Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GosiaczekS

Zimowe starania o dzidzie Kobiety ŁĄCZMY SIĘ...NAPEWNO SIĘ NAM UDA!

Polecane posty

Gość jula75
no no no cisza na planie. Nikt nic nie pisze. Czyżby żadnych staranek, a może dziewczyny są tak zajęte, że nie mają czasu pisać. U mnie po owu więc teraz pozostało czekać. Od paru dni nie mam w ogóle ochoty na poranną kawę, jakoś mnie mdli, ale oczywiście sobie wmawiam. W tamtym miesiącu też mnie od czegoś mdliło i jeszcze w poprzednim. Także spoko luzik co będzie to będzie. (jak ja bym chciała mieć mdłości ciążowe).

jula-ja też bym bardzo chciała mieć mdłości i żeby mnie piersi bolały i chciałabym czekać na USG i zastanawiać się nad wyborem łóżeczka.....ojjjj....z cierpliwością u mnie nie najlepiej...;)

ja złapałam doła, dzis mam 40dc i jedna kreske na tescie ciążowym, co oznacza powtórke z poprzedniego cyklu kiedy miałam miesiączke luteina wywołaną. Zaczęłam sie bardzo martwić czy cos ze mna nie tak, moze powinnam jakies badania hormonalne wykonać, nawet tak na własna rekę. Może któras a Was ma podobne doswiadczenia?

joanka27 - niestety nie pomoge bo miałam odwrotny problem, tzn za krótkie cykle i brałam Duphaston, pomogło reniol - chciej byc w ciąży ale nie chciej mieć mdłości. Ja mam i nie daje już rady... Wszystko co jem zwracam :( Czuje sie okropnie i słabo mi... Moze macie jakieś sposoby na to zeby nie żygać..? Zjedzenie chleba przed wstaniem z łóżka nie pomaga... :( PZDR!

J_A_N_A - gdzies wyczytałam, ze korzeń imbiru pomaga, albo migdały. Własnie przed wstaniem z łózka. Spróbuj.

Gość gosiaczek76
Cześć! Mam pytanie do Zabajonej o wielkość jej pęcherzyka. Tzn. co mówił Ci lekarz ile powinno mieć? Ja wczoraj byłam na USG i mój miał 20 mm i idę drugi raz jutro i wtedy się okaże czy wyrasta do odpowiednich rozmiarów czy nie ale myślę że nie w pęcherzyku u mnie tkwi problem. Nie wiem gdzie ale myślę że to nie to. Napisz mi coś na ten temat bo pewnie wiesz więcej. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie!!!!!!!!!

gosiaczek - a który dzień cyklu masz? Bo ja akurat tez wczoraj byłam na usg, to mój 9 dc i mój pęcherzyk osiągnął gigantyczne rozmiary już, miał wczoraj 2,5 cm prawie i widoczne uwypuklenie, czyli szykował się do pęknięcia. Tylko nie sugeruj się tym, bo czas wzrostu pęcherzyków jest rózny dla róznych kobiet, bo każda ma inny cykl. Ja mam ostatnio 26-25 dniowe i jak widac owu mam wcześniej, około 10 dc. Poza tym ja popijam zioła Ojca Klimuszki, więc moze to one przyczyniły się do takiego wzrostu pęcherzyka. Moja ginka sama była zaskoczona takim rozmiarem tak wczesnie. Wydaje mi się, że twój powinien jeszcze urosnąć, choć jest już spory; średnio rośnie 2 mm na dzień, więc dzisiaj - jutro powinien być gotowy do pękniecia.

Zabajona napisz coś o tych ziolach klimuszki, gdzie je można dostać i na co pomagaja??

Czarna - ja piję Mieszankę nr 1 Ojca kLimuszki, ona działa akurat antyzrostowo i stabilizująco na jajniki i cały układ rozrodczy. Wiem jednak, że więcej ciąż jest po Mieszance Nr 3 Ojca Soroki, czy Sroki, poszukam składu i ci podam.

Mieszanka nr 1 -Ojca Klimuszki ( z książki: \"Powróćmy do ziół leczniczych\"), antyzrostowa, likwidacja stanów zapalnych w jajowodach i jajnikach, pobudzenie pracy jajników, stabilizacja układu rozrodczego Wszystko po 50 gr.: Szyszka chmielu ziele przywrotnika ziele krwawnika liść ruty ziele nostrzyka żółtego kwiat lawendy kłącze tataraku kwiat nagietka owoc róży I ja tę piję Te powyżej A inne to: Mieszanka 2 -Ojca Klimuszki po 50gr: Kwiat jasnoty białej Liść mącznicy Liść rozmarynu Liść pokrzywy Ziele rdestu ptasiego Ziele drapacza Ziele przywrotnika Kwiat kasztanowca Korzeń mniszka Owoc róży Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, pobudzająca pracę jajników lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem. Znalazłam, ja zamówiłam zioła w aptece, bo u nas nie ma sklepu zielarskiego, sprowadzili mi, sama sobie w domu wymieszałam.

Gość gosiaczek76
Zabajona 15 dc. A ty pierwszy raz monitorujesz cykl? Ile musi mieć pęcherzyk aby pękł?

