Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kindziaaaa

Jak się pozbyć tych paskudnych wągrów z nos??

Polecane posty

Gość loalaolaoaloa
przeczytałam wszystkie wasze rady... i mam nadzieje ze coś mi pomoże bo te dziadostwa sa taki okropne!!!!! narazie spróbuje tych domowych sposobów jak cytryna..... kurcze jak nie pomoże to nie wiem co z tym zrobić :( pozderki dla wszystkich!!! :)

Gość ....Anka...
Siema.... Mam 12 lat, i juz te syfy na nosie.... Kiedys wycisnelam jednego na nosie i pozostala fioletowa plama na 2 TYGODNIE!!!! to byl koszmar.... Radze NIE WYCISKAC !!!! chyba ze ktos chce miec czerwono-fioletowy nos... ;) Tak czytajac wyprobuje ta kuracje cytryny i pasta..... Wiem ze pasta do zebow daje cos dobrze na pryszcze... to je "wyciaga'.... dlatego to strasznie szczypie, bo to oznacza ze dziala.... Dzieki i pozdro :) :) :)

Gość trutka222
Hejka wszystkim! Też mam wągry na nosie i bardzo popieram domowe sposoby na to takie jak np. krochmal (woda+mąka ziemniaczana) no i sok z cytryny i pasta do zębów. A jeśli chodzi o ich powstawanie to często powstają od tego, że jemy pikantne rzeczy albo stosujemy na twarz tłuste kremy co sprzyja wągrom, gdyż skóra nie oddycha i wytwarza skutki jakimi są wągry;/ Pozdrawiam! :)

Gość Pikantna
ja nie przestane jeść pikantnych potraw uwielbiam je bo mama od dziecka mi je gotowała bo sama lubi więc odpada słodycz też na dłuższą metę rozumiem 1 miesiąc no dobra2 ale nie na dłużej

Gość Pikantna
a to z krochmalem cytryn ai pastą spróbuję fajne rady może ktoraś mi pomorze

Gość annnkka
No te metody pomagają!:) używam maści z cynkiem dopiero dwa dni, a już widzę,że jest poprawa:) wypróbujcie,bo warto:)

Gość srebrna łuska
hmm maści z cynkiem w sumie nigdy nie próbowałam, jak do tej pory w kwestii wągrów jestem wierna skinorenowi w moim przypadku skutecznie chroni pory przed powstawaniem tych paskudnych zaskórników

Gość manicpanic
może to głupie ale na wągry też pomaga wysiłek fizyczny, ale taki gdzie człowiek ostro się zapoci i a skóra na twarzy robi się czerwona- ja się przekonałam na własnej skórze:P jechałam rowerem pod górkę byłam spocona jak diabli ale m oja cera się poprawiła

Gość Dzastajna-paniporadakazdytemat
elo ! ja stosuje duzo róznych sposobów .niektóre pomagają inne niee kiedys stosowałam ten krem 3w1 z garniera i na początku pomagła. potemjuz nie wiec stosowałam do czegos innego znów wróciłam do garniera jak na mkoja cere to dziaąłą z odstepami . co do pasy to ludzie to ja raz spróbowałąm .pasta jest na zeby nie n atwarz mozna bardzo podraznic skure .! ale moze cie sami zrobic sobie tonik który pomagaa do przegotowanej wody dodac sok z cytryny i wymieszac pomaga .a co do wyciskania to boje sie ze zostana mi slady i tzw dziury po tym wyciskaniu.nawet sposobami kosetyczek jak wzej boje sie wyciskac bo boje sie ze moja cera potem nie bedzie atrakcyjna a chyba kazdej z nas zalezy by ładnie wyglondac bez makijazu .naturalne jest piekne !piszcie mi ózne sposoby na to paskudztwo.:>

Gość lilkaaaalololol
ja stosuje maseczke z aspiryny i pomaga bardzo ^^ juz ja regularnie stosuje od kilku miesiecy po wagrach ani sladu i cera mi sie rozjasnila pieknie :) przepis znajdziesz tu gdzies na kafeterii :)

Gość meg8999999963
pasta do zebow duzo daje.. nawet sama wczoraj posmarowalam nos pasta..i tak poszlam spac a na drugi dzien wagry staly sie jasniejsze.. parowy nic nie daja tylko pogarszaja sprawe bo wagrow jest coraz wiecej ;-)

Gość clodziaaa
hahaha a ja niektóre krostki są śmiechowe bo wyglądają jakbym miała kolczyki w poszczególnych miejscach xD a tych wągrów nienawidze !! chyba wyproboje niektóre z waszych rad ;) pozderki ;**

Gość KaSiAkS
Elosik!! Czy ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby na wągry na nosie?????? Zauważyłam że skóra na nosie zrobiła się dość szorstka!!!:-( Od pewnego czasu używam żelu Under twenty! skóra stała się bardziej gładka!! nio nos możetroszeczke!! ale Te czarne ,,groszki" na nosienadal są!!!!!!! Hellllllp!!!!

