Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

Gość Zonia
Channah... Dzięki Moja Droga..chyba jedziemy na tym samym wózku..jestem za -PRECZ Z MIESIĄCZKĄ!!! :-) u mnie nadal się nie pojawia (i chwała).. bije rekordy w odwiedzaniu kibelka;-) ..zmierzyłam przed chwila tempke (zawsze mierze w pochwie) i mam..37,6...nigdy tak jeszcze nie miałam..co Ty na to? Rusalka odezwij sie jak u doktorka..co nowego...

WITAM :D To ja .. Ja i moj MUMINEK jak to moj maz okreslil :D Bylam u ginekologa i dostalam skierowanie na badania oraz zaniepokoil go ten bol z tej lewej str i zrobil mi usg.... MAM SLICZNA NIUNIE - podobna zarysami do muminka naprawde :D tyle ze kanciasta a muminki sa okragle :D alw widac zarys glowy i konczyn gornych i dolnych (albo to moja wybujala wyobraznia) Wlasnie wrocilam.. przed chwila i zasiadam aby wam opisac... Pan dr bardzo mily i taki delikatniutki powiedzial abym jeszcze brala witamine B6 Zalecil na te bole brzucha nospe a na bol glowy powiedzial ze smialo brac paracetamol apap ... Dziewczyny!!!! Ja juz ninie widzialam.. Powiedzial mi to samo co ja sadzilam ze przewidywany termin porodu 26.06.2006

i normalne... kawal tekstumi urwalo no :( jak grzmotne w ten komputer to do serwera kafeterii doleci :( Ogolnie wszytko ok Moja niunia ma juz cale 12.1 mm hihihi Pewnie jest w realu pasqdna jak na tym moim linku...ale kazda matka kocha swoje dziecie :D o boze .. oszaleje dzis chyba :D

Gość bejbeP
gratulacje a ktory to tydzien? mialas usg przez brzuch czy jakei robione?

Bejbe Lekarz wyjasnil mi ze sie rozroznia rozne tygodnie te tygodnie ksiezycowe i wedle nich to 6 tydzien A od zaplodnienia to ok 4-5 Mialam usg dopochwowe robione Ale Muminek sliczny :D

Gość hopsiak
heh .a czy gin moze nie wykryc ciazyw 7 ,8 tyg. ksiezycowym ok. 5 ,6tygodni po zaplodnieniu? i zupelnie nawet nie podejrzewac jej...nawet jak ma tytul doktora, 30 lat praktyki itd..? p

Hopsiak.. To jest chyba malo prawdopodobne... Ale wiesz.. Moj mnie nastraszyl jak poszlam kasowo ze usg jest szkodliwe.. Najlepiej isc na wizyte rywatna... A 8 tydzien jak nie wykryje to on dooopa jest a nie ginekolog... Bo wtedy to juz macica jest spuchnieta !!!! Zmien ginekologa!!!!!

Gość hopsiak
cooz to byla prywatna i ponoc dobra....kurde to sa moje schizy...gin to sie zna....(chyba)

Gość hopsiak
a 5 tygodni po zaplodnieniu tesh chybaa wykryje :P pozdr dla dzidzi :)

Gość Zonia
Rusalka.. Cieszę się bardzo kobitko, że u Ciebie wszystko jak najlepiej!!! i gratuluję ponownie!!!

Rusałka.....:) ja dobrze pojdzie to ja bedę nastepna:))) Dzisiaj byłam na usg dopochwowym w 13 dc i mam 3 duze pęcherzyki 22mm,22mm i 25mm i płyn owulacyjny:) Czyżby trojaczki?:):):) jak się uda?:) Zobaczymy..... Teraz ...biorę się do roboty...:p:p:p

Enigma !!!!! SZOK!!! No to masz szczescie... Tylko Ci cycoff zabraknie :D Ale jaki odlocik... 3 na raz boze ... Ja to chyba bym sie cieszyla i zalamala ze sobie nie poradze GRATULACIE!!! Zonia.... i jak tam kochanie...????

