Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna w ciąży.

Ciężarne,tu możecie pomarudzić...

Polecane posty

nikt nie marudzi?? szkoda.. ja mam dalej nastrój okropny ale teraz dziecko z porodem niech poczeka bo mam jeszcze wizytę u okulisty w poniedziałek po południu tu chciałam już rodzić . a teraz zmieniłam zdanie i niech dziecko poczeka bo mam inne plany .. a co!! ciężarówce to nigdy nie dogodzi

umiecie kobitki chodzic w stanikach?? mnie kazdy uciska!! tzn jeden (dla karmiacych) moge nosic bo jest bardzo miekki - ale jak mam jakis drut czy wogole ciut za ciasny to koniec!! zalamka....mam juz chyba 95 pod biustem albo stowe!!! a mialam przed ciaza 75-80....a jeszcze 2,5 m-ca do terminu.....o mamo....

aha i jeszcze jedno - czy któras ma złe wyniki krwi? ja niestety mam fatalne - i mozliwe ze bede brala zastrzyki - bo tabletki marne efekty przynosza...jakie produkty zawieraja dobrze wchlaniajace sie zelazo?bede wdzieczna jak ktoras wie i napisze! pozdrawiam!!

madziara 🌻 ja ma też ze stanikami problem.. z rozmiaru 75C urosłam do 80F. taki własnie stanik kupiłam w sklepie dla ciężrówek bo normalnego już dawno nie mogłam na siebie znaleźć, całe szczęście że biust przestał mi rosnąc w 6 miesiącu ciąży... produkty zawierające dobrze wchłaniające się żelazo: najlepiej pij sok z buraków zmieszany z marchewkowym jak masz sokowirówkę .. koleżanki z forum tak piły i pomogło.. i przy żelazie to się bierze wit C np. rutinoscorbin albo samą . pomaga wchłaniać żelazo.. ale mleka wtedy nie pij bo ogranicza..

Gość też w ciązy
czesc dziewczyny :) jesli chodzi o stanik to ja też miałam ten problem, kupiłam sobie zwykły bawełniany bez usztywnienia cena około 14 zł (bardzo wygodny) jest naprawde super i chodze w nim cały czas, bo wczesniej to jak wracałam z pracy to od razu sciągałam :) jesli chodzi o zelazo to ja też mam mało narazie biore Hemofer F 2x dziennie ale zobaczymy bo mam jeszcze raz zrobić badania madziara80.... czy ty nie masz terminu na 30 czerwca ?? pozdrawiam :) :) :)

Gość też w ciązy
Uwaga - zmieniam nick na swój "monia 80" bo sie tu rozpisałam :)

Mala23-oczywscie ze jestesmy silniejsze od mezczyzn!!! Moj np nie dalby sobie pobrac nawet krwi, wiec o samym porodzie nawet nie wspomne:) jesli chodzi o seks to mi narazie brzuszek nie przeszkadza, ale przyznam ze moja ochota jakby lekko wygasla..wieczorem jestem padnieta po calym dniu pracy -w firmie za bardzo sie nie przemeczam, ale w domu mam zawsze mnostwo roboty podczas gdy mezus sie zmeczy po odkurzaniu jednego pokoju:P:P:P Agniecha-jesne ze sie znalazlam:) mam tylko jakos mniej czasu na siedzenie na kompie i glownie uczęszczam sie na wrzesniókach:):) Madziara-co do stanikow to tych zwyklych tez nie nosze, bo cyce mi sporo urosły, chcialam kupic jakies fajne dla kobiet w ciazy ale wyglądaly jak namioty :) tak wiec chodze w stanikach tzw sportowych, sa wygodne , rozciagaja sie . wyniki krwi tez mam niedobre-mam anemie mimo iz biore zelazo:( najdziwniejsze ze żelazo mam w normie.....juz sama nie wiem o co chodzi, co do prodktow z zelazem, podobno natka pietruszki ma sporo, suszone owoce, wątrobka-ale tej nie powinno sie w ciązy jadac (zreszta i tak nie bylabym w stanie tego zjesc) zreszta chwilk..mam ksiazke o zywieniu!! zaraz poszukam... zawartość zelaza w produktch roslinnych: 1.ziarna sezamu 2.kielki pszenicy 3.proso 4.soja 5.siemie lniane 6.soczewica 7.fasola biala 8.szpinak 9.koper wloski 10.boćwina 11.jarmuż 12.szcypiorek świeży 13.natka pietruszki swieża hmm o owocach nic nie pisza jesli chodzi o pochodzenia zwierzecego to: 1.wątroba wieprzowa (bleeeeee) 2.pluca wieprzowe (o fuuuj :P ) 3.wątroba cielęca 4.nerki wieprzowe 5.nerki wolowe 6.wątroba kurza 7.wątroba wolowa 8.serca wolowe, wieprzowe 9.dziczyzna 10.wolowina, baranina, wieprzowina, drob 11.malże 12.ryby 13.jajka jesli ktos lubi mieso to prosze bardzo, ale dla mnie te rzeczy sa niejadalne:( dobra koncze bo za duzo sie rozpisalam:) pozdrawiam !!!

