Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czadunia

Mamy dzieci z lutego 2005

Polecane posty

pisz co u Was jak Kosma pozbył sie didi zupelnie?? a dziewczyny gdzie sie podziewają, co sie dzieje ze takie pustki??

e.l.f. 🖐️ Tak, porzucilismy didi na zawsze !! teraz planujemy zabrać się za naukę samodzielnego zasypiania :-) Buziaki dla Małgosi 👄 👄 👄 Oby zebole się wykluły szybciutko ❤️ i gorączka przeszła ❤️ U nas też zimno, a Kosma nie może zrozumieć że jak pada deszcz to na dwór wyjść nie może :-( Stoi pod drzwiami i woła \"tam, tam\" Pozdrawiam 🌻

Hejka! Ale pusto. Dobrze, ze Katie na strazy stoi a Elf dzielnie jej pomaga, mimo, ze rece zajete przez Malgosie. Niech bidulce szybko zabki wyjda i nie mecza wiecej. Katie ale Wy postepy robicie. Normalnie wstyd mi. Wczoraj uczylam Kubusia siusiac do nocnika. Efekt: jak tylko z niego zszedl nasikal na lozko :O A u Was tak sprawnie wszytsko idzie. Gdzie reszta mam? Czadunia odezwij sie! Mam nowe wiesci o GNW!!! Milego popoludnia Wam zycze cioteczki. I buziale dla maluchow! P.S. Katie my z mezem tez chcemy takie auta!

dobry wieczor! Ketie-max sie ciesze,ze smoczek nalezy juz do przeszlosci!! E.l.f-duzo zdrowka i oby goraczka puscila. Maniu-u nas z nocnikiem tez bez efektow-Brayan siada na niego,ale tylko w spodniach,jak go rozbiore to ucieka. u nas brzydka pogoda,piasek na placu zabaw mokry,trzeba Brayanka pilnowac,zeby nie siedzial na ziemi-szkoda ze juz lato sie skonczylo!!! Mmalgosiu-co sie z Toba dzieje,ze sie nie odzywasz?????

Cześć Mamusie :D Aniu - o jakich postępach Ty mówisz? Przecież jako jedyny chyba z kafeteryjnych dzieciaczków smoczek, wiec chyba najwyższy czas się z nim było rozstać, co nie? ;-) Na nocnik siadamy, owszem, ale częsciej woła \"aa\" (bo to u niego siusiu i kupka też) już po fakcie, albo w momencie kiedy go rozbieram to sika. A poza tym: nie umie samodzielnie zasypiać i nie chce spać w swoim łóżeczku :-( Za to perfekcyjnie radzi sobie z otwieraniem i wkładaniem słomek do soczków, wkładaniem samodzielnie butów i rozbieraniem się ;-) W ogóle wszystko chce \"fa\" co oznacza \"sam\". Dziś rano \"fa\" malował się moimi kosmetykami ... Uciekam do pracy - staram się trzymać topik, ale ten tydzień mam masakrycznie ciężki - jak się skończy i dostanę tą obiecaną mega premię to zaproszę wszystkie na dobrą kawkę i najbardziej kaloryczne ciacho ;-) Miłego dnia 🌻

Witajcie! Kathrin szkoda lata. Nie dosc, ze jest zimno to jeszcze mieszkamy na zadupiu. I jedyna rozrywka Kubusia jest bieganie po chodnikach i ulicach. no i obowiazkowo wrzucanie kamyczkow do studzienek. Moze bierz ze soba malutki stoleczek, zeby Brayanek nie siedzial na ziemi. Ja tak robilam jeszcze niedawno. A jak sie czujesz? na co masz dzis ochote? Katie mowie o wciaz nowych slowkach i o tym, ze Kosma didi porzucil. Slownictwo Kubusia jest strasznie ubogie. To chyba Ania* pisala, ze jej Olenka cale zdania juz sklada. Ja moge tylko o tym pomarzyc. A co tak ciezko w pracy?Szef oszalal? Niech da lepiej ta premie, bo mam wisielczy humor i z checia wprosilabym sie na mega kaloryczne ciastko i ploteczki. Milego dnia! Oby byl lepszy niz moj ;)

Aniu to wskakuj na gadulec, wyleczę Cie z tego wisielczego humorku :-) A Ty mnie, bo też kiepskawo u mnie :-(

A mam jeszze pytanie do Was. Dajecie juz maluszkom zwykle mleko? Jak byla przedwczoraj u lekarza z Kubusiem, powiedziala, ze powinnam mu juz podawac zwykle mleko i ze bzdura jest by do 3 roku zycia stosowac tylko mleko w proszku. Jak to jest u Was? Elf, a Marysia od kiedy pila mleko?

Aniu ja podaję zwykle mleko tylko w budyniu, albo kiedy zrobię Kosmie kakao. Wiem że Czadunia daje Qbusiowi. Właściwie dotąd nie interesowałam się tym, od kiedy można dać nie proszkowane ;-) Napisz co więcej na ten temat powiedziała Wasza pediatra.

Powiedzialam jej, ze Kubus nie lubi nabialu i ze bardzo malo go spozywa czy powinnam mu podawac cos w zastepstwie, wapno czy cus. Zaproponowala bym gotowala mu budyn. Wiec ja na to, ze jak mam ugotowac budyn na mleku w proszku. A ona, ze juz od dawna moge podawac mu zwykle mleko, ze to bzdura jest by do 3 roku zycia dziecku podawac mleko modyfikowane. No i wlasnie zeby sprobowac kakao, budyniu, platkow na mleku itp.

No ciekawe Aniu czy dla naszej pani doktor to też będzie bzdura :P Wiesz - co kraj to obyczaj ;-) i ilu lekarzy tyle też opinii. Ale zapytam, zawsze to jakaś oszczędność - a kredyt trzeba spłacać ;-) E.l.f. na gadulcu widzę a u nas nie :-(

witajcie! z tym mlekiem to nie wiem jak jest ale ja daje juz od bardzo dawna a własciwie odkąd przestało dokuczac Małgosi,z Marysia robiłam tak samo odkąd skaza była w stopniu minimalnym dawałam. z tym że moje dziewczyny nie jadaja Danonków ani innych typowo dzieciecych. daje im normalne sery i serki. unikamy tylko nadal smietany, czasem jakis deser z bita smietanka ale rzadko. Katie z tym siadaniem na nocnik to jak u nas woła Małgosia że chce sikac najczęściej jak juz ma mokro, na szczęście kupe woła zawsze i zdążamy na nocnik.bardzo sie z tego ciesze bo mam troszkę mniej pracy.zazdroszczę Wam takich gadających pociech Malgosia mówi juz troszkę ale najczęsciej mama w różnych intonacjach i dialektach;P jest to słowo którym zastepuje wszystkie inne.

pisze na raty bo długo mi schodzi i potem pisza mi tu że na gadulcu jestem a nie pisze;). Katie👄 pisze pisze tylko Małgosia zasnęła dopiero i Marysia ma mnóstwo spraw do mnie bardzo pilnych. byłysmy na dworze zimno jak diabli aż nie chce się iśc, ale moim dziewczynkom to nie przeszkadza i siedziałyby najchetniej w piasku ale czytam że nie tylko one.juz myslalam że to moim cos się pomyliło;) zerwałysmy kilka owocow pigwy do herbatki i zaraz wodę nastawiam na herbatkę, dom wietrzymy co by wszelkie infekcyjne paskustwo wygnać, podobno dobrze jest imbir gotowac przez kilka minut w domu to zabija zarazki ale sobie nie kupilam wczoraj, może zrobie eksperyment i skórke z cytryny wymyje i zagotuje.

i dalej ja:D Kathrin jak sie czujesz? nie martw się na zapas czy Brayan zakceptuje w pełni rodzeństwo bo może Cie jeszcze zaskoczy mile. Mamo Aniu to Kubuś dzielny psotnik dba żeby mam się nie nudzila;) nasika to mama ma co robic:P i nie smuć sie, tyle na tym swiecie smutku więc usmiechnij sie. czadunia Lniak Mmalgosia Ania* gdzie jesteście? Viola a Ty gdzie się podziewasz?

pisze pisze a tu nikt nie zaglada więc sama sobie gadam 😭 ale przynajmnie zostawi po sobie ślad że byłam :D pozdrawiam

Witajcie Dziewczyny! Zniknęłam, ale przeżyłam istny koszmar! Nie będę się teraz rozpisywać, bo i tak już wszystko wróciło do normy, ale przez to wszystko nawet nie miałam kiedy do Was zaglądnąć :( Klaudia rośnie jak na drożdżach! Bidusia trochę chorowała i niestety dalej się ciągnie za nią kaszel i katar, ale powoli zdrowieje. Choróbsko nie przeszkodziło jej w figlach i rozrabianiu ;) Mam zaległości, co u Was słychać - mam nadzieję że uda mi się to wszystko nadrobić i że wszystko u Was ok!!! Dziękuję za wszystkie maile! Pozdrawiam Was gorąco w ten zimny ranek! Teraz lecimy z Klaudią do kuzynów na porcję zabawy, popołudniu tu wpadnę!

Witam !! Małgosiu 🌻 🌻 🌻 Cieszę że że już jesteś i proszę nie opuszczaj nas więcej tak nagle !!! Buziaczki dla rozrabiarki Klaudii 👄👄 👄 Odezwę się za moment bo sajgon mam :-( Ale najważniejsze że dziś PIĄTEK !!! :D :D :D

No to teraz trochę ponawijam ;-) Jakąś kiepską noc mieliśmy :-( Całą trójką źle spaliśmy :-( W efekcie boli mnie głowa a Kosma jak zwykle w jak najlepszym humorze i od rana głupoty w główce ;-) I ciągle kłamie urwis jeden. Wracam z pracy, on zazwyczaj wtedy jeszcze śpi a niania opowiada mi co robili. Jeśli jest pogoda to chodzą na długie spacery, ostatnio upodobali sobie zbieranie grzybów w lesie (mieszkamy pod lasem). No i jak się budzi to pytam co robił z nianią - byłeś w lesie?? A on na to bardzo poważnym tonem -NIeee. Nie byłeś i nie zbierałeś grzybków?? Nieee - słyszę. I w ogóle wedug jego wersji to nigdy nic z nianią nie robi ;-) a ona tylko psuje mu zabawki - bo jak zobaczy że jakiegoś kółka brakuje przy samochodzie czy jakiś inny uszczerbek znajdzie to mówi \"niania\" i pokazuje, że będzie bił jej pupę ;-) Wymyśla niesamowicie :D Budowa posuwa się powoli - znaleźliśmy wreszcie ekipę do położenia płytek. Kurcze no - jaki koszmarny był z tym problem. Ale udało się i jest - za jakieś trzy tygodnie powinnam wreszcie mieć łazienkę !! Moją i tylko moją !! I w dodatku z ciepłą wodą ;-) Małgosiu i Mamo Aniu - dużo zdrówka dla Was a szczególnie dla dzieciaczków 🌻 Zastanowiłyście mnie z tym mlekiem. Może też zacznę próbować?? E.l.f. - jakie działanie ma pigwa?? I skąd Ty masz takie wynalazki w ogródku ?? ;-) Dziś też Cię widzę na gadulcu, hihi !! Buziaki, czekam na dużo wpisów !!

