Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamilla7

Planujące ciążę!

Polecane posty

Gość peletka
Jak pojdziesz do gina to powinien ci zrobic usg i wszystko ci powie tylko idz do takiego co pracuje w szpitalu i ma prywatna praktyke to rozwiazuje wiele problemow a co do dzidzi to musisz dac sobie troche luzu powiedz sobie ze teraz moze nie bo sie urodzi w grudniu to i na spcer nie wyjdziesz i pewnie bedzie tylko chorowalo ze dobrze byloby zajsc na wakacje bo to na wiosne dzidzi bedzie itp a ty sie nakrecasz z kazdym okresem i swietnie cie rozumiem to rozczarowanie

Gość Mikołajka
Channach....ale Ci dobrze, mozesz czuc juz ruchy i wogole...ja sie nie moge juz doczekac...tak jak to pisala kiedys JANA gdyby nie badania, usg ...i brak @....to wcale nie czulabym ze jestem w ciazy...nie mam jak narazie zadnych objawow...-oprocz tego ze duzo wiecej spie i czasami boli brzusio...acha i mam zmienne nastroje!!!;) Wiec juz nie moge sie doczekac mojego brzusia w rozmiarze XL, a potem XXL...itd! ;)

Dziękuje kobiety za dobre rady- tak własnie zrobie:-) I oczywiście wszyściutko wam opiszę:-)

No to ja tez tak mialam....jak zobaczylam moja Fasiolke na usg, i lekarz pokazal mi bijace serduszko...to sie poryczalam...ze szczescia...no to bylo prawie m-c temu wiec pewnie juz podroslo malenstwo, bo wtedy tez mialo ok.6.2mm....czekam z niecierpliwoscia na te jego kopniaki...moj maz tez>>>juz mi demonstrowal jak sie bedzie z nim bawil i wogole ma go przekabacic na swoja strone, zeby nie kopalo tatusia tylko mamusie....:) Jeszcze nie wie ze mu sie to nie uda>>>>juz ja sie o to postaram...;)

No widze ze ty synusia masz juz po swojej stronie....no i tak trzymac!!! Kobiety wiedza jak sobie faceta urobic,nie????;) Nawet takiego maluskiego...jeszcze w brzuszku....;) Moj maz twierdzi ze to bedzie ONA, wiec on sie z nia lepiej dogada....:) O a tak a\'propos to kiedy mozna juz zobaczyc jakiej plci bedzie dzidzia??? Kiedy ty wiedzialas???tak w przyblizeniu i przy zalozeniu ze to bedzie dobre usg??? bo tak na 100% to ja sie dowiem w pazdzierniku...tak kolo 20-go....;)

No ja sie juz nie moge doczekac tych przezyc o ktorych opisujesz...Ojej...az sie wzruszylam!!! a z ta dokladnoscia usg to roznie bywa...moi znajomi mieli chopaka do konca ciazy i na usg potwierdzal im lekarz...za kazdym razem..a urodzila sie dziewczynka...;) A mi to juz wszystko jedno co bedzie...aby tylko zdrowe i cale bylo...to juz bede najszczesliwsza osoba na swiecie!!!;) A na poczatku to chcialam dziewczynke....i moj maz tez....ale teraz to juz wszystko jedno!!! Choc jakos tak od poczatku mam przeczucia ze tak wlasnie bedzie...a mezus mnie w tym utwierdza jeszcze!!! Ale czekam cierpliwie...moze niedlugo juz sie dowiem... Tzn. co ja pisze ...jakie cierpliwie...bardzo niecierpliwie...;) No a te okreslenia twojego lekarza...superowe...wogole widze ze masz dosc sympatycznego ginka...:) to wazne zeby sie swobodnie czuc i wogole bezpiecznie w tym okesie...!

