malamianu 0 Napisano Kwiecień 16, 2011 czytalam ze mozna naswietlac lampa bioptron i zastanawiam sie czy tego nie zrobic bo mam taka lampe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malamianu 0 Napisano Kwiecień 16, 2011 ile znamion juz masz wycietych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam pytanie...o Napisano Kwiecień 16, 2011 ja już w sumie to z 10 :P ale w przeciągu kilku lat. Lampę bioptro też mam ale nic kompletnie nie pomaga :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malamianu 0 Napisano Kwiecień 16, 2011 a jakich wielkosci one byly?byly blisko siebie?bo ja mam na plecach trzy ale mowil mi ze jak wycinac to tylko oddzielnie bo za bardzo byloby trzeba naciagac skore za jednym razem wiec musza byc oddzielnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam pytanie...o Napisano Kwiecień 16, 2011 ja miałam mniejsze niż Twoje, ale nie wiem dokładnie ile mogły mieć. Ale żadne nie były blisko siebie.. skoro lekarz Ci mówi, że trzeba po kolei to pewnie tak musi być.. ja teraz jak wyniki bede miała dobre to już nie wycinam bo mam dosyć tego :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malamianu 0 Napisano Kwiecień 16, 2011 ja tez mam dosc ale niestety trzeba to trzeba bo nie bede sie zastanawiac czy cos w nich nie jest, a jak nie ma to czy sie nie zrobi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam pytanie...o Napisano Kwiecień 16, 2011 no pewnie, szczególnie że z tego co opisujesz to wszystkie sę kwalifikują do wycięcia. Powodzenia, oby wyniki były dobre a ranki się szybko goiły! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malamianu 0 Napisano Kwiecień 16, 2011 nawzajem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość renia3 Napisano Kwiecień 19, 2011 Ja swoja 3 blizny z pleców usuwałam rok temu. Powiem tak efekty są super. Osobiście polecam klinikę Proderm z Gdyni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malamianu 0 Napisano Kwiecień 20, 2011 wczoraj mialam wyciete znamie na plecach tuz przy kregoslupie,straszny bol sie pojawil po tym jak odpuscilo znieczulenie,znamie bylo dosc duzo wrosniete wglab, lekarz stwierdzil ze bardzo dobrze ze zdecydowalam sie je wyciac bo takich znamion nie wolno nosic bo sa bardzo niebezpieczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam pytanie...o Napisano Kwiecień 21, 2011 no i jak już lepiej? :) ja mam wyniki wszystkie znamiona ok, już nic nie wycinam. Tylko dziwi mnie, że po ponad 2 tyg nadal mam strupki, powinny były już odpaść chyba.. kupiłam dzisiaj linomag jak odpadną to bede smarować, maści na blizny nie kupuje żadnych tylko bede natłuszczać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malamianu 0 Napisano Kwiecień 22, 2011 Zycze wszystkim wesolych pogodnych swiat i duzoo zdrowka bo to najwazniejsze mnie juz prawie nie boli,dzis jade na zdjecie szwow ze stopy pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mocate 0 Napisano Kwiecień 23, 2011 Witajcie. Mam pytanie do osób które usuwały znamiona , czy dostałyście wyniki badań histopatologicznych na własność? Mój wynik przyszedł z przekręconym nawiskiem i lekarz tylko mi go pokazał i wytłumacył i powiedział, że zadzwonią do laboratorium i poprawia nazwisko, ale nie wiem czy to oznacza ,że jak przyjdę to go dostane do reki czy tylko mnie tak zbył. Jak jest u was z wynikami , zaznaczę że robiłam to prywatnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja dostałam swój do ręki Napisano Kwiecień 23, 2011 w przychodni została kopia, musiałam podpisać że odebrałam oryginał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ania1977 Napisano Kwiecień 24, 2011 DO MAM PYTANE WITAM POWIEDZ JAKĄ METODĄ MIAŁAŚ USUWANE ZNAMIONA CHIRURGICZNĄ CZY LASEROWĄ ŻE MASZ 2TYGODNIE STRUPKI?BO JA MIAŁAM CHIRURGICZNĄ I MI POZOSTAŁA TAKA WYPUKŁOŚĆ NA KOŃCU SZWU A TOBIE ŁADNIE SIĘ WYGOIŁO A USUWAŁAŚ MOŻE W WARSZAWIE? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam pytanie...o Napisano Kwiecień 24, 2011 metodą chirurgiczną, nie w Warszawie. Możesz wyłączyć capslocka jak piszesz? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 12356456 Napisano Kwiecień 24, 2011 Witajcie. Widzę, że temat wciąż się rozrasta i że osoby, które tutaj się piszą, mają potężną wiedzę na temat usuwania wszelkich niedoskonałości, dlatego chciałabym Was się poradzić, co mogę zrobić w swojej sytuacji. Otóż mam koło ust nie znamię, lecz takie dziwne uwypuklenie w kolorze skóry, tylko trochę jaśniejsze. Taką nierówność, która jest moim wielkim kompleksem. Niestety mam to uwypuklenie chyba już od dzieciństwa, więc nie wygląda na to, że nie jest to jakaś niekorzystna dla mojego zdrowia zmiana, jednak bardzo mi to przeszkadza, ponieważ przez to moja twarz wygląda na trochę asymetryczną. Dlatego chciałabym się dowiedzieć, czy istnieje jakaś metoda, dzięki której mogłabym tę część mojej twarzy wyrównać i usunąć tę wypukłość? Oczywiście zależałoby mi na tym, żeby to nie kosztowało majątku, ponieważ jestem bardzo młoda i nie