Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzwwwwwww

Czy to mozliwe zeby

Polecane posty

od zawzywania beta-karotenu pogorszyło sie ogolne samopoczucie? zauwazyłam ze od momentu jego brania (ok tydzien) mam problem, np. z koncentracja, ciagle chce mi sie spac, jakies mroczki przed oczami itp...wydaje mi sie to dziwne,ale moze jednak...ma ktos doswiadczenie jakies w tym wzgledzie??

Gość przedawkowanie
witaminy A, tak to mozliwe i bardzo prawdopodobne i niebezpieczne

Gość witamine A
jest najłatwiej przedawkowac. Nie bierz wiecej, bo moze sie skonczyc w szpitalu. "Z decydowanie niebezpieczne może być jedynie przedawkowanie witaminy A, czyli retinolu. Może powodować ona nawet ostre lub chroniczne zatrucie objawiające się bólami głowy, biegunką, ogólnie złym samopoczuciem. "

Gość niebezpieczne
czym to grozi?

Gość no przeca
Ci napisali czym grozi :-0

Gość niebezpieczne
bole głowy - to by sie zgadzało biegunka - co prawda nie mam, ale od wczoraj cos mi tak w zołądku sie krecie ze ..... kurcze wystraszyłam sie

Gość Syrop z cebuli
A dużo bierzesz?

Gość zaczęłam brac
od poprzedniego wtorku - 2 kapsułkidziennie (jedna kapsułaka zawiera niecałe 7 mg )

Gość przedawkowanie
odstwa tabletki, widocznie w twojej diecie jest dostateczna ilosc witaminy A i tabletki to juz za duzo

Gość ja tam bardzo
moje spostrzeżenia są takie że regularne płukanie się przez seksem analnym działa odchudzająco.

Gość Witaminka A
Objawy zatrucia Jeżeli została u Ciebie zdiagnozowana awitaminoza powinieneś nie popadać w przesadę z uzupełnieniem witamin, bo przedawkowanie może być powodem ciężkich powikłań. Toksyczność witaminy A i D jest dobrze poznana i scharakteryzowana. Zatrucie witaminą A Witamina A może być bardzo toksyczna jeżeli zażywa się ją w dużych ilościach i przez dłuższy czas. Uszkodzenia dotyczą: oczu, kości, krwi, skóry, ośrodkowego układu nerwowego, wątroby, układu rozrodczego. Objawy to: osłabienie, nudności , wymioty, ból głowy, uszkodzenie skóry, zaburzenia psychiczne, u kobiet zaburzenia miesiączkowania. Ciężkie uszkodzenia prowadzą do ślepoty. Uszkodzenie wątroby często dotyczą dzieci , którym przypadkowo podaje się preparaty przeznaczone dla dorosłych. U kobiet w ciąży, zażywających duże ilości witaminy A wzrasta ryzyko wystąpienia wad wrodzonych u dzieci. Przedawkowanie witaminy A może powodować wzrost ryzyka wystąpienia raka żołądka, osteoporozy, złamań kości.

Gość kafelka
Ja też kiedyś brałam takie tabletki i kiepsko się po nich czułam :(

Gość aczy
a czy jest mozliwosc przedawkowania wit a (karotenu) ze zrodla naturalnego - np jedzac duze ilosci marchwi lub pijac duzo soku marchewkowego??

Gość tak mozliwe

Gość dzis wziełam ostatnia tabletke
!!!

Gość Ach to ja
Ojej..to co opisujecie mam i ja!! Ale ja potrafię wypić litr-póltora soku marchewkowego dziennie.. Oj..coś czuję, że muszę sobie go darować na dłuzszy czas :(

Gość jednym słowem sprawdza
sie przysłowie "co za dużo to nie zdrowo" ....

Dziewczyny, nie można przedawkować witaminy A zazywając beta-karoten (jest on prowitaminą, organizm sam tworzy z niej witaminę, jak jest go nadmiar-wydala). Ale może jestes uczulona po prostu na jakis składnik, choćby tej kapsułki? Albo przeciążyłaś wątrobę, biorąć te tabletki. To możliwe.

eh juz sama nie wiem,ale jedno jest pewne zle sie czułam to tych kapsułkach,wiec nie było sensu brac ich dalej