rusa łka chyba nie do konca mnie zrozumialas...:):):):) to jeszcze nei ciąża:) to poki co p echerzyki gotowe na przyjscie zapładniacza:p:p:p no przeciez pisałam ze boirę sie do roboty!!!!!!!!!!:):):):) bo dzisiaj owulacja:)

łoj... to Ty uwazaj.. bo sie trojaczki szykuja :D Ale to nie czekaj... iz idz i pracuj ciezko :D Te nocne dlubaniny.... ;) hihihihi Enigma.. Trzymamy kciuki :D Reszte zostawiam(y) w waszych rekach i nie tylko hihihi

Gość Zonia
Rusalka.. no u mnie nadal nerwówka..zauważyłam jakieś brązowawe ślady.. czuje, że nadchodzi wstrętna @.. :-( oby to tylko jakis fałszywy alarm..cały czas czuje lekkie szrpanie w dole brzucha.. myślę, że do rana wyjaśni się czy to małpa czy.....aż boje się wymówić!!!

Zoniu... Jesli to lekko brozaoowa maz to masz to co ja :D Ja juz myslalam ze to wlasnie @ i jak zobaczylam to w niedziele rano tak cala niedziele czekalam na nia.. az mi jedna tu dziewczyna wyjasnila ze to objaw zagniezdzenia sie jajeczka :D Czyli moze... juz sie cos tam panoszyc zaczyna powoli.. a ja teraz mam problem... Mam 2 zabki chyba do leczenia... I nie wiem... Czy moge brac znieczulenie.. czy to dla mojej niuni bezpieczne...? Nie spytam sie pani dr bo to moja znajoma i zaraz z radosci powie swojej mamie oraz siastrza...rozniesie sie po domu... potem syn moze wygadac do kolegow z osiedla i bedzie juz pol mojego rodzinnego osiedla wiedzialo ze mam muminka :D A ja chce aby moja niunia bylo tylko nasza na razie... Niech sie reszta swiata domysli i dowie jak bedzie widac :D hihihi A i juz jutro jade.... Wroce pewnie cos kolo czwartku - piatku... Pamietajcie o mnie ;/

Chanah jestem jeszcze.. :D Mam nadzieje ze nie bedzie... ZONIA Daj znaka co sie dzieje.... Bo jak wyjade to chyba bede 2 mysli miala na glowie.. Dzidzie i Zonia i jej @ Chanah dziekuje za cieple slowa :D Bo z rana na jednym topiku ktos mnie skwitowal ze jestem infantylna i ze sie zachowuje wrecz osmieszajaco jak na kobiete w ciazy:( Boze co za ludzie.. Juz sie cieszyc nie mozna.. bo sie jest infantylnym i to za bardzo.... I nie mozna czegos tam nie wiedziec bo to uwlacza godnosci... Jakby kobieta w ciazy musiala byc powazna strasznie i myslec i zachowywac sie jak kobieta po 70 tce :( Jeszcze zajze do was :* 👄

Gość Zonia
Rusalka.. Jesteś jeszcze? Dopiero teraz mogłam wejść..u mnie lekko to brązowawe..ale rano załamka bo zmierzyłam tempke i była 36,6 więc chyba już nie ma szans..czekam na wstrętna @.. Trzymaj się cieplutko i wracaj do nas szybko..:-) Channah.. co myślisz o tym...czy ten spadek tempki wszystko przesądza? Daj mi jakąś nadzieję...u mnie też słoneczko piękne..i moja męża już ze mną... :-)

Bede do was kochane zagladac az do samego wyjazdu wrocilam z zakupow kupilam sztuczky wianek jodly zaraz zrobie wiazanki i potem male pakowanie i w droge... wiecie co... Wymienmy sie telefonami jak cos... Chanah dam ci mj namiar na maila... Przekazesz Zoni I bedziemy w kontakcie!!!

Wrocilam... Channah ... GRATULUJE!!!!!!!! Zonia...czeskam na wiesci... A u mnie troche dziwnie jest... Stracilam apetyt i nawet jak mam ochote na cos ostatnio zrobilam sobie 2 kanapeczki i salatki jazynowej nalozylam... myslalam ze mi malo bedzie ... takiego smaka mialam i co.. zjadlam jedna kanapke z ledwoscia i kilka kesow salatki... i stop Jakis niejadek sie zrobilam... Ale z 2 str jak tylko mam pusty zoladek to mi slabo i mnie mdli.. :( A dptego te bole brzucha... Ja juz nie wiem czy to normalne czy nie... Potrafi nie chwilami tak zabolec ze sie zwijam... A i pochwalilam sie ze piersi nie bola... klamalam :( Ciagnie chwilami ... a jak sie powiekrsyly... 9tego do lekarza.. to sie mu pozale.. A i jeszcze 1 dobra wiadomosc... Jak sie kuzyneczka dowiedziala ze jestem w ciazy a ma synka obecnie 5 m-cy to oszalala.. Zaczela mi opowiadac co ma ...ile ubranek... i nawet ubranko na synku pokazala i mowi ... wdzisz..to tez Ci dam... Cala rodzinka oszalala...jak sie dowiedzieli.. :D A co u was??? Pozdrawiam

Gość bettinka22
eh..tak czytam wasz twoj topic od poczatku rusalka-bardzo ci zazdroszcze tych 2 kresek- ---pociesza mnie tylko mysl ze ja tez mam obawy by sadzic iz jestem w ciazy.,,mysle ze gora za tydzien sie wszystko rozstrzygniembo 13 mam dostac okres,to moj 22dc,, ..od paru dni mam podzwyzszona cieplote ciala do 37-37,2 choc chora nie jestem,,a w pochwie 37.0,,wiec mam cicha nadzieje..mam humorki od tamtego 2 -dniowego okresu!!!moj facet nie moze juz ze mna wytrzymac hehe,,,piersi mam jak balony od ok polowy cyklu..a rozmiar naturalny i tak mam duzy bo d (to sobie wyobrazcie jakie mam bomby hiih),czeste zawroty glowy i przeczucie ze to ciaza..hm,, bede sie modlic by @ nie przyszla,,pozdrowniea dla ciebie i twojego malenstwa:P

Bettinka22 To nie czekaj.. Rob test!!! Ja sie dzis na jednym z topikow doczytalam...skad i dlaczego sa te moje bole w krzyzu a co gorsza ten okropny bol w kosci ogonowej... NIE ZYCZE ZADNEJ Z WAS....!!!! A dzis robilam golabki zjadlam 1 i potem samego zapachu nie moglam zniesc.. Ogolnie zapachy mnie przygnebiaja.. bo powoduja mdlosci... Bettinka.. Jak Cie zacznie jeszcze rwac w dole brzucha i zaczniesz miec humorki typu...szczesliwa a potem histeryczny placz z byle powodu... To uprzedz męczyzne... Bo moze tego nie zniesc.. :D ~Boze daj cierpliwosci partnerom ciezarnych~ ;)

Bettinka22 To nie czekaj.. Rob test!!! Ja sie dzis na jednym z topikow doczytalam...skad i dlaczego sa te moje bole w krzyzu a co gorsza ten okropny bol w kosci ogonowej... NIE ZYCZE ZADNEJ Z WAS....!!!! A dzis robilam golabki zjadlam 1 i potem samego zapachu nie moglam zniesc.. Ogolnie zapachy mnie przygnebiaja.. bo powoduja mdlosci... Bettinka.. Jak Cie zacznie jeszcze rwac w dole brzucha i zaczniesz miec humorki typu...szczesliwa a potem histeryczny placz z byle powodu... To uprzedz męczyzne... Bo moze tego nie zniesc.. :D ~Boze daj cierpliwosci partnerom ciezarnych~ ;)

Gość bettinka22
Rusalka----a powiesz czego efektem sa te bole krzyza?niedawno odczuwalam podobne tak ze usiedziec nie moglam,,,ale wydawalo mi sie ze owe wystepuja w pozniejszych m-cach ciazy ,,, humorki z facetem mam za soba..kilka dni temu ryczalam jak glupia bo mi powiedzial zebym sera na brudny blat nie kladla..za chwile przyszedl do mnie na gore,,,przytulil i zaczelam sie smaic... hm,,poczekam do niedzieli bo na weekend lecimy z misiem do Londynu,,jak wroce i nadal nie ebdzie@a objawy nie ustapia zrobie test...

Gość bettinka22
hm,,no i jeszcze ta temka ciala,,caly dzien 37-teraz 37,5 a chora nie ejstem na bank,,,zero kaszlu..kataru..bolu stawow...idealnie zadnych stanow zapalnych,,,eh...pociesza mnie fakt ze ty wlasnie tak mialas jakis czas,,,ze nie tylko podniosla ci sie tempka w pochwie ale i ta ogolna ciala... a te dni tak sie dluza...byle szybko do weekendu,,zycze udanego tygodnia

bettinka..... ja mam @ dostac jutro..... mam nadizeje ze nie dostane........ mam kłucie w jajniku a wczesniej takowych nie miałam przed @ temp tez podwyzszona od 2 dni 37,1 pozdrawiam:)

Gość bettinka22
enigmaa.wiec trzymam kciuki zeby ta cholera nie przyszla:P tak czytam i zastanawiam sie wlasnie,,ktora z was wie w jakiej pozycji badac szyjke?czy jak np siedze na kibelku?i jaka ona podczas ciazy jest?bo na jednych forach pisza ze nisko i twarda to ciaza..a na innych ze wysko i miekka to ciaza? ja slyszalam ze miekka robi sie owszem ale dopiero w pozniejszych stadiach ciazy,,, sluzu mam malo,,,wodnisty bialawy ,nieklejki wiec nieplodny...cholercia stresuje sie jzu powolutku a klucia tez mialam 1 raz w zyciu ale to pare dni wczesniej:(raz jednego lewego bardzo mocno a potem prawego juz lekko.. rozniez pozdrawiam cieplutko napisz jutro czy@nadeszla

Gość bettinka22
enigmaa i cio?jest?u mnie jeszcze 6 dni do:@

Witam! Przepraszam ze wczoraj nie odpisalam...ale ostatnioi ja nocny marek ktory potrafil smialo siedziec do 2 i nawet nie ziewnao o 21 padam na twarz :( Co do temp tez taka mialam i mam ja caly czas.. Bole.. Przeczytalam ze te bole w kosci ogonowej to wystepuja wtedy jak sie prostuje szyjka macicy i ze jesli jest do tylu chyba wykrzywiona to wlasnie tak boli kosc ogonowa... Nie jestem pewna ze to tak bylo ale cos kolo tego nie chce wprowadzac was w blad dziewczyny... Ale w kazdym badz razie te bole sa spowodowane przez \"prostujaca sie\" szyjke macicy... (no to moja ma chyba ksztalt spirali bo taaaaaak boli :( ) Bettinka.. Nie czekaj w takiej niepewnosci... Kup test ciazowy... Boze jaka ja ulge poczulam jak juz bylam pewna :D Choc to byla niespodzianka ale chyba najmilsza :D A i lekarza i powiedzial.. Ze na te bole mozna zarzywac nospe i srodki przeciw bolowe takie jak paracetamol, apap Kupcie dziewczyny tez FOLIK - kwas foliowy oraz witamine B6 Folik wspomaga rozwoj plodu i zapobiega bodaj chorobom takim jak rozszczepienie kregoslupa, Wit B6 pomaga na ukrwienie i skore... Ja do tego biore tez wit C