Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość anulka0074
Miesiąc temu zrobiłam sobie kolczyka w pępku. Miałam kolczyk taki odstający, który zaczepiał mi się o bluzkę. Teraz mam bardzo czerwone czym mogę smarować, aby mi się za goiło? Przekuwałam mi koleżanka pomarańczowym welfromem. nie bolało!!! chociaż w języku mniej bolało.

Gość madziktg65
wiesz mi się samo zagoiło :p mam taka mała bliznę ale jak teraz zrobie to mi nie będzie widać :)

Gość zetowiczka
gdzie kupicc igle z pomaranczowym weflonem? czy cosik? tez chce sobie zrobic kolczyk. tylko musze go najpierw kupic i igle:D najlepiej tribiotykiem smarowac:P

Gość madziktg65
najlepiej w aptece a jak nie to na allegro też są. Ja własnie najbardziej się boje że nie uda mi się kupic w aptece i bede musiała zamawiać przez allegro a nie chce żeby mi to do domu przyszło bo tata z mama by mnie zabili chyba :p heh

Gość moje zdanie900
najlepiej kup sobie wenflon (najlepiej szary albo pomaranczowy) bo sa najwieksze... przebijaj od gory pozniej jak juz przebijesz wyciagnij sama igle a do tej rurki od wenflona wloz kolczyka (najlepiej jakiegos wiekszego ) i przeciagnij go ... i po klopocie :) sama tak robilam :)

Gość moje zdanie900
w aptece spokojnie znajdziecie wenflon pomaranczowy .... a jak nie ten tio szary kupcietez nim dacie rade przebic :)

Gość jakie są pierwsze tego objawy
Choroby psychicznej???????????????????????

Gość czy ktoś moze wie
jaką igłą przekuć brew?

oo ludzie, XXI wiek a tutaj sobie sami przekluwaja pepki, brwi, tudziez inne czesci ciala..;/ nikogo nie chce obrazic, ja tylko ostrzegam ze jest to baaardzo niehigieniczne ii pozniej bedziecie latac i zakladac kolejne tematy typu 'co mam robic bo cos mi sie tam dzieje..' prosze was, sami sobie robicie krzywde. idzcie do kosmetyczki czy do jakiegos zakladu (nie znam sie, ja mam przebite uszy tylko :P) i na spokojnie ;) chyba nie jest to az tak drogie. pozniej mozecie wydac wiecej na masci, kremy i inne..

Gość madziktg65
nom musze jechac właśnie do miasta i kupić :):)jejQ jeQ ale sie nie moge doczekac chce miec przebite bo w wakacje jade do Austrii :):)a ja ogólnie bólu sie nie boje bo jakos nie odczuwam tego ze sobie przebijam :):) A co do brwii to ja bym sama nie radziła mam kolege, który przebił sam i teraz powieka mu sie zamyka co chwile tak jakoś jakby nerwa uszkodził :/ a po za tym koło oka biegnie żyła. Wenflonem możesz ale nie radze :/ pozdro ;)

Gość Siuniaaa
No i już mam kolczyk w pępku o którym pisałam tyle że nie robiłam jednak w studiu tylko sama. Chłopak mi przebijał od dołu bo tak było łatwiej a ja trzymałam skórę. Nie było tak źle tyle że ta gumowa rurka z wenflonu się zgięła w połowie i trzeba było szybko wyciągnąć wraz z nią igłę. Wsadziliśmy szybko kolczyk i po bólu. A co do brwi to mój chłopak sobie robił 2 razy sam wenflonem i wszystko dobrze ma:)

Gość madziktg65
Ej a jak to mam przebijać z góry na dół czy z dołu do góry :/ bo niewiem :) pozdrowienia

Gość pizde sobie przekluj /
macie cos z deklami!!!!!!!!!!!! tego sie nigdy nie robi samemu!!!!!!!!! i nie chodzi sie przekluwac takich czesci ciala jak brwi, pepek, jezyk u kosmetyczki!!!!!!! u kosmetyczki przekluwa sie jedynie uszy jelopy!!!!!!!! a z pepkiem itd idzie sie do studia tatuazy i piercingu barany niedouczone :o

Gość xD ania xD
przekuj sobie z dołu na górę, i lepiej żeby ci przekuł ktoś inny nie musi być doświadczony może być to koleżanka, bo samemu możesz zrobić sobie krzywo. pozdrawiam :D

Gość madziktg65
przepraszam cię ale nie pytam o takie coś a zreszta to moje ciało i ty nie masz nic do tego!!nie umiesz odpowiedziec nie odpowiadaj proste. Dla twojej świadomości ja już 3 raz przebijam i nic mi sie nie dziej :p

Gość madziktg65
Dzięki xD Ania :)

Gość Marca
yy nie przesadzacie troche ?

Gość madziktg65
Bo przebicie pępka to normalna rzecz (przynajmniej dla mnie) i to czy niektórzy mi odradzacie nie wpłynie na moja decyzję :p

Gość xD ania xD
Zgadzam się w 100 % ze zdaniem Madziktg65 pozdrawiam :>

Boże co za pustaki tu żyją. Same dzieci. żal Ci troche kasy i iśc do studia pricer'a :ZONK: ?

Gość madziktg65
jesli są tu same dzieci i pustaki to po co sie wypowiadasz w tym temacie? to widocznie ty tez sie do nas zaliczasz WITAMY!!!Hahaha A mnie nie szkoda kasy ale wole sobie inna przyjemność sprawić niż dawać kase komus kto zrobi mi tak samo jak ja sama sobie zrobie :p Ja równiez pozdrawiam Aniu :)

Gość kkaarriinnaa
półtora miesiąca tamu byłam w salonie przekuć pępek wydawało mi się ze mi wzięła za mało skóry. Z tygodnia na tydzień miałam coraz mniej skóry,ta babka powiedziała ze to ropa mi zeżarła skórę czy to możliwe ? a tak wogule to mi ropa prawie wcale nie leciała .dziś wyjęłam kolczyka jak długo będzie sie zarastała dziurka (goiła) czy zostanie duża blizna?

Gość madziktg65
Wiesz to zależy mi się goiło ok tygodnia. Tylko że ja za mało skóry wzięłam i mi wyrwało kolczyka a blizna hmm ja mam malutką taka że jej nawet nie widać ps: przebijałam 2 razy i mam 2 kłucia :p

Gość madziktg65
Ja nie moge :( nie ma pomaranczowych wenflonów u mnie w aptekach :(:(same te cienkie :( a kolczyka mam takiego pięknego kupionego :)

Gość xD ania xD
to zapytaj o igłę do pobierania krwi 2.1 ale wtedy będziesz musiała sobie przekuć z góry na dół i ta igła jest taka gruba ze koniec kolczyka włożysz do środka igły i przeciągniesz. sposób tez dobry ale trochę kłopotu. ale dasz radę ja juz tak koleżanką robiłam

Gość SaraSara
Ja sobie przekłuwałam gruba igłą z apteki, przełożyłam kolczyk i się pięknie zagoiło.Czasem przemywałam i posypywałam takim żółtym proszkiem na rany (dobry jest też na otarcia na stopach , małe bąbelki) . Pięknie się zagoiło i po 4 tygodniach wygląda jakby był tam zawsze. Uwarzajcie - trzeba brac sporo skóry-zobaczcie jakie te patyczki kolczyków są długie.Ale ja polecam ;)

Gość klaudyncia
o boshe nie ma sie czego bac ja sobie to bede sama robi za tydzen i sie nie boje, a co do brwi to to jest prawda ze sobie moze uszkodzic nerw a potem ci bedzie brew zwisac ale to juz nie moja sprawa takze zgadzam sie z madziktg65 ze nie wrto samamu przebijac brew mozna uszy,pepek itd itp samemu ale nie brew a mam pytanie czeba przed przebiciem rozgrzac igłe bo nie wiem inni muwiała ze tak a inni jeszcze inaczej, a 100zł to nie jest duzo tylko sama sobie to zrobie i to za darmo i tak samo aha a ten venflon sobie kupiłam pomaranczowy 2.0 tylko nie wiem jak z nim zrobic zostawic tylko z ta zakredka u góry i przebic czy z tym całym plasykowym moze byc? bo nie wiem pozdro:):):)

Gość klaudyncia
doradzcie mi bo nie wiem co mam zrobic z tym venflonem robie to 1 raz i naprawde nie wiem jaks ie ztym obchodzic kto bedzie tak miły i mi napisze aha i czyz apteki nie odpakowany juz jest wysterylizowany i juz nie musze sama tego robic?pozdrawiem :):):)

Gość madziktg65
hej właśnie ja tez niewiem jak sie ten wenflon odłącza. Zobacz na you tube filmiki z przebicia pępka i tam przebijają a potem zostaje sama igła :/ troche nie rozumeim ale spoko :)

ja jak sobie przebijalam pepuch to sobie kostka lodu zamrozilam ta skorke nad pepekiem i nic a nic nie czulam :d mam kolczyk juz 3 alta i jest ok;p