Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Jak być zadbaną - chętnie doradzę

Polecane posty

Jestem, a raczej z rzadka bywam, ale jak są jakieś pytania, to odpowiem.

A na pytania, na które jeszcze nie odpowiedziałam - odpowiem wkrótce.

Wiesiu zakłopotana, przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz, mam nadzieję, że jeszcze jesteś zainteresowana. Jesli chodzi o fryzurę, to mam takie propozycje: 1.włosy wycieniowane na całej głowie, z pazurkami zachodzącymi lekko na twarz, grzywka o kształcie łuku, wystrzępiona; 2. tzw. \"pieczarka\", czyli bardzo krótko z tyłu, do płatka ucha, a od góry dłużej, grzywka gęsta, ale też w łuk (odwraca to uwagę od prostokątnego kształtu twarzy); niestety długie włosy są dla dla ciebie niekorzystne, bo optycznie jeszcze bardziej wydłużają twarz. Jeśli chcesz uzyskać chłodny odcień pasemek, to najpierw powiedz dokładnie o jaki kolor chodzi (pokaż jej w próbniku), a ona niech Ci wyjśni czy to wyjdzie na Twoich farbowanych włosach (czasem się nie da), wtedy nie będziesz rozczarowana. Jeśli wprowadzi Cię w błąd, to domagaj się poprawki lub zwrotu pieniędzy.

Wiesiu, jesli chodzi o makijaż, to myślę, że powinnaś zrezygnować z różu, ze względu na kolor cery, a nie na możliwość \"wydłużenia\" twarzy. Spróbuj chłodnych kolorów, np. zielonego, niebieskiego, grafitu - przy szarych oczach możesz uzyskać znakomity efekt. Szminka i błyszczyk raczej w zgaszonych kolorach (nie różowym!), wybór jest ogromny. Myślę, że możesz i w stroju, i w makijażu, i w kolorze włosów, spróbować gamy chłodnych brązów, to "bezpieczne" kolory - świetne na początek zmian. Pozdrawiam.

Gość anis23
aggie doradz jak pozbyc sie krost i wrastajacych wlosow po goleniu dotyczy glownie nog.stosuje glownie zyletki pare razy zastosowalam depilator ale to byla tragedia. pelno wrosnietych wlosow i krosta na kroscie!!!doradz bo nigdzie nie moge znalezc dobrej rady!!!!

Gość rocco33
A j MAM OD ZAWSZE WIELKI PROBLEM Z kolorami cieni do powiek- mam szare oczy,czarne włosy i ciemną oprawę oczu. Pomożesz? Dzięki

Gość 22
Mam problem który nie wszystkich dotyczy...otóż mam 19 lat a moja szyja wydląda jak u 40-latki starszne zmarszczki. Jak moge je zlikwidować ?

Anis23: Aggie zniknęła już na drugiej stronie tematu, ale chyba nie zauważyłaś... Niezależnie od tej pomyłki, odpowiem Ci. Przede wszystkim włoski muszą byc dobrze zmiękczone, a skóra śliska, więc albo użyj żelu pod prysznic, albo... pianki do golenia dla facetów. Do depilacji używaj tylko dobrych ostrych maszynek, najlepiej dla kobiet(choć nie jest to konieczne). Po depilacji wysusz dobrze skórę i posmaruj CIENKO Clotrimazolem (to specjalny krem używany przy grzybicy i drożdżakach, ale tu będzie miał działanie profilaktycznie), a następnie pochodź trochę z gołymi nogami. Jak skóra sie uspokoi - posmaruj balsamem nawilżającym do ciała. Jeśli odrastające włoski pojawią się pod skórą, to zrób peeling, albo pomasuj delikatnie szczoteczką do rąk - taki zabieg usunie martwy naskórek i włoski wydostaną się bez problemu. Nie wiem co ile depilujesz nogi, ale być może robisz to zbyt często (albo zbyt mocno) i stąd Twoje problemy. Skóra musi odpoczywać, zwłaszcza, jeśli ma skłonność do podrażnień. Spróbuj depilować nogi co 3-4 dzień, nawet jeśli będziesz musiała je po 2 dniach ukrywać. Po moich zaleceniach powinnaś zobaczyć poprawę, potem możesz próbować co 2-gi dzień. Dodatkowo możesz zacząć zażywać wit. A+E, aby skóra była lepiej odżywiona od wewnątrz, a przez to bardziej elastyczna. Życzę powodzenia.

