Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość grzybkii

Powiekszanie piersi

Polecane posty

Gość nattkka
Lula. Ja na Twoim miejscu porozmawialabym jeszcze z innym chirurgiem. Porownaj sobie co mowi jeden i drugi bys potem nie zalowala ze sa za male wlasnie. Moja Pani doktor powIedziala ze jezeli chodzi o kwestie umieszczenia implantow pod miesien to na pewno one sie zmniejsz. ( czasami do 10% objetosci) wiec w tym przypadku mysle by wybrac wieksze. Na Twoim miejscu pomyslalabym o tych 375ml( ale to moje zdanie ;) ) Co do drenow. Prosze nie wpadac w panike, ja.mialam 15 dni temu zabieg I mialam zalozone dreny na jedna noc. Dzis juz mam wszystko zagojone i nie doszlo do zadnych infekcji. Wszystko tez bardzo ladnie wyglada. Jezeli chcialabys zobaczyc moje blizny na obecna chwile, mozesz mi podac adres mailowy wysle Ci zdjecia ;)

Gość nattkka
Sofia, powiedz mi czy bandaz, ktory nosilas przez 5 dniu dal Ci jakies rezultaty? masz moze jakies zdjecia przed i po noszeniu tego bandazu?

Gość Lula33
Nattkka a jak sie czujesz?Jak znosilas bol w pierwszych dniach po operacji?Jakiej wielkosci masz protezy? Moj adres: barbara_k@live.nl Bede bardzo wdzieczna za zdjecia!

Gość gośćSOFIA
Nattka i Lula Ja akurat mam pod biustem 85 I rozbudowaną klatkę piersiową bo uprawiałam sport więc weszły by mi troszkę większe ale wyglądałabym jak Pamela Przymierzałam okrągłe i one u mnie wyglądały sztucznie a anatomiczne jak naturalne. Pomimo tego, że dużo droższe to jednak zdecydowałam się na te To wszystko zależy od budowy , gtubości skóry, wielkości gruczołu Mój lekarz na pierwszej wizycie mnie zmierzył dokładnie i wyliczył wszystko co może mi zaproponować. Z trzech różnych pojemności wybrałam te czyli średnieStartowałam z takiego 85 Białe C.Teraz Triumfa mam 85E/F ale przy mojej klacie są akurat Napewno okrągłe implanty mniej bolą i faktycznie pod mięsień odrobinę będą mniejsze ale też stabilniejsze czyli nie będą się przesuwać. Owszem mam fotkę z bandażem, którą sama zrobiłam zaraz po wybudzeniu a teraz naprawdę ładny biust bo mówią dziewczyny jak mierzyłam biustonosze. Bandaż poprostu je trzymał i napewno leciutko przyglądał górę ale lekarz mi po 5 dniach jak obejrzał to zdjąŁ. Mi nawet z bandażem było dużo lżej funkcjonować,prowadzić auto a blizn to prawie już nie widać

Gość gośćSOFIA
Do Gościa teraz to nie ma co wpadać w panikę bo skoro już miałaś to czasu nie cofniesz To tylko gwoli informacji dla dziewczyn, które są przed zabiegiem. Płacimy spore pieniądze i jest to nasze ciało więc niech się lekarze starają, robią to tak jak większość dobrych lekarzy na świecie i przestaną nas narażać na dodatkowe powikłania. Dreny to przeżytek to samo jest ze szwami bo powinny być dobrej jakości rozpuszczalne wtedy nie wyciąga i blizna jest mniejsza i mniej widoczna. Ja z pierwszej reki pewne rzeczy wiem a że byłam pacjentką to wykorzystałam wiedzę i konkretnie musiał mi lekarz jak i co powiedzieć przed zabiegiem

