Gość fantagiro300 Napisano Styczeń 16, 2009 wiecie, jak czytam o tych stawkach w wawce to sie zalamuje, zeby tam mieszkac musialabym chyba dzieci do domu dziecka oddac... i powiedzcie mi, z jakiej racji takie stawki tam sa narzucane??? poza tym, ze mieszkania sa troche drozsze, to w marketach, za media ceny sa takie same:O a stawki 3-4 krotnie wyzsze niz normalnie... w tylkach sie wam nianki poprzewracalo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Doma3456 Napisano Styczeń 16, 2009 no niestety ja sobie takiej stawiki nie moge powiedziec bo odrazu by mnie wyśmiali , wiem że takie stawki sa w warszawie ale w krakowie to ok 6 zł - 8zł za jedno dziecko ale wiem że też są Panie które zarabiaja po 10 zł , ale to naprawde zalezy od zamożności rodziny , ja bede zajmowała sie 3 dzieci w tym że jedno chodzi do przedszkola i tylko wrazie choroby zajmowała bym się 3 dziecmi według mie to naprawde nie fer jeżeli pracodawcy daja niani po 3zł - lub 5zł - ale ostatnio słyszałam od koleżanki niani że sąsiadka jej chciała zatrudnic nianie we wsi za stała pensie 600zł od pon do piatku od 6.30 do 17 ( niestety dla tej PANI) NIKOGO NIE ZNALAZŁA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akakhaj Napisano Styczeń 18, 2009 :) hej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łojciec Napisano Styczeń 18, 2009 Ale tu niektórzy są żałośni. Bulwersują się jakby było o co. Pytacie się to ludzie odpowiadają. Za 5 złotych to możecie znaleźć albo starszą Panią albo studentkę, która musi na szybko dorobić. Ciekawe czy taka osoba jest zdolna/chcąca w pełni absorbować swój czas pobytu u Was w domu poświęcać dziecku. Może tak jak ktoś tu już napisał, w tym czasie czyta gazetę czy ogląda telewizję. 7-9 złotych za godzinę to płacą już nawet za rozdawanie ulotek. 10 zł/h to w zasadzie, obecnie, optymalna - tak zwana - bezpieczna stawka. Jakby ktoś miał kłopoty z matematyką to opiekunka pracująca po 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu zarabiałaby średnio 1600 złotych. I to jest kwota tylko za opiekę nad jednym dzieckiem. Nie mylcie opiekunki z gosposią, bo to nie są synonimy. A tak na marginesie to mało, która opiekunka godzi się teraz na stawkę godzinową ze względu na to, że rodzice w czasie zatrudniania mówią o innym czasie pracy, a w rezultacie znacznie go skracają. Dlatego najczęściej obowiązuje stawka stała. Jeżeli ktoś pracuje za mniej to tylko i wyłącznie z biedy. Nie płaczcie więc, że wasi pracodawcy Was wykorzystują skoro sami wykorzystujecie swoje opiekunki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aneczka_123 Napisano Styczeń 21, 2009 Ile mam płacic niani za opiekę na 12 miesięcznym dzieckiem- 2 razy w tygodniu po 11 godzin i 1 raz w tyg po 3 godz. niania mieszka obok mnie i w ciągu dnia będzie brac dziecko do siebie. Proszę o odpowiedź nie typu oddaj jej całą pensję, tylko poważnie. pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bema Napisano Styczeń 21, 2009 jezeli dobrze zrozumialam, to jest 25 godzin w tygodniu, czyli 100 godzin w m-cu. troche wiecej niz POL ETATU. ja jestem opiekunka 15 m-cznej dziewczynki w lodzi. pracuje srednio 140 godzin w m-cu, czyli troche mniej niz caly etat. mam 7,- zl/godzine plus wyzywienie. zajmuje sie tylko dzieckiem. wiem, ze im mniej godzin tym wyzsza stawka godzinowa. mysle, ze nie moze byc mniej niz 700.- zl. obecnie najnizsze wynagrodzenie to 1200,-zl. (urlopy, chorobowe, ubezpieczenie), a my mamy tylko to co wypracujemy. spotkalam sie z rodzicami, ktorzy ustalaja stala stawke miesieczna, czyli licza sie dni wolne, swieta itp., oczywiscie w odpowiednich widelkach godzinowych. mnie proponowano 1000,- miesiecznie, przy pelnym etacie i opiece nad 1 dzieckiem. wszystko zalezy od dogadania sie. mysle, ze troche pomoglam. pozdrawiam. NIANIA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martucha1304 Napisano Styczeń 22, 2009 witam , jestem z wrocławaia ile moglabym dostac za godz opieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martucha1304 Napisano Styczeń 22, 2009 jestem mama 18 miesiecznej dziewczynki , kocham dzieci i uwazam , ze dobrze sie nimi zajmuje , interesuje mnie opieka u mnie w domu , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łojciec Napisano Styczeń 23, 2009 Aneczka wszystko zależy od tego