Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość gość
Jestem pracownikiem tej firmy.Pieniądze duże,spotkania z klientem,telefonowanie, szkolenia tylko dotyczące motywacji do pracy,a resztę info od kierownika.Jeśli ma się dobrą strukturę to ok.W moim przypadku jedna wielka lipa.Więc dzięki atmosferze która panuje u nas pewnie zakończę współprace z OVB. Jeśli chodzi o OVB i ich produkty jak najbardziej TAK.

Gość gość
Witam, Przestawię swój case study, który jak czytam wpisy na różnych forach, nie jest odosobniony. Jakiś czas temu zostałem zaproszony na spotkanie w Warszawie do Pana K

Gość gość
Jak sami Państwo przeczytacie, Pan K miał jedynie doświadczenie w pokazywaniu wolnych miejsc postojowych na giełdzie motoryzacyjnej.. Z dwóch niezależnych źródeł wiem, że profil należy do osoby z którą odbyło się moje spotkanie.

Gość gość
Na spotkaniu Pan Artur zaznaczył, że będzie przemawiał do mnie językiem potocznym, żeby zostać lepiej zrozumiałym. Jako, że orientuję się w tematyce finansowej, ubezpieczeniowej itd, to rozmowa z Panem Arturem przyprawiła mnie o zawrót głowy. Jedyne co usłyszałem, to wyrecytowane na pamięć formułki, bełkot i nic poza tym (obiecanki bogactwa na starość itd)

Gość gość
Pan Artur odwoływał się do podstawowych potrzeb człowieka, takich jak bezpieczeństwo, stabilizacja, realizacja marzeń... Tanie chwyty. Zaproponowano mi produkt Compensy, z możliwością wyjęcia pieniędzy najwcześniej po 2 latach.

Gość gość
odwoływał się do podstawowych potrzeb człowieka, takich jak bezpieczeństwo, stabilizacja, realizacja marzeń... Tanie chwyty

Gość gość
Nie powiedziano jednak, jaka jest pobierana prowizja. Gdy zapytałem o to, otrzymałem informację, iż opłata stała wynosi kilkadziesiąt złotych. Nikt jednak nie wspomniał o prowizji zmiennej, która w pierwszych dwóch latach jest na poziomie 95%, czyli przy wypłaceniu gotówki tracicie Państwo 95% środków....

Gość gość
a w oriflame to dyrektor krajowy byłby dyrektorem złotym, srebrnym, czy miedzianym ???? :)

Gość Dyrektor Krajowy Adam Chujman
Wszelkie złe opinie o firmie zostaną skierowane do prokuratury , czyli traficie gamonie do więzienia i odechce się wam szkalować Europejskom Firme.

Gość 22andzia
Witam dałam sie oszukać.tak bardzo chciałam pracować na stanowisku do spraw rekrutacji.zeby pracować musiałam podpisać umowe z nimi ktora poszla do warszawy,nie dostałam jej.miesiac temu .Po szkoleniu w poznaniu zeby pracowac trzeba kupic lokate 150 zł najmniej no dobra.a potem na rekrutacji dobrze by było znależ 3 osoby do lokaty.Teraz czekam cos maja mi przysłac do domu oprocz numeru pracowniczego..mój optymizm zbladl..miał ktoś do czynienia z takim etapem jak się wymiksować Proszę o pomoc, bo agentem nie chce być

Gość Opamiętana
Andzia musisz się wycofać. Zerwij umowę, oczywiscie taka moja rada, a Twoja decyzja. Nawet jeśli teraz będą kazali Ci coś zapłacić to zapłac i zmykaj stamtąd. Nie wchodż dalej w tę firmę. Post powyżej, gdzie jakis użytkownik straszy nas, za wyrażanie opinii, niech się ten czlowiek zastanowi nad sobą. Nikt nie szkaluje firmy, ale pisze o faktach. Najpierw robicie wodę ludziom z mózgu a pózniej straszycie dodatkowo. Zero sumienia i zero poszanowania człowieka. Ludzie mają prawo znać PRAWDĘ. Osobiscie o mały włos naciągnęliby mnie w okrutny sposób, ale w porę się przyjrzałam sprawie. Mam zasady w życiu, czego tej firmie brak. Moje żale mogą komuś pomóc, jest taka prawda życiowa że tylko winny się boi.

Gość gość
nie warto

Gość gosc 11
Ludzie dalem sie oszukac tragedia. Pracowalem na słowiańskiej 54 to niby biuro bez niczego stoly krzesla o drzwi pelna profeska co nie ?! Hehe kupa smiechu. Aby pracowac musialem podpisac polise sam na siebie to warunek konieczny do podjecia pracy oczywiscie piekne slowka przeliczenie na zyski i gotowe dalem sie zrobic totalne dno. Nastepnie jakies tel ze potrzeba wiecej polis spotkania z kierownikiem i teksty typu kazda polisa zbliza cie do awansu i wiekszych pieniedzy wziolem namowilem rodzinke i co okazalo sie xe nie dostane kasy dopoki nie zdam egzaminu na licencje . tylko piekne slowka zero profesjonalizmu kietownikami sa ludzie bez wyksztalcenia zwykle srednie nawetnue umieja sie stosownie wypowiedziec namawiaja na polisy ludzi okoloa a nawet sie dowiedzialem ze jedna z nivh bierze polisy na rodzine placi za nich skladki i zgarnia prowizje podobno jej sie to oplaca tragedia ludzie bez wyobrazni zatrudniaja kogo sie da aby na tych ludziach zarabiac bo kazdy pracownik podpisujacy polise to dla nich pieniadz zeby nie sklamac to jedna os.to 1000 zl smiechu warte ludzie bez zasad i moralnosci byle naciagac i zarabiac a reszte maja w nosie zycze powodzenia obecnym pracowniką i odradzam kazdemu uczciwemu prace w tej firmie to idealna praca dla ludzi bez kręgoslupa

Gość gość
ja mam jechac w niedziele na szkolenie i pojade dowiem sie o co dokladnie chodzi bo z tego co widze wsrod negatywnych opinii sa i pozytywne.Mam mieszane uczucia

Gość GOŚC137865
OVB jest Ok. Rozumiem osoby, które "przejechały" się na pracownikach firmy. Pamiętajcie o tym, że w każdej firmie zdarzają się "ubytki". Nie da się tego w 100 % uniknąć. Produkty firmy są bardzo korzystne. Serdecznie pozdrawiam

Gość były OVB
Hej Ja pracowałem 3 lata w OVB, więc mogę coś powiedzieć. Firma jak firma, nic specjalnego, natomiast ludzie akurat w moim otoczeniu byli spoko. Pamiętajcie ze firmę tworzą ludzie. Ja zdobyłem mega doświadczenie i dzięki temu pracuję gdzie indziej gdzie mam jeszcze lepsze warunki. W OVB można zarobić - to jedna sprawa, jednak ja bardziej przyłożyłem się do zdobycia doświadczenia co zaowocowało moją obecną posadą. Gdyby nie OVB nie byłoby mnie w jeszcze lepszej pracy :)

Gość OVB EUROPA
Jeżeli to sciema to kto w to wierzy. 44 lata na rrynku. Tyle nawet nie żyjecie na tej ziemi. Hejterzy i wieśniaki. NIeroby!!!!!!!!!! OVB (niem. Objektive Vermögensberatung, pol. Obiektywne Doradztwo Majątkowe) – największe[potrzebne źródło] europejskie przedsiębiorstwo doradztwa i pośrednictwa finansowo-majątkowego. Sposób działania firmy polega na pośredniczeniu między jej klientami a firmami z rynku finansowego w danym kraju (samo OVB nie oferuje własnych produktów finansowo-majątkowych). OVB działa w oparciu o zasadę Allfinanz (wszystkie finanse), tzn. stara się pomagać swoim klientom w sposób kompleksowy we wszelkich sprawach finansowo-majątkowych. Inną zasadą OVB jest długoterminowość współpracy z klientami - firma stara się pomagać swoim klientom całe ich życie, prowadząc tzw. serwis. Aktualnie w sieci sprzedaży OVB działa ponad 7000 osób (na szczeblu minimum kierowniczym) w Europie, około 2500 osób w Niemczech i 4600 w pozostałych krajach. Pracowników etatowych zatrudnionych w zarządach firmy to liczba bliska 300 osób (Niemcy – ponad 140 osób, Europa – ponad 150 osób). Przedsiębiorstwo działa obecnie w 14 krajach europejskich: Niemcy, Austria, Polska, Węgry, Czechy, Słowacja, Grecja, Szwajcaria, Chorwacja, Włochy, Hiszpania, Rumunia, Francja, Ukraina. Historia 1970 – Założenie firmy OVB Allfinanz przez Otto Wittschier, Bruno Tones i Bertem Schwarz w Kolonii. Celem działalności stało się prowadzenia usług doradczych dla klientów w formule Allfinanz (wszystkie finanse). Oznaczało to iż teraz klient będzie mógł otrzymać z jednej ręki oferty ubezpieczeniowe, inwestycyjne i bankowe. Wprowadzenie systemu obsługi klienta ABS (Analyse Beratung Service czyli Analiza Doradztwo Serwis) szybko znalazło uznanie wśród zadowolonych klientów. 1983 – powołano w do życia instytucje charytatywną "Kölner Hilfswerk Menschen in Not e.V." - składki płynące od każdego pracownika zarządu, każdego doradcy OVB (ok. 10 000 osób) oraz znaczne sumy przeznaczane z zysków firmy były przeznaczane na pomoc potrzebującym w Afryce (dofinansowanie budowy szkól i szpitali, programy żywieniowe dla głodujących), jak również dla organizacji charytatywnych w Niemczech i za granicą. 1989 – zostaje powołana do życia Akademia Managerów OVB. 1990 – OVB rozpoczyna ekspansję na rynkach europejskich. 1991 – Założenie OVB AUSTRIA, pierwszego zagranicznego oddziału firmy. 1992 – Założenie OVB POLSKA oraz OVB WĘGRY. 1993 – Założenie OVB CZECHY, OVB SŁOWACJA oraz OVB GRECJA; OVB Polska rozpoczyna oficjalnie swą działalność. 1995 – OVB przejmuje Swiss Fidicon AG; Założenie OVB SZWAJCARIA. 1999 – Założenie OVB CHORWACJA. 2001 – OVB zmienia nazwę na OVB Vermögensberatung AG, zarząd oraz pracownicy firmy mają możliwość kupna preferencyjnych akcji firmy; założenie OVB WŁOCHY. 2002 – Założenie OVB HISZPANIA oraz OVB RUMUNIA. 2003 – Założenia OVB FRANCJA. 2004 – Założenie spółki OVB Holding AG. 2005 – OVB finance wchodzi na rynek (elektroniczna platforma bankowa OVB). 2006 – 21 lipca 2006 OVB Holding AG wchodzi na niemiecką giełdę gdzie jest notowany na rynku Prime Standard (dostępny do inwestorów zagranicznych). 2007 – Założenie OVB UKRAINA.

Gość Leszek Bobek
Wszystko o czym napisałeś jest prawdą. I nie to jest powodem negacji na tym forum. Firma OVB nie jest jednak jakaś fenomenalna firma , tylko zwyczajna , mocno rozbudowana Firma Pośrednictwa w sprzedaży produktów finansowo-ubezpieczeniowych. Tylko tyle i aż tyle. Coś w stylu Amway , tylko że sprzedaje ubezpieczenia. Działa również w systemie MLM.

Gość gość
Forum jest po to żeby się wypowiadać, więc i ja się wypowiem. Uważam, że po prostu trafiliście na kiepskich przełożonych. Moi przełożeni są mega super. Nauczyli mnie od podstaw wszystkiego co związane z finansami. Jak doradzać, co doradzać żeby ludzie mieli to co najlepsze. Żeby zostać kierownikiem wcale nie trzeba się dużo wysilić. Jeśli ktoś ma rozum w głowie to zrozumie, że firma OVB nie jest oszustem a firmą rzetelną i potrzebną na polskim rynku.Zarobki są zadowalające. Ktoś chce to zarobi bardzo dużo. A co do naciągaczy, to moje szefostwo nauczyło mnie jednej prostej zasady: klient nie chce to nie, nie biegaj za nim, jego strata. Moje zdanie jest bardzo pozytywne o tej firmie. Pozdrawiam

Gość gość
W OVB kierownikiem może zostać każdy. Zarówno osoba odpowiedzialna jak i totalny ignorant. A co jeśli ten właśnie ignorant podejmuje w swoje posiadanie czyjąś polisę na życie a póżniej nie chce jej oddać bo twierdzi, że ją zgubił? W takiej właśnie sytuacji postawił mnie kierownik Paweł Pałasz z oddziału w Kielcach. Dostał do rąk własnych polisę na życie mojego wuja i od roku nie mogę jej odzyskać. Zaufałam mu, ktoś inny zaufam mi, a polisy jak nie było tak nie ma. Jak się okazuje, nikt z jego przełożonych nie ma na niego żadnego wpływu. W związku z tym proponuję przemyśleć sprawę zanim zaufacie i podejmiecie współpracę z tymi nieodpowiedzialnymi ludzi, ponieważ mają się za poważnych biznesmenów, kolorować i wzbudzać zaufanie umieją - ale jak się dzieje coś złego to umywają ręce i nikt Wam nie pomoże.

Gość pracownik ovb
mam pytanie odnośnie polisy, którą musiałam podpisac na siebie zaraz po 1 szkoleniu, czy jesli z niej zrezygnuje to w przyszlosci bede musiala poniesc jakies koszty z tytulu wczesniejszego rozwiazania umowy? W ovb mowia ze oczywiscie placic nie bedzie trzeba ale jak juz zdarzylam zauwazyc - mowia tam bardzo duzo i to niekoniecznie zgodnie z prawda. Pomozcie prosze

Gość Olek67
Weź do ręki swoją umowę i zobaczysz że nie jest to dobra ciekawa umowa dla Ciebie.. Jest napisane ze coś trzeba wracać gdy sie rezygnuje. Chcieli mnie naciągnąc na współpracę ale dowiedziałem się mase rzeczy które są porażające, Już do mnie dzwonili i chcieli abym przyjechał podpisac umowy ale powiedziałem ze NIE ZAMIERZAM PRACOWAĆ W FIRMIE KTÓRA KŁAMIE. Miałem zarabiać na tych wyżej a dla mnie jakaś marna prowizja?? Sorry a gdzie pensja za pracę? Do klienta własnym autem dojechać a auto na wodę nie chodzi, aaahhh spadaj stamtąd póki możesz. Zrobisz jak uwazasz ale ja nie dam sobie w kaszę dmuchać i okłamali mnie bo gdy szedłem na rozmowę to myślałem ze idę do pracy w innym charakterze ze to praca w biurze przy rekrutacji a oni do konca nie powiedzieli na czym ona będzie polegać pozniej dowiedziałem się od znajomego ze to zwykli naciągacze, ja mam jeździć i błagać ludzi aby kupili polisę..żenada, mogli napisac ze szukają agenta, a nie kłamać i naciągać ludzi na rozmowy kwalifikacyjne, śmierdzi to z daleka, która firma szanująca jest tak zapuszkowana i do konca nic nie mówią, przeciez ja szukający pracy mam prawo wiedziec co to za praca, a nie kłamią, żałuję ze pojechałem na rozmowę, straciłem cały dzień, paliwo ale na szczęscie się opamiętałem.

Gość 44 lata kłamstw i naciągania
właśnie na tym polega fenomen OVB co innego mówią, a co innego robią założenia piękne , w Polsce tragedia jak nie nakłamią , nie zarobią i tak się kręci od lat najprostsze lekarstwo - płatność prowizji od inkasa wtedy.....

Gość gość
Ale o czym gadka ? OVB to MLM przecież...

Gość gość
Witajcie, Jestem świeżo po 1 szkoleniu, podpisałam wstępną umowę ta co każdy zresztą czy grozi mi coś za zrezygnowanie z niej? rozumiem, że muszę ją wypowiedzieć ?

Gość gość
NIC nie wypowiadaj! zadbaj o swoją przyszłość i zaczni być osobą proaktywną a nie kukiełką słuchającą sie powszechnych opinii!

Gość jablecznik
Był ktoś może ostatnio na rozmowie w Siedlcach lub Mińsku Mazowieckim?

Gość Hoax
Witam jestem z Krakowa i zastanawiam sie jak wygląda w rzeczywistości współpraca z ovb w dniu dzisiejszym, zwłaszcza zależy mi na opinich dotyczących krakowskiej placówki na ulicy stradomskiej. Jeżeli ktoś z Krakowa miał do czynienia z przedstawicielami OVB to proszę o relację. Pozdrawiam

Gość gość
dołączam do pytania. w poniedziałek mam drugą rozmowę rekrutacyjną

Gość gość
Nie polecam pracy w OVB. To rzeczywiście są ludzie, którzy na rozmowach kwalifikacyjnych i szkoleniach kłamią. Później w pracy wychodzi coś innego, niekorzystnego dla pracownika.