głowa mnie boli.. :( wiosenne przesilenie.. te skoki cisnienia..rano słońce po południu deszcz.. i to czekanie .. wrr

No to teraz ja marudzę: Spać mi się chcę, a nie mogę zasnąć bo bolą mnie boki a na plecach jak leżę to mnie \"przytyka\" I ta okropna zgaga 🌼

hejka! monia 80 - termin porodu wg miesiaczki mam 1 lipiec - wg USG raz wyszlo 25 ale ostatnio 29 czerwiec :) dziewczyny! ale dzis przezylam w nocy.... o 3 rano siusiu bylam zrobic i juz nie umialam wrocic z kibelka....musialam wolac meza...ból promieniujacy od prawej nerki po prawe podbrzusze..nie umialam sie ruszyc - ani kroku do przodu ani do tylu ani sie wyprostowac ani przykucnac....naprawde nieprzyjemne...nie wiem co to moze byc....miala ktoras cos takiego?? mam nadzieje ze to nic groznego - w kazdym razie ruchy mojego dzidziora czuje.... teraz tez mnie boli ale jak ide jak staruszka pochylona to da sie wytrzymac :) pozdrawiam marudy!!

aha i dzieki za rady w sprawie produktow zawierajacych zelazo :) jezeli chodzi o sok z burakow i marchwii - pilam przez m-c po szklance! i nic m i nie pomogl.....nie wiem dlaczego - a tak sie meczylam bo nie cierpie burakow....

Cześć wszystkim marudom ciężarnym:)Ja pomarudze na taki oto temat.Otóż od jakiś 3 tygodni cierpię na dolegliwości żołądkowe.Żadne wymioty,ale ogólnie mdłości.No i jeden najwiekszy problem,z którym nie moge sobie poradzić,to dziwny posmak w buzi jak przełykam śline.Czasem to aż mnie odrzuca:(Jak sobie z tym poradzić i czy to normalne???Może więcej pić,bo przyznam że piję może szklankę lub 2 dziennie.Wiem że to mało,ale nie moge się zmusić.Może coś poradzicie???

Lina..rozchorują Ci sie nerki jesli bedziesz tak malo pic! 2 l to minimum, w dodatku w ciazy nerki sa bardziej obciązone! Wiem bo sama lezaam w szpitalu z powodu nerek...ale zdaje sobie sprawe ze niektorym ciezko jest wiecej wypic-moze sprobujesz soki? Bo sie odwodnisz inaczej..moze stad ten posmak w ustach, ze malo pijesz???

czesc marudy :) madziara80.... - to mamy podobne terminy - ciekawe która pierwsza ;) ale sie dziś ..... , byłam u lekarza bo miałam mieć USG i miał mi powiedzieć jak bedzie płeć, mąz sie z pracy zwolnił a tu.... USG sie zepsuło :( następna wizyta 4 maj i strasznie mnie boli kość ogonowa (chyba bo co innego) a tu 8h trzeba siedzieć na tyłku :( a jeszcze zrobiły mi sie rozstępy - tylko na jednej piersi :/ dziwnie troche - no chyba wszystko :) :) :) Pozdrawiam :) http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;28/st/20060630/dt/6/k/45cb/preg.png termin porodu: 30 czerwiec kg nabyte : 7 kg płeć :będzie niespodzianka jak nie naprawią USG! :)

ojj ja musze koniecznie pomarudzic...moj maluszek nie dal mi spac-wyprawial takie harce w brzuszku, ze nawet kiedy usnelam to musialam czuc jak kopie bo snilo mi sie ze mnie brzuch boli:) potem w pracy niewyspana zdychalam az musialam sie urwac troche bo omal nie zemdlalam.........

monia 80!! to ja mialam lepiej! ostatnio -tydzien temu - jak lezalam w szpitalu zlitowali sie nade mna i zrobili USG. mily pan doktor zapytal czy znam plec.powiedzialam ze nie znam. odpowiedzial ze on widzi i juz zna - ale mi nie powie - ze jak bedzie na dyzurze moj lekarz prowadzacy to mi przekaze ta wiadomosc...i....za dwa dni lece jak na skrzydlach do mojego lekarza i okazalo sie ze tamten pan doktor zapomnial zapisac na wyniku usg plci....nastepne USG za jakies 7 tyg............

