Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

Zimowe starania 2005

Polecane posty

Lucyjka- raczej ci nie pomogę zabardzo, ale słyszałam że Lactovaginal czy Lacibios femina można brać zawsze, nawet jak się nie wie że się jest w ciąży. A o Lactovaginalu słyszałam że można brać nawet zapobiegawczo po stosunku nawet przez starające się, więc teoretycznie nie powinno mieć wpływu na \"chłopaków\". Ale wiadomości te nie są na 100 % pewne.

🖐️ kobietki! Witaj Konwalia. Reniolku 5 tydzień :D teraz to już poleci jak z płatka. Musisz tylko pociągnąć za sobą Asika , żeby ci było cieplutko w II tabelce. Misiaczkowa cieszę się, że już zagrożenie opanowane, i z Lidzią wszystko w porządku. Jakie masz teraz tabletki? Asik strasz tą @ ile się da. Dziś zaczynam 37tc jeszcze tydzień i mogę spokojnie rodzić czego się strasznie boję chociaż nie mam podstaw , żeby się bać to i tak mnie strach obleciał. Miłego dzionka kochane dziewczynki.

Jagula- teraz to w każdej chwili można się spodzewać od ciebie wieści że właśnie wróciłaś z dzieciątkiem do domku:-) na pewno wszystko pójdzie dobrze:-)

Gość Lucyjka
Dzieki Asik. Pocieszylas mnie jednak. 🌼

Asik chciałabym wytrzymać jeszcze ten tydzień a potem niech już będzie co chce byle szybko i bez boleśnie :D i ,żeby mój mąż był wtedy przy mnie. Lucyjko bardzo dobra i nie grożna jest nestatyna .

Lucyjka- ale pamiętaj że te moje informacje nie są do końca pewne, lepiej zapytać kogoś mądrzejszego. Jagula- no tak z tydzień dobrze by było jeszcze poczekać...:-) Najpewniej tak właśnie będzie i urodzisz w terminie:-)

Gość Lucyjka
I tak dziekuje Asik. Mysle, ze bede brala ten Lactovaginal w dzien, zeby byla dluzsza przerwa miedzy przytulaniem a dzialaniem lacto. Tak na wszelki wypadek ;) Jagula, znam Nystatyne. Bralam kiedys dluzszy czas jak walczylam z grzybem. Jest OK, ale tez przy niej musialam uwazac, bo to typowy lek przeciwgrzybiczny i moze powodowac namnazanie sie bakterii beztlenowych. Takie zamkniete kolo. Bralam teraz przez pare dni Gynalgin. Lubie go. Ma metronidazol, chlorchinaldin i Nystatyne. Tylko zapach chlorchinaldinu mnie troche odrzuca. :(

Jagula - posłuchaj poród da się przeżyć, pamiętaj zawsze, że na samym końcu po wszystkich zmaganiach jest najwspanialsza nagroda a ból mija w chwili gdy zobaczysz swoje dziecko. Ja dziś wspaminając swój porod pamiętam jedno, że byłam z siebie dumna, że zrobiłam coś wielkiego coś co wydawało mi sie 10godz. przed niedopomyslenia, gdy zobaczyłam moją córcię wiedzialam że wreszcie mam kogoś kogo kocham nad zycie i tak juz bedzie zawsze :) Że ta osóbka nie raz mnie zrani a mimo wszystko bedzie w moim sercu kimś najważniejszym za którego oddam życie:) Teraz czekam na drugiego takiego szkraba i zastanawiam się tylko jak dam rade podzielić tą miłość czy dam czy mam dość miłości w sobie aby pokochać coś nowego??????? Gruby Misiu jak to jest Ty masz juz 3 dzieciaczków czy kochasz je tak samo??????????????????????????? Mam mdłości i nudności i jestem cała nudna :(

Dziewczyny, obawiam się że dostanę jednak @ i to pewnie jeszcze dzisiaj. Jeśli dostanę dzisiaj to 2 i 3 dzień cyklu znowu będzie w sobotę i niedzielę kiedy laboratorium jest nieczynne. I co wtedy? Znowu przepadną mi badania hormonalne? Czy będę ogła zrobić w poniedziałek i i tak będą wyniki miarodajne?

Sabcial piękne słowa normalnie się wzruszyłam. Właściwie to już się nie mogę doczekać kiedy będę miała córcie przy sobie ale strach ma wielkie oczy i mam nadzieję, że jak już nadejdzie ta chwila to o nim zapomnę. Asik a czy ty musisz robić te badanka tylko w jakimś wyznaczonym laboratorium bo np. u nas można zrobić w sobotę w szpitalu.