Hej mamunie Mam masakryczny tydzień :-( stąd też nie mogę być z wami ale w następnym się poprawię :-) słowo skauta Ja Qbusiowi podaję mleko zwykłe tzn UHT odkąd odstawiłam go od piersi. Nie mamy żadnych z tym problemów bo my to raczej nabiałowcy jesteśmy a nie mięsożercy ;-) Mama Ania ---> cóż to znaczy \"Mam nowe wiesci o GNW!!!\" nie trybie coś w tym tygodniu :-( W następnym tygodniu szykuje się urodzinowa imprezka :-) ktoś będzie o cały rok starszy :-) Wczoraj miałam zgrzyt z moim mężem :-) napisałam mu smsa ze idę po pracy osłodzić sobie życie :-) on mi odpisał bym kupiła sobie glukoze (czort jeden) ale nie byłabym sobą gdyby nie fakt że 2 h później wysłałam mu smsa \"350 zł kosztowała Cię ta glukoza ;-) A co ? ! Zamówiłam firanki, karnisze i obrus :-) cudofffne będą :-) Miłego weekendu mamunie :-) i nie dajcie się swoim małżom ;-)

Witaj Czadunia 🖐️ Ja się nie daję :D :D :D To pierwsze przykazanie wzorowej żony: NIE DAĆ SIĘ MĘŻOWI, hehe. Taaa, któś niedługo będzie starszy o jeden roczek, ale mimo to jeszcze grubo przed trzydziestką : P :P :P

Katie jestem na gg i nici normalnie okropny dzien się zaczął Małgosia marudzi nic nie chce jeśc tak ja dziąsla bola, ciagle temperatura koło 38 i dogadac się z nia trudno. jak tylko wstala zaczęła plakac i tak w kółko. przed chwila musiałam pomóc w zawarciu pokojuna bliskim wschodzie bo poszło o dzieci i narzeczonych a to trudny temat. mowie Wam trudno wytłumaczyc że narzeczony-miś się nie rozdwoi i musza sie podzielic. teraz musze podac jakis posiłek zeby negocjacje szly spokojnie papatki

ciesze sie ze budowa sie posuwa Katie, a Kosma juz kombinuje skad ja to znam:) Czadunia zagladaj i pisz co u Was. Mmałgosiu dobrze ze jestes a te zawieruchy juz mineły. zdrówka Klaudii zyczymy. papatki

pigwa to nie wiem jakie ma dzialanie , chyba ma trochę witaminy c ale herbatka wyśmienita, smakuje przynajmniej nam bardzo. ludzie robia konfitury z niej i sa pyszne ale ja mam za mało żeby zrobic konfitury może sobie ususzę. wlaśnie męcze męża żeby wydrukowal nam diagramy origami bo nasza drukarka juz wysiada z braku tuszu. fajne sa Mikołaje i takie różne spróbujemy zrobic. spokojnego weekendu pozdrawiam

KATHRIN !!! GRATULACJE ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Ale mnie ucieszyła TA wiadomość :D Myślałam, że to ja będę następną podwójną mamą, a tu taka wiadomość :) Cieszę się bardzo i mam nadzieję, że niedługo i ja będę się mogła Wam pochwalić takimniusem i wymieniać z Kathrin przyjemnościami \"ciążowania \" :) Przez to wszystko nie doczytałam reszty i tak naprawdę nie jestem na bieżąco! Wiem tylko tak piąte przez dziesiąte, a więc: Katie - gratuluję pożegnania ze smokiem! Czadunia - jak się pracuje, jak mieszka??? Ok, to sobie doczytam ;) Elf - mam nadzieję, że to już koniec kłopotów z ząbkami! Jak z cycusiem? Ja nie miałam sił odstawić :( Mamo Aniu - widzę, że Kubuś robi Ci niezłe scenki ;) I serdecznie pozdrawiam mamy nowe i nowsze ;) Klaudia... uwielbia chodzić na zakupy! Z gadaniem, e szkoda gadać, nie plotkujemy sobie jeszcze ;) Za to jak ma do mnie interes, to woła \"mamo\", tak, że chyba na drugim końcu miasta ją słychać! Jak czegoś szukamy, czego ona oczywiście posiała, i to znajdzie, to takim anielskim głosikiem mówi: \"tu je...\" Bawi się samochodami i narzędziami oraz... czyta książki,oczywiście na głos, czasami do góry nogami, ale nieważne! Nocnik od jakiegoś czasu jest wrogiem nr 1 i nie wiem jak ją do niego na nowo przekonać :( No, ale poza tym jest tak słodka (nawet jak robi sceny!), że nic, tylko ją schrupać :) Na pewno będę jeszcze jakiś czas nadrabiać zaległości, ale w tej chwili nic nowego nie przychodzi mi do głowy! Acha, zęby ma już chyba wszystkie. Z mlekiem zwykłym jestem raczej ostrożna, chociaż zdarza mi się jej dać, nawet dodać do czegoś i nic się nie dzieje! Ucałowania dla wszystkich DZIECIACZKÓW 🌻

