Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sia

Jak stosować Luteinę na regulacje cykli i czy pomaga ona zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość anafora
hejka ale mam nawał pracy zwykle pracuje od 7-15 a dzis o 17 bylam a w domu i tak sie zapowieda do swiat gdzie na nic czlowiek nie ma czasu nie mowieac o urlopie gdzie chialam 23-24 wziasc wolne dlatego zostaje po godzinach zeby to nadrobic ach ta papierkowa robota mnie wykancza Agisia przykro mi ze przyszla @ do ciebie ale teraz musisz nabrac sil na kolejne staranka Dorothy ja czuje sie na tamtym forum obco nie wiem moze dlatego ze sie z wami tak zżyłam i jakos tam czuje sie nieproszona ale moze to tylko moje takie odczucie Dawno doni nie bylo moze i tym razem ja wywolam hihihi

Gość anafora
ale tu dzisiaj cisza gdzie sie dziewczyny podziewacie co ? czyżby starania ?

Gość donia30
hej hej Ty Anaforko to zawsze masz dobre przeczucie kiedy będę :-) ja ostatnio ze względu na brak mojego M nie mam nic nowego do dodania , no bo i cóż pisać gdy staranek brak. czekam już tylko na Święta i Nowy Rok. Chyba mam cicha nadzieję ,że w tym nowym roku wreszcie uśmiechnie się do nas los :-) pozdrawiam wszystkie kobietki!!!

Gość natalka85
hej kobietki,chyba wreszcie pozbyłam się mdłości:) od kilku dni się lepiej czuję i wreszcie mogę normalnie jeść:)moja mama jest w 7 niebie,że znowu będzie babcią (moja siostra ma 6 letnią córkę) a ja ciągle nie dowierzam heeh,oglądałam wózki dziecięce i doznałam szoku,niektóre kosztują tyle co używany samochod 3000zł szok najtańsze były po niecałe 600zł,a łóżeczka od 170 do 400.

hej dziewczynki, Ja dalej dziewczynki echo. dziś 32dc, testu dalej nie robie bo nie chce stracić nadzieji ze może się udało... to już 6dzień bez lutki. piersi od 6 dni jak baloony, lekkie kłucia i bole brzucha. nic specjalnego... i dziwny nie smak w buzi chyba że na chorobę. takie pieczenie a u was jak?

Gość anafora
hej dziewczyny u mnie 24dc i nic cisza nawet piersi nie bola tylko cisz zeby niezapeszyc hihih Przeprawszam ze mnie nie bylo ale zlapalam wirusa i nie moglam sie zwlec z lozka i chyb sobie pecherz przeziebilam do co chwilke sisiu latam Natalia super ze juz mdlosci przechodz a roznice w cenie naprawde kosmiczne oj jak ja bym chciala sie juz rozgladac za takimi rzeczami :) Dorotko zagladaj do nas ze sie chwilowo nie starasz (wiadomo z jkich przyczyn) to odwiedzaj nas moz ejutro pogadamy na gg co ty na to ? tylko o ktorej moze 17 Elus zycze ci fasolki moze tym razem sie uda trzymam kciuki

Gość anafora
hej nawet nie mam czasu tutaj zaglądnąc u mnie 27 dc i nic zero objawow @ i nie wiem nawet kiedy jej sie spodziewac a tego nie lubie Elus moze tak odrau nie przekreslaj cyklu dopoki nie ma @ jest nadzieja

no więc ja zaczynam nowy cykl... :( :O dziś 1dc :( anaforko może chociaż Twoj cykl okaże się szczęśliwy :)

Gość PrzeczytamWszystkich
http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/ Zapraszam wszystkich do rejestracji w serwisie Przeczytam Wszystkich. W serwisie tym zdobywasz punkty za czytanie artykułów z różnych stron choć tak na prawdę wystarczy że otworzysz kilka wybranych artykułów, poczekasz kilka sekund a punkty wpłyną na Twoje konto. Zdobyte punkty wymieniasz na nagrody począwszy od doładowań na komórki a kończąc na na prawdę wartościowym sprzęcie takim jak: laptopy, telewizory, komórki czy mp4. Poprzez rejestrację z tego linku: http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/ zyskasz na start 100 punktów. Jedynym wymogiem otrzymania tych dodatkowych punktów jest rejestracja w ciągu pół godziny od kliknięcia w ten link. Zapraszam gorąco! Warto! http://urlik.pl/przeczytamwszystkich/

Gość anafora
Kurcze eluś taEluś tak mi przykro A jeśli o mnie chodzi to napewno nic z tego bo nie było owulacji a naewt nie staraliśmy sie zbytnio w tym cyklu Jejku jak nie wirus to chyba grypa żołądkowa zaczyna mnie brać bo strasznie mnie mdli na widok jedzenia tylko dziwi mnie wilczy apetyt od niedzieli całe dnie chodze głodna mimo że zjadam wiecej niż zwykle a jak sie najem to zaraz mdli mnie dzisiaj obiadu nie mogłam zrobić . Ja tylko czekam na @ i zaczynam działać z CLO musze wykupic recepte przed świętami żebym nie miala niespodzianki musze chyba w kalendarz wpisac bo z pamiecia ostatnio cos nie tak A jak tu cisza przez ostatnie kilka dni czyżby przedświateczne zawirowania :)

Gość może to nie grypa
żołądkowa a ciąża :)):)

Gość chiara26
Witam wszystkie Forumowiczki! Mam nadzieję, że uda mi się dołaczyć do Waszych pogaduszek :). Mam taki sam problem jak wiekszośc z Was. Od lutego br. staramy się z Mężem o dzidziusia i nic. @ miałam zawsze w wydłużonym cyklu - ok. 31-33 dni. Od maja miałam małe zawirowanko i wszystko mi się poprzestawiało - okres zaczęłam dodtawać co 2 tygodnie. Gin przepisał mi luteinę podjęzykowo (bez poprawy), następnie dostałąm sindy, którą brałam przez 2 miesiące (okres wrócił do normy), a teraz biorę luteinę dopochwowo od 14. dc (mam brać przez 2 m-ce, a potem kontrola u lekarza - 1 miesiąc przyjmowania luteiny już za mna). Teraz zaczynam się zastanawiać, czy to dobry pomysł, żebym brala luteinę tak wcześnie przy wydłużonym cyklu. W tym m-cu chyba zaryzykuję i wezmę ja po owulacji. Mam pytanko do Was: czy podczas brania luteiny obserwujecie u siebie płodny śluz? Nie mierzę temp, a owulację stwierdzam po śluzie i zastanawiam się, czy będzie śluz charakterystyczny dla dni płodnych, gdyż w zeszłym cyklu po zaprzestaniu brania syndi przez cały miesiąc miałąm wyłącznie gęsty śluz. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Gość luteinkaaaaaa
dziewczyny brałam luteine przez 10 dni na wywolanie orkesu po pigulkach minęło już 10 dni od odstawienia a ja nadal nie mam okresu...sucho na bielzinie jedynie bolą mnie cycyki i zcasem podbrzusze normalne to jest po lutenien czy moze ciaza ?:)

Gość Anafora
Raczej to grypa a nie ciąża bo nie było w tym miesiacu owulacji u mnie także ciąża odpada Chiara26 miło nam bedzie jak do nas dołączysz Wiesz co a jak długi masz cykle bo to odnich zależy kiedy owulacja bedzie Ja mialam luteine zapisana od 16 dc . Jeśli chcesz zafasolkowac to musisz ja wziasc po owulacji bo jesli zaczniesz brac wszesniej to jej nie bedzie . Ja zawsze myślałam że jak jest owulacj to jest śluz podobny do białka kurzego a u mnie jest tak że ten śluz jest przed owulacja a w dzień owulki i zaraz po mam białawy bo jak byłam na monitoringu to właśnie zaczełam go obserwować Luteinka chyba pora na test bo coś mi sie wydaje że beda 2 kreseczki ja po 10 dniach dostałam @ ale objawy miałam na @ Trzymam kciuki i koniecznie napisz jak wyszedł test

Gość luteinkaaaaaa
Anaforo dziekuję za odpowiedz :) daję sobie czas do niedzieli góra do środy, jeśli nie nadejdzie, to zrobię teścik może akurat powiększy nam się grono :) poki co chcę czekać na męża , który ma wrócić w niedziele z delegacji i wtedy coś pomyślimy o tym tescie :) bo też nie chcę się ankręcić , że dzidzia a dosatnę w przyszłym tygodniu i :( .... aa dzisiaj rano mierzyłam tempkę w pochwie było 37 stopni. Życzę powodzenia wszytskim :*:* bede tutaj zaglądała, bo miło u was kochane ! :)

Gość anafora
luteinak tempka wskazuje na to że ciaża oby nadal sie tak utrzymywała bedzie nam miło jak bedziesz zagladać a ktory masz dc ????

Gość luteinkaaaaaa
po odsatwieniu pigulek miałam dosatć okres moj normalny 15.11 ale dostałam tylko rozowa smuge i koniec a od 23.11 brałam luteinę przez 10 dni i do tej pory cisza jesli chodzi o @, wiec nie wiem czy moj organizm jest taki dziwny czy jak;/ a jakie są takie objawy po których mogę się zorientować ze to ciąża?:) bo siku robie zawsze sporo bo dużo pije :) Może powiem tak co zaobserwowałam: w nocy się budzę i idę albo siku albo pić, bolą mniepeirsi przy dotyku, i wyszły mi 2 takie jebitne zyly niebieskie jedna styka sie z sutkiem, na standardzie kłócie w podbrzuszu, wydzieliny brak, aa jakiś tydzien temu starsznie bolał mnie doł kregosłupa...i nie wiem czy to na @ czy zaciążłyłam, wiem ze test bedzi etutaj wyrocznia i roziwje wszytskie znaki zapytania, mimo to proszeo rady :* ale się rozpisałam:)

Gość anafora
luteinak żyły pojawiajace sie na piersi jest to oznaka ciaży tak słyszałam bo niestety ja nigdy w ciazy nie byłam takze ja czytałam w necie Luteinak rób test nie ma na co czekać bo napewno fasolka jest i już ci gratuluje

Gość luteinkaaaaaa
Anaforo dziekuje ze jako jedyna posiwecasz mi tyle vzasu :* zrobie test niech tylko maz wraca :) milego dnia:) a mnie boli głowa i hmm podbrzusze można rzec ze jest mi nie dobrze;(

Gość anafora
luteinka to czekam na wieści od ciebie A ostatnio sie tu cicho zrobiło gdzie sie dziewczyny podziewacie ??????????

Gość luteinkaaaaaa
właśnie dziewczyny co z wami ?:( wczesniej było nas sporo a etraz Anafora i ja prowadziwmy dialog...;p zatem zaproaszamy :* zastanawia mnie tylko to czemu mam sucho , żadnej wydzieliny nic, jak brałam luteine to miałam mokro, teraz sachara, dobrze ze przy zblizeniu jest inaczej bo bym się chyba załamała :)

Gość Justysia861004
witam was ja chyba po 10 dniach od skończenia brania luteiny robiłam test i wyszedł pozytywnie i tez jest sucho co zaobserwowałam to mnie piersi bolą i podbrzusze boli więc Luteinko trzymam kciuki żeby test okazał się pozytywny papapapapa

hallloł :) nie ma mnie bo troszke ganiam przed świętami. co do sluzu w trakcie brania luteiny : ja brałam od 12dc i zauważyłam u siebie śluz ok. 20dc. i faktycznie za 14dni dostałam @@ i ok 10 dni po odtsawieniu lutki. trzymam kciuki za was dziewcynki

Gość luteinkaaaaaa
Anaforko tak czytam o Tobie te posty i aż mi się smutno zrobiło :( przykro mi, że taki masz problem z zajściem w ciąże... ale mogę Ciebie pocieszyć moja kuzynka z meżem zaciążyli 10 lat od momentu staran gdy ich sznase były zupełnie skreslone :) wiec jak jest Tobie pisane, a na pewno jest to tylko kwestia czasu :* 3 maj sie a ja mam pakmana bym jadła i jadła , ale muszę sie pilnowac, bo jeśli to nie dzidiza a @ to potem bede wyglądała jak słonica :) No Justyna moze i u mnie tak bedzie :) , elus spokojnie napij sie herbatki bo takie latanie przed swietami meczy :) pozdraiwam

Cześć Babeczki! Ale mnie tu dawno nie było :) Teraz tylko praca, praca, praca... Ale jeszcze tydzień i będzie trochę wolnego... Widzę, że pojawiają się nowe osóbki :D Super, że forum nam się powiększa. Luteinko życzę Ci, żeby to była ciąża. Anaforko, Eluś, Donia, Agisia - powodzenia w starankach :) Może Nowy Rok przyniesie nam szczęście :) U mnie dzisiaj 28 dc. Tak jak pisałam wcześniej- trochę sobie z M odpuściliśmy, co nie znaczy, że całkowicie zrezygnowaliśmy :) Po prostu- kiedy była ochota, to hop do łóżka :P Ale nie pilnowaliśmy tak terminów, jak wcześniej :) W tamtym miesiącu dostałam @ w 36 dc, więc jest jeszcze trochę czasu... A co u Was? Jak przygotowania do świąt? Pozdrawiam Was Kobitki :) Do usłyszenia ;)

Gość luteinkaaaaaa
dzien dobry kochane ! :) Mnie od wczoraj boli glowa , piersi przy dotyku i nadal mam susze!! w przyszlym tygodniu zrobie test, bo tak w niepewnosci to źle życ :) a jesli chodzi o swieta to urwanie glowy, prezenty sprzatanie, dobrze ze na 24.12 wyjezdzamy do tesciow wiec nie musze przygotowywac Wigilii :) hih moze juz nie dlugo zmienie nick na 'cieżarowka' ale by sie rodzina ucieszyla gdybym zaciążyla :) Kochane zycze Wam powodzenia i dziekuje , ze wierzycie we Mnie i doradzacie:)

Gość luteinkaaaaaa
aa kochane powiedzcie, co to może byc, jak mam sutki to na ich koncach mam takie biale zakonczenie czy to cos groxnego ? bo zaczelam troche panikowac:( przepraszam, ze wam tak marudze:*

HEJ! Przepraszam ze sie wtracam na wasz topik... Luteinka-masz typowe objawy ciazowe. Tez tak mialam i nie dopuszczalam mysli ze to ciaza, bo balam sie rozczarowania. Wkoncu zrobilam tescior...2 kreski. Teraz jestem na koncowce I trymestru. Te bolace piersi /zwlaszcza po bokach/, biale kropeczki na brodawkach, ciemne brodawki, czeste siusiu nawet w nocy i jeszcze wilczy apetyt. Myslalam ze tak luteina zadzialala, ale odstawilam a objawy nie minely i sie nasilily! Potem mi rano doszly mdlosci i potworne zmeczenie. A -na poczatku byla tez potworna zgaga... Jesli juz tyle czasu nie ma @ po luteinie to pewnie mozna ci juz gratulowac!!! Jesli tempka po owulacji utrzymuje ci sie na takim poziomie powyzej 16 dni to jest ogromne prawdopodobienstwo ciazy!!! Pozdrawiam!

Wudzielina sie nie sugeruj...u mnie byl sluz gesty, potem podobny do plodnego-i zaczelam zachodzic w glowe co jest grane? Czy czasem jakiegos grzybka nie zlapalam...Potem okres suszy ...a pozniej lawina sluzu bialo-mlecznego, kleistego. Teraz biore luteine znowu i juz na sluz nie zwracam uwagi. Jedyne odczucie to-STRASZNIE MOKRO!!!