Madziarko-ja mam dopiero polmetek (20tc) a termin na 29 sierpnia:) Poza tym pracuje u meza w firmie i sie za bardzo tam nie przemeczam, to praca biurowa. Nie ma wiec potrzeby isc na L4:) pozdrawiam:)

Daffodile!! to spoko to sie nie przemeczasz :) ja jestem na L4 od 7 tyg - ale mialam problemy od samego poczatku - i juz nie wrocilam do pracy - zreszta ponad 20 km musialabym dojezdzac - a nie mam sily pzejechac 4 przystankow hehe

Cześć wszystkim!!! Ja też się dołączę... boli mnie ząb ósemka znowu zaczęła rosnąć.😭 I jak tu się znieczulić :P

a mi coraz bardziej daje sie we znaki ogromny brzuch..... rodze za jakis tydzien, dwa (a moze lada chwila?ktoz to wie?) i czuje sie ogolnie calkiem niezle, ale nie mozna nie odczuc, ze nosi sie w brzuchu ponad 3kilogramowego czlowieka??? W dodatku miewam dziwne skurcze, to tępe, to ostre, to mi brzuch twardnieje az trace dech i tp. Fajowo, nie? Chce juz urodzic! A nawet brzuch mi jeszcze nie opadl...:(

Madziarko--kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, bylam w trakcie zmiany pracy. Dostalam nową, w duzej firmie..ale to byla bardzo ciezka praca-wiem bo wczesniej robilam to samo.Dojazdy conajmniej godzine autobusem w 1 strone, potem caly dzien za kolkiem, spotkania z klientami...Po tygodniu, w dniu kiedy mialam podpisac umowe na okres probny, zrezygnowalam. Nie bylam w stanie spędzic nawet 10 minut w autobusie ... momentalnie robilo mi sie tak slabo, ze musialam wysiąść... Dlatego tez zaczelam prace w firmie u meza. Bardzo sobie chwalilam-praca biurowa, ale jakże żmudna!!! Po 3 godzinach czuje sie jakas zdechla:P a do tego jak tylko fatalnie sie czuje, jest mi glupio brac wolne..juz nawet nie przed mezem-bo On akurat wszystko rozumie, ale przed tesciem(jest prezesem) ehhhhhhhh od 2 dni doslownie zdycham, jest mi slabo i nie potrafie nawet usiedziec...nie wiem skad sie to bierze-ciśnienie mam w porzadku, moze to przez moja anemie???? Doslownie mam mroczki przed oczami, jest mi duszno nawet prz otwartym oknie i serce mi jakos strasznie wali.. Mialyscie tez tak????

hej! nie sadze zeby twoj tesc nie zrozumial -przeciez chyba zalezy mu na twoim dobrym samopoczuciu i na zdrowiu dzidziusia. a jezeli chodzi o twoje samopoczucie...ja tez mam anemie i w domu ledwo zyje.nie umiem nawet przejsc bez odpoczynku pol kilometra! a zakupy to meczarnia - nawet w osiedlowych sklepikach! wiec lepiej wez L4 i odpoczywaj = dla dobra dzidzi!! jak ty zle sie czujesz to chyba ono tez prawda??

do 32 tyg! mnie tez bola piersi! pieka, sa czerwone , napiete...i tez nie wiem co zrobic! smaruje czasem balsamem ale ulga na troche.... :(

czesc :) kurcze ja dziś przed pracą poszłam do sklepu ale jakaś babka tyle kupowała ze sie spóźniłam no i sprintem do pracy a jeszcze pokój mam na 3 pietrze :( kurcze jakoś wyleciałam (jeszcze dostało mi sie że tak biegam) ale miałam taką zadyszke że przez pół godziny nie mogłam nic powiedzieć - az sie chyba dzidziuś obudził do jak zacza kopać :) chyba biegał razem ze mną ;) oj kiepsko z kondycją :) Pozdrawiam :)

Madziara-latwo Ci mowic...ja nie umiem z nim rozmawiac jak z rodzina, jest dla mnie jak normalny szef:( on z wlasnym synem rozmawia gorzej niz z innymi pracownikami:( nie jest zly czlowiek, ale odnosze wrazenie ze zyje tylko pracą..sprobuje zadzwonic i spytac chocby o 2 dni urlopu...-hehe widzisz, wole z nim przez telfa gadac, bo w 4 oczy jakos mi ciezko, a nie należe do niesmialych osób:) pozdr🌼

Daffodile - \"Doslownie mam mroczki przed oczami, jest mi duszno nawet prz otwartym oknie i serce mi jakos strasznie wali.\" ja tak mam, byłam wczoraj u gina i mówie mu o tym. Powiedział ze to najprawdopodobniej od tarczycy jak sie to bedzie powtarzalo to ma mi cos dac - więc może u ciebie jest to samo (badałaś kiedyś tarczyce??) Pozdrawiam :)

hmm nie badalam nigdy tarczycy, a tak źle czuje sie dopiero od niedawna-wlasciwie odkad nie spie w nocy. Zobacze czy sie bedzie to powtarzalo, jesli tak to spytam lekarza.