Witajcie! Mmalgosiu-jak sie ciesze,ze nareszcie do nas wrocilas i to z takimi nowinkami-czyzbys tez spodziewala sie rodzenstwa dla Klaudusi????????Plissss napisz czy tak czy nie!!! U nas strasznie zimno-chyba zima niebawem zawita bo na dworze paskudny wiatr-brrrr z domu sie wychodzic nie chce.Maz zamierza kupic na dzialke kominek,pewno sie tam przeprowadzi niebawem ;) a tak na serio:chcielismy miec w domu kominek,ale sie dozorca nie zgodzil - trudno bedziemy miec na dzialce-dobre i to. Brayanek ma w glowie tylko kaczki-do nas na ogrodek przychodza,lub przylatuja kaczki i on ciagle chodzi po domu i wola kwa kwa-pierwsze slowa jak wstanie to kwakwa-w tv jak jest bajka gdzie sa kaczuszki to nawet nie mruga oczami,ale mamy ubaw z niego. ok. musze konczyc,mleko Brayankowi zrobic,moze pozniej zagladne do was. 👄👄 Dla dzieciaczkow-papaa

A co dzis przy poniedzialku takie pustki_ Ledwo nas znalazlam. Ja wpadlam sie tylko przywitac, bo dzis mezulo w domu, normalnie swieto mamy! Mmalgosiu bardzo sie ciesze, ze wrocilas do nas cala i zdrowa. Caluski dla Klaudusi 👄, tesknilismy za nia!!! Milego dnia Wam zyczymy! Katie to kiedy ta premia i obiecane ciacho?? ;)

Cześć Mamusie i Dzieciaczki ❤️ Jak tam po weekendzie ?? Dla mnie ok tylko stanowczo za krótko :-( Małgosiu - czyżbyśmy o czymś nie wiedziały ?? Mów tu śmiało co i jak 🌻 Jakiś urodzaj na drugie dzieci czy co?? Wczoraj był u nas znajomy i oświadczył że będą działać braciszka dla córci. U nich różnica wieku wynosiłaby troszkę więcej niż pięć lat. Kathrin - jak samopoczucie??? ❤️ ❤️ ❤️ Mailik ode mnie czeka na Was ... Buziaki i na kawkę zapraszam szybciutko 🌻

Mamo Aniu - nie czekajmy na tą premię - dziś na biurku mam pyszny pleśniak więc czestuję Cię !! Życzę miłego korzystania z męża dnia wolnego :-) Myslę, że powinnaś zacząć od zostawienie chłopaków samych i udania się na zakupowe szaleństwo ;-) Ale to tylko moja propzycja, hihi ...

E.l.f. - jak tam Małgosia się miewa?? Zębolki wyszły w komplecie ?? Mam nadzieję, że tak :-) i już nasza królewna nie gorączkuje. A jak sprawy mieszkaniowe?? Na jakim jesteście etapie ?? Kosma na weekend był u dziadków i pierwszy raz w nocy płakał i wołał mamę i tatę :-( Pół godzinki to trwało i dziadkowie lekko się zestresowali ;-) Ale jakoś zasnął i już było ok. I znów coś ode mnie chcą 😡 Ale jeszcze tu wrócę ;-)