Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerinkamalinka

GDZIE NAJLEPIEJ WYJECHAĆ ZA GRANICĘ?

Polecane posty

Gość ulllllaaaa
do katerinka> czy te 17 000 zł dostaje każda kobieta?polka, która tam pracuje legalnie, ale nie ma obywatelstwa angielskiego?I czy dostaje je jednorazowo czy co miesiąc?

witam wszystkich! ja natomiast mialam sporo stycznosci z Wlochami. mieszka tam moja mama wiec czesto kursuje polska-wlochy-polska. mialam zostac tam na stale i zaczac studiowac ale wystraszylam sie ze sobie nie poradze. kraj jest naprawde piekny! i co rusz spotyka sie jakiegos polaka:)

ulllllaaaa tak przeczytaklam w jednej z gazet. Kasa co miesiac i im wiecej dzieci tym wiekszy zasilek ale nalezy odliczyc podatek

Gość ja zapomniana
witam wszystkich! zasialo pustka na tym topiku! zapraszam do dyskusji

Gość do gory

Gość 434
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Gość ciezko mi z jezykiem
Mieszkam 5 lat w Niemczech,zrobilam kursy jezykowe,jednak zle mowie,bo w domu tylko po polsku,w pracy nie potrzebuje wogle jezyka:O Nie mam niemieckich znajomych a polscy znajomi wrecz mi docinaja gorsza znajomosc jezyka,wiec czuje sie przy nich zakomleksiona szara myszka:O /rozumiem wszystko,jednak z mowieniem nie moge sie przelamac:O) Urzednicy- przewaznie mili,czasem mysle ze to sztuczny usmiech nawet Pensje-gdyby nie tak wysoki czynsz,bilety,ubezpieczenie auta,byloby ok. (nie przelewa sie jednak,raz na miesiac kino,moze jakas CD raz na 3 mieisace...) Lekarze-mam wrazenie ,ze chca szybko sie ciebie pozbyc,maja przeznaczone na Ciebie nie wiecej niz 10 minut /inaczej wyglada to prywatnie/

Gość oooooooooooooooooooooooooooo

Gość sunnygirl81
do Cyber Mój Prezes otworzył firmę w Sydney. Ja pracuję od prawie 3 lat w jednej z jego firm w Europie-w polskim oddziale. Zastanawiam się nad opcją wyjazdu i podjęciem pracy w Australii. Mam tylko jeden problem.Panicznie, schizofremicznie boję się węży!To głupie, ale każdy podobno ma jakiś uraz do czegoś. Ja mam właśnie taki. Napisz, jak to jest z tymi gadami w miastach. Z góry dzięki.

Gość fshyre
Do Mongolii.

Gość KamilStreetFighter
Ja bym ci najlepiej proponował przyjechać do usa. Ja mieszkam w californi a dokładniej los angeles mieszkam z kolegą z polski. Tutaj sie najpredzej odnajdziesz bo mieszka tu bardzo duzo polaków a co do pracy to nie jest tak ciezko tylko jeden warunek musisz znac angielski ja prace znalazlem po 2 tygodniach. Pozdrawiam i zyczę zebys dobrze wybrała :)

Gość thfghfsdfsd
ta tylko trzebamiec vize pracownicza pierw bo nanie legalu w usa to samobojstwo teraz

Gość Rugutur
Norwegia jest do tego idealna, głównie dlatego, że można tam sporo zarobić, a poza tym bilety lotnicze są tak tanie, że szok http://bilety-norwegia.pl/ Chyba sama to zrobię.

Gość gość
Znalezienie pracy przez młodych jest teraz dużym utrudnieniem. Moją pierwszą pracą była praca sezonowa z portalu abpraca.pl. Znalazłem tam dużo bardzo interesujących informacji, ciekawe oferty pracy no i w końcu moje pierwsze zatrudnienie :)

Gość gość
musisz rozejrzeć się gdzie uda Ci się znaleźć pracę. TO najważniejsze. Musisz tylko wymienić pieniądze na odpowiednią walutę, może w www.kantorpruszkow.pl . I zaczynaj nowe życie.

Gość gość
Dobrą organizację mają w biurze Neo Szavel Travel, pozytywnie mnie zaskoczyli w zeszłym roku jak z nimi pojechałam z mężem i dziećmi. Generalnie dzieci mają zniżki, a poniżej 3 roku życia za free. Podobała mi się najbardziej wycieczka do Salonik i na Olimp, górę bogów z panią Karoliną, która jest absolutną mistrzynią – potrafi opowiadać jak nikt inny. Na stronie www.szaveltravel.com jest ich cała oferta wraz z cennikiem.

Gość flipczak
Gdzie? Najlepiej do Niemiec. Skontaktuj się z https://tml-professional.eu/ a jestem pewna, że znajdą Ci jakąś posadę za godziwe pieniądze (mi, zaproponowano pracę na sortowni ubrań i bardzo sobie ją chwalę).

Gość holandroland
Ja za kilka dni wyjeżdzam do Holandii.Już nie mogę sie doczekać xD Wszystko mam spakowane tylko czekam jeszcze na prawko i dowód z dokumencik com pl xD

Gość mczay
Mając fach w ręku, za cel swojej podróży warto obrać Belgię. Sam, jestem cieślą. Najprawdopodobniej w niedługim czasie zgłoszę się do firmy http://ensila.pl/ gdyż wyczytałem na forach, że oferuje umowę o pracę i jako jedna z nielicznych, płaci na czas...

Gość gość
Ale po co wyjazd, skoro w Polsce naprawdę nie brakuje pracy. Znacie np. https://www.gowork.pl/praca/szczecin;l ? We wszystkich dużych, polskich miastach, teraz zatrudnienie dostajecie od ręki. Kwestia jedynie waszych oczekiwań, podejścia. Ale ogólnie - to perfekcyjny okres na takie działanie. Można fajne zatrudnienie nawet bez kwalifikacji i doświadczenia. Taki okres.

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej jest w Niemczech. A najlepsze zatrudnienie z mg solutions, ale każdy musi przekonać się sam.

Gość Rafał

Najbardziej opłaca się wyjeżdżać do Niemiec. Nie wiem czy podzielacie moje zdanie, bo dużo osób chwali np. Norwegię, ale mieszkałem tam i nie odłożyłem niczego - zbyt drogie życie. Natomiast do Niemiec wyjechałem z agencją mg solutions i tyle się mówi jak to agencje zabierają i w ogóle, ale moje doświadczenie jest zupełnie inne.