stać mnie na ogromny wydatek. Proszę, nie wyśmiewajcie mojego problemu. To może się wydawać błahostką, jednakże powtarzam, to jest mój wielki kompleks.. :(:( Proszę o porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 12356456 Napisano Kwiecień 26, 2011 Up up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moge polecic Napisano Kwiecień 28, 2011 Hej, spokojnie, nikt sie tu z Ciebie nie bedzie wysmiewal :) ja nie mam pojęcia co to może być, moimi doświadczeniami dzieliłem się tylko w przypadku usuwaniu znamion. Myślę, że to dosyć nietypowy problem, więc powinnaś po prostu iść na konsultację do dobrego dermatologa - on będzie wiedział najlepiej. Ja Ci mogę pomóc tylko polecając lekarza. Nic więcej nie jestem w stanie zrobić niestety :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mycha; Napisano Kwiecień 28, 2011 Napiszcie coś więcej o usuwaniu ,,myszki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moge polecic Napisano Kwiecień 29, 2011 Wydaje mi się, że to zależy od jej wielkości - to po pierwsze. Po drugie lekarz musi ją zbadać, jak każde znamię przed usunięciem. Poza tym chyba jeszcze zależy jest ciemna czy jasna? Są na niej włoski? Wypukła? Ja się nie znam, ale może to jest istotne, bo "myszki" są różne z tego co wiem. Jedno jest pewne - potrzebna jest konsultacja z lekarzem prędzej czy później :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malamianu 0 Napisano Maj 6, 2011 witajcie wczoraj bylam mam nadzieje na ostatnim wycieciu,dostalam wyniki 2 wycietych wczesniej znamion na stopie i na plecach okazuje sie ze to znamiona barwnikowe zlozone, namowilam mojego narzeczonego zeby wycial sobie brzydkie wystajace czarne znamie na brzuchu, ktore mial od urodzenia ale uroslo ostatnio,jak poszedl ze mna do tego chirurga okazalo sie ze chirurg uwaza je za bardzo niebezpieczne i wycial z bardzo duzym marginesem,boje sie o niego,bo przy moich znamionach nigdy nie mowil ze sa az tak niebezpieczne jak to, ani nie robil za duzego marginesu tylko zwykly jak przy wycieciach znamion, a jemu zrobil dwa razy wiekszy niz sie robi normalnie.martwie sie a wyniki dopiero za 3-4tyg....mi musza przyjsc jeszcze dwa wyniki, mysle ze tez beda barwnikowe zlozone,ale u narzeczonego...teraz bede zyla w wiekszym stresie niz przy swoich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość neonka2 Napisano Maj 8, 2011 Proszę Was o pomoc, jestem 2 tygodnie po usunięciu kilku pieprzyków z twarzy. Mam dołek na brodzie, w miejscu gdzie był usunięty największy pieprzyk. Jeszcze do tego wszystkie te miejsca są czerwone. Jestem załamana. Co robić i czym smarować ? Wygląda to bardzo źle. Żałuję teraz że usunęłam te pieprzyki. Pomóżcie prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malamianu 0 Napisano Maj 9, 2011 ja smaruje swoje blizny contractubexem czytalam ze te blizny jeszcze dlugo beda czerwone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zawodowiec 0 Napisano Maj 11, 2011 Witam. Wczoraj usuwałem znamię na czubku nosa taka mała kropka lekko wypukła dermatolog usuwał mi to na miejscu polecił mi maść którą to smaruje lecz strasznie mi to opuchło i zrobiło się x2-x3 większe i jest całe czerwone jak to dotkne lub lekko podrapie leci z tego krew. Możecie mi powiedzieć czy jest w ogóle szansa na to żeby mi to znikneło po jakimś czasie a jak tak to po jakim? bo nie jestem pewien czy mi to w ogóle zejdzie:( PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ to dla mnie bardzo ważne!:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
portofino 0 Napisano Maj 13, 2011 Może trzeba się wstrzymać z tym smarowaniem aż się ranka zagoi. Przemyć wodą utlenioną i wysuszyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zawodowiec 0 Napisano Maj 14, 2011 Jak wysuszyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
portofino 0 Napisano Maj 15, 2011 Nie dopuscić do zamoczenia a tym samym do maceracji naskórka. Chirurg mi zalecił zdezynfekować i nie ruszać. Skutek- elegancko zagojone miejsce po wycięciu znamienia. Mokry strupek może zbyt szybko odpaść i skóra pod nim będzie cieniutka i nie w pełni zregenerowana. A że nos znacznie unaczyniony to i krew poleci przy drapaniu. To takie moje amatorskie spostrzeżenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ania1977 Napisano Maj 20, 2011 witam do zawodowiec jak miałes usuwane metodą chirurgiczną to wystarczy przemyć wodą tlenioną i to wystarczy strupek się zrobi i sam odleci po około 2 miesiącach będzie w kolorze skóry zostanie tylko mało widoczna kreseczka to wszystko.POZDRAWIAM. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tutka11 0 Napisano Maj 23, 2011 Ja Wam się dziwię, że płacicie grube pieniądze za usuwanie znamion, jak spokojnie można je usunąć na służbę zdrowia zupełnie za darmo! Nie szkoda Wam kasy? Rozumiem, że terminy są długie, ale niekiedy marzycie żeby się pozbyć pieprzyka długie lata to chyba 3 miesiące czekania Was nie zbawią??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach