Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

przygotowania w toku- bo ślub w tym roku

Polecane posty

Pojechałam dziś do lekarza troszke źle się czułam i nie chciałam zwlekać :) na szczęscie wszystko gra i co najlepsze to Kuba waży już 2500gram!!!! Lekarz powiedział, że możemy się spotkac wczesniej na porodówce :) tak jak wychodzi z usg 15 sierpnia moge urodzić (ale nie muszę). Duży chop będzie!!! :D bardzo się cieszę, że jest ok. Ostatnio miałam dziwne bóle w dole brzcha jak przed okresem i kłócia w pochwie na szczęscie to nic niepokojącego bo po badaniu szyjka nie zmieniła się od ostatniego czasu i co najważniejsze rozwarcia nie ma :D Ulżyło mi. Nastepna wizyta planowana jest na 20 sierpnia tzn 37 tc choć lekarz smiał się, że 20 może być już po wszystkim. Mam dzwonić i alarmowac jakby coś się działo. Nie chce się nastawiać, aby nie załamac się, ale w głębi duszy prosze Bozie aby urodził się tego 15 sierpnia. Holly witaj 😘 upały są OKROPNE!!!!!!!!! 38 stopni w cieniu to przesada jak dla mnie. Siedze cały czas koło wiatraka (niech będzie błogosławiony ten kto go wymyślił :) ) Ktosik 26 to wcale się nie dziwię, że kobiety w dzisiejszych czasach mają problemy z zajściem w ciąże lub jej utrzymaniem. Przy takich dawkach stresu to naprawdę trudne.

Witajcie dziewczynki! Ktosik czytałam o tym stresiku aż tak dużo nie mam,wiec chyba raczej to nie powód a co do reszty to wole nie myśleć o tym na razie i nie martwic sie na zapas co ma być to będzie mam nadzieje że będzie dobrze. Jak mówi mój mąż z każdej sytuacji jest wyjście i każdy problem da sie rozwiązać. A to ze lekarze mogą kwestionować bezpłodność nie zawsze sie sprawdza znam parę takich osób które były w 100% bezpłodne i bez leczenia maja śliczne dzieciaczki. Kasiaczku to super ze twój dublecik może sie tak szybko pojawić :))))chłopcy chyba szybko pchają sie na świat ale nie ma reguły.Ciąża ewidentnie ci służy ;))))) Ach co do twojego pytania o moje libido to nie mam z tym problemu nic sie nie zmieniło :)))a jak sie leczy sama nie wiem dokładnie ale wiem że nie hormonami (jakimiś tabsami na ta prolaktynkę) bo powiedziałam lekarz ze nie będe tego brać żeby sobie wybiła z głowy-mowila ze nie hormonami-wyglądałabym jak hipopotam.Po weekendzie napisze więcej bo mamy koleżanka to miała i ja wyleczyli i nic nie przytyła a ma ślicznego syna. Holluś mam do Ciebie pytanko(do reszty też jak mogą pomóc) czy możesz polecić jakiś pewny hotelik w ciepłych krajach chodzi mi głównie o Tunezję albo Turcję Buziaki słodkie i życzę ciepłego weekendu - ja będę na działeczce świętować urodzinki kumpeli

Dianusia trzymam mocno kciuki i mam ogromną nadzieję, że wszystko się dobrze skończy :) ja tego nie rozumiem kobiety, które pragną dziecka maja takie trudności z zajściem w ciąże a takie piep******ne króliki rodzą co rok i nie potrafia tego docenić Jesli chodzi o Turcje lub Tunezje to raczej nie pomogę Ci :( niestety nie byłam jeszcze w tak pięknych krajach. Dziś pogoda (na razie) jest idealna :D zachmurane niebo, deszczyk kropi!!!!!! ODDYCHAM!!!! W końcu jest czym oddychać. Mam tylko nadzieję, że tak do 10 przestanie bo mamy jechać po dywan a w takiej pogodzie mój małżonek najchętniej zostałby w domu. Muszę w końcu zrobić prawko, aby w końcu jechac tam gdzie mi potrzeba. Ok uciekam i pozdawiam 😘

