Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość ania_niki23
Ciekawe jak bedzie u mnie...mam w Generali i jak czylam warunki umowy to tak do konca nie rozumiem ;( to juz jest nie w porzadku ze nie chca za szpital wyplacac, serio!

Gość Iwapoz
Hej no ja chcialam by moj cycki widzial po zagojeniu i tak sie losowo zbieglo... Jakos swiezo po takie malo by pokazywac facetowi mi bylo malo komfortowo.. Tak ja dostalam ale ja na umowie i na zalaczniku mialam wprost napisane ze za kszdy pobyt w szpitalu jaka jest stawka i taka dostalam.. Za zabieg nie bo odmowili.

Gość dorotaxw
Iwapoz Ale ja też mam w polisie ze za pobyt w szpitalu powinnam mieć zapłacone mam PZU PPlus a mi napisali ze byłąm w szpitalu z powodu operacji plastycznje itp. ze odmaiwają, wiec zadzwoniąłm i się zapytąłm czy jakbym lezała ze sraczką to by mi wypłacilic a jak już jestem po monstrualnej operacji gdzie mnie kurwa okaleczyli itp. i to nie ze wzgl estetycznych tylko zdrowotnych to już nie .kazali napisac odwołanie .

Gość Syla 80K
DorotaWysłałam do PZU oświadczenie plus ksero kartotek od ortopedy i neurologa .zobaczymy. Miałam jechać do lublina w poniedzialek na zdjęcie szwów zadzwoniłam dziś do Mądrego i powiedział że jak mam tak daleko to mam zdjąć szwy u siebie na miejscu.w sumie się cieszę bo zaoszczędze czas i pieniądze. A z drugiej strony to trochę myślęczy nie warto by było spojrzeć na przeszczepy.Ale w sumie szwy to szwy każdy chirurg zdejmie a gość się i tak będzie jeszcze długo.

Gość gość
Ciekawe tylko czy tak bez problrmu ci zdejma.... Tylko ze jak kolezanka kiedys chciala zdjac dzwy u siebie w miescie i poszla na pogotowie to jej jazdy robili czy ma skierowanie... Ze ma sie zapisac do chirurga lub od rodzinnego miec skierowanir sie wkur i pojecjala 200km to tego co jej moge jednak operowal...

Gość ania_niki83
Dziewczyny ja mysle ze chirurg plastyk to jednak inny specjalista niz od chirurgii ogolnej. Dobrze moim zdaniem na poczatku jechac zeby sprawdzil czy dobrze sie goi niz fakfycznie miec pozniej problem bo nikt nie bedzie mnie chcisl przyjac. Sama dobrze wiem jacy lekarze potrafia byc nie mili... A co do mnie to ciesze sie bardzo bo dzis w nocy po 34 dniach oczekiwania dostalam okres i przynajmniej tym nie musze sie juz stresowac. We wtorek ide na badania, w srode do endokrynologa i juz bede miec komplet badac na poniedzialek 07.12!!! ;) ;)

Gość Syla 80K
Ja jako pielęgniarka raczej nie będę miała problemu ze skierowaniem....nawet sama bym sobie te szwy zdjeła bo robię to na codzień ..ale sam doktor powiedział że mam zdjąć u siebie to już nie mam wątpliwości. .pozdrawiam dziewczyny. .Ania super ze wszystko ci się układa jak należy. .już niedługo. . Do dziewczyn po ; czy też macie poczucie wrażliwości na dotyk całych piersi nawet przez ubranie?

Gość gocha68
Witam,u mnie czucie w piersiach się zwiększyło.Nie miałam całkowitego przeszczepu,tylko na szypule.Teraz jest o wiele lepiej,chociaż blizny niestety są widoczne i raczej to tak zostanie. Ogólnie,decyzji nie żałuję.A co do wypłaty świadczenie za pobyt w szpitalu,niestety też mi odmówili.Pisałam odwołanie i nic z tego.Niestety drobne,niedoczytane kruczki....

Gość ania_niki23
Witam dziewczyny, jutro rano ide zrobic sobie morfologie i wszystkie pozostale badania ;) lekki stresik mam ze moze voz bedzie nie tak ale jesten dobrej mysli ;) Zawsze mam podwyzszone minimalnie limfocyty tzn jak norma jest od 1-3,5 to ja prawie zawsze mam od3,9-4,5. I to doslownie zawsze bo jak patrze na wyniki na przestrzeni ponad dwoch lat to nigdy nie bylybw normnie labolatoryjnej. Mam nadzieje ze to nie jest az tak decydujace? Reszta praktycznie za kazdym razem jest ok. Syla Ty sie prwnie znasz...daj znac na co w szczegolnosci zwracaja uwage oceniajac wyniki?

Gość Syla 80K
Ania ty już pewno po wynikach jesteś dziś? Dopiero przeczytałam twój post. Z wyników dobrze sprawdzić morfologie, krzepliwosc czyli INR, CRP lub OB-wykładnik stanu zapalnego, glukoze, ALT- ocenia wątrobę, kreatynina-nerki, i mocz bad ogólne, jeśli nie masz grupy krwi zrób, jak ktoś nie ma to w szpitalu robią, jeśli miałaś w ciągu ostatnich 12 miesięcy zdjęcie rtg płuc to weź a jak nie to robią na miejscu , robią też świeże ekg przed zabiegiem.

Gość ania_niki23
Witaj Syla, tak juz po badaniach. Okolo 14 bede miec wyniki na stronie diagnostyki to sobie sprawdze, juz nie mge sie doczekac :). Grupy krwi w koncu nie zrobilam sobie ale wszystkie pizostale tak. Moczu tez nie oddalam do badania bo jestem w trakcie miesiaczki ale to juz na miejscu najwyzej ;) rtg tobilam sobie w czerwcu, usg piersi zreszta tez. A....i zrobilam sobie jeszcze ekg wiec czuje sie przygotowana i gotowa do dzialania!!! Caly tydzien teraz razem z wekendem pracuje siec zleci!!!

Gość ania_niki23
Wyniki juz mam ;) jak zwykle limfocyty podwyzszone 4,16 a norma jest do 3,5. Tak jak wczesniej pisalam nie jestem zaskoczona bo doslownie zawsze mam taki wynik tego badania. A pozostale: ob-5, hemoglobina 13,7; leukocyty 8,57; sod 139; potas 4,1; kreatynina 0,70; Glukoza 89,00 Pt inr 1,07; Aptt 33,49 Na tsh jeszcze czekam ;)mam nadzieje ze te limfocyty to nie sa jakos bardzo podwyzszone i nie jest to najwazniejszy wynik ;)

Gość gość
Czy któraś z was miała brodawkę na szypule, a jeśli tak, to z jakim rozmiarem biustu? Bo czytam, że jak piersi są bardzo duże, to nie robią na szypule. Mam rozmiar biustu 75 K (brytyjskie), ostatnio kupiłam coś z Dalii 75 O czy P i nie noszę bo za mały. Marzą mi się piersi mniejsze, ale nie tak małe jak dziewczyny piszecie, że pomniejszają wam do C czy D. Nie chcę być płaska. Chciałabym mieć piersi nadal dosyć duże, ale mniejsze niż teraz i co ważne, podniesione. Zastanawiam się, czy gdybym chciała zmniejszyć je niedużo, tak powiedzmy do miseczki F, to czy chirurg może mi wtedy zrobić brodawkę na szypule, bo nie chciałabym tracić czegoś tak cennego, jak czucie w seksie..

Gość iwapoz
raczej masz je duzy zwis jak sa takie duze i obawiam sie ze na szypule nie zgodza sie zrobic

Gość iwapoz
Na forum lekarzy nie ma wiec aby miec pewnosc to musialabys isc na konsultacje do plastyka co zmiejsza i ci odpowie wprost -kazdy biust jest inny:)

Gość ania_niki23
Syla dziekuje za fotki...wowww!!!! Roznica nie do opisania, w szoku jestem bo efekt nieziemski!!!! Ogolnie jak ogladam Wasze fotki to jestem taka podbudowana i pelna wiary ze bedzie dobrze. Wszyscy pytaja" nie boisz sie?" " odwazna jestes, ja bym sie nie zdobyla na taki krok". Coz moge powiedziec...czrkalam tyle lat na ten krok i teraz czuje ze dano mi szanse na nowe zycie, doslownie. Tylko Wy to zrozumiecie :) moje tsh tez git 0.80

Gość Syla 80K
Dorota tobie też wysłałam foty. dostałaś? Liczę na rewanż . Cycki super rozmiar ale martwię się trochę tymi brodawkami po przeszczepie. Sącza się i zmieniają kolor naskórka od różu po czerń. Ale tak ma być podobno.i do tego te szwy po środku i naokoło. ..musi trochę czadu upłynąć. .robie opatrunki i cierpliwie czekam.

Gość gość Martynka
Jejku dziewczyny ja już jutro do szpitala:/ Przez to,że mam dużo pracy to nawet sie nie stresowałam, ale teraz to już dopada mnie lekki stres, co dopiero jutro. Trzymajcie kciuki, jak sobie pomyslę, że już za dwa dni pozbędę się mojego największego życiowego kompleksu to od razu mi lżej :)

Gość ania_niki83
Martynka, odezwij sie jutro na forum...napisz jak badania, przygotowania i w ogole...opisuj ile sie da i nie stresuj sie kochana trzymamy Wszystkie tu za Ciebie kciuki ;) juz pewnie spakowana i gotowa do drogi. Ciekawe czy uda Ci sie dzis zasnac...ja to chyba oka nie zmroze przed podroza...teraz jakos nie odczuwam stresu, chyba poprostu nie wierze ze to sie dzieje na prawde :) nie bede miec od jutra czasu za bardzo myslec o tym wszystkim bo pracuje caly tydzien wlacznie z niedziela. Kierowniczka chce mnie jeszcze wykorzystac przed prawie dwumiesieczna nieobecnoscia...taki los:)

Gość karmi71
martynko ja tez proszę, abyś opisała nam jak to wszystko wygląda, badania itd...wiem, że dziewczyny już pisały, ale zawsze coś nowego można przeczytać. Powodzenia oczywiście:)

Gość gość Martynka
Dziewczynki ja już w szpitalu,warunki takie Sobie, duże obłożenie.Zabieg mam jutro około 9:00,dzisiaj zrobili mi badania, rtg klatki piersiowej itp.,przed chwilą miałam rozmowę z anastezjologiem o Znieczuleniu-to mnie chyba stresuje najbardziej :/A tak poza tym to ok,zdam obszerną relacje jak już będzie po:)

Gość gość
Hej dziewczyny jestem 6 tygodni po to byla najlepsza decyzja i szkoda ze wvzesniej nie wiedzialam o tym. Kolezanka powiedziala mi nawet ze teraz to wierzy w to ze MARZENIA SIE SPELNIAJA !!!. Ale ja z pytaniem do was .Jestem juz ptawie wygojona i teraz ktora masc jest najlepsza :)

Gość gość
Oczywiscie na blizny zeby od razu za nie sie wziasc :)

Gość iwapoz
Ja ci powiem tak uzywam od 3 miesiecy na blizny a zaczelam smarowac troche ponad 3 tyg od operacji masci: najpierw dermatix 2 opakowania, dermatix ultra 1 opakowanie zdecydowanie szybciej schnie kupialm w niemczech w aptece bo w pl nie ma jej w aptekach , bliznasil na zmiane z contratubex i teraz zakldam 2 opakowanie plastrow sutricon i chyba juz ich nie bede brala... moje zdanie nie wiem co lepsze jak mam byc szczera bo wiem ze to wczesnie jeszcze kazdy pisze mi ale blizna jest nie jest jakos mega wybitnie blada bo widoczna ja myslam ze szybciej to pojdzie jak smaruje 3 x dziennie masciami po 100-200zl no ale coz zobaczymy po roku.

Gość iwapoz
Mam na sprzedaz stanik Slima Cara 85 miska B/C noszony 2 miesiace po operacji wiec zniszczony nie jest -stan dobry + cena 90zł nowy ponad 230zl jak by ktoras chetna na maila pisac grajowa@gmail.com

Gość dorotaxw
Syla 80K hej nie dostałam żadnych fotek wyślij mi na maila dorotaxw@wp.pl ja Wam powiem że jeszcze sobie zdjęcia nie zrobiłam nowych heh bo mam cały czas opatrunki, nie robię sama bo mam pod nosem przychodnie z pielęgniarką opatrunkową i ona mi zmienia, co prawda coś tam się paskudzi lekko, dziś nawet wymaz mi wzięli z prawego, dostałam też leki, kurcze za 1.5 tyg lecę do swojego Pana i muszę się wygoić :)

Gość gość
a czemu sama nie robisz opatrunków?

Gość SYLA80K
dorota, wyslę ci jeszcze raz foty. ja dzis byłam u znajomego chirurga zdjąć szwy, mówił że w miarę ok. dał mi plastry ze srebrem na rany - też taka siatka jak bactigras ale mówi że lepsze-zmienia się co kilka dni więc ekonomiczne.wypróbuje to wam napiszę. nazywają się atrauman ag i sa na znizkę na receptę,

Gość karmi71
dorota to bierz się w garść z tym gojeniem:) nie martw się bardzo tym, że cos tam nie tak, bo jak byłam na konsultacji to była jedna laska na kontroli, przyjechała 500 km bo bała się, że jej się coś tam robi, ale na szczęście lekarz powiedział jej, że nie u kazdego goi się jak na psie, ona myslała, że w szpitalu zostanie, ale doktor ją uspokoił, że tak często się zdarza, trzeba robić swoje i czekać. Mam nadzieję, że u Ciebie tez szybko się zagoi, ile już jestes po operacji?

Gość karmi71
Syla myślę, że te opatrunki ze srebrem będą rewelacyjne już sobie nazwę zapisałam od Ciebie. Nie chce żebyś źle zrozumiała moje porównanie, ale kiedyś mojego psa w pysk ugryzł mocna drugi pies, tydzień mu się to ślimaczyło paskudnie poszliśmy do weterynarza i posmarował mu maścią właśnie ze srebrem, po prostu rewelacja, rana w oczach się goiła. Jeszcze raz sorki za porównanie, ale Ty tez na pewno będziesz tym zachwycona. Ale napisz nam oczywiście jak działa.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się