Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cebulkaaa

maseczka z cebuli na trądzik. Kto stosował?

Polecane posty

Gość Katja25
ja wcale nic nie przecieram ani wieczrem po cebuli ani rano, pod oczy nakladam krem a na miejsce gdzie smaruje nic nie nakladam od 3 tygodni

Gość Katja25
wodą nie myje po cebuli zanczy sie :)

Gość do Katja
Jak tam twoja cera ???

Gość trzewo_patrzaca_na_zycie
cebula na twarz czosnek w piczke i na randke.... ja slyszalam ze czosnek dobrze na robaki w grubym robi... zalecam all lewatywe...

Gość Katja25
cera super, walcze z 2 syfkami po jednym na kazdtm policzku, ani sladu po syfach na szyi, szczece i przy uszach. smaruje sie juz tylko na noc i na razie tak zostanie, mam pojedyncze zaskorniaki ktore wyciskam na noc i potem cebulka, natomiast z tych ohydnych z ropą zostaly jak juz powiedzialam 2. Szczerze, uwazam ze ta kuracja to najtansze i najskuteczniejsze co na mnie zadzialalo. :)

Gość korzonek
ja sie poddałam. tarłam cebulą całe 14 dni. chlałam herbaty! robiłam maski trzygodzinne z ugotowanych cebul codziennie! i nic... ; ( od 3 dni już niczego nie stosuje. rzucam to : ( mi najwyraźniej nie pomoze juz nic ; ( jestem strasznie smutna : ( myslalam ze to mi chociaz pomoze, ahh marny moj zywot... : ( ale jak Katja pisałaś że po 20 dniach kuracji dopiero Ci to cholerstwo odpuscilo (nie calkowicie - no ale juz jakis efekt) to moze dzisiaj ja tez zaczne od nowa MYŚLICIE ŻE TA TRZYDNIOWA PAUZA NIEZASZKODZI?

Gość dziekiiiiii a jaka
Skora Ci chociaz odpocznie. Stosuj na pojedyncze pryszcze cos. A cebule wcieraj. U mnie jest gorzej jestem po 3 dniach.

Gość Madness
Ludzie uwazajcie na cebule. Pisze to w ramach przestrogi. Sam stosowalem cebule przez 3 tygodnie. Codziennie wcieralem ja 3 razy. Nie wyciskalem przy tym zmian ropnych, ktore zaczely sie pojawiac w zmozonej liczbie. Na poczatku (tzn. tak przez pierwszy tydzien, dwa) myslalem, ze to normalna reakcja organizmu. Nigdy nie mialem jakiegos wiekszego problemu z tradzikiem, ot pojedyncze syfki, ktore roznosilem po twarzy przez wyciskanie. Nie bylo tego nigdy wiecej niez 4,5 sztuk , a zazwyczaj 2 na krzyz i do tego blizenki. I to wlasnie zlikwidowanie tych paru syfkow i przebarwien na skorze pchnelo mnie dozastosowanie cebuli. Za stary jestem zeby oczekiwac cudow, ale nie myslalem, ze lekarstwo mi zaszkodzi. W miejscu gdzie mialem blizenke po niewycisnietym syfie, pojawily sie po tych 3 tygodniach 5 duzych czerwonych syfow. O innych miejscach na twarzy nie bede wspominal bo piesci samem mi sie zaciskaja. I teraz nie wiem, czy mialem tyle syfu w twarzy i dalej trzymac sie cebuli, czy rzucic to w cholere? Prawde powiedziawszy to szkoda mi tych 3 tygodni zeby teraz to rzucac

Gość Katja25
moze dlatego ze nic nie wyciskales? ja wszystkie nowe usowlaam razm z zakazona krwia po ropie i teraz nie mam juz nic, zostaly tylko plamy po strupach na ktore nie mam pomyslu

Gość swiat cebuli
do katja 25 pisalas,ze mialas krosty ktore pojawialy sie na zuchwie.mysle,ze mialas tradzik spowodowany gronkowcem. Bardzo duzo ludzi ma tradzik tego typu,a dermatolodzy zamiast robic wymazy skory lecza wszystkie krosty jak tradzik mlodzienczy. Cebula leczy wlasnie gronkowca. Slyszalam o wielu przypadkach, w ktroych ludzie wyl;eczyli gronkowca wlasnie cebula.Pozdrawiam

Gość do KRZONEK
Codziennie cebuli nie mozna :/!!! Ejj, szalenstwo ! Co 2gi dzien sie zaleca, i maseczki z drozdzy zeby odzywic cere. Na samej cebulce sie daleko ne zajedzie.

Gość Tamarkass
Chcialam zakonczyc na poprzedniej wypowiedzi do Krzonek, ale doczytalam wpisy innych i normalnie idzie rece zalamac :/ Czy to idiotyzm juz czy jak?? Zrozumiem ze ktos codziennie wciera czy kladzie maske ale zeby 3 tyg ????? CHORE!!! W poradniku z ziolami WYRAZNIE PISZE ZE : 2 TYGODNIE (!) , klasc co 2gi dzien. Potem maseczki odzywcze z drozdzy, sera i czegostam jeszcze. Do tego pic ziola. Ja nie wiem, jak zwykle ludziki chca wszystko na szybko, i dwa razy wiecej niz sie zaleca:/

i nie surowa trzyjcie, bo was poparzy, troche litości dla tych biednych buziek skatowanych strasznie tymi potwornymi wysuszaczami, nawilżajcie, nie myjcie tak czesto (wystarczy raz dziennie) w wieku nastoletnim to jest raczej normalne ze jest troche przyszczy. a dla starszych- może badania hormonalne albo jakies, zaleczanie efektów na buzi nic nie da, trzeba zlikwidowac przyczynę

Gość Miodowa_22
witam Ja też pocieram cebulą twarz 3 dzień , ale surowa nie maseczką czy to mniej działa niż maseczka ? kto pocierał twarz tylko surową cebulą i mu pomogło? po jakim czasie?:)

Gość sylwuszek
jej,przeczytalam wszystko i troche mi to zajelo :) czuje sie jednak wyedukowana na ten temat ;) ale ksiazki nie zaszkodzi kupic :) nie wiem czy dobrze wszystko zrozumialam,wiec jakby ktos moglby mnie poprawic bylabym bardzo wdzieczna :) wiec tak: najlepiej 2/3 razy dziennie wcierac okreznymi ruchami cebule w twarz (no miejsca gdzie jest tradzik) jak zauwazylam wiekszosc z was robi to surowa cebula...wiec chyba za duzej roznicy nie ma,jak wielu osobom pomaga co dwa dni przez 2 tygodnie robic sobie maseczke z cebuli (samej?) zagtowac ja az bedzie mieciutka,nie przypalic,zetrzec,nalozyc na twarz na ok.2-3 h i przykryc albo recznikiem,albo husteczka,albo czyms co ja utrzyma i rozumiem ze przycisnie bardziej do twarzy aby plyn z cebuli bardziej wsakl? po 2 tygodniach przezycic sie na maseczke z drozdzy... no i od tego momentu nie kaput ;] bo dosc malo pisalicie na ten temat :) głównie o cebuli :) mam nadzieje,ze jakas dobra duszyczka mi odpowie :) niestety tradzik mam od podstawowki,lecze sie jakies 7-8 lat i nic.reakutan,chyba wszystkie mozliwe antybiotyki,multum masci,hormony,okej,przechodzilo na jakis czas a potem?bylo gorzej niz na poczatku :( to strasznie dziala na moja samoocene,pewnie u was jest podobnie... heh

Gość kasia_lelele
Mi tez to czytanie zajęło sporo czasu./Hm mam 20 lat z tradzikiem walcze od 17 roku zycia. Myslalam ze mi przejdzie ,jednak nie przeszlo. Z doswiadczenia wiem,ze : benzacne -wysusza skore brevoxyl-tego sie strzezcie powoduje stany zapalne zaskornikow ,ktore są bolesne potem po nich zostaja czerwone plamy.. Na punktowe zaskorniki pomogla mi natomiast papka polska firma JADWIGA .

Gość kasiuuu
ja uzywałam cebuli około tyg. i nie wiem czy dalej stosować, bo na jednym policzku zrobiło mi się dwa skupiska takich maleńkich krostek, dosłownie maleńkich ;p (of. nie są to takie ogromne skupiska ;p idzie wytrzymać..jakoś ;/ ) , ale w innych miejscach mam gładką cere. czy dalej działać z tą cebulą ? czy to normalny objaw działania tej cebulki ?

Gość martimil
ja od trzech dni stosuję : rano, myję twarz Iwostinem [ta seria przeciwtrądzikowa], po tym Davercin, a po tym emulsję matującą, również z Iwostinu. wieczorem.... zmywam makijaż, przecieram cebulą, ok 10 minut (surową...). Potem znów żel z Iwostinu i na noc Brevoxyl... Narazie jest trochę lepiej, ale boję się, że mnie wysyfi , tak jak piszecie, z podwojoną siłą.... Przestać stosować tą cebulę, czy jak...?

Gość sylwuszek
na pewno nie stosowac tylu specyfikow na raz

Gość martimil
Ale to wszystko [oprócz cebuli] zapisał mi dermatolog...

Gość sylwuszek
no niestety musisz sie zastanowic czy wolisz cebule czy masci Ja zrezygnowalam z dermatologa i jestem zadowolona odstawilam wszystkie antybiotyki i mazidla. inaczej watpie aby cebula pomogla,za duzo na siebie smarujesz

Gość Ninka89_1989
własnie siedze z maseczka. posiedze ze dwie godziny i dam znac jakie efekty. buziaki tradzikowe mordki obysmy wygrali piekna cere :)

Gość sibi
ale nie wolno trzymać cebuli dłuzej niz 20 min na twarzy,tak jak kazde naturalne maski.innaczej szkodzi.

Gość triumf88
ja probowalam wszytskiego i nic...cale policzki mialam w czerwonych bolacych ropiejacych pryszczach...musialam stosowac drogie leki i kosmetyki ktore nic nie dawaly...juz myslalam ze na zawsze bede pryszczata i bede skazana na duza warstwe pudru...no i dowiedzialam sie o wlasciwosciach cebuli i aloesu....no wiec... zaczelam nacierac twarz dwa razy dziennie surowa cebula..po umyciu twarzy i po wycisnieciu ewentualnych bomb na twarzy...smaruje twarz rano po umyciu i wieczorem przed snem....zmywam po ok 30min i smaruje twarz aloesem(sok z aloesu 97% do kupienia w aptece za ok 22zl), potem ewentualne plamki czerwone na twarzy(miejsca gdzie najczesciej cos wychodzilo) smaruje olejkiem herbacianym i po ok 2min smaruje cala twarz mocno nawilzajacym kremem(uwaga! nie nivea itp tluste...musi to byc krem do cery tradzikowej, ja uzywam la roche i vichy bo sa lagodne dla skory i dobrze nawilzaja). no i w zaleznosci czy to robie rano czy wieczorem nakladam albo troszke pudru mineralnego loreal true match albo na noc smaruje prawie cala(oprocz okolicy ust i oczu) benzacne 10%....POWIEM WAM ZE TO DZIALA...wiadomo ze na efekt trzeba czekac i zdarzaja sie taki dni kiedy cos tam wyskakuje(jak wyskakuje to zalecam nie meczyc tylko na noc smarowac tym benzacne), ale po tym co przeszlam z tradzikiem to naprawde zaczynam wierzyc ze tego da sie pozbyc wreszcie! trzeba pamietac ze taka kuracja jest nie odrazu efektowna...ZAPOMNIALABYM DODAC ZE OPROCZ TAKIEJ KURACJI ZEWNETRZNEJ, BIORE JESZCZE CODZIEN(2RAZY DZIENNIE) WITAMINY:PP,B,C+A I CYNK. zdaje sobie tez sprawe z tego jakie syfy sa w wszelkiego rodzaju napojach dlatego pije tylko(czasami sa wyjatki) wode mineralna, a poniewaz nienawidze jej braku smaku to pije smakowa ale tylko ZYWIEC ZDROJ(w przeciwienstwie do Arctic ma malo chemii). zycze powodzenia!!!