U mnie tez upały straszliwe a maz biedaczek sie rozchorował takze z wieczornego grilla nici. Kasiaku z tym prawem jazdy to swietny pomysl ja tez sie do tego zbieram i zbieram....i jakos tak mija rok za rokiem ale moze w tym albo w nastepnym mi sie uda.Sam juz bym chciala to niesamowite ulatwienie zwlaszcza po ciazy jak szybko ktos chce sie z dzieckiem przemieszczac. Pozdrawiam dziewczynki i moze mykne na jakis spacerek wieczorny z pieskiem:)

HELP!!!!! ŻĄDAM KOŃCA UPAŁÓW!!!!!!!! Piekło na ziemi!!!!!!! Kupiłam sobie w końcu sukienkę :P w spodniach już wytrzymac nie mogłam. Jak pomyslę ile jeszcze dni przede mną, UPALNYCH DNI to mam ochotę zamieszkać w piwnicy. Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny i życzę mile spędzonej niedzieli :D

a u nas była popołudniem burza i jest lepiej :) mam nadzieje, ze i u Ciebie Kasia sie ochlodzilo :) my dzis bylismy \"zalatwiac\" chrzciny- wynajmujemy sale- dla wlasnej wygody :) chrzest Gabrysi bedzie 14.10 :) a jutro jedziemy do tesciow na 2-3 dni, pobyc na swiezym powietrzu, takze zajrze tu do Was w okolicach srody :) buziaki!

No to co niestety :O deszczu nie było u Nas od tygodnia. Czuje się jakbym była na patelni. Jest okropnie gorąco a teraz niby godzina 6 a duchota straszna. My chrzciny planujemy zrobić w Świeta Bożego Narodzenia :) ale nie będziemy wynajmować sali zrobimy w domu. Prosić duzo ludzi też nie chce tylko najbliżsi tzn rodzicie z obu stron, chrześni, moja siostra z mężem i z dziećmi i Roberta siostra z mężem i dzieckiem.

Cześć dziewczynki!!! Hehe, Kasiu będziemy razem chrzcić dzicko ;) ja też planuję na święta bo wyszłam z założenia, że i tak dużo jedzenia się robi to dlaczego nie kapkę więcej. Mam tylko nadzieje, że już będę w stanie ogarnąć to wszystko no ale z drógiej strony mąż przecież mi pomoże ;) Teraz lecę do lekarza.

Aguu też tak uważam, a poza tym kocham te świeta :) Daj znać co słychać jak wrócisz od lekaza :) A ja nie mam pojecia co robić :/ ochotę mam postrzatać cały dom, ale niestety nie mogę aż tak się forsować. Chyba zwariuje z nudów :O no podobno inteligentny człowiek sie nie nudzi :P:D

Czesc! :)) Wpadam na chwilke zeby zobaczyc co słychać. Ech upały nie chcą odpuścic - ja cały weekend spędziłam nad rzeka i tyle dobrze, bo w swoim mieszkaniu w KR chyba bym umarła :O Współczuje wszystkim brzuchatkom... Zwłaszcza Kasi i Diabełkowi, bo Wy jesteście najbliżej rozwiazania. Ale dzis coś jakby chłodniej się zrobiło :) Dianusia, pytałaś mnie o hotel w Turcji, albo Tunezji - niestety nie mogę Ci pomóc w tej kwestii, bo ani tu, ani tu nie byłam i pewnie nigdy nie bede....Do tych 2 Państw dodałabym jeszcze Egipt po prostu w ogole mnie tam nie ciągnie...A jeśli zawitam do Egiptu, to tylko po to, aby zobaczyc piramidy :P No to co - cieszę się, ze kwestię chrztu macie już ustaloną :) Ja co prawda dzieci nie mam, ale mam pewną wizję odnośnie tej uroczystości... Msza chrzcielna ok 16-17h potem do domku na obiado-kolację, a z gości - chrzestni + dziadkowie. Tak bardzo bardzo kameralnie :) Aczkolwiek jeśli planujecie większą liczbę gości, to wynajęcie sali jest świetnym i bardzo wygodnym rozwiązaniem. Nie wyobrażam sobie przygotowywać takiej uroczystości w domu dla ok. 25 osob. Cale chrzciny trzeba byłoby przesiedzieć w kuchni :P Aguu, Kasia - pomysł z BŻ jest swietny i tak człowiek narobi sie na Święta, wiec można upiec 2 pieczenie na jednym ogniu :)) Co do prawa jazdy, to zdecydowanie POLECAM. Ja swoje mam 10 lat i jest to mój najcenniejszy dokument :) :) A jakie ułatwienie życia :) :) No nic uciekam czym prędzej do pracy :P :D Milego dnia Dziewczyny!!!! 🌻

dziewczyny mam pytanko...wiecie może jak to jest z macierzyńskim?jak jest on naliczany? czy to prawda że jak sie w ciąży chodzi na zwolnienia to ma się niższe macierzyńskie? czy np miejąc wynagrodzenie zasadnicze+ premia to jak w tym przypadku wylicza sie średnią?

Witajcie! Dorwałam się na moment do jakiegos laptopa, piszę (sorry za literówki, ale ta klaiatura mnie dobija). Pokrótce - no to co -mojej mamie jeden lekarz dał kiedys z całą stanowczością 3 mies życia. To było 13 lat temu. Zatem - do opinii takich osób podchodzić musisz z dystasem, który z pewnością - niestety, ale znając polskie realia ta pewność jest.. pewna - nabędziesz jeszcze drogą ćwiczeń.... Uszy do góry! :) poważną wadę wykrto by dawno, dawno temu! :) Kasiak - nie pomogę w sprawie tych wyjazdów - mnie interesują te kraje, gdzie jest rafa... a co do Turcji.. to jakos ten kraj napełnia mnie.. hmm... obawami.... Kurczak, nie mam wiele czasu - od siebie tylko tyle,że byczymysię póki co w domu moich rodziców, a w czwartek bladym świtem ruszamyz dechami w świat:) nie mogę się doczekać, bo mam nowiutką deskę - będzie inauguracja;) Całusy dla Waszystkich, niezależnie od \"stanu\";) 👄

Cześć dziewczynki!!! Tak więc wczoraj byliśmy na 4D ale niestety nei dało się malca ładnie ująć bo spał przyklejony do mojego kręgosłupa ;) Mąż się śmieje, że się wypiął na nas :p Tak śpi a teraz wiem dlaczego wiecznie kopie mnie po pęcherzu, bo wiecznie śpi ;) Nic straconego jesteśmy umówieni na za dwa tygodnie może wtedy uda się go ładnie ująć. Tak czy inaczej badanie wskazało, że nasze maleństwo rozwija się prawidłowo i co też ważne określił płeć. To chłopiec - Borys!!! Dumny tata nie mógł zasnąć ze szczęścia a jak już mu się udało to się uśmiechał przez sen ;) Tak swoją drogą jak to jest, że maluch niby śpi a móżki cały czas mu chodzą?? ;)

Aguu SUPER wiadomość!!!! Mój Kubus będzie miał kolegę :D A u mnie bez wiekszych zmian :( nadal w dwupaku, nadal zmeczona i NADAL mi GORĄCO!!!!!! Ta pogoda uwzieła sie na mnie a założe się, że za rok będzie całe lato lało i bedzie zimno!!!! 😭 Poza tym nadal mam te dziwne kłócia w pochwie i bardzo wodniste upławy. Na usg wychodzi, że wody są w normie ale kto wie (?) Ciągle mam jakieś sny związane z porodem, szpitalem i dziećmi.Pewnie za dużo o tym wszystkim myślę :P

o tak Kasiak, za dużo o tym myślisz...ja tez tak mam a_guu......ojej, wolę nie myśleć jakby szalał mój gdyby okazało się że to syn...z resztą nie tylko on by szalał ale cała rodzinka sisińskich bo nie maja wnuka (same wnuczki) a ja z kolei nie wyobrażam sobie, że mogłabym urodzić synka, jak mam jakieś wyobrażenia to są to zawsze z udziałem dziewczynki;):P:D

🖐️ Ewa, co do macierzynskiego, to trwa on 18 tyg i chodzenie na zwolnienia w ciazy ani go nie skraca ani nie powoduje obnizenia wynagrodzenia. Na zwolnieniu mozna byc do 182 dni- jesli sie to przekroczy trzeba do ZUSU skladac wniosek o tzw swiadczenie rehabilitacyjne- wtedy jest ono wyplacane do momentu porodu. Jesli chodzi o te premie to nie wiem... Ja mam w pracy premie kwartalne uznaniowe i niestety one mnie omijaja podczac macierzynskiego! a_guu- cudownie, ze z Maluszkiem wszytsko OK i ze juz wiecie kto tam jest :) 🌻 dla Boryska, zeby zdrowo dalej rosl :) a tak z ciekawosci- dziewczynce jak dalibyscie na imie? :) Kasiak- z tymi snami to normalka :) :P Ewa- moi tesciowie tez maja same wnuczki- juz 3 :) ale ja bbbbb chcialam miec coreczke :) faceci niby zazwyczaj chca miec synkow, ale jak maja coreczke to jest to ich ksiezniczka ukochana i traca dla niej calkiem glowe- moj maz tak ma :) moja kolezanka, ktora ma 2 corki smieje sie, ze ona to zadnego dziecka nie ma, bo corki sa tak w tatusia wzajemnie wpatrzone ;) oj dobranoc dziewczynki- padam dzis :)

Co do imienia dla dziewczynki to właściwie nie mieliśmy wybranego tak na 100% Ale wstępnie wybraliśmy imię Ewa. Stwierdziliśmy, że jeżeli okaże się, że to dziewczynka to wtedy byśmy się zastanawiali. Od zawsze wiedzieliśmy, że pierwszy będzie syn, jeszcze nawet jak nie byliśmy zaręczeni mieliśmy wybrane imiona dla chłopców bo mieliśmy nadzieję, że będą bliźniaki. No jak się okazało, że jest jedno musieliśmy wybrać ;) Będzie jedno ale pewnie będzie broiło za dwóch ;) Dziękuję w imieniu Boryska.

Aguu ja również nie brałam inej opcji do świadomości :) nie wiem ale to chyba ta kobieca intuicja od razu czułam, że to chłopczyk. Tak czułam i koniec nikt by mnie wtedy nie przekonał, że jest inaczej no chyba że lekarz :P Od poczatku mówiłam i mówię do niego Kubuś :D

A co tu takie pustki??????? :D Chyba ktoś z góry mnie wysłuchał i ulżył moim cierpieniom :P w końcu jest chłodnej. W sobotę z nad morza wróciła szwagierka z mężem opaleni strasznie choć na pogodę liczyć nie mogli. Z dwóch tygodni zaledwie pare dni było ładnych i pogodnych. Ja już liczę dni do srody kiedy to w końcu się odchamie :P poprzesyłam Wam zdjęcia mojej metamorfozy :) Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny 😘

Czesc 🖐️ Aguuu - gratuluje synka :) Bardzo miła informacja. U mnie nic ciekawego. Z dnia na dzień czuję sie coraz bardziej zmęczona :O Rano nie mogę się zwlec z łóżka i tak codziennie. Ja chce na urlop!!!! Nie mogę się doczekać 24 sierpnia (ost. dzień w pracy) a potem powrot dopiero 13 września :) Poza tym ta pogoda mnie dobija :O raz 36 stopni a dzisiaj nie wiem czy jest polowa z tego :O Prawdziwie barowa pogoda :) Odliczam godziny do 17h, a tu jeszcze nie ma południa :( Ewa, ja sie w ogole co do macierzyńskiego nie orientuje :) Nic a nic. Kasiu, co zamierzasz zmienic w swoim wygladzie??? Z niecierpilowscią oczekuje zdjęć :) Ja też myslalam o jakiejś małej metamorfozie...Ale w sumie nie mam za bardzo co zmieniać. Musialabym ściąć włosy, na co nie chce się zgodzić mój mąż. Natomiast uwielbiam ich czarny kolor i go za skarby świata nie zmienie :) Wiec pole do zmian wyraźnie się zawęża :) No to co - jak tam Gabrysia?? Mam nadzieję, ze wszystko w porządeczku :) Pozdrawiam Was wszystkie !!!!!!!!!!

Holly dowiecie się kiedy powysyłam zdjęcia :D nie chcę prowokować życzliwych mi pomarańczy :P po co mam się wkur******ać

witajcie :) dorwałam się na moment do komputera :) wczoraj wróciliśmy znad morza, pogoda nawet fajna, opaliliśmy się nawet :) napiszę coś jeszcze jak będę mieć więcej czasu :) aguu - gratuluje synka 🌼 kasiak - ja również o zdjęcia poprosze :) i trzymaj się jakoś, u nas pogoda straszna, pada i około 18 stopni tylko. pogoda raczej jesienna :( może przyjedz do mnie i tu jakoś przetrwasz te ostatnie tygodnie :) pozdrawiam 🌼

Maniusia w srodę powysyłam zdjęcia :D A i dzięki Kochana za propozycje :D u mnie równie zpogoda życzliwa dla mnie :) jest ZIMNO I LEJE :D kocham taką pogodę!!!!!! No w zeszłym roku bym była załamana, ale teraz jest super!!!!

hej ho :) u mnie tez pogoda barowa :( fajnie, ze upaly odpuscily, bo maluszki mecza sie w taka pogode, ale takie zimno i deszcz to przesada jak dla mnie :( Holly- Gabi OK, rosnie jak na drozdzach :) codziennie usmiecha sie do nas, czasem nawet tak \"pieje\" z radosci, no i \"gadamy\" sobie- takie tam: aaa, eee, guuu, leee itp ;) wczoraj dokonalam zakupu, ktory mam nadzieje pomoze mi czasem w spokoju wziac prysznic np czy zrobic sdobie kanapke :) oto on: :P http://allegro.pl/item217137240_hustawka_fisher_price_slodkich_snow_hit_cena_12h.html Kasiu, z niecierpliwoscia bede oczekiwala fotek :) ja sobie wreszcie odbilam u fryzjera ;) farbnelam wloski i scielam jakies 15 cm :) wygladaja zdrowiej :) cieple (w przeciwienstwie do pogody) pozdrowienia!

b ladna posciel :) mamy karuzele, tez na allegro :) taka: http://allegro.pl/item217424319_karuzela_fisher_price_rainforest_kolekcja_2007_.html Gabi uwielbia ja obserwowac z boku z przewijaka, ktory jest na lozeczku- smieje sie do niej i gada :) takze u nas wzbudzila zainteresowanie jak najbardziej :) to byla jedna z pierwszych rzeczy, ktora ja zainteresowala- choc dziwne, bo ma ona delikatne pastelowe kolory, a dzieci ponoc na poczatku zwracaja uwage na kontrastowe mocno

Gość madzienka253
zajmuje sie przeróbką zdjeć ich fotomontażem i retuszem szybkie wykonanie i tanie 4 zł/sztuka na każda okazje :P moja galeria http://fotomadziamontaz.fotosik.pl/ pisz fotomadzia@o2.pl