Jagula- właśnie dowiedziałam że można w laboratorium szpitalnym nawet w niedzielę:-) To ratuje sytuację:-)

W takim wypadku to bardzo dobra wiadomość, chociaż ja trzymam kciuki, żeby już nie trzeba było korzystać z tych badanek . Robie pizze zapraszam za godz. powinna być gotowa.

witam:) Byłam dziś na dniu nauczyciela w technikum...nawet miło, ucznowie zrobili mini akademię, potem było jedzonko, i jak tylko pierwsza osoba wstała z miejsca i skierowała się w stronę drzwi-ja podreptałam za nią;) I oto jestem:) Konwalia10-bardzo dziękuję za ciepłe słowa:) Mam nadzieję, że Tobie również szybciutko się poszczęści🌼 Asiku-ciągnę cię z całej siły!!!No już-raz dwa za reniolem!!! Do tabelki wpiszę się dopiero za 2 tygodnie, wtedy mam następną wizytę to zobaczę czy maleństwo się rozwija. Na razie boję się czy wszystko będzie ok. W poniedziałek będzie 39 dc, poprzednio właśnie wtedy wszystko się skończyło...To będzie dla mnie pierwszy wyznacznik. Następny za 2 tygodnie, następny jak skończę pierwszy trymestr... Sorry, nie chcę wyjść na pesymistkę, czuję, że wszystko powinno być dobrze, ale po tym co mnie ostatnio spotkało jest mi ciężko i ciągle nie mogę uwierzyć że się udało:) Przytulańska mogą być tylko przerywane albo w gumce, albo wcale, a skoro tak, to pewnie wybiorę opcję wcale, żeby na 100% nie ryzykować:( Mąż troszkę się tym podłamał, ale był wczoraj tak szczęśliwy jak jeszcze nigdy:) Za 2 godz. przyjeżdżają teściowie, którym oznajmimy dlugo przez nich wyczekiwaną wiadomość, a jutro wybieramy się domojego taty:) gruby misiu, sabcial-napiszcie w którym tygodniu jesteście i kiedy przestalyście czuć ból jak przed nadejściem @ (jeśli wogóle coś takiego czułyście) misiaczkowa-cieszę się, że już wszystko dobrze i proszę, pisz o sobie jak tylko chcesz i jak tylko coś się dzieje, nie chcę, żebyś przeze mnie rezygnowała z pisania na stworzonym przez Ciebie topiku❤️ Pozdrawiam was wszystkie baaardzo serdecznie i zmykam sobie na chwilkę:)

Gość Lucyjka
Reniolku, a dlaczego musicie ograniczyc przytulanki? Czy to jakos szkodzi maluchowi?

Lucyjko-szczerze mówiąc nie wiem, byłam wczoraj tak przejęta, że zapomniałam zapytać o tysiąc spraw...;) Ale skoro tak powiedział, to tak będzie:) Trudno-sami tego chcieliśmy:)

reniolku, u mnie wg @ kończy się 9 tydzień, z usg 8... bóle o jakich piszesz w mniejszym lub większym stopniu towarzyszą mi cały czas :o jak wydają mi się zbyt dokuczliwe łykam nospę :) i tak sobie pomyślałam... jedną ręką trzymaj i ciągnij Asik, a drugą chwyć Angelę :) skoro \"przegapiła\" owulację... to może @ też przegapi i... :) reniol, dobrze rozumiem Twój dystans i wyliczanie etapów... a bez seksu da się wytrwać! zwłaszcza w \"słusznej sprawie\" :D na kiedy masz termin?

Gość Lucyjka
A ja!? A JA!? Ja tez chce do drugiej tabelki!! Moge chociaz za noge Reniola zlapac?? :P ;P

Lucyjko :) i dla Ciebie, i dla Fryzelli miejsce w tabelce czeka ;) największe \"grubasy\" niedługo przeniosą się do tabelki nr 3 :p i w tabelce nr 2 będą luzy :) tak napisałam o Asik i o Angeli, bo one są w fazie @ czy nie @... a Ty staraj się staraj ❤️ i za dwa tygodnie wyciągniemy chciwie łapki po Ciebie :D