Gość nattkka
Lula, zdjecia wyslalam. Ja najgorzej czulam sie po wyjsciu ze szpitala. Jednak leki przeciwolowe podawane dozylnie dzialaja zdecydowanie lepiej i szybciej (przynajmniej na mnie). 2gi i 3ci dzien byl najgorszy, nocy tez nie przesypialam, budzialam sie ze wzgledu na bol raz plecow raz piersi. nigdy nie spalam na plecach zawsze na brzuchu wiec ciezko bylo mi sie przyzwyczaic. Dziwne uzucie bo przez pierwsze 3 dni czulam w sobie dwie kulki ktore mialam wrazenie ze zaraz pekna. Ciezkie byly poranki kiedy chcialam podniesc sie z lozka- tak wiec pomoc potrzebna ;) w piatej dobie nie bralam juz zadnych lekow przeciwbolowych, bolaly mnie jedynie plecy i wtedy sobie chodzilam po domu lub na krotkie spacery. Teraz czuje sie swietnie i nie moge doczekac sie kiedy zdejme stanik korekcyjny, w ktorym musze jeszcze 3 tyg chodzic I zaczne kontynuowac uprawianie sportu! Ja mam implanty o objetosci 350ml anatomiczne polytech z wysokim profilem.

Gość gość
Sofia a jakie nitki powinny być Napisz żebym na konsultacji mogła się spytać

Gość gośćSOFIA
Jest tyle rodzajów nici że nie jestem w stanie powiedzieć. Zależy od producenta z czego wykonane , jaką jest grubość nici. Rany skóry przeważnie zszywają tymi , które trzeba zdjąć. Oczywiście rolę gra cena bo one są droższe ale jeśli chodzi o jakość i wygląd blizny to zdecydowanie rozpuszczalne Tym bardziej że miejsce cięcia jest nieruchome to nie ręka czy noga.Wiadomo biust i dobrze te blizny mieć znikome Kiedyś to wiadomo -jelita a teraz polimery.Moje się pięknie okruszyły i nie mam takich dziurek po niciach jak po operacji gdzie byłam zszywana nierozpuszczalnymi .Jest różnica bo blizna nie ma takich zgrubień.A zdjęcie tym które napisały na pocztę wyślę jutro z bandażem i już obecne

Gość gość
Najpierw piszesz że powinny być dobrej jakości a jak konkretnie pytam to nie potrafisz powiedzieć. To w jaki sposób ty wiedziałaś że masz dobre nici

Gość gośćSofia
Do GOŚĆ z godz.8.13.Dziewczyno nie czytasz ze zrozumieniem tego co napisałam.Decydując się na taki zabieg to powinnaś co nieco wiedzieć o nim.To samo dotyczy wyboru lekarza,który będzie Ci to robił.Poczytaj proszę co przechodziły dziewczyny,czemu rezygnowały i zasięgały opinii w innych klinikach.Mnie było łatwiej wybrać bo znam dużo warszawskich klinik i jak podjęłam decyzję to u mnie w rachubę wchodziły tylko trzy kliniki i dwie w zapasie.A po rozmowie z moją dobrą znajomą i bardzo znaną panią doktor -decyzja była jedna.Liczyło się doświadczenie i to ,że jest to klinika,która pracuje na bardzo dobrym sprzęcie i komponentach.Lekarz,który to robi to jest podstawa i powodzenie operacji.Kompetencje,dokładne doradzenie w doborze co jest niezwykle ważne i przedstawienie wszystkich za i przeciw i to jest to co pan doktor posiada a przede wszystkim ogromna wiedza i praca z kobietami po chorobach nowotworowych i długoletnia na jednym z oddziałów znanego szpitala.Poza tym każdy lekarz ma możliwość wyboru w olbrzymiej ilości firm oferujących sprzęt , nici,leki.Ja wiem,że akurat pracuje na bardzo dobrych bo wyniki jego operacji o tym świadczą.Nie pytałam pana doktora o nazwę producenta nici ale zapytam na jakich lubi pracować.TO,ŻE BYŁY DOBRE TO WIEM BO PIĘKNIE SIĘ OKRUSZYŁY I NIE MAM ŚLADÓW,ZGRUBIEŃ I INNYCH PROBLEMÓW.To nie jest moja pierwsza operacja i wiem co piszę i jaką mam bliznę po spartaczeniu tylko po operacji zdrowotnej a nie upiększającej i ile się namęczyłam aby to jakoś wyglądało.

Gość gośćSofia
Do GOŚCIA z 8.13 Ponieważ znałam lekarza to bardziej interesowały mnie implanty.Marka ,czyli firma produkująca,to jaką mają powierzchnię czyli chodziło mi o teksturowaną ,chropowatą bo lepiej integrują się i zapobiegają przerostowi blizny wewnętrznej wokół implantu i rotacji implantu tzw.SILTEX a ja jestem dość energiczną osobą.Interesowała mnie wysoka projekcja i oczywiście wypełnienie implantu.Chodziło mi o tzw Gumisie czyli MEMORY GEL bo on nie ma ani płynnej ani półpłynnej konsystencji tylko pozostaje zwarty a najlepiej modeluje pierś i daje odczucie podobne do tkanek.Ja mogłam mieć włożone pod gruczoł i dużo mniejszy ból ,krótszą rekonwalescencje ale zrezygnowałam bo tak to ich nie wyczuwasz,nie widać krawędzi tak jak to bywa z tym po gruczoł i są jednak stabilniejsze pod mięsień.I oczywiście przebieg operacji mnie bardziej interesował niż producent nici i wszystko co po niej aby szybko dojść do siebie.Tym bardziej,że portal ten służy do wymiany poglądów przed i po operacji to i tak każda z nas MUSIAŁA I MUSI PODJĄĆ TĘ DECYZJĘ INDYWIDUALNIE.Napisałam dlatego ,że jestem po ,jestem zadowolona z efektu ,nie miałam żadnych powikłań ani problemów i aby doradzić co powinno być zagwarantowane bo my za to płacimy i mamy prawo wymagać .Medycyna bardzo poszła do przodu więc korzystajmy z tego a nie jak za epoki kamienia łupanego

Gość lilka0602
Dzidwczyny jade do kliniki. ale sie boje:) mam nadzieje ze nie beda mnie ganiac po klinice hi hi 3mac kciuki:)

Gość nattkka
Lilka trzymam kciukiiii!!! Bedziesz zadowolona zobaczysz ;) Daj znac jak dojdziesz do siebie ;)

Gość lilka0602
Boli bardzo. Leze plackiem...nie mam drenow:)

Gość gość
Lilka trzymaj się teraz już będzie coraz lepiej

Gość gość marzena
Ale grunt ze masz już to za sobą. Jak będziesz się lepiej czuła to napisz mi coś więcej na temat zabiegu i lekarza. No i oczywiście czekam na fotki. Mojego maila masz. 3maj sie

Lilka gratulacje,już po wszystkim i tak jesteś wielka że dałaś radę w tym samym dniu napisać,ja to ręką nawet nie mogłam ruszyć a co mówić o pisaniu i myśleniu o kafeterii.trzymaj się cieplutko.daj znać jak lepiej się poczujesz jak wszystko przebiegało i czy miałaś masakryczna pierwszą dobę?

Gość nattkka
Lilka Super! Teraz odpoczywaj i spij ile mozesz. A jak dojdziesz do siebie opowiadaj jak bylo. Powodzenia!!! ;)

Gość gośćSOFIA
Świetnie trzymamy kciuki ale i tak teraz to już masz z górki Lilkka 0602 Troszkę bólu ale piękny biust i z każdym dniem tylko lepiej

Gość nattkka
Hej Dziewczyny! Mam pytanie, po jakim czasie zaczelyscie smarowac blizny? I jaka sprawdzona masc polecacie? Z gory Dzieki za odpowiedz ;)

Gość gośćSOFIA
Witajcie NATTKKA ja przy wypisie dostałam maść na blizny VERADERM-zaczęłam smarować po upływie 4 -ech tygodni najpierw 2 razy dziennie czyli wieczorem i rano a teraz na noc po kąpieli Ponoć najlepiej stosować przez 2 miesiące Jest też DERMATIX , który kupiłam miał być lepszy .Osobiście wolę VERADERM no i po 5 tygodniach dobrze jest masować blizny.Wejdź sobie na stronę www.sklepuroda. pl a więcej info masz na www.blizny.pl Moja koleżanka mi podała bo ona już dawno ma to za sobą Pozdrawiam

Gość lilka0602
Ja jeszcze w klinice. wymiotowalam po narkozie, bola mnie ramiona, tak " ciagna" . z lozka wstac ciezko ale po malu juz chodze. O 16 bedze moj lekarz.

Gość beata790610
Lilka gratuluję :)Zdrówka i dużo sił życzę ...Teraz czekam na wizytę u Muraszko i do dzieła ....mam nadzieję że do lata będę miała cycuchy ;)

nattkka ja używałam contratubex chociaż wiem że lepsze są plastry silikonowe:)

Gość nattkka
Hmmm wlasnie sporo dobrych opinii na temat plastrow slyszalam, trzeba bedzie wyprobowac. Ja mam zel Alpena przepisan. I za tydzien wlasnie zaczynam smarowac moje blizny, wiec zobaczymy... ;) Dzieki za rady !

Gość marzenie z A na duże C
hej dziewczyny w przyszły wtorek jestem umówiona na konsultację do lekarza, mam jednak pytanie do kobiet które wykonały sobie zabieg powiększenia przed urodzenie dzieci?? Jak to jest, czy po karmieniu ponowna operacja jest potrzebna ? czy piersi może wyglądają bardziej naturalnie?? Proszę o odpowiedź :) i z góry dziękuję

Hej dziewczyny! Od jakiegoś czasu czytam wasze konwersacje, zdecydowałam sie na operacje powiększenia piersi u lekarza w Poznaniu mam termin 11 marca, byłam zdecydowana w 100% a ostatnie dni tyle o tym myśle ze zaczynam zastanawiać sie czy dobrze robie, czy wy tez miałyście takie obawy? Zawsze podobał mi sie ładny duży biust mnie natura niestety takim nie obdarzyła, nosze stanik w rozmiarze 75b i mam miec wkładkę 290 ml okrągła, chce by wyglądał naturalnie, napiszcie prosze jak u was było lub jest z samopoczuciem przed operacja?

Gość gość
Przed operacja ja miałam wątpliwości i strach czy dobrze robie, czy wszystko się uda, czy implanty się przyjmą, czy nie będzie wyglądać sztucznie tym bliżej tym więcej myśli w głowie. Ale gdy pierwszy raz lekarz zdjął opatrunek i zobaczyłam moje nowe piersi wiem ze była to najlepsza decyzja życia. Fakt faktem musisz najpierw sama podjąć decyzję czy tego chcesz i czy naprawdę tego potrzebujesz. Większość z nas ma ogromne kompleksy spowodowane piersiami i to chyba jest największym argumentem Za

Gość nattkka
Marzenie z A na duze C :) jestem po powiekszeniu piersi i nie mam jeszcze dzieci. mam juz nowy biuscik dokladnie 18 dni ;) Ogolnie jestem meeega zadowolona i wszystko poszlo jak najbardziej dobrze! Co do poprawek ewentualnych po porodzie to jest bardzo roznie, lekarz powiedzial mi przed zabiegiem, ze niektore Panie musza poprawic niestety, bo piersi bardziej staja sie obwisle po karmieniu, a czasami bywa tak, ze nie ma potrzeby poprawy ;) Ja sie zdecydowalam jednak przed posiadaniem dziaciaczka, poniewaz od dawna o tym marzylam i w 100% stwierdzam, ze ani troche nie zaluje mojej decyzji. A powiedz mi czy planujesz miec dzieci w niedlugim czasie?

Gość nattkka
Czarnula1, Ja rowniez mialam rozmiar 75 b, Teraz mam anatomiczne implanty 350ml, jestem w pelni usatysfakcjonowana z efaktow i nie zaluje. Co do obaw, pojawialy sie nawet przed samym zabiegiem jak szlam na blok operacyjny, mialam mysli, ze jestem glupia i zadawalam sobie pytania "po co mi to" Mimo tego, ze bylam zdecydowana. moim Zdaniem marzenia sa po to, by je realizowac i spelniac. Jezeli nie czujesz sie dobrze z tym, czym Cie obdarowala natura, a masz mozliwosc to zmienic.. dlaczego nie? Moje obawy zniknely calkowicie jak lekarz zmieniala mi pierwsze opatrunki i zobaczylam swoj nowy, piekny, duzy biust ;) Bylam nie ukrywam w lekkim szoku, bo byl on duzy. Teraz naprawde patrzac w lustro za kazdym razem widze usmiechnieta i pewniejsza siebie osobe. Warto bylo! ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się