Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna w ciąży.

Ciężarne,tu możecie pomarudzić...

Polecane posty

Mi tez ostatnio coraz duszniej, zadyszki doraz wieksze, palpitacje serca wywolujące mroczki.... ech....slowem -sama rozkosz... tyle, ze mam termin za tydzien i domyslam sie, ze to po prostu zwykle przemeczenie - dzwigam w konco przez 24h na dobe ponad 3 kilogramowego czlowieka w brzuchu... czasem az sie zataczam , bo czuje, ze moje nogi nie sa przystosowane do takiego ciezaru. ech, Pudzianowski by odpadl.... ;)

ola23! dokladnie! nasze nogi nigdy nie dzwigaly tyle ciezaru!! moje przynajmniej nie! :) i mam nadzieje ze beda dzwigac tylko na okres ciąż (planuje jeszcze jedna :)) nie wiem jak ty ale moje juz dzwigaja 73 kg!!! a jeszcze przede mna 2,5 mca! jak fajnie sie masz ze juz za tydzien termin porodu....tez bym chciala.... :D

czesc ja dzis pomarudze :( bo musze siedzieć w pracy do 16 :(( a na dodatek prawie wszyscy maja wolne i jestem sama w pokoju (wymieniamy sie z kolezanką swietami i teraz moja kolej :( ) ja chce do domku - nudzi mi sie Pozdrawiam i wesołych Swiąt :)

Gość cukiernica
:( a ja mam za wysoki cukier :( powinno być 110 mg/dl a mam 117 mg/dl boję się :(

o jejku, nie martw sie tym cukrem, u mnie miesiac temu na czczo wyszlo 147, wiec dostalam glukometr i badam cukier codziennie, i ani razu nie mialam takiego wysokiego, caly czas norma, moze poprostu napilas sie czegos przed badaniem, albo w nocy, tak jak ja;]

Gość cukiernica
poszłam spać z napchanym brzuchem , tylko tyle . Ani nie jadłam ani nie piłam rano :( .A wizytę mam dopiero tydzień po świętach. Ale dziękuję ci Sabbia . Pozdrawiam. 🌻

Gość a ja juz drugi raz
jestem w ciąży, w pierwszej wszystko było super , pieknie a teraz jest mi cały czas niedobrze, mam wzdęty brzuch jak balon a to dopiero 2 miesiąc, przed nikim się nie udało ukryć, moja koleżanka ma taki w 5 miesiącu, jestem ciągle na tzw. minutke przed rzygnięciem:), jakiś dramat a tu dwuletnia córa wyspać się nie daje i nie ma zrozumienia dla mojego złego samopoczucia :) ech pozdrawiam

muszę jechać na drugi koniec miasta bo jestem umówiona , pogoda do bani , spać mi się chce, od rana jestem zmęczona :( i jeszcze kupa roboty do zrobienia :(

Dwie noce wstecz mialam dośc regularne i silne skurcze, wczoraj odszedł mi czop i juz zaczelam wszystkim trąbic, ze czuję, że juz lada moment urodzę, ze dzis lub jutro ... A dzis wszystkie objawy minęły, przeczucia także i pewnie jeszcze pobiegam z brzuchem.... A juz mialam nadzieje... Tak mi cięzko.... A wszyscy pytają \"kiedy kiedy\"?? Ech:-// Dzidzi zapytajcie, ja tez chcialabym to wiedzieć!!!

wrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale mam dzis wstretny dzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! moj mąz doprowadza mnie do szalu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡 nie dosc ze nic w domu nie robi, lata w brudnych butach, podczas sprzatania znalazlam reklamowke brudnych skarpet (WRRRRRRRRRRRRRR!!!) a wczoraj pytalam czy ma cos jesczze do prania!!!!!!!!!Okazalo sie ze wyrzucil obcas z moich cholernie drogich butow, a ktory urwal mi sie kiedy sie poslizgnelam-mialam je oddac do szefca!!! RYCZEC MI SIE CHCE cholerne swieta!!!!!!! ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhrrrrrrrrrr i do tego zbiera jakies graty-ubrania sprzed wielu lat, ktorych nie nosi,jakies stare rupiecie, ktore jego mama kazala mu na smietnik wyniesc, tony gazet sprzed 10 lat!!!!!!!!!!!!!!!!! MAM DOSC!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!! :(:(:(:(:(:(:(:(:(: okropny dzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehe wlasnie sobie humor poprawilam, kiedy zobaczylam ze napisalam SZEWC przez \"f\" :P:P:P:P widac w zlosci czlowiek glowe traci