Hejka :D Witaj konwalia :D Misiaczkowa dzięki bogu wszystko juz w porządku,pamiętaj zeby niewiem co sie stało to pisz,bo my sie wszystkie denerwujemy,wczoraj wszedzie po topikach szukałam jakis informacji o tobie i nie mogłam znalesc,przejełam sie bardzo mocno. Najwazniejsze ze juz wszystko jest dobrze. Lidko niunia siedz w brzuszku u mamusiu tam jest najlepiej i najbezpieczniej :D Trzymaj sie misiaczkowa ,musi byc dobrze ,uwazaj na siebie i dbaj a wszystko ułozy sie dobrze ❤️ Reniol kochana 5 tydzien jak to cudownie brzmi ,czułam ze tak bedzie :D Asik tobie zycze aby @ poleciała w kosmos ,niech wyląduje na jakiejs innej planecie :D Gruby misiu dzieki ze chcesz mnie w drugiej tabelce jak sie wylecze to bede sie starać :D Lucyjko trzymam za ciebie kciuki za przytulanki niech zaowocują i nie martw sie juz bedzie dobrze niech grzybki uciekają od ciebie gdzie pieprz rosnie :D Jagulka juz nie długo wszystko u ciebie bedzie po wszystkim ,zycze ci aby poród był jak najlzejszy i szybciutki zebyscie z dzidzią były szczesliwe i zdrowe 🌼 Sabcial napewno bedziesz kochała dwoje dziciaczków równie mocno jak dotychczas ,napewno juz to czujesz ,przeciez nie ma większej i czystej miłosci niz matki do swoich dzieci :D Byłam wczoraj w Warszawie na zakupach ,kupiłąm sobie fajne bluzy,bluzeczki.Brzucho cały czas boli po tych lekach ,czasami ledwo wytrzymyje.Rozmawiałam z mamą ona miał a to samo i niestety musieli jej wyciąc całą macice ,poniewaz było silne zakazenie.Lezały w szpitalu z nią młode kobiety które tez miały usuwane kobiece narządy przez miesniaki .Mam nadzieje ze u mnie leki pomogą i wszystko będzie dobrze ale troche sie boje. Miłego wieczorku

hello:) Teśiowie przyjechali, dowiedzieli się że zostaną dziadkami, ucieszyli się, dali mi nawet kwiatka i pojechali. Było miło, ale mimo wszystko z teściami zawsze jest tak jakoś.....jak z teściami;) Zaraz jadę grać, mąż koncertuje, a potem do wyra!!! Gin powiedział żebym porpzestała na jednej kawie co dla mnie o tej porze jast już trodne do zniesienia, tzn właściwie senność, która pewnie z biegiem ciąży będzie coraz bardziej dokuczliwa (tfu tfu) gruby misiu-no właśnie zapomniałam napisać na kiedy mam termin: 15 czerwiec, czyli teoretycznie niecały tydzień po moich urodzinkach:) Będę miała najpiękniejszy prezent:) (znów tfu tfu) Słuchajcie wszystkie niezaciążone: ja mam 4 kończyny + głowa z włosami (krótkimi bo krótkimi, ale zawsze) więc można mnie za wszystkie te części chwytać i wskakiwać za mną do 2 tabelki (jak się tam w końcu wpiszę, oby już było za 2 tygodnie...) Może tak być? Umowa stoi? Nnnooo!!! A dziewczyny które już niedługo się rozdwoją zrobią nam na tyle dużo miejsca, że będzie milutko i przytulnie, choć na pewno już teraz tak tam jest:) jagulko- to już tak niedługo-woooow!! poczwarko-Ty też już niedługo będziesz podwójna:) Powiedzcie czy ciąża teraz już tak daje się wam we znaki, że czekacie niecierpliwie na poród, czy chciałybyście tak pozostać jeszcze trochę dłużej??? Ok, zmykam powoli. Życzę wszystkim spokojnego i owocnego wieczoru:)

kurcze-sorry za literówki:o a jak tak czytam to co piszę, to wydaje mi się że zmyślam jakieś brednie i ze tak na prawdę wcale nie jestem w ciąży, to takie nierealne....