rocco33: jesteś w komfortowej sytuacji, ogranicza Cię tylko kolor cery i to, w co jesteś ubrana. Jeśli jesteś blada, to unikaj szarego, beżowego i jasnych perłowych kolorów (niekorzystnie podkreślają bladość). Oczywiście możesz użyć nieco ciemniejszego podkładu lub samoopalacza, a potem położyć nieco różu. Jeśli masz ciemną karnację, to pamiętaj tylko o tym, że bardzo ciemne kolory trochę postarzają, choć może Tobie akurat mogą dodawać uroku. Kładąc cienie, możesz się pokusić o eksperyment, kłaść 2 kolory z tej samej palety, np. zielenie (zawsze jaśniejszą bliżej nosa, ciemniejszą - od ucha) lub... 2 różne kolory (niezbyt kontrastowe, np. zielony i szary, grafitowy i niebieski, zielony i brązowy - w równoważnej intensywności, czyli jeden i drugi tak samo ciemne lub tak samo jasne, w przeciwnym razie mocniejszy kolor będzie \"ściągać\" oko w bok, co czasami daje efekt... zeza...). Daj znać jak Ci idzie. Dobrej zabawy, pozdrawiam.

22. Po pierwsze nie wiem czy nie wyolbrzymiasz, bo w Twoim wieku, to raczej nieprawdopodobne. Jeśli jednak rzeczywiście Twoja szyja nie wygląda dobrze, to przyjrzyj się swojemu trybowi życia, w jakiej pozycji najczęściej trzymasz głowę i jak ma się to do szyi (użyj lusterka, żebyś mogła dostrzec każdą zmianę). Jeżeli znajdziesz tu jakieś wyjaśnienie, to od razu zmień sposób trzymania głowy, żeby nie pogłębiać zmarszczek. Dodatkowo zacznij stosować maseczki nawilżająco-ujędrniające 2 razy w tygodniu, a raz w tygodniu na noc możesz położyć intensywny krem odżywczy i owinąć szyję bawełnianą chusteczką. Poza tym masuj delikatnie szyję od dołu do góry, bez naciągania skóry. Po kilku tygodniach powinno być lepiej. Pozdrawiam.

Gość rozumiem
witaj:) czy możesz i doradzić 1. cienie do powiek? Mam szaroniebieskie oczy, jestem szatynką, typ lato. 2. coś do paznokci. Mam paskudne skórki, które w kilku miejscach namiętnie obgryzam:( 3.jak zrobić ciekawy makijaż (wyrazisty i przykuwający uwagę) oczu? ( oczy b. głęboko osadzone, nieduże, dość blisko osadzone + okulary minusy) Z góry dzięki.

Rozumiem. Cienie do powiek w zależności od stroju i cery. Jeśli jesteś blada to unikaj zimnego niebieskiego i i beżu, spróbuj szerokiej gamy jaśniejszych brązów z połyskiem (od kawy z mlekiem do kremowego), soczystej zieleni złamanej turkusowym (chodzi o odcień, nie o intensywność), łososiowego, jasnoróżowego, liliowego, miodowego, koniecznie z delikatnym połyskiem - da to efekt większych ocz, zwłaszcza, że minusy dodatkowo pomniejszają oczy. Jeśli nosisz małe okulary, to może powinnaś przemyśleć możliwość zmiany oprawek na nieco większe - da to szersze pole do popisu przy makijażu. Jeśli masz tendencję do czerwienienia, to nie używaj cieni z gamy czerwieni i różu, bo tylko podkreślą kolor cery. W sprawie wyrazistego makijażu polecam Ci moją wypowiedź z 21.01, drugi akapit, tylko nie stosuj się do tego dosłownie, podsuwam Ci propozycję na makijaż, a nie gotowy przepis. Pobaw się kolorami - zrób kilka prób, w różnym świetle, do różnych ubrań. Nie sugeruj się też pierwszym akapitem i moimi poradami dot. kolorów dla rocco33 - ona ma inny typ urody niż Ty. W sprawie skórek nie napiszę nic odkrywczego, polecam Ci mój post z 10.12, piszę o skórkach i pielęgnacji paznokci w ogóle, myślę, że znajdziesz pomoc dla siebie. Pozdrawiam.

Gość rozumiem
Dziękuję za tak pełną odpowiedź:)

Gość odświeżamodświeżam

Gość jest tu ktoś jeszcze

Gość a co ile
powinno się chodzić do kosmetyczki? I na jakie zabiegi najlepiej?