Gość Lena . x3
Hejjj . ;* ja też mam problemy z wągramii . ;(( . ale od 4 lat użuwam regularniie . kosmetyków . z avonu . Clearskin . oczyszczający tonik przeciwko wągrom . Żel oczyszczający przeciiwko wągrom . używam tego jak napisałam 4 lata . i bardzo pomagaa . ;)) co prawda pory nie wyczyszczą sięę. do końcaa . i zawsze będziiie jakiśśś ślad ale nie ma czarnych kropekk . :)))

Gość desiree9
a ja przed chwila zrobilam tak: wycisnelam cytryne w soku zamoczylam platki kosmetycne i przylozylam na miejsca objete wagrami. Potrzymalam 10 minut i wagry sie rozjasnily prawie ich nie widac:) A robilam 1 raz

Gość Lonkaaa
Plastreki nivea są dobre, ale trudno w drogerii znaleźć, ale na allegro są.

Gość Lonkaaa

Gość Lonkaaa

Gość Już nie KrociataD
Od kiedy pamiętam te straasznee małe potworki na mojej twarzy za nic w świecie nie chciały mnie opuścić;P Od dawna pozbyłam się problemu czarnych kropek na nosie (2 razy dziennie - rano i wieczorem - tonik Crearasil Ultra "3 dni" + wieczorem Bezacne 5, a później 10 %:)), jednak profilaktycznie używam maseczki z cytryny (co tydzień), co 3 dni nakładam na moich przyjaciół benzacne 5%, a na krościate niespodzianki maść cynkową. Niestety jestem skazana na "dożywocie";D, jednak aby być piękną trzeba cierpieć;P Pzdr C;

Gość ...Uciekająca Panna Młoda xD
Ale duzo tych sposobów się tu naczytałam ;p LOL;] Właśnie mam pastę do zębów na Mordce ;p hehe:D Zobaczymy czy pomoże ale szczypie jak cholerka;p

Gość 15 lat magda
k wiecie co zrobiłam powyciskałam je wszytskie w wakacje i mi znikł na pare dni robie takl ciagle wycyskam je i zyje z tym a po zatym mam jeszcze jeden problem z czerwonymi policzkami pieka mnie w szkole w domu nie am czerwonych one reaguja na zmiane temperatury poradzcie cos na policzki prosze was do apteki isc czy co dziekuje z gory prosze cos na ruemience jakis krem w wieku 15 lat zeby mozna było gop stosowac dzia albo mam dla was sposob wezcie paste na nos taka mocna mietowa i potem cytryna tylko ze lepiej pasta robic bo cytryna mozna uszkodzixc skore potem wagry zasusza sie i nie bedzie ich widac tylko troszecze i pomozcie na rumience dziekuje z ghory

az skora cierpnie jak sie czyta o waszych metodach NISZCZENIA skory pod pretekstem usuwania wagrow. cytryna, mieta, alkohol i wiele innych - takich specyfikow nie powinno sie klasc na skore, bo one ja niszcza. zdzieranie skory ziarnistymi pilingami tak samo. wagry sa upierdliwe, moze nigdy sie ich do konca nie pozbedziemy. jest pare sposobow na ulzenie tej sutyacji. jezeli piling to tylko srodkiem NIE PODRAZNIAJACYM SKORY. kwas salicylowy jest w ogole nie podrzniajacy i jako jedyny kwas zluszczajacy wchodzi wglab porow i wyzera sebum. wspomagc to mozna higienicznym i bardzo delikatnym wyciskaniem. podrazniajac skore alkoholowymi, kamforowymi i cutrusowymi \'odkarzaczami\' sprawiamy, ze wierzchnia warstwa skory twardnieje, a to tylko pomaga w tworzeniu sie zapchanych porow z czarnym, zrogowacialym wagierkiem :P szukajcie kosmetykow z kwasem salicylowym o pH nizszym niz 3,5 (przy wyzszym kwas nie dziala). kwas salicylowy to bliska pochodna aspiryny 0 dizala odkazajaco i kojaco.

Gość chlopaczek
witam wszystkich mam taki problem gdzie niegdzie na twarzy mam przyszcze i to bardzo widoczne(zaczerwienione) i mam male krostki podskorne z ktorych wydaje mi sie ze powstawaja przyszcze. Jak skutecznie monza temu zaradzic?? pomocy ;(

Gość LWTSH
Przez wiele lat zmagałam się z zaskórnikami. Dopóki nie dowiedziałam się, że biorą się z zanieczyszczenia organizmu, szczególnie jelit. Przestałam jeść mięso, piję bratek+pokrzywę+rumianek. Doustnie pomaga wit B complex, tablety z wiesiołka. Zmieniłam kosmetyki na lekkie, naturalne, wczesniej stosowałam agresywne na trądzik. Mam linię rumiankową Yves Rocher, jest rewelacyjna. Pomaga maść Brevoxyl co 2 dzień. Popularny peeling: woda+mąka+miód lub jakiś enzymatyczny. Nie mam teraz większego problemu ze skórą.

Gość roksi64
Też mam straszny problem z wągrami ale to nie jest dla mnie problem ja stosuje i polecam żel myjący przeciw wągrom clearskin z avonu jest bardzo skuteczny wągry znikają już po 2-3 użyciu jest nie drogi nie musisz znać konsultantki llub zamawiać z katalogu wystarczy że wpiszecie na allegro w przeglądarce avon i wam sie wszystko wyświetli na prawde polecam ;) jeśli macie jakieś pytania piszcie na mojego e-maila roksi64@o2.pl

Gość kolejna z populacji wagrow
witam dziewczyny. wstalam dzis rano, zobaczylam twarz i mowie "o nie!musze znalezc jakis sposob na te wagry!!!" ile mozna.. :( podczas gdy cztytalam wasze porady nalozylam maseczke oczyszczajaca z AVONU. po zdjeciu troche jakby "zjasnialy" ale nie tak,jakbym chciala. zgodze sie z kilkoma osobami,ktore napisaly ze rozne metody pomagaja roznym osobom o roznej cerze. ja np.nie moge sosowac linii przeciw wagrom z AVONU bo po 1 razie schodzi mi skora:( pasta do zebow tez odpada bo podraznia strasznie skore ;/ co do KOSMETYCZKI- zgadzam sie ze to absolutnie strata pieniedzy. moja przyjaciolka poszla na ogolne oczyszczanie i usuniecie kaszakow. gdy wrocila miala czerwona twarz, rany..co prawda syfow nie bylo,ale zanim rany i zaczerwienienie zeszly,kaszaki wrocily. wyprobuje waszych rad..mam nadzieje ze pomoze.. nie cierpie mogejo nosa ;((((((((

Gość ulinek
dzięki za rady, mam nadzieję, że coś pomoże... chyba wypróbuje ten bevoxyl alco szare mydło... niewiem... trochę się boje, że jak one wyjdą to będę miała takie dziury ozonowe na nosie.... jak macie jakieś inne sposoby to piszcie..... ;)

Gość On xd
a nie lepiej po prostu iść do dermatologa i zażywać jakieś tabletki ?? Myślę ze to bardziej pomaga niż jakieś toniki oczyszczające czy zele do przemywania twarzy ;))

Gość kasia_ro
Ja osobiście uważam, że najlepiej będzie jeśli prójdziecie do lekarza. W aptekach są bowiem specialne maści z dużym stężeniem antybiotyku, które pomogą zlikwidować wągry. Nikt nie jest cudotwórcą, trzeba je testować i w końcu któraś pomoże. Najczęściej trafiamy mniej więcej za 3 podejściem. Cena kompletu maści to około 100zł. Tylko musicie iść do dobrego dermatologa.

Gość ulinek
uch, dziewczyny ja już nic nie wiem...... ;( najpierw poczytalam te wszystkie porady i doszłam do wniosku że wypróbóje bevoxyl już chciałam go kupić ale jeszcze poczytałam i się załamałam... jedni piszą że super! świetne! pomaga! a drudzy beznadzieja! okropne! już wiecej tago nie kupie! i tak są po połowie te opinie i to prawie we wszystkich sposobach.... może to pomaga każdy na inny rodzaj cery pewnie tak jest... ale prosze was dziewczyny, jeżeli już piszecie ze coś wam pomogło to piszcie też jaką macie cere.. =D dzieki i jak ktoś wie jak mają się pozbyc ludzie o jasnej, tlusto-mieszanej cerze tych paskudnych wągrów to bardzo proszę piszcie....... ;)