Gość gosiaczek76
Zabajona a ile płacisz za USG?

już odpowiadam gosiaczek ja drugi cykl już monitoruję w poprzednim na 99,9% nie miałam owu, usg robiłam od 12 dc do 21 dc i zero zmian. w tym cyklu poszłam wczoraj po raz pierwszy i to dopiero 9 dc a dla pęcherzyka to JUŻ 9 dc. I cały pic w tym, że moglismy z Miśkiem nie trafiać, bo często ten dzień odpuszczaliśmy czekając na 11,12, 13 i 14 dc. To był błąd, bo przecież jaeczko zachowuje zdolność do zapłodnienia około 6 godzin, choć jego żywotność ocenia się na 12 godzin. Tak więc trzeba od samego zakończenia @ do prawie następnej @ próbować co 2 góra 3 dni. Nigdy nie wiadomo. Skoro u ciebie 15 dc, więc już dzisiaj twój pęcherzyk pewnie osiągnął rozmiar owulacyjny, może nawet pękł. Ocenia się, że taki pęcherzyk powyżej 20 mm jest już prawie gotowy (tak czytałam), choć bywa ze i mniejsze pękają, ale to rzadkość. Ja jutro się dowiem, czy mój pękł, czy nie. Czułam coś dzisiaj i pojawiło się wiecej śluzu, czyli powinno być już PO pęknięciu. Jutro się okaże. W każdym razie będziemy jeszcze kontrolowac sytuację.

Juz bym chciala dostac @. W niedziele bylam pewna, ze to juz to, bo mi sie wydawalo, ze w czwartek mi sie czop sluzowy poluzowal, potem bole w podbrzuszu.... Tymczasem nie stalo sie nic. A poniewaz owolucje mialam chyba w 10dc, spodziewam sie @ w 24 lub 25 dc- czyli wczoraj lub dzisiaj. Od kilku dni mam ciagle wodnisty sluz. Juz sie robie nerwowa- woz albo przewoz!!! Do licha. Jak nie jestem w ciazy (co jest raczej bardzo prawdopodobne), to chce miec szybko @, zebym sie mogla pelna nadziei zaczac starac na nowo. Wydaje mi sie, ze im wczesniej sie ta @ dostanie, tym lepiej. Bo dla mnie taki przydlugi cykl to po prostu strata czasu i tyle. Chyba jestem nienormalna- zwykle wszystkie jeczycie, zeby @ nie przyszla. A ja wprost przeciwnie :) Juz pisalam wam, ze odstepuje wam moja kolejke na dzidziusia- zachodzcie dziewczyny w ciaze!!!!

ja tez chce juz dostac@, dzis mam 40dc i nic-oprócz jednej kreski na tescie. Pojde w prezyszłym tyg do prywatnego ginekologa bo wydaje mi sie ze to jakies powazniejsze kłopoty moga byc. zmeczyły mnie juz te problemy, które ciagna sie tak od jesieni. najpierw miałam rózne infekcje, potem mie sie w styczniu zatrzymała @ a teraz powtrórka z rozrywki. :(:( JA CHCE WIOSNĘ!!!!!

aga wodnisty śluz to często objaw na ciąze, a dodatkowo nie masz @ wiec nigdy nic nie wiadomo.

Czarna: to bylby cud nad cudami! Bo jakos trudno mi uwierzyc, ze moglabym zajsc w ciaze z 5dc. Wiec raczej czekam na @. :)

no i gdzie ta cholerna wiosna????????????????????????? sorry,ale już mnie to wszystko wkurza... :( koniec @,nowe nadzieje..................... 🌼

Gość Karolcia 86
dziewczyny wiecie coś o testach owulacyjnych?

Gość Karolcia 86
halo!

Chcecie sie troche rozerwac? Wejdzie na strone: http://emagia.narod.ru/index.htm To podobno internetowy, rosyjski, test ciazowy. Trzeba przylozyc duzy paleclewej reki na zielony kwadrat i poczekac, az sie kolor zmieni. NIebieski oznacza brak ciazy. Czerwony=ciaza. Jestem ciekawa, czy dziewczynom w ciazy sie sprawdzi!!! Aha- tylko nie bierzcie tego zbyt powaznie, bo w sumie to dosc smieszne- taki test ciazowy przez internet ;) MOj kwadrat jest niebieski- czyli brak ciazy :) (Ta @ moglaby w takim razie juz przyjsc).

Mój zrobil się czerwony:):):):) Zobaczymy za kilka dni czy sie sprawdzilo:):):):):) Ale bym sie śmiala jakby tak bylo:)

Czarna- mam nadzieje, ze ci sie sprawdzi. :) Jakie wyniki testu maja inne dziewczyny?

niebieski kwadrat mi wyszedł a juz dzisiaj rano powiedziałam mężowi ze potrzebuje troche pieniedzy na lekarza prywatnego i ide w przyszłym tygodniu

Gość etam takie cos
polozylam i zrobilo sie niebieskie potem otworzylam strone na nowo i palca nie przylozylam i kwadracik zrobil sie czerwony..... i kto w to wierzy..... bujda

Gość gosiaczek76
Hej Zabajona . Byłam wczoraj na kolejnym USG. Pęcherzyk nie rośnie i wiem skąd ta moja niepłodność. Mam doła bo myslałam że u mnie wszystko ok.........

Gość rosyjski test - haha
dobre z tym testem, dwa razy czerwone a wczoraj skończyła sie @ i przytulanek jeszcze nie było :)

gosiaczek - nie martw się, na to są leki, najpier Clo potem pregnyl na pekanie. Będzie ok. Ale co? Stanął w miejscu i dalej nie rośnie? A pęknie? Kiedy idziesz znowu? Musisz spradzić go, żeby torbiel ci się nie zrobiła, to może lekarz da ci luteinkę na wchłonięcie tego co nie pękło.

cześć dziewczyny:) hihihi-fajne-mi się zrobił czerwony,@ skończyła sie wczoraj,test 2 tyg temu pokazał 1 krechę....to taki faktycznie RUSKI test............. ale ciekawy pomysł ktoś miał...cóż... ciekawe czy za dwadzieścia kilka dni dostanę @.....hihi-na razie się zbytnio nie stresuję,zobaczymy co będzie dalej... 🌼