Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

Zimowe starania 2005

Polecane posty

Reniu narobiłaś mi smaka na owoce i to strasznie zjadłabym np. jakiegoś bananka. A co do malin to ja słyszałam, że nie można pić herbaty z liści malin ale lepiej dmuchać na zimne. Gruby Misiu ja jestem dzisiaj straszny leniuch a tu domek trzeba troszkę ogarnąć 😭 potrzebuje jakąś dobrą wróżkę , żeby to za mnie zrobiła :D a jak ty się czujesz ? Wstałam o 10.00 i normalnie to tylko zdążyłam zjeść śniadanko i wypić kawunie a tu już obiad będzie za chwilę na który nie mam w ogóle ochoty:P

u mnie bałagan, trolle rozrabiają, ja staram się ;) nie narzekać i piękę murzynka :D za jakieś dwie godzinki, jak trochę przestygnie, zapraszam :) to dziś zamiast obiadu, a co!?! :D na wróżkę nie ma co liczyć, niestety... a tę czrodziejską różdżkę, myszy jej zjedzą :p

Dziewczyny mamy pierwszego dzidziusia. Kocica urodziła dzisiaj w nocy Hubercika . 🌼GRATULACJE🌼 Jolu a jednak udało ci się przedemną 👄 dla Hubercika i 🌼 dla ciebie

Mniam mniam na murzynka to ja się piszę bardzo chętnie . No to mnie nie pocieszyłaś z tą wróżką więc się zabieram za sprzątanko:P

Otrzywiście z tej radości podałam wam złą godz. urodzenia . Hubercik urodził się o 8.40 rano.

HURRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sto lat dla Hubercika i jego dzielnej mamy!!!!!!!!! kocica-1000 buziaków dla Ciebie i maluszka, żebyście zawsze byli tak szczęśliwi jak pewnie teraz jesteście:D Jak dojedziesz do siebie i wrócicie do domku to czekamy na dokładną relację z tego wspaniałego wydarzenia! Ale się cieszę!!!:D:D:D Zjadłam sobie brzoskwinkę, zupkę, zaraz może coś jeszcze, ale jakoś apetytu nie mam...ciągle mam wrażenie, że zaraz zaczną mi się jakieś objawy ciążowe....ale to pewnie moje wmawianie... Mmmm.....gruby misiu-to ja wpadnę na tego murzynka, u nas ostatnio ciast nie opłaca się piec-mąż się odchudza, babcia ma cukrzycę, a ja jej wprawdzie codziennie po małym kawałku, ale zazwyczaj połowa się psuje:( Kupię 3 kawałki czegoś w cukierni i tyle. Hihi,ale się będą wokól nas teraz sypały maluszki, nie dość że na kafe, to jeszcze u naszych znajomych, najbliższe w lutym, potem vw kwietniu, no i potem w czerwcu (tfu tfu) my:D Zmykam sobie coś jednak zjeść:P

heheheh,oczywiście jak dojdziesz do siebie...chyba samochodu ani pociągu do tego nie będziesz potrzebować, sorry za literówki...

No to teraz się rozkręci napewno . Ciekawe co tam u Poczwarki , coś się dawno nie odzywa. Dowiedziałam się jeszcze dzisiaj , że znajomi też będą mieć dzidziusia , strasznie się cieszę bo bardzo na niego czekali .

ktos mnie wołał?:):):):) jestem jestem, Super wiadomość widzę, Kocica GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!! ale ma już fajnie lalallalaa, cieszymy się razem z Tobą Kocico!!!! No dziewczyny teraz macie więcej miejsca w tabeli 2, także do dzieła:):):):):) Ktoś pytał czy nie mamy już dość ciąży(pod koniec) , ja bym mogła od początku to wszystko przechodzić, mnie się nie spieszy z porodem, ale to dlatego że czekamy na oddanie naszego mieszkanka (listopad -grudzien) a teraz mieszkamy na walizkach u mamy w pokoju siostry która wyjechała, także nic nie mam naszykowane dla dzidzi bo tu nie ma miejsca i jakoś na początku będzie ciasno nam, dlatego wolę jeszcze nosić dzidzi w brzuszku jak najdlużej,

Hej Gratulacje Kocico ,jak cudownie ze juz dzidzia jest z tobą. 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼]🌼🌼🌼🌼🌼🌼 Pozdrowionka dla wszystkich zafasolkowanych oraz starających sie Miłego wieczorku :D

