Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucille

ODZIEŻ DLA CIĘŻARNYCH- SKADNAL!!!!!!!!

Polecane posty

Gość lucille

Jestem w 32 tygodniu ciąży. Przed ciążą nosiłam rozmiar 42 teraz jest to rozmiar 44/46 i nigdzie nie mogę znaleźć na siebie ubrań ciążowych. We wszystkich polskich sklepach rozmiarówka ciążowa kończy sie na 42. :( "Miłe" Panie w sklepach mówią: "może znajdzie coś Pani w sklepach dla puszystych..." No tak... może i bym coś znalazła ale co z brzuchem???? Jeśli musiałabym kupic spodnie pasujące rozmiarem do mojego brzucha musiałabym kupic rozmiar 52 a wtedy w udach i tyłku są o kilka rozmiarów za szerokie... Paranoja... W zeszłym tygodniu byliśmy z mężem u znajomych w Belgii. W pierwszym lepszym sklepie z odzieżą ciążową znalazłam wszystko czego potrzebowałam... Od spodni po majtki... Bez najmniejszego problemu. Wszytko wisiało na wieszakach, wszystkie te same fasony i kolory co ubrania roz. 38, tylko większe.... Żebym wiedziała o takiej możliwości to już na początku ciąży bym pojechała tam na zakupy, by oszczedzić sobie nerwów i ironicznych uśmieszków sprzedawczyń w polskich sklepach... Jezu, co to za zacofany kraj.....

co prawda w ciazy nie jestem ale z podobnym problemem jak Ty spotkaly sie moje znajome. Kupno ladnej rzeczy dla kobiety w ciazy graniczy z cudem. A co gorsza ubranka sa znacznie drozsze w porownaniu z normalnymi. Niestety:( Na szczescie mam w rodzinie znakomita krawcowa i teraz kompletuje gazety z wykrojami ubran dla kobiet w ciazy. Moze to jest sposob!

Macie rację drogie kobitki!To rzeczywiście skandal...Nie dość, że nic ciekawego nie można znaleźć to jeszcze ceny są takie, że powalają z nóg...Wczoraj chciałam kupić majteczki ciązowe bo wszystkie uciskają mnie w brzuch i wiecie co?Owszem, znalazłam takie bezuciskowe ale wiecie za ile???47 złotych za białe bawełniane , zwykłe majtki tyle, że bez gumki!To jest dopiero skandal!!!Jak można tak zdzierać z kobiet w ciązy? Przecież to przechodzi ludzkie pojęcie!Co mi po jednych majtkach?Przecież muszę kupić conajmniej kilka!A to przecież tylko bielizna, a gdzie spodnie, spódnice, swetry itd? Kobiety w Polsce w odmiennym stanie są niestety skazane na \"bylejakość\".Nie każdego stać na takie ceny... Smutne ale prawdziwe...

Gość lus klarita
ja w ciazy chodzilam w swoich przedciazowych ciuchach, mialam o tyle szczescie, ze brzuch mi duzy nie urosl, a reszta pozostala normalna. ale tez rozgladalam sie za jakas sukienka, po kilku wizytach w sklepach ciazowych zrezygnowalam... 149zl za paskudne spodnie, w ktorych wstydzilabym sie wyjsc...

też miałam taki problem.A największą paranoją jest to że produkuja śmieszną numeracje i wogóle co mają powiedziec kobitki troszke puszyste które zachodzą w ciążę

Tak samo jest z bardzo drobnymi kobietami... To co w sklepie z ciuchami ciążowymi jest rozmiarem 36 wygląda na mnie jak rozmiar 40... W ogrodniczkach pływam... Zostaje mi kupować po prostu zwykłe trochę większe ciuszki - bo niestety ciążowe cudeńka w moim mieście są stanowczo za drogie. A w swoje stare spodnie nie włażę, bo brzuszek jak piłka, pomimo reszty ciała w rozmiarze mniej więcej jak przed ciążą.

Moim zdaniem przesadzacie - ja przed ciaza nosilam duze rozmiary i o ile wtedy mialam problem z kupnem ubran, to akurat w ciazy problem sie (o dziwo) zmniejszyl... :) Brzuch mam juz dosc spory, chodze do pracy, mam 2 pary spodni ciazowych, 1 typowa tunike (w komplecie z 1 spodniami), 3 typowo ciazowe bluzki, do tego do tej pory nosze czesc \"normalnych\" ubran i jakos sobie radze... Nie ma sensu wymieniac calej garderoby na okres ciazy - bo co pozniej z tymi ciuchami?

A ja wogóle miałam problem żeby dostać odzież ciążową. W całym Trójmieście znalazłam tylko dwa sklepy.