Gość sofija90
A mnie nie pomaga chyba ta cebulka :( co prawda nie wyskakują nowe pryszcze, ale moja twarz się rozjaśniła, więc widać wszystkie czerwone plamy...do tego przed kuracją wycisnęłam kilka krost i do tej pory utrzymują się strupki.... piję dużo wody, racjonalnie się odżywiam, teraz są wakacje, wiec się wysypiam, stosuję kremy na trądzik, ale nie widzę poprawy... właściwie nie mam skóry trądzikowej, tylko ze skłonnością do trądziku, więc nie ma tragedii niby, jednak wiadomo, chciałabym mieć gladką cerę a nie z wyskakującymi co jakiś czas pryszczami... bo miejscami cera jest gładka, a tu nagle czerwony punkt, a raczej kilka punktów...teraz zamknęłam się w sobie i nie lubię obcować z ludźmi, bo wstydze się... pewnie wyolbrzymiam problem, ale to już kwestia psychiki ... nie chcę patrzeć w lustro... ;( za dużo wokół dziewczyn z ładną cerą, dlatego czuję się gorsza...

Gość natta22
Ja od 6 lat walczę z trądzikiem i nic mi nie pomaga, najwięcej tych syfków mam na policzkach, codziennie rano boje sie spojrzeć w lustro. Już nie wiem co robić, używałam różnych specyfików i nic nie pomaga. Codziennie muszę nałożyć fluid bo nie mogę na siebie patrzeć. Zastanawiam sie czy ta maseczka z cebuli pomaga, tylko ja mam bardzo wrażliwą skórę, czy w takim razie mogę ją stosować? POMOCY

Gość kathrinnakasia
nacieraj się nią 2 razy dziennie..pomaga ale szczypie na początku i ściąga skórę..dlatego polecam Ci lipo krem dardia regenerujący na twarz..pomaga bardzo..zreszta sama sie przekonasz.kupisz go w aptece.nie stosuj zbyt dużej ilości leków, bo to szkodliwe..potem długo trzeba taką skórę ratować.pozdrawiam i życzę Ci powodzenia

Gość kjgiobngn
pomóżcie możecia mi dac dokładny przepis na tą maseczke na moj email: monika1325@wp.pl czekam z góry dziękuję :))

Gość potterowa
stosowałam pół roku tą maseczkę i już mam dość. wydawało mi się, że pomaga. teraz odkryłam lipo krem dardia i tylko tego używam na twarz. widzę rezultaty. ten krem regeneruje skórę i sprawia, że jest gładka i nawilżona. chyba na dobre pożegnałam się z trądzikiem. a cebuli już nie chcę znać:P

Gość justys12345
Hey :) Przeczytałam wszystkie posty i zastanawiam się nad tą kuracją Górnickiej... Smaruję teraz twarz cebulą i z przerażeniem odkryłam, że o ile na początku stan cery poprawiał się to teraz jest tylko gorzej :( Czy mogłby ktoś napisać jak, ile, z czego i przez jaki czas stosować tą kurację? Albo chociaż podać nazwę jej ksiązki, w której kuracja będzie napisana od a-z... góry thx na odp :)