G*O*S*I*K aparat zamówiony, dziś maja przywieść. http://sklep.vgm.pl/product_info.php/cPath/24/products_id/4084 Asik25 trzymaj się. Boćki napewno przylecą w następnym miesiącu. Kamila7 narazie pracuję, mam nadzieję, że jeszcze do czerwca uda się. A później mam nadzieję, że zwolnienie lekarskie. Doszłam do wniosku, że mam deprechę przedwiosenną. smutno mi, mam jakieś obawy i niczym się nie ciesze :( Nawet myśl o ciąży wprowadza we mnie wielki lęk... nie wiem co się dzieje ze mną 😭 znowu mam blokadę Fajnie piszecie, super się czyta

Karyn-aparat wyglada bardzo profesjonalnie-gratulacje takiego zakupu! ja szukam czegos bardziej-porecznego-czyli-male zgrabne no i dobrej jakosci(zeby mozna bylo w torebce nosic) a czemu lapiesz depresje,co??!! wiosna idzie a tu taki humor! zobaczysz jak sie cieplej zrobi to i samopoczucie sie poprawi na pewno...! dziewczyny mam pytanko-jak zwykle...:) Channah ty cos wspominalas o przygotowaniu organizmu do ciazy...czy myslicie ze budowa organizmu a przede wszystkim waga ma wplyw na zajscie w ciaze i sama ciaze-ja mysle ze jestem jak najbardziej normalnej budowy-ale mama mi ciagle gada ze jestem za chuda i dlatego mam problem z zajsciem w ciaze-moze lepiej przytyc(chociaz sama nie wiem jak) bo normalnie jem...dla jasnosci mam 164 i waaze 48 kg. hej, babki mam pomysl a moze wymienimy sie zdjeciami-strasznie jestem ciekwa jak wygladacie-oczywiscie na maila... podaje swoj jakbyscie chcialy wyslac jakas fotke...ja wam tez cos wysle...paaa jgoha@yahoo.com

Ja też poproszę zdjęcia!! I wyślę swoje :) Aparat wygląda świetnie :) ja mam jakiś taki bardziej zwykły (Canon) G*O*S*I*k - to ważysz i mierzysz dokładnie tyle ile ja :)

Channah-ladny \"balonik\" bardzo fajna fotka-taka artystyczna, dzieki..!!! dostalas moja? czekam na nastepne!

JANA-dostalam dzieki-alez ty mlodzitko wygladasz!!!-dalalbym Ci najwyzej 20 lat! Fajna mamusia z Ciebie bedzie..:))

Channah mam fotki...:)) chcilalm tylko powiedziec ze male zaskoczenie jest...ale pozytywne oczywiscie( masz jakies wyobrazenie w glowie) jak te osoby wygladaja a tu co innego..;) powiem jedno-lepiej mi sie zrobilo...wy jestescie chudsze niz ja-i wam sie udalo-wiec i ja sie nie zalamuje..!

Ta jez poproszę zdjęcia :) a jak tylko rozszyfruję aparat to powysyłam swoje! hehe ale będę miała zabawkę. Zaczynam się cieszyć. Dobrze, że jesteście.....dzięki Wam wszystko wydaje mi się prostrze. ❤️ dzięki za pocieszanie, to naprawdę dużo daje.

GOSIK - mniej wiecej tak właśnie sobie CIebie wyobrażałam! channah - jesteś z Puław ? W oklurach to Ty??? To chyba niemożliwe... Jeśli to Ty to wyglądasz strasznie młodo!!!! Mam w Puławach przyjaciólke. Szkoda że to tak daleko, po drugiej stronie Polski... Zdjecie brzucha genialne!!!!

dziewczyny czuje sie miedzy wami jak dinozaur...28 lat..:( wy takie mlodziutkie-i jeszcze mlodziej wygladcie...Powinnycie sie bardzo cieszyc, takie mlode sexi mamusie...:)

GOSIK - przeciez tez jestes sexi młoda babka!!!! Co to jest 28 lat!? A co to za impreza była? Też bym wypila jakiegos alkoholu... A tu juz nic nie mozna! :o

dzieki JANA-to ze swiat Bozego Narodzenia...chyba pierwszy dzien swiat! kurcze trzeba bylo sie wczesniej zaczac starac, Zawsze myslalam ze bede taka mloda -wiecie na czasie mama-a teraz to co najmnie bedzie 30 lat roznicy(jak sie w koncu uda!)-miedzy mna a moim dzieckim...ale co ja tak nazekam...zeby tylko sie udalo to wszystko bedzie super!