Gość Lucyjka
:D Gratulacje dla Kocicy i maluszka! ❤️ Fryzello, nie sezon na mandarynki ;) Niech sie wyniosa na ksiezyc i nie wracaja :P Spadam zrobic jakas kawke i odsapnac. Sobota u mnie pod haslem "maly majsterkowicz". Latam z mlotkiem i srubokretem ;) Ale lampe sobie zamontowalam w przedpokoju. Hurra! I zapanowala jasnosc! :P

Łaaaaaaaaaaaał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pierwszy dzidziuś!!!!!!!!!!! Kocico gratuluję :D Jaaak cudnie!!!!!!!! 👄 Proszę przekazać gratulacje!!!!!!!!!!!!!! 🌼 Fryzello noo, mam nadzieję, że się pozbedziesz tej mandaryny!!!! Reniol ty się nie martw jeszcze bedziesz stękać ;) hihi Boshe laski ja mam 12,5 kg na plusie.....jak by tu nie tyć?? TABELKA I 🌼 NICK........... IMIĘ ........WIEK .....MIASTO..........CYKL ST...........@ julk_a..........Sylwia......31......Szczecin...........................6/7.08 Asik25........Joanna......26.......DolnyŚląsk............13...........13.10 reniol............Renia.....22...... Katowice.................................. angela32........Pati.......32.......DŚ......................4...nie odliczam tuptim..........gosia......32......Wroc.............staranka zawieszone Eva_B..........Angela.....23......\'Staffs............staranka od lipca \'07 Fryzella26....Donata.....26......Białystok...............5............21.10 Lucyjka........Kasia........29......K-ce....................5...........28.10 TABELKA II ❤️🌼 NICK..........IMIĘ .....WIEK ...MIASTO......TC.........TERMIN PORODU kocica_26...Jola.......26........Piła...........38.................27.10.06 jagula.........Ilona.....31........ok.Żywca....35.................ok.10.11 kicia 76.........evelka.....29/30.....BW...........37...........4 Listopad poczwarka....Marcia...27.......centrum.......32............1 Grudzień misiaczkowa...Martuśka...24....ZG.............26................29.01.07 Juskach .......Justyna.....25......Centrum....????................?????????? sabcial..........Sabina......32......Śląsk.........7 ..............ok. 21 maj gruby miś......Katarzyna..32.....Pruszków....7................20-26 maj Tabelka III ❤️❤️ NICK.......IMIĘ .....WIEK ...MIASTO......WAGA.........PŁEĆ.....DATA kocica_26...Jola.......26........Piła......................HUBERCIK..14.10 Ładna??? Małe zmiany wprowdziłam :D Ciekawe jak Asik??? 👄

No Misiaczkowa śliczna III tabelka . Co do wagi to o ile się niemylę to Hubercik ma 3200g a swoją się nie przejmuj moja kuzynka przytyła prawie 30kg a po miesiącu wyglądała jak anorektyczka i do teraz jest szczupła. Poczwarko nic się niemartw będzie dobrze . Gruby misiu gdzie ten murzynek ? Ja już posprzątałam i mogę coś przekąsić. Jestem troche zmęczona ale zadowolona z wyników . Okna umyte, dywaniki wyprane i ogólnie czyściutko jeszcze tylko muszą nam skonczyć remontować łazienke i dzidziuś może się urodzić:D A gdzie nasza ciocia Angela?

Gratulacje dla mamci i Hubercika /mój tatuś to też Hubert/ - pieknie, zaczynają sie sypać dzieciaczki :):):) Wczoraj byliśmy na wycieczce w Kopalni Soli WIELICZCE - moja córcia była pod dużym wrażeniem, przyjechałąm trochę zmęczona ale to nieważne :) Pogoda jesienna i senna i dziś zamierzam leniuchować - hihi. Buziaki - miłej niedzieli

Eloo :D Ja róznież życzę miłej niedzieli :D Gruby misiu...a nie został kawałek ciasta z wczoraj ;) Taki chociaż tyci-tyci ;) ????

haaaaaaaaaaaj:) Byłam u przyjaciółki, bardzo się ucieszyła, że zostanie matką chrzestną i ciocią, generalnie było miło, tylko babcia od rana zła, że w niedzielę wyszłam z domu, ble ble ble Aha-no i wczoraj byliśmy też u taty, też się ucieszył, także generalnie panuje radość, ja do studiów i pracy podchodzę troszkę inaczej (jak czegoś nie zaliczę w pierwszym terminie to niknt mnie nie zabije, jak mnie nie będą chcieli w pracy to pożegnam się bez łezki w oku, najwazniejszy dzidziuś-nazywamy go na razie kroper, bo nic innego na zdjęciu nie widać;) ) Już się nie mogę doczekać 26 października...tak bardzo chciałabym zobaczyć serduszko... Asik-pisz od razu w poniedzialek co u CIebie, trzymam kciuki! Angela-gdzie jesteś???Gdzieś między studiami a pracą? gruby misiu, ja uwielbiam murzynka... Zmykam sobie zjeść cuś, albo kawuni się napić...miłej niedzeli życzę:) Moja będzie długa, bo dopiero po tańcu z gwiazdami mam zamiar siąść do jutrzejszych lekcji...

Hej 🖐️ ! Gruby misiu ja dalej mam ochotę na kawałeczek murzynka ale pewno już nic nie zostało :( Mało brakło a wylądowałabym na porodówce. Mąż wrócił późno bo dopiero po 12.00 w nocy w dodatku bardzo zmęczony więc odrazu poszliśmy spać a o 2.00 obudziły mnie dość bolesne skurcze. Zaczęłam mierzyć czas i okazało się , że są w miarę regularne co jakieś 5 -6 min. Myśle co tu robić zbierać się czy jeszcze nie panikować ale co tam budze męża , żeby mu powiedzieć a on mi na to , żebym go niestraszyła i biedak zasnął . Zaczęlam mierzyć czas na nowo i przypomniałam sobie , że ja przecież klapek ani kapci nie mam i co teraz. Przy tym intensywnym myśleniu skurcze zrobiły się mniej bolesne i też zasnełam . Obudziłam się rano zjadłam kanapke i poszłam spać z powrotem. Wstyd się przyznać wstałam niedawno. Muszę kupić te klapki bo jeszcze jestem gotowa nie urodzić jak ich nie będzie :D Miłej niedzielki!

Jagulka to się usmiałam :D Noo lepiej kup te klapki hihiihhii A ja mam czekolaaaaaaadkę :D Jesuuuuuu będę lochą...co ja piszę....już jestem ;) Mój brzuch zyje własnym zyciem...dzidziusia łobuzujee aż miło :D

Hehehe-dobre z tymi klapkami:D misiaczkowa-teraz przybierasz, a potem od razu to stracisz i znów będzie z Ciebie laska:) Teraz ciesz się, że twoje przybieranie nie jest bezcelowe, że Lidce dobrze, że odkarmiona itd:) Ja już nie mogę się doczekać kiedy u mnie zaczną się pojawiać jakieś oznaki ciąży... Rozmarzyłam się.... Zjadłam sobie serniczek i mokowiec...chyba mam trochę większy apetyt. Zmykam sobie, do wieczorka:)

Gość Lucyjka
:D Jagulka, dobre te klapki! Ale Wam zazdroszcze! Nie dosc, ze w ciazy, to jeszcze mozecie bezkarnie pojadac dobre rzeczy. Mniaaaammmm. U nas znowu mgla. Spiaca pogoda. A mnie glowa boli :( Wzielam apap i nic. Teraz wzielam saridon. W ciazy pewnie nie jestem i nie zaszkodzi. Co ja zrobie w ciazy z migrenami? Mnie tylko saridon pomaga, ale on szkodliwy i nie mozna brac ... Eeehhh. Bede sie martwic jak zaciaze. Dowiedzialam sie, ze moja kolezanka z pracy tez sie stara o dzidziusia. Cos narzekala, ze ma problemy hormonalne, ale i tak optymistycznie zaklada, ze jej sie uda i to szybko. :) Tylko sie praca stresuje, ze jak wroci z macierzynskiego, to jej nie przedluza umowy i do widzenia. A ja mam umowe do listopada przyszlego roku. Jak nie urodze do tego czasu to klapa, bo na bezrobotnym to ja sobie z maluchem nie poradze :( A jak wy dziewczyny planujecie urlopy czy prace? Albo studia?