Asik czekamy z niecierpliwością do poniedziałku i zaciskamy kciuki. Reniolku nie wiem jak będzie u ciebie ale ja do prawie 8 miesiąca nie mogłam patrzeć :( na kawę chociaż miałam straszną ochotę na nią. A ciąża też wam tak szybko zleci jak nam zobaczycie :) i trzeba będzie zmieniać tabelkę . Chyba będzie mi brakować tego kopania i łaskotania w brzuszku ale ogólnie ciąża daje się mi teraz we znaki więc już bym chciała, żeby córcia była przy mnie. Sabcial pomogła mi trochę przezwyciężyć strach a przed porodem może całkiem odemnie odleci . Fryzelko proszę myśl optymistycznie , napewno wszystko będzie dobrze kiedyś nie mieli takich leków jak teraz . Fajnie, że zakupy się udały.

Eloo :) Cały dzień latałam :) Ledwo żyję.... Gruby misiu ja bym napisała uchachane, wizulanie ładniej ;) Reniol, jaki masz ładny termin :D a może maleństwo przyjdzie w twoje urodzinki :D I w samym środku sesji ;) No to zbieraj siły na majowe zaliczanie , bo inaczej se ne da ;) Ale ładniiie :D Asik....kochanie trzymam kciuki..aż do poniedziałku będę drżąła z oczekwiania, bo ty nie masz netka w domciu :( A buuu....jejku, żeby nie przylazła!!! Fryzello, kobitko ty uważaj na siebie, nie szalej, ty leż d... do góry i o szczędzaj się!!!!! Kto tu jest łobuzem??? Hę??? Nie ładnie, latasz po sklepach a tu trza spokoju! A kiedy się dowiesz czy leki pomogły??? Piszzz co wiesz, bo ja nie wiem nic o mięśniakach a jeszcze napisałaś, że twoja mamunia ma to samo. Biedny sabcial :) Migdałki sobie kup, albo imbir. Ale faktycznie ciekawe jak to jest z dwójeczką, ale mi sie wydaje, że to samo przyjdzie i nawet nie zawuważysz kiedy i będzie naturalne jak sikanie rano ;) Babcia się na mnie obraziła...ale tym razem nie wiem za co :o Może za to, że nie chciałam jej spódnic, swetrów i bluzek, ale ładnie odmówiłam, powiedziałam, że dziękuję za troskę, ale ona ma 70 lat a ja 20 i to jest za duża różnica w modzie. I jak szła do domu to zachowywała się normalnie, ale dziś mi ciotka powiedziała, że jest obrażona, bo jak jej nie chcemy widzieć, to ona nie będzie przychodzić :o Ale nikt jej nic takiego nie powiedział . Owszem była riposta, bo ona się ciągle pyta co u moich kuzynów, a skąd ja mam wiedzieć, to jej powiedziała, żeby do nich pojechała (mieszkają na obrzeżach miasta) i sama spytala, to się dowie wszystkiego, to powiedziala, że nie bo oni pewnie zmęczeni :o W duchu sobie pomyślałam, że my to nie, my to leżymy brzuchami do góry, rodzice w pracy mają jak na wczasach. Ehhh i po co ja się wkurzam . Byłam u gina :) Jest ok :D Ja jestem zamknieta i długa, dzidziuni serdeuszko bije jak dzwon :D Mam sobie brać duphaston, a jak by się skurcze pojawiły, to fenoterol i izoprim, ale doraźnie :) Ogólnie jest ok. Do szkoły rodzenia tak, na basen nie, albo rzadko bo tam jest za duże ryzyko infekcji. Mam gadać do Lidki bo ona słyszy i lubi mój głos. Nabijał się ze mnie, że zaczynam przypominać misia i że zbieram tłuszczyk na zimę - bo utyłam 4 kg w ciągu miesiąca :o Koszmaaaaar ;) Co zrobić, żeby nie tyć??? Jak któraś ma jakąś receptę to plisssssss...MŻ nie wchodzi w grę chyba ;) I ubawił się moim zacięciem na nodze ;) No bo mi się maszynka poślizgneła ;) Znowu się rozpisalam ;) I w ostatnich słowach: kupiłam pierwsze pieluszki, chusteczki do d..., krem bambino :D To tak: panie niezaciążone - zachodzimy!! Panie podwójne - trzymamy sie dzielnie!!!! Reniol wynocha z I tabelki!!! Nie zapeszysz!!!! No już...nie ma co zabierać miejsca :) Miłej nocy!!!!!!!!!!

ello:) misiaczkowa-poczekam jeszcze 13 dni i się przpiszę, przysięgam;) Nie myśl, że już chciałabym tam być, nawet sobie dziś suwaczek próbowałam, ale szybko uciekłam... To wspaniale, że z Tobą i Lidką wszystko dobrze, bardzo się cieszę:) Asiku-baaardzo trzymam kciuki!!! Fryzelka-lecz się ile wlezie, nie daj się! Zmykam sobie, jutro się wyśpię-huura!!Apotem przyjdzie poniedziałek...:( Chyba podpadłam dyrektorce, bo niby wszystko robię, ale super pasjonatką użerania sie z wrednymi 17-latkami nie jestem. Mam wrażenie, że mimo że sobie radzę to ona mnie po prostu nie lubi....ale co tam. Zmykam do wyrka, do jutro kobitki!!!🌼

Gość Lucyjka
Witam wszystkie panie :D Reniolku! Dzieki :) ja sie chetnie uczepie jakiejs twojej czesci ciala i siuuup do drugiej tabelki :) Ehhh, chcialabym tak w ciagu nastepnych 3 miesiecy. Zeby tak pod choinke 2 krechy.... :P Rozmarzylam sie... Fryzello, nie martw sie 🌼, roznie jest i medycyna poszla duzo do przodu. Wyleczysz te miesniaki lekami. Trzymam kciuki! Kiedy masz wizyte kontrolna u gina? Misiaczkowa, ciesze sie, ze juz wszystko w porzadku. :) Moze ty spiewaj Lidzi (jak tak lubi twoj glos), to bedzie siedziec spokojnie w brzusiu ?? ;) Wczoraj odmowilam wspolpracy w starankach. Jakies dziwne bole mnie chwycily, zero ochoty :( Dzisiaj lepiej, moze to i dobrze... Sie chlopaki zebraly w kupe od wczoraj, to do dziela.... ;) Mam nadizeje, ze moj maz mysli podobnie :D ;) Mialam jechac na zakupy, ale jest mgla jak mleko i troszke sie boje autkiem .... hm..... Milej sobotki! Odpoczywajcie, dziewczyny!

Hej! Lucyjko ale numer u nas też straszna mgła. Jeden dzień przerwy dobrze zrobi tym małym żołnierzykom będa super silną armią :D Misiaczkowa fajnego masz tego gina :D dobrze , że juz wszystko ok. Gdyby któraś (tfu, tfu) potrzebowała ferotelon i izoprim to ja wam mogę przysłać . Mam prawie całe opakowanie bo zażywałam tylko przez 3 dni zapobiegawczo . Dzisiaj się wyspałam tylko nic nie chcę się mi robić a tyle pracy przedemną:(

Witajcie kochane kobity:) Chyba za długo spaliśmy, boli mnie głowa, mam jakieś początki kataru, ja nie chcę!!!😭 Podobno sok z malin nie jest wskazany, ale chyba inne naturalne metody mogę stosować na przeziębienie? Zrobiłam zakupy-duuużo owoców, muszę się nauczyć zdrowo odżywaić, bo jeśli chodzi o owoce, to zawsze miałam ochotę, ale jakoś nigdy nie zjadałam ich dużo, nadszedł czas na zdecydowane zmiany! Dziś wieczorem wizyta u taty, jutro spotykam się z moją przyjaciółką, która będzie chrzestną:) Bardzo nam kibicowała, więc na pewno bardzo się ucieszy:) No a od poniedziałku znów latanie od jednej szkoły do drugiej i trzeciej itp... Ale nic,przecież czas zleci bardzo szybko i już niedługo będą farie a potem wakacje!!! Dziewczyny, to wszystko jest dziwne, miałam nie mieć owulacji, byłam u kosmetyczki któramnie potraktowała prądem - nama jej pozwoliłam, bo przecież i tak nic w tym cyklu miało się nie udać, brałam antybiotyk na pęcherz przeziębiony, brałam ketonal na straszny ból głowy, piłam trochę alkoholu (bez przesady, ale kilka razy po dwa kieliszki wina) i wogóle wszytko wskazywało na to, że nic z tego nie ma prawa wyjść....a tu jednak! Dlatego do wszystkich starających się: nie zwracajcie uwagi na pierdoły-bo to wszydtko są pierdoły, tylko spokojnie się starajcie wtedy kiedy macie na to ochotę! Musi się udać, to przecież jest coś normalnego co dzieje się od setek tysięcy lat, i homo sapiens jeszcze nie wyginęli!!!Głowy do góry-wszystko będize dobrze!!! Sobie też to powtarzam, ale czuję, że będize dobrze:) Zmykam zjeść jakiegoś owoca, trzymajcie się ciepło mimo tego chłody i okropnej mgły🌼