Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unia21

prosze o pomoc!nie wzielam ostatniej tabletki!!!!

Polecane posty

Gość unia21

biorę tabletki cilest.wczoraj miałam wziąć ostatnią ale niestety zgubiłam ją i nie wziełam.od dziś zaczela sie 7 dniowa przerwa na krwawienie.w przyszla sobote powinnam wziam nową tabletkę.w czwartek kochalam sie z moim chlopakiem.czy mam sie obawiac ze moge zajsc w ciaze... czy wziac szybciej kolejna tabletke?prosze o pomoc!!!!!!

Gość nonieeeeeeeee znowu wrrrrrrrrr
po pierwsze: ulotka!!! po drugie: pierwsza tabletkę z kolejnego opakwonaia bierzesz dzień wcześniej, tak, zeby była zachowana 7-dniowa przerwa

unia21- jeśli zapomniałaś ostatniej tabletki to o ciążę nic sie nie martw, sznase bliskie zero! Niebezpieczne jest zapomnieć tabl z pierwszego tygodnia lub z drugiego. I faktycznie weż pierwszą tabl z nowego opak w czwartek. Sytuacja bedzie wyglądać jakbys przesunęła sobie okres. /jak tak robiłam bo nie chciałam miec miesiączki jak wychodziłam za mąż/! I wszystko będzie ok! PZDR

Gość unia21
dziękuję wam bardzo za pomoc:)

Gość Agula 30
faktycznie w ten sposób można tególować termin miesiączki , jeśli koliduje nam z jakimś planem . ostatnia to naprawdę nie problem ,(przychylam się do wypowiedzi poprzedniczek)w ten sposób można również przesunąć(awaryjnie) w drugą stronę . po zakończonym opakowaniu ,bez 7 dniowej przerwy rozpocząć drugie opakowanie i przedłużać tylko tyle ile jest konieczne . pokolejnej 7 dniowej przerwie należy wziąśc nowe opakowanie. metoda skuteczna ,lecznie można zbyt często tego robić.