Gość monia - 80
a ja dzis w nocy robiłam pranie (bo i tak wstaje o 4 do wc)a rano o 7 powiesiłam na polu bo piekne słońce wyszło, o 8 chmury to ja po to pranie zeby mi go nie zlało, o 9 znów słonce - to ja znów na pole kurcze (bo w domu to by sie kisło do wieczora) i tak dziś z tym praniem z 5 razy byłam a jeszcze..... Nienawidze prasować :) Pozdrawiam :)

Mi sie po prostu nic nie chce jest mi smutno najchetniej to bym poryczala troche i na dodatek zjedli mi wszystkie winogronka a ja dzisiaj tylko czekalam az wroce do domu wygodnie sie poloze i bede sobie smakowac slodziutkich winogronek:-(( w dodatku sklepy pozamykane:-(

Mloda Mamo-znam ten ból:) Jak sie cos bardzo chce a nie mozna tego dostac-wtedy nic nie pomaga..:) ja od miesiaca poszukuje w naszym zapyzialym miasteczku jasnego piwa bezalkoholowego-chyba predzej dostalabym je kupujac na allegro hehe :) Pozdrawiam Marudy🌼 PS. czy Wy tez stracilyscie ochote na seks?? Bo ja gdzies od miesiaca wogole o tym nie mysle i nie mam ochoty-jak nigdy wczesniej...

Mało marudzą te ciężarne,no nie? A stereotypy mówią co innego. No i dobrze. Ja niestety nie byłabym sobą gdybym od czasu do czasu nie pomarudziła. Właśnie wpycham w siebie kolejną suszoną śliwkę....to jedna z niewielu rzeczy do jedzenia, których nie cierpię!!! Ale muszę spróbować wszystkiego....to juz prawie desperacja. Na święta - jak to na święta - nie oszczędzałam się z jedzeniem i teraz walczę z zaparciem:-/ Właściwie jestem już w \"fazie terminu\" (dokł.21 kwietnia), więc musze być w stanie gotowości. Ale na razie nic się nie dzieje, co wcale mi sie nie podoba, bo juz ledwo się poruszam... Parę dni temu odszedł mi czop śluzowy i miałam w nocy silne skurcze, które minęły i od tamtej pory nic....:( A je czekam i czekam i czekam..... Od tego oczekiwania niedługo zwariuje, a mój mąż razem ze mną... Jestem chyba zwolenniczką porodów nagłych i przedterminowych....

witam.a co ja mam powiedziec?!jestem w 5 tc,mam brzuch jak balon,boli mnie kregloslup,przez 8 godz.pracy siedze na krzesle,jestem ciagle glodna i przytylam 3kg.a co na to moj kochany mezulek?!skarbie jestes w ciazy to przeciez normalne,nie marudz,wez sobie goraca kapiel...ale zeby to on mnie tak wykapal!!!no!!!

Katharina-jestes w 5 tc czy miesiacu ciazy?nie pomylilas sie??Brzuszek przeciez tak szybko nie wyskakuje:)(przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo) :) No wlasnie jesli chodzi o brzuszki-moj wyskoczyl nagle na poczatku 5 miesiaca i rosnie..o to jak!czuje jak zamieniam sie w slonika:)ciezko przyzwyczaic sie do takiego brzuszka, a to dopiero poczatek, bo on bedzie duzo wiekszy!zauwazylam, ze po nawet niewielkim posilku robie sie pelna i troche mnie mdli. No i mam zakawsy w lydkach-ciekawe skad? i wiecie czego mi jeszcze brakuje??? Spania na brzuchu-to byla moja ulubiona pozycja...:)

Gość kaszel
a ja nie mogę odkaszlnąć bo mnie coś boli na wysokości jajników albo z jednej albo z obu stron . muszę przytrzymywać brzuch żeby nie bolało . Co to za dziadostwo ? czy tylko ja tak mam?

No dobra,teraz moja kolej. Jestem juz okropnie gruba:( Kupiłam sobie spodnie ciążowe i mam w nich wielki tyłek-bo oczywiście tyje za trzy ciężarne. Jest mi ciężko oddychać. Nie mam siły kopać dziecku babek z piasku,bo mi brzuch przeszkadza. Dziś bolał mnie brzuch.Jakos dziwnie,więc trochę się obawiam:( Jestem w 26tyg.i jeszcze conajmniej 12tyg.przedemną! no i boli mnie krzyż okropnie.

Cześć drogie marudki 🌼 A ja dzisiaj skromne marudzonko: MAM CIĄGŁĄ MEGA ZGAGĘ - nie cierpie gada

Cześć marudy :) święta, świeta i po świętach :( właśnie wróciłam od mamy - i jestem tak objedzona ze ruszac sie nie moge :( no ale coś za coś (jedzonko mamy jest pyszne :)) a jutro do pracy :( strasznie mnie boli kość ogonowa :( czy ktoś tak jeszcze ma - zwłaszcza przy siadaniu i wstawaniu :( a jeszcze mam pytanko do madziarki 80... bo jesteśmy w tym samym tc - masz może takie bezbolesne skurcze macicy ? (brzuch robi mi sie twardy) kurcze bo ja od kilku dni mam tak kilka razy dziennie i sie troche martwie - a może to normalne :( pozdrawiam wszystkich :) :)

monia!podobno to jest normalne bo macica przygotowuje sie do porodu. szczerze mówiac nie wiem czy u mnie to skurcze czy cos innego - bo brzuch twardy mam dosc rzadko... zawsze zastanawialam sie jak sie objawiaja te skurcze -dowiemy sie za 10 tyg hehe w kazdym razie jezeli nie masz tak czesto - tylko kilka razy w ciagu doby to nie jest to nic niepokojacego - tak mowil mi moj lekarz.takze badzmy dobrej mysli :) a poza tym - to od 3 godzin tez mnie meczy zgaga.....ale serniczek byl dobry :D i troche za bardzo poszalalam z moja chrzesniaczka malutka i boli mnie brzuch :( no ale coz .... monia! a powwiedz kupujesz juz ciuszki itd? tzn wyprawke? bo ja jeszcze nie mam nic!! nie wiem kiedy zaczac chodzic po sklepach...czy jeszcze nie za wczesnie? pozdrawiam

cześc marudy :) madziarka80... dzieki za odpowiedz już nawet od rana mam miekki brzuszek :) a dzidzia kopała w nocy wiec chyba wszystko ok :) może to było od tej 2h jazdy samochodem po tych dziurach :( - te nasze drogi - myślałam że urodze ;) a co do ciuszków to właśnie wczoraj kupiłam pierwsze body - nawet nie wiedziałam jaki rozmiar :) takie malutkie i zielone :) uniwersalne dla chłopca lub dziewczynki :) bo dalej nie wiem jakiej płci bedzie :) ale na porządne zakupy wybieram sie pod koniec maja bo narazie nie mam kaski :( Pozdrawiam :) :)

Muszę podnieść,bo słabo marudzicie i topik spadł chyba na 4 stronę! Ja dziś się kiepsko czuję.Boli mnie głowa i wzięłam tabletkę od bólu,bo juz nie mogłam wytrzymać.Wiem,że nie powinnam,ale męczyc sie nie potrafię😭. Pospałam sobie po południu.Odpoczęłam. Ide powiesić pranko. A Wy marudzić mi tu!:D:D:D

Ja też tu czasem marudziłam ale pod pomarańczowymi nickami, ale dziś już mi sie nie chce nic.Kwietniówki z mojego forum są nieaktywne dziś i mi się nudzi:( Na dodatek termin mam na czwartek a tu nic, żadnego czopa, wód. Jestem już gruba jak słoń (oglądałam własnie zdjecia z wakacji, żeby się jeszcze podołować), ciężko mi i na dodatek wszyscy się mnie pytają kiedy urodzę. A SKĄD JA MAM TO WIEDZIEĆ?? Albo jak ktoś dzwoni to pierwsze co mówi, urodziła już Kasia?? szlag człowieka może trafić:P No i jeszcze mały dziwnie się układa, coraz dziwniej i już sama nie wiem czy dalej jest pośladkowo czy już miednicowo. Dobrze, że chociaż pogoda dopisuje. Buziaki Marudy

czesc marudy :) ale sie dzis wkurzyłam robilismy dziś grila a wcześniej zrobiłam sobie pranie - piękna pogoda więc szybko wyschnie A tu sasiad umyślał sobie wywozic gnojówke :/ smród jak cholera - znajomi prawie z krzeseł pospadali - wypili troche to nawet podobno nie czuli ;) no ale spoko pozbieralam pranie a ono całe śmierdzi szlak mnie zaraz trafi - wiedział że mamy imprezke i pranie wisi - ale żeby na złośc komuś co za ludzie i jeszcze miche cieszył burak no teraz lepiej :) Pozdrawiam :) :) :) A co do ciuszków to ostatnio moja mama kupiła mi sliczne body dla maleństwa (pierwszy ciuszek), jak to teściowa zobaczyła to dziś kupila 2 pary spiochów, kaftanik i czapeczke :) hihihi ale sie zaczeło babcie bedą szaleć :) http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;28/st/20060630/dt/6/k/45cb/preg.png