jak kształtuje się sytuacja w regionie, w którym mieszkasz oraz co będzie należało do obowiązków opiekunki. Wnioskuję, że skoro dziecko będzie u niani 11 godzin to do jej obowiązków dojdzie gotowanie. Pytanie czy produkty będziesz kupowała Ty czy opiekunka będzie robiła zakupy, a Ty będziesz zwracać koszty. Poza tym nie ma znaczenia gdzie mieszka. Jeżeli to Ty zasugerowałaś, żeby opiekunka brała dziecko do siebie to też należy uwzględnić w pensji. Także wszystko zależy jak leży ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łojciec Napisano Styczeń 23, 2009 Martucha to w końcu chcesz dostawać za godzinę opieki czy wynająć do dziecka... coś kręcisz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martucha1304 Napisano Styczeń 23, 2009 chce opiekowac sie dzieckiem ale u mnie w domu , zapewniam wyżywienie , sniadanko obiad , myslalam o 6,50 zł za godz , czy to jest ok? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martucha1304 Napisano Styczeń 23, 2009 a u mnie w domu , bo jestem mama 18 miesiecznej dziewczynki i wolałabym , żeby dziecko do mnie bylo przywożone niz żebym ja jeździła z Wiki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akakhaj Napisano Styczeń 23, 2009 a ile zapłacić za bliżniaki , praca codzienie od 9 do 19 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martucha1304 Napisano Styczeń 23, 2009 10zł /h to byłoby bardzo przyzwoicie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akakhaj Napisano Styczeń 24, 2009 hm 10 zł to ja dawałam za jedno , takie stawki w moim mieście ( krakowie ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martucha1304 Napisano Styczeń 24, 2009 to bardzo dużo u was płacą, ją jestem z wrocławia, opiekowałam się ostatnio chłopcem za 7zł.i to było dużo bo płacą u nas 5 , 6zł.a są ogłoszenia że za 2dzieci płacą 1000zł.ją z przyjemnością opiekowałabym się 2dzieci za 10zł za godz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość salami g Napisano Styczeń 25, 2009 w krakowie takie stawki i powoli ida do góry , niedługo beda podobne do warszawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mady86 0 Napisano Styczeń 28, 2009 Ludzie Ludzie chwila- widzę że coraz więcej oczerniania Niani. Ktoś pisał o tym, że jak się zatrudnia nianie to nie odprowadza się składek do ZUSu. Myśląc dalej- nie jest liczone do emerytury. A jeszcze dalej... Mamy zatrudniające nianie i narzekające- zacznijcie odprowadzać składki to wtedy niania będzie zarabiała 700zł i nic na to nie powie! będzie zadowolona bo później będzie mogła PITy rozliczać. Ciężko Wam to pojąć? Praca z dzieckiem nie jest łatwą pracą, myślicie że jest tak kolorowo- Żłobek bardziej rozwija itd Pracuje w Żłobku- fakt rozwija ale nie każde dziecko nadaje się do Żłobka. Przyjmij myśl droga mamo, że dziecko w Żłobku często choruje, więcej go nie ma w nim niż jest.Dodatkowo rodzice muszą płacić wtedy i za Żłobek i za nianię, która opiekuje się w domu chorym dzieckiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pokerqwsad Napisano Styczeń 29, 2009 poker.hu.pl to pierwsza i zarazem jedyna szkoła pokera w Polsce i na świecie. Każdy może stać się jej członkiem oraz nauczyć się profesjonalnie grać i wygrywać pieniądze. Każdy nowy użytkownik poker.hu.pl otrzymuje 50$ startowego na rozpoczęcie swojej pokerowej kariery totalnie za darmo. Co więcej jeśli użytkownik ten ugra określoną liczbę rozdań otrzyma kolejny bonus w wysokości 100$! Jak zatem otrzymać darmowy bonus? * wejdź na stronę poker.hu.pl * poniżej punktu 3. klikamy zarejestruj się teraz a następnie wypełniamy prosty formularz, * zostaniemy przeniesieni na stronę www.partypoker.pl skąd pobieramy oprogramowanie . poker.hu.pl jako szkoła pokera ma podpisaną umowę z PartyPoker - stąd biorą się te darmowe bonusy, * po uruchomieniu oprogramowania klikamy create new PartyAccount i przechodzimy do najważniejszej rzeczy: * w polu "If you have a bonus code please enter it here:" wpisujemy T150 w innym przypadku bonus nie zostanie nam przyznany, * następnie na stronie PokerStrategy mamy możliwość zapoznania się z podstawowymi artykułami jak grać w pokera. Po upływie 24 godzin od rejestracji możemy przystąpić do zdania quizu który jest jedyną i ostateczną drogą do otrzymania 50$. Po zdaniu quizu poker.hu.pl przeleje 50$ na Twoje konto PartyPoker. * Na koniec jeszcze jedna mała rada: za każdą zwerbowaną osobę otrzymacie 10$ od PartyPoker więc nie czekajcie, sprawdźcie i zarejestrujcie się bo naprawdę warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nianka franka Napisano Styczeń 30, 2009 hej Drogie NIANIE JA OD lutego bede ubezpieczone ( wywalczyłam to z moimi pracodawcami ) nie chce pracowac na czarno , jestem młoda , i mysle juz przyszłosciowo , chce odkładac na emeryture , dletego będe ubezpieczona na najniszej stace , a pracodawcy beda mi dopłacać jeszcze na lewo , Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ankaskakanka33 Napisano Luty 2, 2009 Czy wiecie może ile w Kielcach płaci się za godzinę opieki nad 3-letnim dzieckiem,praca 5 dni w tygodniu po 5-6 godzin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ypiuypiy Napisano Luty 6, 2009 Stwierdzenie,że wynagrodzenia opiekunki nie powinno się uzalezniac od regionu to BZDURA! To powiedzcie dlaczego w takim razie zarobki na podobnych stanowiskach w Warszawie a innym mniejszym miiasteczku na peryferiach są różne? I tak samo jest z wynagrodzenien opiekunek. Wywyższanie się, traktujecie tę pracę jak misję, pracę w nadzwyczajnych warunkach a to paranoja. w moim regionie opiekunka taka zwykła bez specjalnego wykształcenia czy przygotowania w tym kierunku zarabia średnio 500-600 zł za 8 godzin codziennie od poniedziałku do piątku-nie pracując u super zamożnych państwa tylko u przeciętnej rodziny gdzie matka zarabia 1000-1500 zł. i chętnych pań jest sporo bo o pracę ciężko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość edee2 Napisano Luty 11, 2009 wedcymnjui Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hawela Napisano Luty 16, 2009 cześc mam pewnien problem od 1 jestem legalna niania moi pracodawcy mnie ubezpieczyli na najniszej stawce , teraz bede miała tydz wolnego i nie wiem czy oni odejmia mi z pensji ten tydz czy normalnie dadza stała stawke netto wychodzi ok 650zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mam dośc problemów Napisano Luty 16, 2009 twój problem twoja sprawa :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość domi8 Napisano Luty 16, 2009 hawela-a z jakiej paki maja ci placic za tydzien wolnego,ja bym napewno niezaplacila Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hawela Napisano Luty 16, 2009 ponieważ ustalalismy stała stawke , i ja ja kiegyś po 12 godz pracowałam a w umowie mam 8 godz wienc tak jakby odpracowałam ten tydz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość EWEns Napisano Luty 19, 2009 foxylady "Ja w wawie płaciłam 8 zł za godzinę studentce, ale uważam ,że to sporo, zwłaszcza że mój synek jest bardzo grzeczny. W ogóle chyba lepiej umawiać się na stawkę miesięczną." Proszę Cie...czyli jeśli dziecko jest niegrzeczne to płaci się więcej, a jeśli grzeczne to mniej? pogięło cię... a co zrobić, kiedy według rodzica dziecko jest grzeczne a według niani nie? dajcie ludziom uczciwie zarabiać, i postawcie się na ich miejscu, może wtedy otworzą WAM się oczy...barany ;/ !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Brwinów Napisano Luty 20, 2009 Witam, ja chciałabym po urodzeniu dziecka i jego odchowaniu do powiedzmy 8-9 miesięcy zająć się innym dzieckiem również. Nie chcę wracać do pracy, bo chcę po prostu uczestniczyć w wychowaniu mojego maleństwa. To by było u mnie w domu. Mieszkam w Brwinowie, więc rodzice dojeżdżający do Warszawy z Milanówka, grodziska czy Podkowy Leśnej mogliby po drodze przywozić swoje dziecko. Jak myśicie, ile powinnam poprosić za wynagrodzenie (za godz.)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość alicja456 Napisano Luty 20, 2009 do Brwinów: a ja nie chciałbym do niani przywozic dziecka z kilku powodów: 1.nie chce zrywac dziecka wcześnie z łóżka 2.u siebie dziecko ma wszystkie swoje rzeczy-łóżeczko,zabawki 3.u siebie nigdy nie zajmiesz sie tylko MOIM dzieckiem-bo zadzwoni telefon,masz obiad zrobic,przyjdzie sąsiadka itp. 4.Twoje dziecko bedzie zawsze na 1 miejscu - jak obydoje na raz beda miec pieluszke do zmiany to NAPEWNO zmienisz najpierw swojemu dziecku 5.i najważniejsze-JAK MAM KOMUS PŁACIC ZA OPIEKĘ TO U MNIE TO DLACZEGO TO JA MAM NARAŻAC SIE NA NIEDOGODNOŚCI?płacę to wymagam u mnie!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach