Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki33

CZERWIENIĘ SIĘ ... choć stara już jestem

Polecane posty

Gość www19
nika e swtolicy to masz bardzo duzo wybrow. ja mieszkam w woj wielkopolskim. nie ma zbyt duzo zakladow kosmetycznym ale popytam sie, zobaczymy. a jak nie bedzie w moim mieście to dojade do Poznania, tam na pewno jakis bedzie ... a pomogl ci taki 1 zabieg ??

Gość Nika18
no w stolicy jest duzo kosmetyczek ale za to jak porównywałam ceny z innymi miastami to są wyzsze w warszawie.. a co do tego czy mi pomógł to na drugi dzien po zabiegu, naczynek nie było tylko troszke zaczerwienione kilka dni pozniej juz w ogole nie było, ale tak jak mówiłam zaniedbałam wskazówki kosmetyczki, tzn byłam zmuszona bo mecze i lato i za jakis czas ponownie kilka sie odnowiło ;/ co do tego czerwienienia to nie sprawia mi to takiego problemu jak własnie pękniete naczynka, więc jak ktos ma jakis sprawdzony, sposób jak zaradzic to pisac :)

Gość www19
bo ja tak z rok temu jeszcze nie mialam naczynek popękanych... a niedawno zauważyłam ze juz mi sie pojawiają ;/;/ mam to po mamie. moja mama ma bardzo dużo popekanych naczynek , ale sie nie czerwieni w ogole!! ciekawe czy sie czerwienila jak byla w moim wieku... jak sie czerwienila to moze mam to samo co ona i jak bede miala z 40 lat to nie bede sie czerwienic :P:P tylko glupio mi tak spytac sie ;/;/ no a co to cen to masz racje ... wszystko jest tam droższe .... ja poszukam w necie, jak cos znajde to dam znać:) kurde siatkówka:):) gdybym była wyższa tez bym trenowalła, bo kocham siatke!!!

Gość Nika18
to masz identycznie tak jak ja , tzn mówie tutaj o mamie bo moja mama tez ma sporo popekanych naczynek ale jak mówi wcale nie zwraca na to uwagi (bo próbowałam ją zaciągnąc do kosmetyczki ale nie chciała :p) i tez sie nie czerwieni... ciezka sprawa z tymi naczynkami bo ostatnio zaczełam patrzec na ludzi w sklepie na ulicy czy tez maja z tym problem i stweirdzam ze jakies 80 % ma , i wcale mnie to nie pocieszyło ! :P a co do tej siatkówki to zawsze zostaje Ci pozycja libero :)

Gość www19
noo ja wlasnie też patrzyłam na ludzi, to dużo ma popękanych naczynek, no ale nie czerwienią sie! NO MNIE TEZ TO NIE POCIESZYLO HEHE :p:p hehe libero, ale juz chyba za pozno, gram w tenisa jak narazie:D

Gość Nika18
hmmm więc wniosek taki ze chyba trzeba sie z tym pogodzic ;/ bo jakos skutecznego w 100% rozwiązania nie widze;p ehh.. zawsze mogło byc gorzej hehe;) PS: w tenisa tez fajnie :)

Gość www19
noo ;P ktos tu pisał, na tym fo rum niedawno, ze nawet babe moga zamienic w faceta i odwrotnie, a takiego leku nie moga wynaleść na czerwienie sie. no pewnie ze są kremy itp itd ale pomagają w 50% zeby nawet w 50%. i z tym sie zgodze!!!!

Gość Nika18
dokładnie :P wymyslili juz tyle dziwnych rzeczy a czegos skutecznego na naczynka nie ma ;/ w sumie to moze i jest cos co by mi pomogło ale tych kremów i podróbek kremów (które szkodzą) jest za duzo by wypróbowac chociaz połowe...a poza tym liczy sie systematycznosc a nie ciągłe zmienianie leków... to co jednak musimy sie pogodzic hehe... a tak poza tym to musze sie pochwalic na forum hihi ze ZDAŁAM dzis prawko! :)

Gość www19
no nika masz racje!! tyle jest tych kremów, ale w 100% nie "wyleczą" nas ;/ oo prawko :)) i jak sobie poradzilas na egzaminie ?? gratuluje :) ja tez mam zamiar isc ale wybieram sie i wybieram i wybrac sie nie moge :P:P:P

Gość Nika18
a co myslisz o laserach (zeby zamknąc naczynka), zdecydowałas sie juz :)? ja napewno pojde tak gdzies w pazdzierniku... a co do egzaminu to tak mi sie nogi trzęsły , stresowałam sie strasznie , w sumie to zrobiłam kilka małych błędów ale ostatecznie powiedział,że jestem "dobrym kierowcą" hihi:D idz na prawko! fajna sprawa , jak ja dałam rade to Ty napewno tez :)

Gość www19
no wlasnie mysle o tych laserach. w moim miescie nie ma chyba ;/;/ jak juz kosmetyczka jest to zaklada tipsy ! chyba ze Poznań. musze poszukać w necie .... Ale nie wiem jaka skora po tym zabiegu jest, no są zamkniete naczynka, ale czy są jakieś skutki uboczne ?? chcialam isc ale wiesz... matura a teraz to prace mam chce iść na studia i nie wiem jak wyjdzie z tym prawkiem :P

Gość Nika18
nie ma skutków ubocznych, wazna jest tylko ta pielęgnacja po zabiegu , zeby nie wychodzic na słonce , najlepiej kupic tez zel i smarowac...największym minusem dla mnie jest tylko cena;/ ale co zrobic jak nie ma nic innego :P no tak "matura" w tym roku tez czeka na mnie :)

Gość www19
ale ja już mature zdawałam :P no cena wiadomo ;/ ale pracuje wiec kase bede miala

Gość Maciek_21
Czesc. Mam ten sam problem :/ Strasznie to dolujace. I jak tu dziewczyne znalezc jak na twarzy kolorki i przez to ciezko byc soba , porozmawiac swobodnie. Kiedys lubilem grac w noge, mozna powiedziec to nawet moja pasja byla ale po jakims nieco wiekszym wysilku robilem sie strasznie czerwony na twarzy, w koncu darowalem sobie to i nie gram praktycznie od kilku lat chyba ze na wfie. Kurcze czego takie posrane problemy musimy miec? Ja chce normalnie sobie pograc w noge, pojezdzic na rowerze, zaprosic dziewczyne na randke bez zenady itp :/ Myslalem o tym zabiegu co Nika18 pisala tylko w sumie nie wiem czy tak do konca by mi pomogl bo po wiekszym wysilku te naczynka dalej sie moga otworzyc? Chyba ze juz calkiem moge zapomniec o jakichs sportach :( W ogole poczytalbym o tej terapi laserowej , wypowiedzi ludzi ktorzy to wyprobowali na jak dlugo to dziala itp. Bo jednak to troche kasy trzeba wydac na to :/

Gość Białasek
ja miałam zabiegi elektrokoagulacji.. ale średnio pomogły... tzn. nie puszczem buraka, gdy jest mi ciepło, gdy zjem pikantą potrawę itp.... ale czasami puszczę w sytuacjach stresowych... choć mniej widocznie....

Gość Białasek
Ja postaram się Wam przybliżyć swoją osobę: O SOBIE Matka, żona, kobieta dobrze po 20-stce Buraczęję odkąd pamiętam, choć na początku nie zdawałam sobie z tego sprawy... Tzn. czułam, że mi ciepło na twarzy, ale jako dzieciak nie wiedziałam o co biega.. Zdałam sobie z tego sprawę wtedy, gdy w ostaniej kalsie podsawówki robili fotki legitymacyjne.. koelga zaczął mi dokuczać, a ja poczułam ciepło.... gdy odbierałam zdjęcia - zobaczyłam, że jestem purpurowa... Odtąd zaczęło mnie to prześladować wszędzie i przy wszystkich.. a być może dlatego - że w końcu zaczełam na to zwracać uwagę... Myślałam, że to dojrzewanie... Mama mi mówiła: jak byłam w Twoim wieku to też robiłam się czerwona... i czekałam.... .... czekałam kiedy przejdzie.... I nie przeszło... (raz poszłam tylko do deramtologa, ale głupio się na mnie gapił i nic nie dał) Dopiero z 3 miesiące temu kiedy głupio puściłam buraka w sklepie i małż się ze mnie śmiać - zrozumaiłam, że muszę to leczyć.... szukałam w necie na ten temat i znalazłam kilka for.... LEKARSTWO W zasadzie chyba nie idzie tego wyleczyć.... podobno jest operacja.. ale nie daje 100% pewności.... masakrycznie droga.. we Włoszech.. Ale ma i skutki uboczne... Wiele osób poci się po niej jak świnia... serio.. widziałam anwet fotki na innym forum... tragedia... :-( MOJE LECZENIE ja łykam rutinoscorbin, magnez, piję melisę Używam kremu i toniku z Bielendy oraz wody termalnej i kremu z IWOSTINU Mówię (choć ostatnio rzadko) regułkę o twarzy Poddałam się zabiegowi koagulacji (polecam, bo za darmo.. ale nie daje też w 100% efektów)... przynajmniej człowiek nie czerwieni się jak mu gorąco itp. Dodatkowo używam samoopalacza i staram się unikać stresowych sytuacji, choć ostatnio jakoś jestem nie w sosie :-( MOJE ROZWAŻANIA Z wiekiem to nie minie :-(. Moja mama czasami też puści buraka. Ale rzadko. I po niej nie widać mocno, bo ma ciemną karnację. A ja np. jestem blada jak ściana (stąd samoopalacz). Kiedyś czytałam, że wpływ ma na to też poniekąd wychowanie.... W sumie rodzice mnie wychowali na takiego: nadstwa drugi policzek, pomagaj ludziom... A ludzie w dzisiejszych czasach chamy (sporo) więc mam oddawis... wrrr.. W ogóle to czerwienienie szło by przeżyć gdyby nie LUDZIE... ich wzrok.. głupie gadki... Oni musieli by wiedzieć, że to choroba... że nie jesteśmy "zafajdasami" czy zwał jak zwał... że to taka sama choroba jak np. u nich jelitówka... Nic nie poradzisz... Jest.... I jest... Chyba tyle .... bo dziecko już nie podoba się fakt siedzenia w łóżeczku :P Sorry za ewentualne błedy i, że piszę pokrętnie ale się śpieszyłam Pozdro

Gość pewnia siebie
a czy Anonim i Ola to nie ta sama osoba???? 1. post za postem 2. obie krytyczne (anonim też udzielał się na innym forum) 3. popierają się 4. podobny styl pisowni .. różnie to bywa....

Gość www19
pewna siebie: dawno ten temat (klotnia) jest skończony, chyba nikt juz wiecej sie tu nie chce kłócić ???? czytałam tez tą kłótnie, każdy ma swoje zdanie, oni takie wyrazili ... i nie uważam żeby mieli podobny styl pisania ... , a popierają sie bo mają takie same zdanie na ten temat - proste! jak post za postem ?? inne osoby tez sie wypowiadały. Nie wiem o co ci chodzi, nie ma sensu wracać do tego ... ------------------------------------------------------------------------ Maciek21 Ja przez to ze sie robie czerwona specjalnie załatwiałam sobie zwolnienia na wf. Tak przez gimnazjum (3klasa) i całe liceum. Szczególnie robiłąm sie czerwona w maju, gdzie były zaliczenia biegów a ja po nawet nie połowie dystansu juz byłam czerwona i "trzymało" tak mnie z 3h. ;/ i cały czas czułam jak mnie pali! pozdrawiam.

Gość Nika18
nie ćwiczenie to moze i dobre rozwiązanie,ale ja nie mam zamiaru rezygnowac z treningów z powodu tych zasranych naczynek i czerwienienia się, chce miec ładną figure i bede ćwiczyła , trzeba szukac czegos innego :) chciałam sie dowiedziec wiecej o tej "koagulacji"? co to jest i na czym polega bo pierwszy raz słysze...

Gość Maciek21
No wlasnie ja tez chce cwiczyc a nie uciekac od tego i siedziec w domu :/ Dlatego jestem ciekawy czy taki laser by mi pomogl i na jak dlugo. Nika18 -> a ty po tym zabiegu przez pewien czas w ogole nie mialas tego problemu? nie czulas tego przyplywu goraca, tak jakby problem calkiem zniknal? Ehh jak sobie mysle jakie zycie mogloby byc prostsze bez tego :/ Tylko jak sie tego pozbyc?

Gość Nika18
no to nastąpiło pewnie nieporozumienie Macku :P bo ja nie wiem czy są lasery które niwelują czerwnienie się...ja mam problem z popekanymi naczynkami (tak zwanymi pajączkami) i to własnie je zamykałam w gabinecie kosmetycznym przy pomocy lasera i faktycznie jakis czas po zabiegu nie miałam pęknietych naczynek ale za jakis czas znowu niektóre sie pojawiły ;/ a co do czerwnienia sie to zdarza mi sie strzelic buraczka w stresującej sytuacji i niestety przy wysiłku ale nie przeszkadza mi to własnie tak jak naczynka..

Gość www19
ja nie cwiczylam na wf , bo zawsze czerwona byłam no i kondycje mialam nie taka ;/ teraz trenuje tenis , kiedys biegalam. no i oczywiscie zawsze cała czerwona jestem i ide do domu wtedy nikt mnie niewidzi. a jak na wf to zawsze byam czerwina, zawsze sie glapili na mnie i to mnie wkurzalo !!!!!!!!

Gość typerkitka
ojejej... jezeli moge byc z Wami szczera to ja myslalam ze to tylko ja mam taki problem z czerwienieniem sie... serio... wydawalo mi sie ze to tylko ja nie umiem sobie poradzic "spolecznie".. ale jak mam swiadomosc ze to faktycznie swego rodzaju schorzenie ktore wystepuje u innych osob to jakos mi lzej ;) nawet jesli nie da sie tego wyleczyc... czasem wlasnie w bezsilnosci jest ratunek bo jesli nie ma na nasze czerwienienie sie rozwiazania czy lekarstwa to moze trzeba sie z tym po prostu pogodzic?? ale na prawde jak poczytalam Wasze wypowiedzi i wiem ze nie jestem osamotniona w swoim problemie to czuje sie lepiej pozdrawiam goraco i czerwiennie ;)

Gość Białasek
Metoda elektrokoagulacji (diatermia chirurgiczna) to metoda bezinwazyjna polegająca na koagulacji tkanek za pomocą prądu wysokiej częstotliwości. Dermatolog za pomocą specjalnej elektrody zamyka naczynka. Jest to jedna z polecanych metod usuwania naczynek na twarzy i górnej części ciała. Dla osób z przeciwwskazaniami do zabiegu elektrokoagulacji można zastosować zabiegi krioterapii przy użyciu podtlenku azotu lub ciekłego azotu. W gabinetach dermatologicznych praktykuje się także jonoforezę z wykorzystaniem prądu stałego, zabiegi galwanokaustyki (elektrokaustyki), elektrolizy i termolizy. Zabiegi jonoforezy, zawężające i chroniące przed powstawaniem nowych naczynek, są wykonywane w serii po 10 i powinny być powtarzane, co pół roku. Zabiegi galwanokaustyki wykorzystują prąd stały za pomocą, którego doprowadza się do ścięcia białka w komórkach. W przypadku elektrolizy również stosuje się prąd stały, który niszczy tkanki przez działanie chemiczne. Termoliza opiera się natomiast na termicznym działaniu prądem zmiennym na tkanki.

Gość Nika18
wyskonywałes(wykonywałas) którys z tych zabiegów? jesli tak to dermatolog Ci to zaproponował czy sam(a) powiedziałes ze chciałabys(chciałbys) którys wykonac? i jeszcze chciałam zapytac czy są drogie :)? bo bardzo chciałabym sie pozbyc tych naczynek...

Gość Białasek
robiłam za darmo na NFZ. potrzebne były 4 zabiegi. na jesieni idę znowu na konsultację i ewentualnie znowu zabieg.

Gość Nika18
i tak normalnie poszłas do przychodni i zapytałas:)? kurcze moze i ja pojde...

Gość 1982 ladys

Gość 1982 ladys
Oooopsss... przepraszam.... za szybko wcisłam "enter" JAKIE KREMY POLECACIE DO CERY NADREAKTYWNEJ I NACZYNKOWEJ????

Gość Nika18
"nadreaktywnej " tzn jakiej :P?