U mnie w zasadzie to jest kwestia, czy pójdę na staż, czy nie. Bo jak na razie to wszytsko zawisło w próżni niewiadomych i może za kilka tygodni się czego dowiem :) Moje Misio chce - musi jechać na misję. Powodów jest dużo, argumentów przeciw mało, w zasadzie dwa: ja i Lidka, a za oojeejej i jeszcze więcej. Więc jak moje Misio w przyszłym roku poleci to ja na staż nie pójdę, a jak nie to pójdę :) Ehhh szkoda gadać :( Na razie to jest odległe i nie chce myśleć o tym, że zostanę sama z maleństwem. Eee ide bo zaczynam się dołować :o

Witam wieczorkiem:) Ciążowych odwiedzin ciąg dalszy...wieczorem przyjeżdżają nasi znajomi, powiedzieliśmy, że mamy nowinę...i pewnie się czegoś domyślają:D Lucyjko-jeśli o mnie chodzi, to teraz ciąża i dziecko jest najważniejsze i na szczęście będę mogła chyba jakoś wszystko poukładać. W szkole mam nadzieję, na jak najdłużzy urlpo, macieżyński i co tylko się da. Jak im się nie spodoba, to po prostu zrezygnuję. Na kursie po prostu przestanę pracować, ale mam dobry układ z właścicielką firmy, więc myślę, że załatwi mi coś jak tylko będę chciała/ mogła wrócić do pracy. Studia-pewnie wezmę urlop i też będę przedłużać ile się da żeby być z dzieckiem...więc generalnie mam zamiar wszystko dopasować do tego radosnego faktu:) Na szczęście jak na razie wydaje mi się to możliwe i mam nadzieję, że nic się nie zmieni;) Mąż też ma zamiar pójść na urlop (nie wiem czy to się nazywa macieżyński czy wychowawczy w jego przypadku) więc chciałabym choć trochę czasu spędzić w trójkę:) Muszę przygotować lekcje i to w miarę szybko, przed wizytą 😭 Oglądacie super nianię? Świetny program, bardzo mi się podoba, najpierw łapię się za głowę jak to z nami będzie, a potem widzę, że wszystko można przy odrobinie wprawy opanować:) Pozdrawiam i zmykam do english lessons...

Ja po urodzeniu idę na macierzyński a potem na wychwawczy :( Chciałabym być jak najdłużej z dzidzią ale jak brak kasy da się we znaki to trzeba będzie wrócić do pracy. Brak klapek nadal działa bo skurczy brak :D

Witam Lucyjko> ja tez mam migreny , w ciąży jednak przerodziły się w lekki ból głowy, wystarcza apap, ktory mozna brac, mam nadzijee ze pozbyłam sie tego cholerstwa raz na zawsze, jesli chodzi o mnie to ja ide na macierzynski a potem nie wiem jeszcze, czas pokaze, kupilismy mieszkanko na kredyt i bez mojej pensji nie damy sobie rady, ale kombinuje cos własnego (narazie tylko plany) moze sie uda , jak nie top do pracy wróce (chociaż jej nienawidze- wiem że grzeszę tak mówiąc ale tak jest i już).Sama myśl o powrocie tam wywołuje u mnie łzy w oczach. Ehhh ale mam jeszcze czas,także staram sie o tym nie myśleć. Miłej nocki życzę.

Gość Lucyjka
Poczwarko :) to bardzo ciekawe co piszesz o migrenie! Mam nadzieje, ze mnie tez przejda przynajmniej na okres ciazy :D Saridonek pomogl i moge siedziec przed kompem i z ksiazkami. Jakos nie chce mi sie spac... A szkoda, bo jutro trzeba wstac wczesnie :/ bede jutro zieeeeeewaaaac.

Lucyjko u mnie bóle głowy były tylko na początku ciąży ale dużo słabsze niż przed ciążą a apap całkowicie wystarczał. Zmykam spać . Dobranoc kochane dziewczynki!!!

Dobry wieczorek:) Aaaale się znajomi ucieszyli:D Ja niby powinnam jeszcze coś popisać, plan rozwoju przeredagować, ale nie chce mi się...mam czas do czwartku to jeszcze zdążę, a jutro ciężki dzień w szkole-idę spać:) Dobrej nocy dziewczynki, niech wam się przyśnią aniołki🌼