Ja jestem z Bielska B. u nas jest duz o sklepów z odzieżą ciążowa ,mozna kupić wszystko od majtek,biustonoszy,rajstop po ubrania ,wszystko fajne tylko ceny takie że szczenka opada .Sukienka ogrodniczka która kupiłam z regulacja na rosnący brzych kosztowała 70zł :(

Gość Przyszła Mama
ana 24-Ciesz się,ze zapłaciłas 70,u nas w Wawie raczej tyle bys nie zapłaciła,byle szmatka kosztuje 150 zł..tragedia Lucille:zgadzam się z Tobą,w Polsce nie ma szerokiej tolerancji dla osób,a szczególnie pań większej wagi,jednak uwazam ze w sytuacji,kiedy ktos Cie obraza np: w sklepie mozesz smiało odpowiedziec cos bardzo nieprzyjemnego na temat prostackiego zachowania danej osoby,np"Wie pani co,ja zawsze moge schudnąc,jesli tylko zechcę,a pani jest głupia i juz nic pani nie pomoze,chocby bardzo pani chciała"Do widzenia,zycze miłego dnia..Wierz mi,ja akurat warzę bardzo mało,bo 43 kg,ale kiedys powiedziałam tak babie,która burknęla mojej znajomej,ze w TYM sklepie to raczej nie ma czego szukac..(poniewaz się nie zmiesci-taki był sens)..Tak więc nie psuj sobie humoru i smiej sie w twarz wszystkim tym,którzy są nie zyczliwi..

Polecam sklepy H&M, w których są specjalne działy dla ciężarnych, jak również dla dzieciaczkó (śliczne rzeczy). Są one niestety tylko w większych miastach. Ceny wydają się nie tak wysokie - za super wygodne i kompletnie nie do zdarcia spodnie zapłaciłam 119 złotych. Mają też bieliznę, koszulki, koszule, spódnice i swetry. Wszystko w duuużym rozstrzale rozmiarowym. Polecam, bo dobra jakość. Poza tym sporo takich ciuchów jest do kupienia na allegro. Swoją dżinsową ciążową spódnicę, której ani razu nie ubrałam, właśnie firmy H&M, sprzedałam za 40 złotych. Warto tam zajrzeć.

ja przed ciaza nosilam rozmiar 36, w ciazy niestety przytylam 23 kilo. Chodzilam po sklepach z rzeczami ciązowymi i jedyne co kupilam tam to spodnie ogrodniczki za 120zl. Koszmar, niesamowita drozyzna. Mialam szczescie bo kolezanka mojego męża przywiozla mi niemieckie ciuszki ciazowe ktore sobie kupowala bedac przy nadziei. Ucieszylam sie bo byly na mnie idealne :-)

Gość ja mam np
do sprzedania sukienke ciazowa kolor cos w zielonym cena 30 zl jezeli ktoras bylaby zainteresowana napiszcie sukienka szyta przez krawcowa, na szerokich ramiaczkach, guziki rozpinane po bokach z mozliwosciami regulacji

Gość Aranka
Karolina W. : W samej Gdyni są conajmniej 3 sklepy z odzieżą ciążową: 1. Świętojańska (na początku jeszcze przed urzędem miejskim po lewej stronie, obok punktu foto 2. Świętojańska (na wysokości Banku PKO po drugiej stronie - obok AMBRY i sklepu z pączkami) 3. Hala targowa w Gdyni (jeden albo 2 sklemy, już nie pamiętam - chyba najtańsze z Gdyni) Pozdrawiam

Gość puszystaAnia
to jest gorsze niz skandal!jestem puszysta,przed ciaza wazylam 70 kg a teraz waze 85kg i jestem dopiero w 4 miesiacu.mieszkam na pomorzu i nas sa tylo 2 sklepy z odzieza ciazowa a nie moge nic znalezc.brzuch mi rosnie w zawrotnym tepie i nie mam co nosic.zwykle spodnie dresowe sa w pasie opiete a ciazowe u nas kosztuja 150 zl.szkoda mi wydac tyle kasy bo co pozniej z takimi ciuchami zrobie?sama drozyzna to koszmar a na dodatek obsluga nie mila i sie smieja ze po co pani tyle wcina?nic na to nie poradze ze mam taka tusze i sie tym nie przejmuje.

Gość puszystaAnia

ja mam troszke ciuszkow na brzuszek (ale ciagle za malo)chcialam kupic sukienkie, weszlam na allegro i zdebialam...same paskudne namioty albo sukienki ogrodniczkia te mi sie nie podobaja:( Ja rowniez polecam H&M choc z wyborem to roznie bywa,a moze to ja mam jakis dziwny gust ze malo rzeczy mi sie podoba;) cale szczescie jest tera taka moda ze w sklepach pelno tunik i sukienek odcinanych pod biustem

Gość aaaaaaaaaaa buba
Ja wszystko znalazłam w H&M.Tam jest naprawde bardzo duża rozmiarówka,rozumiem,że może nie we wszystkich miastach sa te sklepy ale moze warto sie przejechac dalej i kupic na zapas.

A ja nie mam takich problemów... wchodze do H&m i mam wszystko do wyboru do koloru i rozmiarowka tez pełna... po innych sklepach nie chodze to nie wiem jak jest.

Pamiętam ten ból..... Mało tego te ciuchy zazwyczaj są zaniżone! Dlatego też znalazłam sobie świetną krawcową która szyła już pare razy ciuchy ciążowe (bluzki, sukienki i spodnie) kupiłam materiał i nie trzeba było się niczym martwić i patrzeć na sklepowe które za każdym razem odsyłały do sklepu dla kobiet puszystych.

Gość mer medi
zenobia u mnie we wroclawiu jest kilka HM i jakos nie przyuwazylam ciuchow dla ciezarnych

Gość asteria
a mi piersi urosly do rozmiaru DD i kupic ladna tunike na mnie to dopiero wyzwanie. nawet cale allegro przetrzepalam. patrze - no ok, tunika ciazowa, obwod w biuscie 98cm :( jaka to ciazowa tunika??? przeciez to chyba oczywiste ze kobietom w ciazy rosna piersi... moze nie kazdej tak bardzo jak mi, no ale takie jak ja tez sa... eeeeh...

Gość BRUNETKA WIECZOROWA PORA
H&M na kilka miesiacy??? prawdziwie ciazowych ciuchow potzrbuje sie dopiero w koncowych miesiacach. mam wpasc do h&m po ciazowe ciuchy, wydac 1000zl i po 3 miesiacach pieprznac je do kubla??????

ja jeszcze mam fajny ciucholandzik w poblizu gdzie mają dzial "odzież ciązowa" i mozna super ciuskzi znaleśc :D Takie ciazowe to sa jak nowe bo ile sie w tym chodzi? 4 miesiace? u mnie w h&mach jest specjalny dzial dla kobiet w ciazy...

Gość aaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbb
tez miałam DD i tez przed ciaża 42,idzcie do H&M.

he he he piszecie o stanikach ja zawsze miałam duży biust,przed ciąża DD a więc w wczasie ciąży doszło do tego że musiałam szyć sobie syanik :P :D bo nigdzie nie znalazłam w mojej mieścinie dla siebie :D

jeny tez mam D i nie mam problemu rowniez ze stanikami :D:D kurde albo nasze miasto dobrze zaopatrzone albo trza wiedziec gdzie szukać... Ja tam kupuje bardzo "markowa " bielizne na targu :D:D:D place do 15 zl za sztuke a wybór taki ze jej kolorow fasonów rozmiarów... Nie macie u siebie takich placykow gdzie sprzedają wszystko? od warzyw po meble wiklinowe przez papier toaletowy na rolki, zabawki ubrania ksiazki i plyty dvd powyciągane z gazet? :D:D

Gość chimerka
Absolutnie popieram i zgadzam sie. Wybor odziezy ciazowej jest koszmarny. Mieszkam w Bratyslawie i jest tu tak samo pod tym wzgledem jak w Polsce, po prostu nic nie moge znalezc. Ciuchy w H&M rowniez mi sie nie podobaja, ich jakosc wydaje sie kiepska, ale moze sie myle. W BA mamy Mothercare i tez niczego ladnego nie widzialam. Do tego ceny, koszmarnie wysokie, zwykle koszulki, za ponad 100 PLN (1000 SKK) to duze przegiecie. Zreszta w okolicach Katowic rowniez czegos szukalam i jakos tak nic nie podeszlo. W maju bylismy z mezem w Londynie i dzial Dorothy Perkins, Nexta i GAPa for mum zaspokoil moje wszystkie potrzeby. Zestaw 3 koszulek ciazowych z wbudowanym stanikiem w Next 20 funtow, czyli troche powyzej 80 PLN, spodnie w Dorothy Perkins 20 funtow, i takie ceny to rozumiem, do tego niezla jakosc. Jutro jedziemy do Austrii, mamy niedaleko taki outlet i mam nadzieje, ze jeszcze cos fajnego dla siebie znajde. Kobiety w ciazy powinny wygladac atrakcyjnie, a z tego o widze to producenci jakos marnie o to dbaja...