To zależy jaki masz typ skóry, w jakim jesteś wieku i czego oczekujesz. Napisz coś więcej, bo mam za mało informacji.

Gość flake
O, to może ja też o coś zapytam :) Konkretnie to o jakieś kolorki do makijażu. Jestem bledziuchna, włosy mam średni blond, orzechowate, ostatnio zafarbowane na jasny, ale chyba wrócę do swojego koloru, oczy ciemnoniebieskie. Teoretycznie wybór powinien być prosty, bo to raczej klasyka, ale mnie się zawsze wydaje, że żadne kolory mi nie pasują... :( Pozdrawiam i czekam na rady!

a ja mam pytanie! co zrobic by oczka ładnie błyszczały?? nie chodzi mi o cienie do powiek tlyko o same oczy! :)

Gość a co ile
Mam suchą skórę, czasami mi się łuszczy i w mroźny dzień łatwo robi się czerwona, a potem trochę szczypie. Smaruję kremami nawilżającymi, ale po nocy i tak mam ściągniętą i napiętą.

Gość betti spagetti
przerstluczaja mi sie wlosy i to bardzo szybko... masz jakis spsob zebym chociaz co 2 dni mogla je myc??

A co ile: przy suchej cerze nie musisz chodzić do kosmetyczki bez wyraźnej potrzeby np. wielkie wyjście, spłycanie zmarszczek czy ratunek po opalaniu. Najważniejsza jest codzienna pielęgnacja. Niestety, samo nawilżanie nie załatwia sprawy, jak sama zauważyłaś. Przede wszystkim powinnaś skórę natłuszczać i odżywiać. Zacznij o zmiany kremu na tłusty z serii Kozie mleko Ziaji, jest bardzo delikatny i naprawdę skuteczny, a kosztuje niewiele. Po 3-4 dniach powinnaś poczuć poprawę. Przed wyjściem na mróz, połóż dodatkową warstwę tego kremu. I nigdy nie używaj kremu nawilżającego w mróz, nawet jeśli jest napisane, że można. Dodatkowo, możesz używać 2 razy w tygodniu maseczki z tej samej serii, szczególnie na początku, potem raz w tygodniu wystarczy, zresztą, sama zobaczysz. Unikaj opalania, a w szczególności solarium, to pierwszy krok do dodatkowego wysuszenia skóry i powstawania zmarszczek.

co zrobic jak chce wrocic do naturalnego koloru. od jakiegos czasu maluje wlosy na rudo, naturalny mam ciemny blond. chcialabym przestac malowac bo jest to dla mnie bardzo uciazliwe, wlosy szybko rosna i walka z odrostami to syzyfowa praca! sa jakies preparaty ktorymi moglabym wyplukac kolor? czy musze chodzi z odrostami na pol glowy?

Gość ratuuuuuuuuuuuuuuuuunku
jestem za chuda! Staram sie przytyc juz dłuższy czas i nic! Jakies sposoby????????????????????

Gość Ania_16 pOmÓż
Mam straszny problem!!! Chodzę do liceum i chce zawsze ładnie wyglądć ale moje włosy... moje włosy szybko sie przetłuszczają nie wiem co robic nie wiem jakich szamponów i odzywek uzywac a moze jakies domowe sposoby nie wiem poradz mi proszę!!! Myję je co 2-3dni bo słyszałam ze od codziennego mycia włosów tez sie szybko tłuszczą:(! Stosuje herbatę z pokrzywy ale nic nie daje:( ! Mam włosy długie blond :)! Prosze pomóż mi !!!! Czekam na odp!

Gość lilien
mam 23 lata i zmarszczki mimiczne" wokół oczu (noszę oklary ale niestety mrużę oczy) i na czole dwie podłużne między brwiami ( od ciągłego martwienia). mam pytanie: czy moge stosować kremy przeciw zmarszczkom mimicznym czy jeszcze za wcześnie? a jeżeli nie kremy to co? martwię się że z czasem będzie jescze gorzej. z góru dzięki za rady!

O ja bede wdzięczna za wskazówki :) Mam cerę mieszaną, ale ze skłonnościami do przesuszeń - wypryski raczej sporadyczne, ale to dzieki wizytom u kosmetyczki, które od jakiegoś czasu uskuteczniam. Kosmetyczka radziła mi uzywanie jakiegoś kremu, którego ona uzywa w salonie, ale to cena masakra! Myślałam o Vichy Normaderm, ale to podobno straaaaszny wysuszacz, a ja juz mam dość łuszczącej się skóry - co robić?:/