Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czadunia

Mamy dzieci z lutego 2005

Polecane posty

E.l.f - fajnie, że Twój mąż ma sprzymierzeńca w osobie Twojego brata - bo pewnie z trzema babami na głowie jest mu nieraz trudno ;-) Wiem coś o tym, bo w mojej rodzinie też tak było - mama ja i siostra przeciwko biednemu osamotnionemu tatusiowi!! Ha ha ;-) Właśnie apropos dziadka - miał w sobotę imieniny - wpadł do nas na chwilę a Kosmuś ślicznie go wycałował z tej okazji!! Ale się dziadek cieszył :-) Czadunia - widzisz jakie masz w nas oparcie? Jak staramy się Tobie pomóc. Nie płacz więcej, please!!!!!!!!

:-) buziaczki - biorę się do kupy !! Jestem najlepszą mamuią dla Qbusia i już!! Qba na pomarańcze powiedział łe i wypluł ją :-(

Czadunia dopiero doczytałam żę napisałam jestem matka miało byc : jesteś matka która wszystko wie i wszystko umie tak czy nie??? wracaj do nas i nie placz więcej, szkoda łez juz przeciez nic mu nie jest, a jesteś przy nim i nic mu nie bedzie.przeciez ma Ciebie koło siebie.

Katie nie wiem czy im raźnie razem bo często mowia że nie można z nami wytrzymać, że jest nas 3 a jakby było 30, pewnie dlatego brat ciągle pracuje a R.nie ma wyboru i wraca do domu po pracy:p tak fajnie na dworze mimo mrozu słoneczko świeci a my siedzimy jak zwykle jak na dworze fajnie my mamy prezeszkody. Qba nie smakuja pomaranczki?? a może grapefruit zielony? Małgosi bardzo smakuje.

dzieki naszej czaduni ja juz sie zaprzyjaznilam z tym programem!!!!!!!!przekonajcie sie same dziewczyny,bo warto tam zajzec.Czadunia Dzieeeki!!!!!

dzieki naszej czaduni ja juz sie zaprzyjaznilam z tym programem!!!!!!!!przekonajcie sie same dziewczyny,bo warto tam zajzec.Czadunia Dzieeeki!!!!!

Czadunia - już nie becz!!! Dziewczyny mają rację, że masz do nas wracać! I radzę słuchać Elf! Katie - a Tobie radzę wyzdrowieć, żeby już Cię żadna imprezka nie ominęła ;) Super, że Kosma może jeść cytrusy :) Przy tylu zakazach na pewno mu smakuje nowy smak!

widzisz Katie i zapomniałam o Tobie, dopiero Mmałgosia prypomniła mi że Ty też jesteś w stanie odlotowym, zdrówka duuuuzo duuuzo,a jak wrócisz do domu zrób sobie miód z cytryna bez czosnku bo bedziesz smierdziec w pracy ale sok z dwóch cytryn z miodem i łyżke dwa razy dziennie. proste a naprawde działa.

Elf - wszystkie Małgosie lubią zielone grjfruty ;) mniam, mniam... Ja też muszę zaryzykować i wypróbować, jakie cytrusy zasmakują Klaudii ! Czadunia - jak przygotowania do jutrzejszego WIELKIEGO DNIA? Pieczesz już torta?

Dzięki za troskę o moje zdrówko! Wiem, że powinnam to wyleżeć najlepiej, ale same wiecie że o to cieżko przy małym dziecku ;-) Dziś przychodzi do nas specjalista od internetu - trzymajcie kciuki żeby się udało. Wtedy będę moga być z Wami cały czas, bo te weekendy bez forum są dla mnie koszmarne!! Czadunia - właśnie, jak tam przygotowania do Waszego wielkiego dnia??

Ania - pytałaś o prezent walentynkowy dla męża. Ja jeszcze nie wiem, chociaż najwyższy czas się rozglądnąć! Tutaj i tak nie mogę napisać, co to jest, bo może przeczytać i nici z niespodzianki ;)

dziewczyny dajcie jakis typ co na prezent walentynkowy bo ja w tym roku nie mam pomyslow?????

kathrin --> pochwal się co zrobiłas :-) może na maila probki obróbki foto? pliss katie ---> ja też zdrówka życzę 🌻 Ja nie mam pomysła na prezent walentynkowy... musze się dzis za to zabrac, bo jutro będę miała babcie na głowie :-( zajedzie mnie.. hihi Nie piekę torta z wiadomych przyczyn ;-) A Qbuś musi miec naj naj torcik a nie zakalca ;-) ale urodzinki Qbusia robimy w sobotę, bo wszyscy goście to przyjezdni - jeju ma byc 15-20 osób :-) Zajmę się organizacją wszystkiego ale niech gotują fachowcy ;-) Ja robie 2 prezenty dla mojego smyka :-) sama samiuteńka :-)

Czadunia pochwal się jakie to prezenty wykonasz samodzielnie 🌻

czadunia je jeszcze wpadłam i upiec biszkopt nie jest trudno. jak się zdecydujesz dam Ci przepis to najprostsze ciasto do zrobienia,albo szarlotka pychota.

Czadunia:ale sie wam szykuje imprezka,az wam zazdroszcze-Qubusiu:pewno dostaniesz super prezenty. zdjec jeszcze nie mam ale juz biore sie do roboty.

e.l.f --> poprosze o przepisik na szarlotke mniam mniam w jedzeniu ciast to jestem specjalistka ;-) pochwale się : 1. oprawię w ramkę 3 zdjecia usg Qby (jak był malą kropeczką, przecinkiem i jak już było widac rączki nóżki i główkę) 2. napiszę mu o swoich uczuciach przez ten roczek z nim... i mysle co tu jeszcze mojemu sercu zrobic.... bo zabawki i ciuszki dostanie od innych a ode mnie musi to byc cos wyjątkowego , bo on jest wyjatkowy... :-)

biszkopt-- 8 jaj, 8 łyżek cukru, 8 łyżek mąki, pół żeczki proszku do pieczenia. jaja ubić (szczyptę soli do jaj żeby lepiej się ubiły)dodając powoli cukier,ubijać aż beda miały kolor kremowy i urosną.mąkę przesiać przez sito dodac proszek i wymieszać. jak jaja juz są ubite wsypac ostroznie make i wymieszac energicznie ale dokładnie.do piekarnika na 40 minut. sprawdzamy wykałaczka czy suche i wyjmujemy. szarlotka--1 szklanka mąki , 1 szklanka kaszy manny, 3/4 szklanki cukru pól łyżeczki proszku do pieczenia, 1 masło.jabłek 6-7. sypkie składniki mieszamy w misce, jabłka trzemy na tarce dodajemy troszke cynamonu.pól sypkiej mieszanki sypiemy do formy kładziemy na to jabłka i reszta mieszanki na wierzch. masło kroimy w wiórki i kładziemy na wierzchu. piec 1 godzinę. ja osobiście robie z połowy mieszanki bo na spod kłade biszkopty,czasem nie dopiekał sie spód jak piekłam w prodiżu.

e.l.f.---> taką szarlotkę już kiedys robiłam i mi wyszła tylko... przepisik mi gdzies zniknął ;-) dzieki serdeczne Lecę po mojego smerfa --- > narazie znikam papatki

Elf - ja też z chęcią wypróbuję Twoją szarlotkę! Wygląda na łatwy przepis- w sam raz dla mnie ;) Z biszkoptem nie ryzykuję, raz już zrobiłam i mi nie wyszedł... zresztą tort zamówiony i w moim przypadku (tak jak i Czaduni) to najbezpieczniejsze rozwiązanie :)

czadunia - Ty robisz prezenty! Słodkie :) Klaudia od rodziców dostanie prezent na końcu, po prostu chcę zobaczyć, co dostanie od gości, ale sama jeszcze nie mam żadnego pomysłu :(

Dziewczynki dziś z powodu mojego przeziębienia pozwolę sobie opuścić Was troszkę szybciej :-( Mam jednak nadzieję, że wreszcie uda mi się zajrzeć do Was z domku!! Czadunia - żałuję, że nie jestem Twoją córką - też chciałabym dostawać takie słodkie prezenty!! Do usłyszenia, papatki 🖐️

Hej dziewczyny i maluchy! Przede wszystkim Czadunia wspolczuje Ci tego, co przezyliscie z Qba. Wiem cos o tym. Mialam bardzo podobne doswiadczenie, ale byl to wstrzas poszczepienny. Glowa do gory i nie martw sie na zapas. Tobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo! Zajmij sie robieniem tego fantastycznego prezentu!Swoja droga, wspanialy pomysl. Dziewczyny rzeczywiscie maila nei dostalyscie, bo go nei wyslalam :/ Okazalo sie, ze brat skasowal ten filmik, ktory mial pusc do Was na poprawe humorku. Ale nic straconego. Zaraz podrzuce cos innego. A tymczasem .... same zobaczcie!! Rewelacyjne prezent Walentynkowy dla naszych kochanych, wspanialych, cudownych ect. mezczyzn!!! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83673110 Zycze wszystkim milego dnia. Musze uciekac, bo brat mnei wygania :/ Nie da posiedziec gdy jest w domu.