Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

Paula to przykre co napisałaś, nawet sobie nie wyobrażam co ta dziewczyna musi przeżywać:( Aga, musisz być cierpliwa takie ćwiczenia wymagają czasu i na pewno pomagają Twojemu maluszkowi. Uśmiechnij się kochana na pewno wszystko będzie dobrze❤️

kurcze dziewczyny gdzie jesteście??? Swiętujecie czy co:) Jak już mam dostęp do netu to nikogo nie ma:(

Aga ❤️ kochanie nie mart sie o Pawełka:) Myśle ze wszystko będzie dobrze:) Taki sliczny chłopczyk :) on jest przesliczny :):):):) Cwicz i nie martw się:) Iwona:) powodzenia :) ❤️ Andzia:) moze nie gapił do 2 jajnikow tylko do 1 go?:P Zobacz monik trez nic nie miała a tu taka niespodzianka:):):) monik odezwij sie i gadaj nam tu co z Tobą i Twoją fasoleczką:)

Cześć Enigmaa:) Wiesz on mi dzisiaj powiedział że ostatnio na przwym jajniku widział torbiel a dzisiaj już go nie było. Nie wiem czy wg niego torbiel to pęcherzyk czy co. W każdym razie mówił że pękło i komórki się uwolniły. Tylko szkoda że wczoraj ich nie atakowaliśmy, dopiero dzisiaj i myślę ze trochę za późno.

Andziu:) to moze ta \"torbiel\" to był pęcherzyk:):):):) Moze jednak nie było za pozno:) Zyczę Ci tego z całego serca ❤️ A moze twn Twoj gin to tez jakis staruszek i trza by mu bryle kupic?:P

On juz ma bryle:) ale moze za słabe:) hehe Zobacze jeszcze w piątek co mi powie, bo znowu mam badanie:) Kurcze jajnik mnie troche napiepsza, chyba już nie powinien skoro pęchwrzyk pękł no nie... Kurcze nie wiem jak to jest bo chyba pierwszy raz mi coś pękło.

Cze Andzia, Enigma :) Andzia to może jeszcze masz owu? Bardzo Cię boli?

Hej Beti, no cały czas mnie kłuje lewy jajnik, a właściwie nie kłuje tylko rwie, aż do biodra:(

Andzia a gon widział płyn w Douglasie? I nie było więcej pęcherzyków widocznych? Zresztą natura lubi platać figle - przyklad Monik niby cykl bez szans. Więc lepiej nie myśl za dużo, bierz się za przytulanie i nie myśl że się udało tylko czkaj na @ :)

Ja na pewno bym nie usunęła.. cieszyłabym się macierzyństwem razem z moim mężem tyle czasu, na ile zadecydował Bóg, że było nam dane mieć tę radość.. obserwowałabym najprostsze ruchy.. i wiem, że tak będziemy robić. To jest teraz dla nas najważniejsze. Przeniosłam się do lżejszej pracy (Po prawie o nią nie jest zbyt łatwo, a jednak), mąż poświęca mi dużo czasu. Cieszymy się oboje i mamy wielką nadzieję.. A wiecie gdzie tkwi problem? Moje jajniki produkują niekształtne, słabe komórki jajowe, w które ponoć jeżeli już plemnik trafi, to rozbija..i bum. Zamiast zapłodnienia klops... Pozdrawiam ;)

Gość Tabela II
TABELA II NICK.................1DC.........DC...........dzidzia, może@...czas staranek.....miasto foli...................10.01.......27.......?....................ponad 2 lata Granini..............06.03.......34.......?...................19m-cy......Trójmiasto Ef27.................?.............27......?.....................11 m-cy......? Emika...............?......28-34.........?..........15 m-cy...W-WA Golka26............?.........28..........?......................prawie 2 lata.......? Estella ...........05.03.........27.......prima aprilis...............17 m-cy.......Warszawa Sabra ........... 27.02.........37..........?..................16m-cy........Trójmiasto Mysza29.............?..........26-28.......?...................6 m-c........Katowice ida_..................?.........26-28.......?....................ok 5 mc-y...? Dioda30............?.......30-31..........?....................3 m-ce........? Silve26............08.03........30-?.......po 07.03........11 m-cy........? AnA 29............3.03........30............?...............7 m-cy........ Maklady .......03.02........29-34 ......03.03 ...........6 m-cy.... zachodniopom. Iskierka nadzieii...06.12..30-36.........?...............1 m-c.......Siedlce enigmaa.............23.02......28.........22.03.........5 m-cy...Katowice beti78........08.02............28..........08.03.........14 m-cy..Zd-Wola zabajona....06.03.06........26...........31.03.06.....7 m-cy.....Olsztyn Elusia.........09.01...........30-31.......09.02..........3 m-ce ...Kraków Czarna31.....09.01..........24 ........25.02............4 m-ce.....N.Sącz Młoda_mężatka (Sylwia19)...08.02.......28-35.......8 m-cy...N. Targ

Gość Tabela II
TABELA II NICK.................1DC.........DC...........dzidzia, może@...czas staranek.....miasto foli...................10.01.......27.......?....................ponad 2 lata Granini..............06.03.......34.......?...................19m-cy......Trójmiasto Ef27.................?.............27......?.....................11 m-cy......? Emika...............?......28-34.........?..........15 m-cy...W-WA Golka26............?.........28..........?......................prawie 2 lata.......? Estella ...........05.03.........27.......prima aprilis...............17 m-cy.......Warszawa Sabra ........... 27.02.........37..........?..................16m-cy........Trójmiasto Mysza29.............?..........26-28.......?...................6 m-c........Katowice ida_..................?.........26-28.......?....................ok 5 mc-y...? Dioda30............?.......30-31..........?....................3 m-ce........? Silve26............08.03........30-?.......po 07.04........11 m-cy........? AnA 29............3.03........30............?...............7 m-cy........ Maklady .......03.02........29-34 ......03.03 ...........6 m-cy.... zachodniopom. Iskierka nadzieii...06.12..30-36.........?...............1 m-c.......Siedlce enigmaa.............23.02......28.........22.03.........5 m-cy...Katowice beti78........08.02............28..........08.03.........14 m-cy..Zd-Wola zabajona....06.03.06........26...........31.03.06.....7 m-cy.....Olsztyn Elusia.........09.01...........30-31.......09.02..........3 m-ce ...Kraków Czarna31.....09.01..........24 ........25.02............4 m-ce.....N.Sącz Młoda_mężatka (Sylwia19)...08.02.......28-35.......8 m-cy...N. Targ

cześć, kurcze Paula przykra ta historia, nawet nie umiem sobie wyobrazić tego. Postaraj się o tym nie myśleć jednak bo wiesz nie nie możesz się denerwować. Andzia, nie martw się boleć może i parę dni po owulacji jajnik z któego była owulacja Aguś, będzie dobrze nie martw się na zapas, kochacie Pawełka i z nim ćwiczycie więc napewno będzie dobrze A my wczoraj byliśmy u znajomych, którzy zaprosili nas bo chcą wziąć adres do kliniki. On był w Poznaniu 2 razy na badaniach i okazało się że ma pojedyncze plemniki w ruchu B. Typu A nie ma wcale, lekarz im powiedział, że nie mają szans na żadne pozaustrojowe zapłodnienie chyba że skorzystają z banku nasienia. Kurde męczy mnie to, nie wiecie czy ISCI można wtedy zrobić? w Końcu potrzebny jest tylko 1 plemnik. Dałam im wczoraj namiary na lekarza ale boję się czy im aby nadziei nie narobiłam niepotrzebnie

Dzień dobry! Foli ile to par ma problem z zafasolkowaniem - prawda? Dawno już nie słyszałam, żeby jakiejś parze udało się bez \"stromej górki\". Wśród moich znajomych również...czekają i czekają. Kiszka... ale nie można poddawać się )

cześć Granini a u was jak jest: nie ma plemników czy są pojedyncze?

U nas to za bardzo nie wiadomo. Czy coś powoduje, że tak dzieje się z nasionkami, czy poprostu tak jest i już nie da się nic zrobić. Ostatnio w polu widzenia było koło 50ciu martwych. Dziś będą wyniki czy przypadkiem nie ma jakiegoś mocnego, przewlekłego stanu zapalnego. Wtedy będziemy wiedzieli co dalej robić.

Granini, mam nadzieję ze wykryjecie przyczynę i zwalczycie no i będzie dobrze

Witajcie. Goniu współczuję Ci z powodu dziadka. Paula to bardzo smutne co piszesz. Ja starałam się unikać takich wiesci za wszelką cenę, ale wiem, że do końca się nie da. U Niej wykryto wady w 19c - ja własnie taki zaczęłam. A na usg idę dopiero za 2 tygodnie.:( A od paru dni mam jakieś sfizy , czy oby wszystko ok z maleństwem pomimo, że się dobrze czuję i jeszcze wczoraj ta informacja mnie dobiła.:( Andziu- mi się też wydaję, że ta torbiel to ten pęcherzyk.;) Dziewczyny - trzymam za Was kciuki i przesyłam fluidki byscie jak najszybciej dołączyły do grona ciężarówek.

****************************************************************************** ******************************************************************************* ********************************************************************************** ********************************************************************************** ********************************************************************************** ******************************************************************************** *********************************************************************************** ************************************************************************************ a to brakuące fluidki. :)

Witam Was Kochane, pozdrawiam serdecznie, przesyłam całuski, proszę o nie dołkowanie. Paula - nie słuchaj takich historii zbyt często, powinnaś teraz jak najwięcej się uśmiechać i być szczęsliwa, to dla maluszka .. Granini - powodzenia, aby wyniki były po waszej myśli, no własnie, jak twoja Iwonka ? jak się czuje ona i jej maż? Foli - zamiast slów ... 🌻 uznania, wiesz o co chodzi, enigmuś - zaglądaj, zaglądaj i zostawiaj tu swój dobry humor, estelko - psikuski nam robisz z tymi pomarańczakami :) Andziu- ta torbiel to widocznie był pęcherzyk - obu owocnie wam poszło :) beti78, gonia i inne laseczki :) 🌻 Maklady strasznie długo się dystansuje, nie wiecie co u niej? jak się czuje? Aha! U mnie bez zmian :)

Aaaaa Asia :) nie martw się - na pewno będzie dobrze Aga - bez płakusiania oki? jest dobrze i będzie dobrze, a na dołki kup sobie jakieś cytruski, w ogóle owoce z witaminką c :)

Asiulko... MUSI być dobrze :) Aga - buziaczki :) Byłam u Iwonki. To niesamowite...zawsze było w niej pełno radości, nawet teraz. Niestety zdaża się, że opowiada coś po kilka razy, albo pokazuje. I sama mówi, że chyba coś nie tak. Zapomina słowa. Lekarze mówią, że to może być też od leków. Dostała dużo listów, sprawiło jej to wiele radości. Nie wie co stało się z jej głową. Czuje, że ma coś miękkiego, ma ją jeszcze otwrtą (tylko naciagnięta jakaś tkanka mięsniowa i skóra)i wie, że nie może tam ruszać. Miała piękne dłuugie włosy do pasa a teraz króciutkie. Na twarzy ma jeszcze opuchlizne, szfy i strupy a wypadek był w walentynki.

Cześć mam pytanie. Otóż staram się o dziecko. Ostatni okres miałam 19 lutego. Od tego czasu współżyjemy z mężem regularnie co 2-3 dni. Ja zaczęłam od około 10d.c. mierzyć temperaturę. Dziś jest 19d.c. a ja mam cały czas 36,7\'C i nic się nie zmienia. Dodam że średnia długość cyklu u mnie to jakieś 35 dni. Czy ktoś mi może powiedzieć czy jeszcze jestem przed owulacją, czy już przegapiłam tą krótką chwilę wzrostu tempki, czy może już jestem w ciąży i mi się udało. Nic z tego nie kapuję, nigdy wcześniej nie mierzyłam temperatury i po prostu się nie znam, a śluz mam przejrzysty, rozciągliwy. Błagam, niech mi ktoś odpowie. pozdrawiam.

Witaj... musisz poczekać na specjalistki od mierzenia temperaturki. Ja przestałam, bo ciagle zapominałam i nie miało to żadnego sensu. Więc zbyt dużo nie wiem na ten temat.

Witajcie. ja też długo nie mierzyłam, ale jest całkiem mozliwe ze własnie masz owu. Tym bardziej że masz cykle 35 dniowe. Powodzenia w staraniach. :)

Dzięki Zabajonku i Granini :) Cieszę się, że Twoja kuzynka już dochodzi do siebie. 🌻

ja na chwilkę bo w pracy nadal młyn Asia, nie martw się badaniem, będzie wszystko dobrze, chociaż wiem ze to trudne się nie denerwować i normalne. Ale nie masz żadnych powodów do zmartwień, żadnych przesłanek żeby się niepokoić. Trzeba myśleć bardziej pozytywnie (siebie też przekonuję bo mi to średnio wychodzi:)) Trzymam kciuki za badanie