Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wieczorna

Pogrzeb niewinnych dzieci - co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość ..oo..
I dlatego zbliza sie koniec swiata,jak nie Wilma to co innego nas zmiecie,predzej czy pozniej,ludziom sie we lbach przewraca to jest chore,wszystko jest chore ,wkolo i wszedzie:(

Gość Carrie zechciej proszę
wyjaśnić, jak rozumiesz słowo oszołom, bo to słowo jest jedynym Twoim argumentem - ale szafujesz je na bardzo zróżnicowaną grupę osób. Proszę o odpowiedź

Przez to słowo rozumiem waśnie ludzi z takich organizacji co to urządzają podobne, pokazowe akcje tylko po to ,żeby było o nich głośno w mediach. Ataki posła Strąka i Giertycha na Langenord, czy wysadzanie klinik aborcyjnych w USA przez tamtejszych pseudo wojowników. Dlaczego tak musieli to nagłośnić, jak chcieli robić pogrzeb to mogli to zrobić spokojnie bez zbędnego szumu, a przy okazji bez łamania prawa.

Carrie Bradshaw - nie zrozumiałaś przesłania tego pogrzebu :O między o innymi o to właśnie chodziło organizatorom pogrzebu, że dzieci urodzone (?) do 22 tygodnia ciąży nie są wydawane rodzicom . nie są traktowane jak ludzie, nie można im wyprawić normalnego pogrzebu :( te dzieci są często po prostu kremowane wraz z innymi szpitalnymi odpadami :O a przecież zakładając, że człowiekiem jest się od momentu zpłodnienia.....

Ja jeszcze o tym linku ze zdjęciami. Jaki szpital udostępniłby zdjęcia abortowanych płodów? W Polsce można wykonać aborcję, jeżeli ciąża jest wynikiem gwałtu, stanowi zagrożenie dla życia matki lub płód wykazuje poważne wady rozwojowe. W Polsce stosuje się łyżeczkowanie i metodę próżniową. Jest ona stosowana bodajże do 14 tygodnia ciąży. To nie są płody czternastotygodniowe, o ile się nie mylę, tym bardziej, że po pompie wyglądałyby nieco inaczej. Głowę dam, że to po prostu zwłoki płodów pochodzące z poronień. To całe nazaret.org stosuje jakieś niesmaczne chwyty poniżej pasa.

Gość .stara.
Farmakologicznie też wywołuje się poród w przypadku obumarłej ciąży w późniejszym okresie.Nie u każdej kobiety występuje w takich przypadkach samoistne poronienie

Gość aha dzieki za wyjaśnienie
Carrie. A czy uważasz że oni to robią dla sławy czy pieniędzy?? Nie sądzisz że chcieli coś przekazać ludziom? Chyba wielkiej krzywdy to oni jednak nikomu nie robią, po co ich obrażać?

Ja nikogo nie obrażam. A przesłanie zrozumiałam bardzo dobrze.Kolejna medialna pokazówka. Nie chodziło o akcję propagowania wydawania martwych dzieci rodzicom, a o pokazanie złych zdemoralizowanych rodziców, którzy dokonują aborcji. Przeciez na stronie wyraźnie jest napisane, ABORCJA FARMAKOLOGICZNA.

Gość .stara.
w karcie wypisowej ze szpitala było napisane po łacinie aborcja,pomimo,że dziecko/lub płód-jak kto woli/wczesniej było martwe.

Co to za stwierdzenia, zabitych czy pomordowanych dzieci? Więc dlaczego kościół do tej pory nie chciał pochować tych niewinnych duszyczek? Znam kobietę , która urodziła martwe dziecko chciała urządzić pogrzeb , a ksiądz odmówił i kto tutaj jest winny?

Gość ludzieeeeee
Nie znacie swoich praw. Moja koleżanka urodziła - jeżeli można to tak powiedzieć - martwe dziecko w 5 miesiącu ciązy. Ma grób - bez większych problemów zostało pochowane. Nie było większych problemów....ja miałam być chrzestną matką. Wiem dokładnie jak to się odbywało. Nie ten księżulo to inny- ksiądz!!!!

Gdyby chowano wszystkie płody z aborcji i poronień to nie mieścilibyśmy się na świecie bo groby zajęłyby większą powierzchnię:P

Gość pasadena
jestem w 5 miesiącu ciąży. Nie mogłąm oglądać do końca. Zrobiło mi sie niedobrze. Jak można tak zabijać, rozrywać albo wyrzucać zdrowego ludzika na smietnik!!!!???? Jest tyle rodzin, które nie moga mieć dzieci, chętnie wezmą i wychowają nawet bez becikowego. Byle by dziecko w domu było!!! nie moge, aż mi się brzuch ze srachu trzęsie