Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

Zimowe starania 2005

Polecane posty

Kurcze, w takich sytuacjach bardzo by się przydał internet w domku... Muszę cierpliwie poczekać do poniedziałku na wynik Reniolka, ale i tak przecież wiemy jaki będzie:-)

na opakowaniu któregoś z testów napisane jest,że jeśli pozytywny wynik otrzymano przed spodziewanym terminem miesiączki, to dla pewności test należy powtórzyć, gdyż wiele ciąż ulega poronieniu na tak wczesnym etapie... :o tak naprawdę, to wiele poronień przebiega bezobjawowo, po prostu kobieta myśli że ma @... kiedy zdarzyło mi się poronienie w 6 tygodniu ciąży (wiedziałam o ciąży 10 dni) pani na pogotowiu najpierw chciała przekonać nas, że to spóźniony @... dopiero jak powiedziałam o teście, wzieli mnie na oddział :( i stwierdzili koniec ciąży... och nikomu nie życzę takich przeżyć, choć prawda jest taka, że wiele kobiet ma takie doświadczenie za sobą... przepraszam, że smucę w tak radosnym dniu! Reniolku, ❤️ łykaj, co pani doktor kazała i bardzo dbaj o Was!!! nie podnoś nic ciężkiego, nie wykonuj prac wymagających podnoszenia rąk do góry, unikaj wstrząsów, podskoków i upadków... :) zadbaj o racjonalne jedzonko i nie stresuj się! wiem, wiem... łatwo powiedzieć! :p I jak już pisałam, kup sobie podręcznik do bycia w ciąży :D a co do testów... mnie brutalnie zwiódł... druga nie wiadomo co znacząca kreska... :( i ani ciąży, ani okresu... jakaś głupia huśtawka :o

Gruby misiu, przykro mi, że musiałas przez takie coś przejść. Ale masz kochane dzieciaczki i jest ok :D Ja też jestem pewna, że reniol jest w ciaży. Nigdy jej się tak nie spóźniała i nie ma gdybać, tylko się zacząć cieszyć....no i koniecznie wymienić samochód(takie ładne Lamborgini było by adekwatne do sytuacji ;) U mnie tak : cyce bola, ale to po duphastonie pewnie, tempka w normie i mam jakieś dziwne skurcze od dwóch dni, zapewne przepowiadające okres.....nie mam złudzeń co do tego cyklu, wszystko było pokręcone. Boli mnie czasem podbrzusze, zapewne dostanę okres szybciej, zdażało mi się nawet 26 dc, czyli była by 5 dnia. No i jeszcze zaczęły mi się problemy z cerą, ciągle się przetłuszcza i wyskakują krostki. Kolejny zwiastun @. Boże dlaczego to jest takie trudne.....soryyy ma dziś kiepski dzień, spać mi się chce. Już nie marudzę, bo po co mam zepsuć reniolkowi najlepsze chwilki na topiku :) Zmykam ugotowac makaron :) papap---jeszcze 3 godzinki do wyników reniolka---ale bedziemy świętowac :D

samochód musi mieć duuuuuuuuuuży bagażnik, na te wszystkie wózki i wanienki, a potem rowerki itp... ;)

Misiaczkowa dla Ciebie i nie tylko, na poprawę nastroju! ;) Kategorie zaszeregowania, czyli co komu się należy: 1. minister - porsche, whisky i artystki 2. poseł - lancia, koniaki i kociaki 3. dyrektor - polonez, starka i sekretarka 4. kierownik - fiat, wyborowa i koleżanka biurowa 5. pracownik umysłowy - autobus, czysta czerwona i własna żona 6. pracownik wykwalifikowany - motocykl, 2 piwa i byle dziwa 7. pracownik niewykwalifikowany - tramwaj, zupa i byle dupa 8. robotnik - łopata, taczki i dupa sprzątaczki 9. chłop - bimber, kilka uli i dupa krasuli 10. bezrobotny - modlitwa, łączka i własna raczka 11. więzień - okno, krata i dupa kamrata nie możemy być całkiem monotematyczne... :D

Witajcie !! RENIOL G❤️R❤️A❤️T❤️U❤️L❤️U❤️J❤️ Ę❤️ !!!! Taki tu dziś gwar :) Ciesze sie ze jestescie :) Strasznie sie ciesze ze Reniola spotkało taaaakie szczescie , az mi sie cce plakac z radosci i ze szcxzescia ze to zycie takie potrafi byc zaskakujące .. U mnie nadal @ nie ma , wynik testu wczorajszego byl negatywny ...@ spóźnia sie juz 6 dni i nic...cisza w majtexach... sama nie wiem ale :) jestem pewna ze jesli moje słoneczko tam jest to prędzej czy później sie dowiem :)wiec narazie staram sie nie zamartwiać , staram się zacjować spokój i nie przemęczać się.... Jutro zrobie test znowu Gruby misiu , przykro mi ze poroniłaś ...ja tez to przezyłam i to był 10 tydzień .... 1.5 roku temu ... i ciezko kiedy o tym myślę :( Ale takie jest los i takie jest zycie ze jednemu daje a drugiemu zabiera ...ALE NAM NARAZIE TYLKO DAJE I NIECH JUZ TAK POZOSTANIE :d całuje was dziewczyny i 3mam kciuki za was bardzo mocno :) RENIOL !!!!!!:D:D:D:D 🌼🌼🌼

Dla reniola :D NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji) Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml 10 DPO ---- 5 - 50 12 DPO ---- 10 - 100 14 DPO ---- 20 - 200 16 DPO ---- 40 - 400 18 DPO ---- 70 - 800 20 DPO ---- 140 - 1600 22 DPO ---- 180 - 3200 NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży w licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP --- 5 - 50 mIU/ml 4 LP --- 5 - 426 mIU/ml 5 LP --- 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP --- 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP --- 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP --- 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP --- 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP --- 3,640 - 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

cześć kobitki:) gruby misiu-ja wiem,że jeszcze wszystko może się zdażyć...Przede wszystkim jeszcze WCALE NIE WIADOMO czy jestem w ciąży.Poza tym-jeśli jestem,to jeszcze długo poczekam,żeby mi wogóle założyli kartę ciąży (czy jak to się tam nazywa) bo też może się coś przydażyć.Po trzecie-pierwszy trymestr z tego co słyszałam może przynieść bardzo niemiłe niespodzianki,więc dopiero w II będzie można się spokojnie cieszyć.Na razie odczuwam coś jakby ulgę,albo nie wiem...Coś więcej.Dlatego się cieszę,ale wiem,że to szczęście w każdej chwili może się dramatycznie skończyć-więc boję się 😭 Dużo uczuć,dużo strachów,ale co będzie to będzie.Ciągle czuję się jak przed strasznym egzaminem:( Brzuch z nerwów boli,ręce się pocą,co chwila do łazienki latam i sprawdzam co tam w majtach słychać... Ale już za niecałe 2 godz.będzie chociaż wiadomo czy jest się z czego cieszyć czy nie. Zjadłam pierwszy raz w życiu naleśniki z tuńczykiem...cóż....średnie:o jesli będzie mi niedobrze,to tym razem będę pewna że to po moich idiotycznych pomysłach kulinarnych...A potem jabłko,więc może jeszcze dołożyłam sobie rozrywek na dzisiejszy wieczór... Gruby misiu-fajne to co się komu należy,przynajmniej się troszku pośmiałam :D:D:D misiaczkowa,dzięki za te normy,dziś i tak tylko usłyszę tak albo nie,ale w poniedziałek jak odbiorę świstek to na pewno sprawdzę:) Zmykam,do zobaczenia

no, ja przez całe ciąże ciągle sprawdzałam czy nic nie leci... a okazji mnóstwo! bo siusiu wzywa często i w dzień i w nocy :p mi wyniki beta hcg dali na wydruczku z normami, duża kartka i mały wpis poniżej 1. czyli nie w ciąży... kobiety nieciężarne 0 do 2,7 dopisuję, co Misiaczkowej zjada... :)

Normy moga się oczywiście różnić, bo każde laboratorium ma swoje, ale tak dla przykładu wkleiłam :) Coś z tego może upasuje. Znowu mnie boli podbrzusze i jajnik....nie wiem czy to dobrze wrózy. Ah obudzić się tak pewnego dnia pod koniec cyklu i stwierdzić, ojej to już XX !!! A @ nie ma !!! Łaaał ale to by było fajnie :D Mam jeszcze nadzieję oczywiście, bo jestem głupia :P. Ale jakoś nie chcę o tym mysleć. Hamburgera bym zjadła......jeee Ide po kiełbaskę do lodówy :D Mężuś jeszcze w pracy, to sobie moge bezkarnie klikać ;) Zaraz wracam :)

Reniol ja wiem ze ten test to tylko formalnosc ale napisz jak wynik ???? Umieram z ciekawosci p.s Zgaga mnie zabija :(((((

Hej dziewczyny. Ja też umieam z ciekawości. Ale reniol będzie dopiero po 19 :( I jak tutaj wytrzymać do tej godziny.... Eva_B może też byś zrobiła te badania? Z tego co wiem to testy czasem długo nie pokazują ciąży. Może u Ciebie też tak jest? 🌼

kocica ja jestem w UK a tu sie dopchac do tej cholernej sluzby zdrowia jest jeszcze ciezej niz w Polsce Jesli mi ten jutrzejszy test nie powie ze ciaza to pojde i dopcham sie jakos do labolatorium A jak Ty sie czujesz??? pozdrawiam :):)

Ja się czuję świetnie. Gdyby nie coraz większy brzuszek i wizyty uspakajające u mojej giny to w zyciu nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży. Nie mam ani nie miałam zupełnie zadnych książkowych objawów ciąży. Sorry ale nie doczytałam, że jesteś w UK. :( Strasznie za Ciebie trzymam kciuki. I mam nadzieję, że w krótce cała druga tabelka się zapełni. Spadam smażyć mężusiowi placki ziemniaczane, bo zaraz wróci głodny z pracy. Buziaki : D 🌼

Eva ja też mam zgagę, zauważyła, że mam ją od paru miesiecy w drugiej fazie cyklu...ale to tez jest ciązowy objaw, kup testa i zrób, co ci szkodzi :D No renioooool!!! Osiwiałam już.....ja pierdyle osiwiałam ;) :P Czekam z niecierpliwością na wyniki :D Będą dobre, bedzie ciąża, czuje to :D A może i my byśmy sobie zdjatka powysyłały dziewuszki? Nie ma musu, która nie czuje się reedy to ok :) Ale gadamy ze sobą prawie 6 miesięcy i może by tak zacieśnić więzy?? To tylko propozycja :) Do rozptrzenia pozostawiam. Ale mi się chce hamburgeraaa, takiego ociekającego tłuszczem, majonezem, ketchupem....wiedziałam, że jak nie zjem obiadu, to tak bedzie.....albo to na @ mi idzie, bo zawsze więcej żre jak ona maprzyjść, ale to za wsześnie....qurcze strumień myslowy....sorki :D

Kocica super ze sie tak dobrze czujesz :) Pozdzdroscic , ja czuje prz przytyje z 30 kg w ciazy ( jesli będę ) i u mnie w rodzine straszne maja kobietki męczarnie , wiec wydaje mi sie ze ja tez tak bede miala Misiaczkowa !! ja juz nie wiem co jest grane , jestem wariatką i prosze sie mna nie przejmowac i nie zawracac sobie głowy moja skromna paranoidalną osobą Zgaga mnie zabija i czuje sie jak bym byla przeziebiona ale to takie ...\"wewnetrzne\" jakies objawy ...sama nie wiem jak to opisac :((( A jesli chodzi o rozsyłanie zdjec to ja jestem jak najbardziej ZA :) 3majcie sie kobietki :)

No to ja wpisuję w swoje preferencje adres e-mail i jak wy macie to Wam powysyłam moje :) Jeśli chcecie, proszę, kto chce niech napisze :) Buziaki :)

Ale była daleko.. NICK........... IMIĘ ........WIEK .....MIASTO..........CYKL ST...........@ misiaczkowa....Martuśka....24....ZielonaGóra.........5...........20.05 julk_a............Sylwia......31......Szczecin.............5............30.05 Asik25...........Joanna......26......DolnyŚląsk........9...............02.06 Klaudyna74.....Klaudia......32......Radom..............3.............09.02 misia23..........Dominika...23.......Poznan................1..........15.02 reniol............Renia........22...... Katowice............5.............9.05 angela32........Pati.........32.......DolnyŚląsk....staranka od września kicia 76.........evelka.....29/30.....BW.................4.............05.03 tuptim..........gosia........32......Wroc............staranka zawieszone Eva_B...........Angela.......23......Staffs..........staranka od lipca \'07 monia26.......Monika.......26......Siedlce..........2.................26.03 Gruby miś..... Genewa....... TABELKA II NICK..........IMIĘ .....WIEK ...MIASTO......TC.........TERMIN PORODU kocica_26...Jola.......26........Piła...........16.................27.10.06 jagula.........Ilona.....31........ok.Żywca....14.................ok.10.11 poczwarka....Marcia...27.......centrum...9 .................1 Grudzien

Misiaczkowa ja chce!!! ja!!!!!! Zaraz wysle swoje :)

Już 19 a reniol nic nie pisze...to chyba dobry znak :D Wypadły mi już wszystkie włosy z głowy i z nóg :P Czekam dalej na info :D Pozdrówka :)

Misiaczkowa sprawdz skrzynke wysłałam Ci Emila :)

Eva teraz ty sprawdź skrzynke, napisz mi czy doszło. Twoje dotrały, ale z ciebie piekna kobieta :) Ze mnie niestety nie :P Pozdrawiam i dziekuję serdecznie za zdjęcie :) Renioooooooooooool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czesć dziewczyny,cóż.... zadzwoniłam i pani mi powiedziała,że mój wynik to 20.Wczesna ciąża powinna mieć min.trzycyfrowy wynik Więc: Albo to bardzo wczesna ciąża albo poroniłam (ale skoro nie krwawiłam to to jest chyba niemożliwe...) albo po prostu nie jestem w ciąży Mam powtórzyć badanie za tydzień żeby sprawdzić czy poziom hormonu rośnie. No i tyle się dowiedziałam,oczywiście prawie załamka.Uświadomiła mi,że raczej powinnam czekać na @ niż na ciążę.Płakać mi się chce... Tak strasznie się cieszyłam....A tu zamiast się upewnić to jeszcze bardziej mi pokręcili i zdołowali😭 Za tydzień powtórzę badania,jeśli do tej pory nie przyjdzie @.Ale wydaje mi się że brzuch mnie boli coraz mniej,ale może to tylko tak chwilowo...może mi się po prsotu bardzo spóźnia.Zresztą niebardzo,to dopiero 2 dzień spóźnienia.... Jedziemy zaraz do kina,mam doła. Dzięki dziewczyny że za mnie cały czas trzymacie kciuki i gupicie włosy na całym ciele,jak widać zupełnie niepotrzebnie. Pozdrawiam.

Misiaczkowa , dziekuje za zdjecia :) Super ! Wiesz ze podobnie sobie Ciebie wyobrazałam :) I faktycznie wygladasz jak moja mlodsza siostra 😭 wszyscy wygladaja mlodzIej niz ja , juz sie [przyzwyczaiłam :) Super laska z Ciebie :D:D:D Reniol dawaj wyniki bo ja sie do Ciebie tam chyba przejdę po nie :)

Reniolku kochany nie martw sie nic Miej nadzieje doóki @ nie ma MAsz wielie szanse Nie załamuj sie wcale zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze Całuski