Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atrida

Dwudziestoparoletnie mamusie-jesteście tu? Zapraszam do rozmowy...

Polecane posty

czesc dziewczyny Kasika ja tam sie na tym nie znam, ale jak bylam u ortopedy to mowil ze z reguly do 6 miesiaca powinny sie wyksztalcic. A co Ci jeszcze ortopeda powiedzial

Kasika ja tez nic o tym nie wiem. My wybieramy sie do lekarza bo mam wrazenie ze synus ma opuchniete jaderka

Kasika współczuję.. od mojego narzeczonego brat urodził sie z jednym jądrem..ale jakie są tego konsekwencje nie mam pojęcia:-( Mały rozwija sie prawidłowo i jest bardzo żywiołowym zerówkowiczem:-) eh ja dzisiaj strasznie podekscytowana jestem:-DMój kochany brat z Cypru dzisiaj wraca. a z suknia nie uwierzycie jakie jaja..przedłużali mi ją i wczoraj miałam odebrać..mierzę i okazuje się ze po bokach jest krótsza niż była!masakra!! do odbioru mam jutro zobaczymy czy zrobią jak trzeba:/ a nie miałam się czym stresować..:-P to teraz mam:-P pozdrawiam i całuję😘

ojej:/ to ja nie zrozumiałam:-P a byłaś z tym u lekarza? co Ci powiedział? powinien dać Ci jakieś dokładniejsze info. poproś napewno Ci powiedzą/ udzielą informacji na Twoje pytanka:-) trzymaj się😘

Malenka udzielili az za dobrze, moze nawet nie chodzić😭 w czwartek mamy jedego lekarza, a w poniedziałek drugiego. Zobaczymy co powiedza niezaleznie od siebie. Całuje Was😘

Kasika slyszalam ze czasami nie widac jader kostnienia na slabych aparatach do usg, to zalezy tez od jakosci sprzetu, moze idz do jakiegos innego ortopedy dla pewnosci.

Kasika ja wiem ze Tobie chodzilo o jadra w biodrach,chciałam tylko podzielic sie moimi watpliwosciami,ale juz chyba wszystko jest o.k:-),a Ty bardzo dobrze robisz ze idziesz do dwóch innych lekarzy,moze powtorzcie jeszcze usg.A my bedziemy trzymac kciuki zeby wszystko było dobrze z małym Kacperkiem🌻 Nasz Oskar dzis o 10.20 skonczył 11-sty miesiac:-D,juz duzy facet z niego:-)

Hej Kreska jezeli chcesz uzupelnic tabelke, to poprostu ja kopiujesz z poprzedniego wpisu i wklejasz do okienka w ktorym sie pisze, wtedy mozna w niej dowolnie zmieniac wszystko My w piatek wybieramy sie w podroz do moich rodzicow, czeka nas dwugodzinna przejazdzka samochodem i potem jeszcze 4,5 godziny w pociagu, ciekawe jak Patryk ja wytrzyma, jak jechalismy ostatni raz, a bylo to dwa miesiace temu, to nawet mu sie podobalo, ale w tedy nie byl taki ruchliwy jak teraz.

Czesc🖐️ dziewczyny Tynka strasznie daleko masz do rodziców,moi na szcaescie mieszkaja po drugiej stronie ulicy:-)

dzień Dobry. Kreska wszystkiego najlepszego dla Oskarka🌻 Tynka to miłego odpoczynku. Malenka🌻 dz8iś już środa!!! F-ka co u Was??

Ma-lenka co z sukienka?????????????????? Sliczna dzis pogoda,teraz Oskar spi ale jak tylko wstanie to znow pedzimy na dwor.Trzeba korzystac bo nie wiadomo jak długo utrzyma sie tak ładna jesien.Chociaz pamietam ze w zeszłym roku tez długo było ciepło-utkwiło mi to bo wiem ze pierwszy mrozik był u dniu mojego porodu:-)

Kasika Trzymajcie się wszystko się dobrze ułoży. Pamiętaj żeby nie zaprzestać na jednym lekarzu na wszelki wypadek udaj się do dwuch. Casami im się zdarza nie potrzebnie nawymyslać, a potem to usłyszysz że im się zdawało lub że tylko przypuszczali. U nas wszystko dobrze, tylko przez te ząbki to mała daje mi ładnie w nocy popalić. Kolejna noc nieprzespana. Często budzi sie w nocy i jest bardzo marudna. Dzis z kolei byliśmy na szczepionce ijak narazie śpi, może uda się jej pospać do kąpieli (miejmy nadzieje). Pozdrawiam i postaram się częściej wpadać.

hej ja tylko na chwilke przelotem, jutro poczytam co u Was jak znajdę chwilkę:-)sukienke już mam!:-) piękną przedłużoną jak trzeba, aż mi ulżyło:-) a za kilka dni będę żonką:-D pozdrawiam!:-)

witam moj maly w koncu zasnal szalal mi w lozeczku dwie godziny i co chwile sciagal spodnie od pizamy i musialam mu trzy razy je ubierac z powrotem. Malenka teraz liczysz dni do slubu, a za chwile bedziesz liczyc do porodu. Czas szybko plynie. O ktorej godzinie masz slub.

Czesc wszystkim a co tu takie pustki, wczoraj ostatnia zamykalam dzionek i widze ze chyba dzisiaj czeka mnie to samo. Nas jutro czeka wielka podroz, musze sie jeszcze spakowac a nie mam czasu, bo siedze przed kompem i odrabiam prace domowa, od tego tygodnia zaczelam zostawac w pracy po 8 godzin, bo sie wyrobic nie moge. Na szcxzescie juz niedlugo zima i troche sie uspokoi wszystko.

Gość noe
o TYNKA 78 tez mam Patryka czy twój tez jest takim łobuzem?

Noe Moj maly to na razie jest wielkim kreciolkiem, wszedzie by chcial wejsc. Noe a w jakim wieku jest twoj synek.

witam wszystkie mamusie !!! Małą właśnie usnęła to ja oczywiście na kafe troche musze posiedzieć :) kasika >>🌻 malenka>> jak przed ślubem.. f-ka>> :) my wczoraj byliśmy na szeczepieniu...Auruś waży 5700 ale zmierzyć mi jej nie chcieli bo takich maluchów nie mierzą.... po szczepieniu narazie wszystko dobrze... nie gorączkuje ani nic... szczepiliśmy tą 5w1... i wzięłam recepte na pneumokoki... następnym razem ją zaszczepimy.... a wy szeczepiłyście przeciwko pneumokokom..... pytałam w aptece i szeczepionka kosztuje 300zł.... dzisiaj przyjeżdzają do mnie rodzice.... :) a powiedzcie mi jeszcze czy po szczepieniu można z maluchem normalnie na spacery wychodzić???

Witam Najpierw byliśmy u jednego lekarza na uSg. Świetny gość, wszystko przepatrzył, ale jadra kostnienia nie widział. Pocieszał nas, mówił, że to indywidualna sprawa i że on nie jest ortopedą. Potem zadzwoniła szwagierka, ze udało jej sie załatwic nam dosłownie 10 minut u jakiegos dobrego ortopedy dzieciecego, wiec czekalismy w Rzeszowie do 17 na tego lekarza, Kacpra juz roznosiło.. Płakał, bo nie mógł spać. Ten ortopeda zbadał najpierw małego, potem zrobił mu kilka ćwiczeń i jeszcze raz USG. Mówił, że wszystko w porządku, że on widzi już zalążki i to, że idą mu zęby to znaczy, ze dopiero proces kostnienia sie rozpoczyna. Żartował, że taki ruchliwy Misiek musi byc zrowy. :) Kazał się pokazać za póltora miesiąca, a do tego czasu nie stawiać małego na nóżki. Zalecił też zabranie go na basen, bo woda zmniejsza tarcie i żeby sobie tam pofikał. Boże kamień z serca:) Ale napatrzyłam się na chore dzieci, aż serce pęka.. Był taki 3 letni chlopczyk z porażeniem mózgowym i zachowywał się tak jak Kacpi. SSał smoka i kwilił😭 Ja nie mogę patrzeć na takie nieszcześcia. I jeszcze ci ludzie , stali i sie na niego gapili😠 bez serce normalnie. Całuje Was i zmykam na spacetrek Donn🌻 ja wychodziłam normalnie na spacerek:)

hej dziewczyny!! Kasika, wierzę że kamień spadł Ci z serca. Na pewno to bardzo przeżyłaś, ale jest dobrze i będzie dobrze cały czas trzymam kciuki.😘 Donn ja tez z Dominiką wychodziłam na spacerki po szczepionce. Ja nie szcepiłam Dominiki przeciw pneumokokom ale zastanawiam się czy ją nie zaszczepić, po 6mieiącu. Ma-lenka jak tam przed wielkim dniem? Bo to już jutro.

Donn u nas ta szcepionka kosztuje 200zł. Nie wim dlaczego jest taka różnica w cenie.

Ja tez się zastanawiam nad pneumokokami:) Tylko, że jak dziecko skończy rok to się szczepi tylko raz, a nie aż 4 razy. U mnie kosztuje cos koło 300 zł. Dzięki dziewczynki😘

Gość kreska 1234
czesc🖐️ Tynka Ty pewnie juz w drodze. Kasika bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze:-) Malenka pewnie adrenalina wzrasa z godziny na godzine!!!!!!!! To juz tylko kilkanascie godzin[kwiat}

Jutro jezeli wogole uda mi sie tu zagladnac to dopiero poznym wieczorem,bo jedziemy na cały dzien do mojej babci i chrzestnej do Wrocka,wiec: Malenka🌻 Młodej Parze! Wiatru w plecy,moc radosci, Sto lat w zdrowiu i w młodośći. Długich nocnych przyjemnośći, Bez przykrości i zazdrośći Zdrowia szczęścia,beczki wina, Tysiąc złotych co godzina, Bozia niech Wam błogosławi, Ród Wasz w świecie niech rozsławi. A z teściami żyjcie w zgodzie Bo wygodnie to i w modzie. Żyjąc w szczęściu i radości powiększajcie stan ludzkości

Czesc dziewczyny Ja tylko na chwilke Kasika to dobrze ze z malym wszystko w porzadku, napewno odetchnelas z ulga. My juz u moich rrodzicow, patryk byl bardzo spokojny w pociagu. Chyba mu sie podobaja takie przejazdzki. Ja tez na razie nie szczepilam Patryka przciw pneumokokom, zastanawiam sie ciagle nad tym szczepieniem.