Gość kwiateczekmleczek Napisano Sierpień 12, 2008 Do kasia-misia1 . Ja miałam tak samo jak Ty, no i wziełam wtedy kiedy zaczeło sie prawdziwe krwawienie, a nawet czytałam ze powinno się własnie wziąc wtedy gdy jest to krwawienie a nie brazowe plamienie. pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Samisia18 Napisano Sierpień 15, 2008 Powiem wam ja biore tabletki jusz ze 3 lata bedzie i po kazdym braniu mam nudnosci bole brzucha i jak mowia ze okres przy tabletkach nie boli to klamią.... strasznie mnie np napiera jak mam dostac okres a jak sie leje to mała banieta.... w moim przypadku schudlam 3kg wicgu 21 dni... brania tabsow. a co do wymiotowan tak mozesz gora po 3,4 godzinach ale zmniejszasz dopiero wtedy ich dzialanie a tam gdzies przeczytalam o zmienaie zeby sobie zmienic tabeltki to tak naprawde mozesz ale wymioty i stany takie sa pod wlywem tego ILE JEST W CIELIESTACH PREGRESTERONU... jesli zmieniasz tabeltki z tych powodow zawsze daje ci lekarz mniejsza dawke tego swinstwa... ale skutkami takiego czegos jest mniejszy poped seksualny jak takze zmiejszanie piersi tego to zaden ginekolog nie powie pomimo doswiadczenia..;/ yhh;/ dzieki szmule 3majcie sie... mi sie ogolnie wymiotowac chce a wzielam wczoraj o 18 tabeltke..dopiero dzis kolo 9 kiedy naruszylam zeledek zmuszaniem siem do wymiotow dopiero poszla dalej...;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Samisia18 Napisano Sierpień 15, 2008 a w sumie moge powiedzec przekonanie kolezanko z gory.... To tak naprawde jest w twojej głowie na logike wziasc sobie mozesz to ze wmoiwsz sobie ze okres dostalas nastepnego dnia jak tego pierwszego masz tylko plamienie... sama sobie wybieraj... tak samo jak zle sie czujesz ja probwalam 5 tabeltek nie brac a pozniej po 5 dniach odpoczynku wzisc po jakims czasie je nie rowno nawet oczywiscie przy tym usprawajac seks coedziennie i nic nie bylo ... tak samo jest z seksem przerywanym jesli zucisz tebletki np na miesiac odpoczynku to mozesz to robic uoprawiac seks przerywany czyli przed jego spuszczeniem wyciagasz penisa... lub on to robi bo ty jeszcze jestes antykoncepcyjna jak ja to nazywam... to wszytsko jest w twim krwioobiegu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monis008 Napisano Sierpień 15, 2008 ja biore cilest od trzech miesiecy nie wiem czy to przez tabletki ale w ogole nie mam ochoty na seks..:/ dzisiaj minie tydzien jak sie nie kochalam i dalej nie mam na to ochote :( kiedys po tygodniu bylam strasznie napalona a teraz zupelnie nic i to mnie martwi :(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość *Ela Napisano Sierpień 16, 2008 nie wiem jak Wy to robicie ja za Cilest place niecale 16 zl.... przez pierwsze dwa miesiace mialam mega hustawki nastroju teraz po pol roku nie czuje roznicy... tylko tyle ze nic mnie juz nie boli podczas okresu i przychodzi jak w zegarku zawsze o tej samej porze... Jestem zadowolona :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lacerta87 Napisano Sierpień 16, 2008 do monis008 Ja tez to zauwazylam u siebie, ze mam wieksza ochote na seks kiedy tabletek nie biore. Poniekąd jest to skutek uboczny i uwazam ze informacja o zmniejszonym popędzie seksualnym powinna byc podana w ulotce dodanej do opakowania. I slyszalam od moich znajomych ze maja to samo chociaz kazda z nas bierze inne tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brigida Napisano Sierpień 16, 2008 Czesc mam pytanie biore MInulet juz pol roku i pojawily mi sie skutki uboczne cz wiecie moze czy to od tego leku??Mial kiedys ktos cos takiego po zazyciu jego?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brigida Napisano Sierpień 16, 2008 Dokladnie chodzi o ataki dusznosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cilestowa Napisano Sierpień 16, 2008 Zauwazylyscie moze ze po cilescie ubylo wam wlosow? Bo ja mialam piekne geste wlosy a teraz sa slabsze i bardzo duzo wypadlo... wprawdzie teraz tez nie sa najgorsze ale wolalabym miec takie jak wczesniej... zastanawiam sie czy po odtsawieniu tabletek wrocuilo by to do normy czy nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do cilestowej Napisano Sierpień 16, 2008 i do wszystkich innych Hormonalne środki antykoncepcyjne upośledzają wchłanianie witaminy B6, co z kolei prowadzi do upośledzenia wchłaniania magnezu oraz wykorzystywania przez organizm kwasu foliowego co z kolei prowadzi do... i tak dalej co w rezultacie prowadzi do niedoborów w organizmie ważnych składników mineralnych i witamin. Dlatego każda dziewczyna i kobieta stosująca hormonalne środki antykoncepcyjne powinna profilaktycznie przyjmować magnez, vit. B6 oraz kwas foliowy. Mi też po tabletkach bardzo pogorszyły się włosy, na szczęście zmieniłam ginekologa i wytłumaczył mi dlaczego tak się dzieje. Napiszę co mi zalecił: -badanie czynności wątroby -cytologia jeżeli wszystko OK to: -witamina B6 1x1 tabl. po posiłku przez 2 m-ce -Maglek 2x1 -II- --II-- ---III------IIII--------- -kwas foliowy Folic 1x1 po 2 m-cach - Maglek 1x1 + Folic 1x1 przez cały czas brania tabletek, co 3-m-ce dwa tyg. przerwy i teraz mam piękne włosy, takie jak miałam ! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość betti_bi Napisano Sierpień 17, 2008 Czesc dziewczyny, mam pytanie, biore Cilest pierwszy zostalo mi pare tabletek do konca listka i czuje sie okropnie. Mam mdlosci, zawroty glowy, straszne wypryski ktorych nigdy w zyciu nie mialam, jestem okropnie zmeczona i senna i co najwazniejsze mam wielki, okropny apetyt, jem jak jakas nienormalna. I pytania: 1.czy to jest normalne, 2. czy powinnam zmienic tabletki teraz czy poczekac na rozwoj rzeczy, bo slyszalam ze przez pierwsze 2 opakowania moga sie jakies rzeczy dziac i trzeba to przeczekac. Prosze pomozcie :) Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zmień tabletki Napisano Sierpień 17, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anna21 0 Napisano Sierpień 18, 2008 Ja biorąc cilest zaszła w ciąże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość samisia Napisano Sierpień 18, 2008 co do osoby ktora bierze je 8 lat jestes w pelni zabiezpieczona tazke mozesz nawet jej nie brac rozumiesz w dniu takim gdy nie masz stosunku twoj organizm jest tak zabezpieczony ze nic ci nie bedzie.... jesli zapomnialam tebaltki przez okolo 3 dni czyli 3 nie bierz juz to i tak nic nie da a zabezpieczone jeses nie pozwol by organizm dostal szoku... branie 3 na raz bo 3 dni zapomnialas i tak nic nie da bo zabezpieczona jestes stale... po tebaltce 4 godziny poznije mozesz sbie spokojnie wymiotowac cilest jusz jeste w narzadach ktorych powinnien byc takze mozesz wymiotowac bez brania tebeltki na zajutrz ... tamt jest jusz na swoim miejscu.... PAMIETAJCIE!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tigre 0 Napisano Sierpień 18, 2008 samisia ---co Ty w ogóle mówisz? Jeśli ktoś nie wziął 3 tabletek pod rząd to NIE jest zabezpieczony, bez względu na to, czy bierze tabletki od 8 miesiący czy od 8 lat! Nie prowadzaj ludzi w błąd! Skąd w ogóle takie pomysły?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasia-misia1 Napisano Sierpień 20, 2008 Mam takie pytanko ,czy któraś wie coś na temat tego czy biorąc tabletki można brać tabletki na odchudzanie czy nie można takich tabletek łączyć?w ulotce jest bardzo ogólnie a do lekarza na razie sie nie wybieram Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bootylicious 0 Napisano Sierpień 22, 2008 Od wczoraj biorę cilest, na wyregulowanie okresu. Nie mam chłopaka, więc po 3 opakowaniach przestane brać tabletki, jeśli moja sytuacja się nie zmieni ;P Mam pytanie, otóż, mam problemy z miesiączką od kwietnia, i od maja próbowałam się odchudzać (na wakacje), naprawdę się trzymałam diety, dodatkowo ruch i wogóle nie schudłam! Czy to moze być wina tego okresu? Wogole należę do kobiet o mocnej budowie ciała i nie chciałąbym przytyć po tabletkach. Biust mam D i też mi taki wystarczy hehe ;p Nie jestem gruba, ale nie wzgardziłabym 5kg spadku masy ciała hehe ;) Teraz też jestem na diecie i mam takie pytanie: czy tabletki powodują tycie, czy wszmożony apetyt?? Bo jeśli apetyt to się nie martwię, gorzej jak wbrew woli, tabletki powodują przybranie na wadze :( Jeszcze jedno pytanie: Mam napewno podwyższony poziom testosterony - pojedyńcze włoski wokół brodawek, pod nosem (wasy, woskuję raz na 2 tyg), na brodzie też. Czy te tabletki chociaż minimalnie sprawią, że to minie? I chciałabym zapytać jeszcze o to tycie po raz kolejny. Jakie dziewczyny najbardziej tyły? Te o mocnej, średniej czy normalniej sylwetce; te ze skłonnościami do tycia, czy te bez takich skłonności. Te które mają więcej testosteronu jak ja, czy te które nie narzekają na nadmierne owłosienie? Proszę o odpowiedzi, bo jestem pełna obaw :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tigre 0 Napisano Sierpień 22, 2008 Jak tabletki mogą powodować tycie? Spokojnie, przecież nie są kaloryczne...jeśli chodzi o wagę, to tabletki mogą: -zwiększać apetyt, więc jeśli ktoś umie nad nim zapanować to wszystko ok - zatrzymywać wodę w organizmie (puchnie się) ale z tym też można sobie poradzić, wystarczy od połowy cyklu brac coś moczopędnego (np. aqua femin) ale to tylko w wypadku jeśli rzeczywiście jest problem z zatrzymywaniem wody w organizmie. Myślę, że tycie grozi raczej osobom, które nie potrafią zapanować nad swoim ew. zwiększonym apetytem. Pamiętaj, tabletki NIE są kaloryczne! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lacerta87 Napisano Sierpień 23, 2008 do Bootylicious Na twoim miejscu porzadnie bym sie przebadala, nie eksperymantuj z tabletkami antykoncepcyjnymi bo mozesz sobie zrobic krzywde. To co opisalas idealnie pasuje do przypadku mojej przyjaciolki. Prawdopodobnie, a wrecz na pewno masz podwyższony poziom testosteronu i mozesz miec problemy z przysadką. To ze tyjesz nie zalezy ani od twojej diety ani od antykoncepcji tylko od wlasnie tego podwyzszonego testosteronu ( nie jestelm lekarzem, pisze tylko to co powiedziala mi kolezanka od swojego lekarza ) i musisz zaczac sie leczyc bo jesli tego nie zrobisz to mozesz stac się nawet bezplodna. Naprawde idz sie lepiej przebadac porzadnie i badz upierdliwa dla lekarzy ktorzy cie zbywaja. Powodzenia i mam nadzieje ze wszystko bedzie OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bootylicious 0 Napisano Sierpień 24, 2008 Chyba bede tak wlasnie musiala zrobic... Poczekam az skoncze jeden listek cilestu i jesli bede miala jakies efekty uboczne napewno sie przebadam.. Jak narazie wszytsko jest wporzadku, ale mam wzmozony apetyt! Jednak kontroluje sie i jest ok :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzia021 Napisano Sierpień 27, 2008 biore te tabletki od ponad 1.5roku i nigdy nie czulam sie zle, zadnych bulow, wymiotow, przebarwien itp nie raz spoznilam sie z polknieciem tabletki i niec sie nie dzieje... pijac alkohol i palac papierosy nie zauwazylam zadnych interakcji... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzia021 Napisano Sierpień 27, 2008 powiem nawet ze przy tych tabletkach powiekszyly mi sie piersi ;) i nie przytylam ani kilograma... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzia021 Napisano Sierpień 27, 2008 kiedys czytalam ze aby dobrac odpowiednie tabletki nalezy zrobic badania chormonalne i wg nich lekarz powinien okreslic tabletki z iloscia chormonow ale nie spotkalam sie jeszcze z nikim kto by te badania robil...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzia021 Napisano Sierpień 27, 2008 ja tez bym chciala prosic probki jak mozna:P madzia021287@wp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość madzia021 Napisano Sierpień 27, 2008 http://www.janssen-cilag.pl/bgdisplay.jhtml?itemname=cilest_info_guest to jest stronka o tabletkach cilest, pisze tam min. czy wolno palic, gdy zmieniamy tabletki na inne czy mozna robic przerwe, podczas wymiotow, gdy zapomnisz tabletki i wiele wiele innych ciekawych informacji...;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Justaa1989 Napisano Wrzesień 4, 2008 Mam pytanie dzisiaj wzielam 5 tabletke zawsze biore o 8 a dzisiaj sie spoznilam 20 minut czy to wplynie na skutecznosc tabletek czy moge zajsc w ciaze ????prosze o rade Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Justaa1989 Napisano Wrzesień 4, 2008 Biore cilest nie odczuwam mdlosci w zasadzie dobrze sie czuje ale rano pobolewaja mnie jajniki mam nadzieje ze to ustapi pierwszy raz biore tabletki antykoncepcyjne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spóźnialskie Napisano Wrzesień 4, 2008 spóźnienie do 12 godzin nie wpływa na skuteczność tabletek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Justa1989 Napisano Wrzesień 5, 2008 Dzieki za odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bootylicious 0 Napisano Wrzesień 5, 2008 Wczoraj minłey 2tyg odkąd biorę tabletki. Na wadze przybyło mi około 1,5kg, ale nie zauważyłam różnicy po ubraniach, ale biust mam większy o całe 3cm!!! teraz mam DD... ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach