wynosił twój oststni cykl tzn dni może owulka była wczesniej zanim zaczełas robić testy no wkońcu jakieś wytłumaczenie musi byc Dziewczyny miłego weekendu bo chyba zapowiada sie słonecznie

Gość anafora
jeszcze zapomnialam u mnie chyba juz po owulce bo zdaje sie że moja szyjka jest coraz niżej bo nie mam problemu z jej badaniem a staranek od 3 dni nie było ;(((((((((((((((((((((

Anaforko to staranka koniecznie dzis muszą byc :) Może jeszcze zaskoczy - trzymam kciuki :) A Ty Elus sie nie martw, ja tez miewam takie sny, wiem co przezywasz. A moze ten sen był akurat proroczy :) Moj oststni cykl mial 29 dni. Dzis jest 2dc i mam wielgachne skrzepy, nie wiem dlaczego. Zwykle sa takie w normie. Niepokoi mnie to, bo wtedy jak poronilam, to skrzepy były baaardzo duze no i mi sie to wszystko skojażyło :( Umowilam sie do lekarza na poniedzialek. Nie wiem jak to w Polsce teraz wyglada, ale chyba od razu mozna uderzac do gina. Tutaj zaczynam batalie od ogolnego, zobaczymy co bedzie dalej. A do tego przezywam koszmar, bo przez ostatnie 2 miesiace wypadlo mi 50% wlosow. Zawsze mialam ich malo a teraz to mi juz głowa przeswituje :( Chyba mnie jakas depresja dopadala... musiałam sie wyzalic. Pozdrawiam Was wszystkie i zycze owocnego weekendu.

Gość anafora
Yokkoo niestety nie było staranek bo mój m wczoraj zbyt późno wrócił ale dzisiaj rano było tak dla przyjemności Dziewczyny opowiem wam historie mojej koleżankitak w skrócie bo duzo by do piasnia bylo ; Aśka nie chiala isc na studia (mam ja wrecz zmuszala)i postanowila z chłopakiem (obecnym m ma swoja firme) wpaść wiedzac ze bedzie pracowac w ich firmie która bdb prosperuje było to 6 lat temu zaczeli robić badania bo im nie wychodziło pozniej trafili do klinki i w tym miesiacu miala miec insminacje lekarz przepisał jej luteine na wyregulowanie cykli ( wcześniej brala clo i nic monitoring nic ) brała ja 4 miesiace i poszla na kontrolne badania i okazało sie że jest w ciaży po 6 latach (od 2 są małżeństwem) wyobrażacie sobie wczoraj z nia na gg pisalam z 5 godzin jest przeszczęśliwa nawet nie myślała o tym że bez inseminacji da sie i chyba głównie skupila sie na tym i co zadzialalo Tak wiec dziewczyny chyba nasza psychika zawodzi i nie pozwala nam zaciazyc

Anaforko gratulacje dla Twojej kolezanki. I ja tez jestem przekonana o tym, ze główna przyczyna to chyba faktycznie jest w psychice... moze zamiast do gina trzeba sie do psychologa wybrac :)

Gość Anafora
yokkoo dobra myśl może trzeba będzie poważnie sie nad tym zastanowic a może to pomoże zamiast tych wszystkich wspomagaczy?

Ale żeście naskrobały :D 🌼 👄 Co do snu to bardzo bym chciała żeby się sprawdzilo :) ja mam dziś 23dc, i straszne bóle jajników raz jeden raz drugi od kilku dni, przeziębienie?? czy co?? no i śluz, jest go sporo , wydawało by się że płodny :O nie wiem co jest grane, narazie piersi na @ nie bolą, w sumie za wcześnie chyba nawet. pozdrowienia kochane i całuski 👄 3mam za wszystkie kciuki żeby się udało jak naszybciej :) Anaforko gratuluje koleżance, ja poprostu mam za dużo na głowie i hormon kurtyzol bardzo podniesiony, wiecznie w nerwach, wiecznie mi słabo i mdli jak sie denerwuje.. i tu mi się wydaje głown problem :(