A to was w mieszkaniu? Bo bardzo ładne wnętrze... Ja mam tylko kawalerkę, i to niezbyt ładną. Nie inwestujemy w nią bo za 3 lata planujemy kupno 3-pokojowego mieszkania... Moja mama urodziła mnie w wieku 30 lat - i jest super-mamą!!!

to u moich rodzicow w domu..ja nie wybralalbym takich jaskrawych kolorow... ja przeprowadzam sie do naszego domu za 3 tygodnie-juz sie nie moge doczekac...dom wielki na maxa-nie wiem po co nam tyle pokoi-moze bedziemy sie w chowanego bawic..:) a trzy pokoje to chyba w sam raz na trzy osobowa rodzinke...i masz racje nie kupuj wielku rzeczy bo po przeprowadzce bedziecie wszystko wyrzucac...albo nie bedzie pasowalo, albo za male-albo za duze-a tak to kupicie wszystko pod katem nowego mieszkanka

Hej! Świetny pomysł z tymi zdjęciami- ja tez chcę dostać:-)! Ja nie mam w pracy swoich zdjęć ale przyniose płytke jutro lub pojutrze to wam tez wyślę. Mój adres asiaburza@interia.pl

Asik25 - wysle jak bede na swoim kompie :) Dziewczyny ja juz nie daje rady. Z poczatku wydawalo mi sie takie fajne miec mdłości... Juz tak nie uwazam. Jestem słaba, wszystko co jadłam od wczoraj rano od razu zwracam... Nie mam juz sił. Jak tak dalej pójdzie to ide do lekarki po jakies tabletki na zatrzymanie tego żygania. To nie jest dobre dla dziecka.... Czuje sie jak bulimiczka.... Mam ochote na jedzenie ale jak cos przegryze to zaraz mam skurcze żołądka :( :( :(

channah - kisiel to dobry pomysł!!! Spróbuję! Dzięki... Póki co musze iść do urzędu stanu cywilnego zaklepac termin. Mam nadzieje ze w autobusie nikogo nie zażygam :p

hej :) Karyn, aparat wygląda suuuper! Czekam na foty zrobione takim sprzętem ;) Karyn- uszka do góry 🌻, wszystko bedzie oki. Każda z nas ma takie gorsze momenty... ale po nich przychodzą dobre chwile :) :) :) Gosik, czytałam gdzieś, że jesli ktos ma niedowage to dobrze jes troszke przytyć. Ja własnie miałam i nie mogłam przytyć (a żarłam słodycze tonami codziennie).... dopiero po ślubie cosik mi waga ruszyła! Ale wydaje mi się, że ty nie masz się o co martwić! Jak widac po naszych dziewczynach z topiku- nie ma się o co martwić :) Dziewczyny, ale fajny pomysł z fotami --ja też chccę :), mój mail: dominika.wk@poczta.fm. Obiecuję, że przeslę swoje :)

Channah- dziękuję, sliczne zdjęcia:-) Cudowny masz brzusio, mi też niedługo taki urośnie:-) Wierzę w to:-) Wyślę swoje zdjęcia jutro, najdalej pojutrze:-)

Coś mi dzisiaj net bardzo szwankuje, mam nadzieję że jeszcze będę mogła z wami dzisiaj popisać:-)

Kamilla7- nie mogę otworzyć twojego zdjęcia:-( Nie wiem dlaczego, może jest w jakimś innym formacie niż te od Channah. Juz mi chyba necik dobrze działa- nareszcie:-)

Cześć wszystkim.... Ale dzis mam tu piekna pogode....ojej az zal do domu wracac....:) Byłam na dlugasnym spacerze z moim psem....i wiecie co wam powiem??? WIOSNA idzie....ja to czuje w kosciach!!!! I niech sobie wszyscy przepowiadacze pogody mowia co chca....ja i tak wiem swoje!!!! Super, bo ja juz mam dosc tej zimy...ja lubic ciepelko ;) ASIK>>> jak tam samopoczucie dzis??? mam nadzieje ze juz lepiej??? Przesylam promyki sloneczka...ciepluskiego i wiosennego....;)

Dziękuję J_A_N_A- zdjęcia odebrałam:-) Postaram się też wam wysłać jak najszybciej (jutro). Kurcze, ale fajnie że jesteś w ciąży:-) Mikołajka- dzisiaj już mi troche lepiej:-) Tylko na prawdę nie wiem jak przestać myśleć, liczyć itd. Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza.