Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna w ciąży.

Ciężarne,tu możecie pomarudzić...

Polecane posty

JA CHCE JUŻ URODZIĆ!!!! Może w przyszłym tygodniu się uda.

TE WASZE INFO O DIECIE MNIE TEZ SIE PRZYDA:) ile przybieralyscie w poszczegolnych miesiacach ciązy? a odnosnie marudzenia: boli mnie brzuszek:( czasem jest to nieznosne..boli jak podczas okresu:( nie mam zadnych skurczy ani twardego brzuszka..moze to macica sie rozciaga? Biore no-spe, mam nadzieje ze przejdzie..a moze za duzo sie napracowalam?

Daffodile!! mnie tez boli czasem tak brzuch. gin powiedzial mi ze jesli ten bol przychodzi i odchodzi...nie utrzymuje sie na dluzej - i nie wystepuje oczywiscie za czesto - to jest to normalne. Ale ja - jakis m-c temu mialam taki bo lw nocy przez 4 godziny polaczony z bolem krzyza (pierwszy raz w zyciu bolal mnie krzyz~!!!! ) to wyladowalam w szpitalu - bylam 6 dni na obserwacji i niestety od tego czasu - czyli od ponad m-ca biore tabletki na skurcze :( zeby przedwczesnie nie urodzic

mnie krzyz boli codziennie wieczorem, ale to raczej z przepracowania :( za 10 dni mam wizyte u lekarki, wiec zapytam-i o zwolnienie z pracy, ciekawe co powie.. Wczoraj zaszokowalo mnie chamstwo starych bab w markecie- ide do kasy a tu dwie baby jak sie zaczely ryc w kolejce byle przede mnie! jedna omal nie stratowala mnie koszykiem!raany co za cholota!

a ja mam straszny katar sienny , przez to zatkany nos , bolące gardło przez oddychanie ustami i przy kichaniu płakać mi się chce bo siła wydmuchu jest tak wielka że mam wrażenie że mi się zaraz coś złego z dzidzią stanie :( . I przez to mam wisielczy humor i strasznie czarne myśli :(:(:(

Gość buuuuuuuuuuuuuuuu
a pobuczeć można ? bubbuuuuuuuuuuuuu buuuuuuuuu buuuuuuuuuu

Madziara80 Kiedy idziesz na drugi test glukozy??? Nic nie napisałaś o tym,a ja nie zapytałam. Dowiedz się,jak dalej Cie będzie prowadził ginekolog.Czy dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej? Dawaj znać. Ja dziś czekam na kolejne wynik:O Jak na szpilkach.

dziasiaj bylam!! jutro mam odbierac wyniki!! strasznie sie boje! ale juz psychicznie jestem nastawiona na diete. od soboty juz staram sie jesc zgodnie z lista ktora podalas. napisze jutro na gg jakie mam wyniki i co lekarz na to - jade ok 16 wiec mysle ze na 18 bede juz w domu. pozdrawiam!! ps. myslalam ze zwymiotuje po wypiciu 75 g tej glukozy....koszmarnie niedobre....a ty jak przezylas??

czesc dziewczyny jak to jest z tą glukozą bo ja piłam 50 g ? i po 1h pobranie krwi dobrze że byłam z mamą cały czas ze mną gadała bo bym chyba też zwymiotowała :( Pozdrawiam :)

U mnie z wypiciem 75g było nawet lepiej niż z 50g. Nie wiem dlaczego??? Może stres zadziałał??? Madziara. Odezwij sie jutro na gg,to pogadamy. Jak mnie nie bedzie to napisz i ja odpisze jak wróce do domu.Ok??? Muszę Wam powiedzieć,że lepiej się czuje kiedy schudłam te 3kg.Serio.Robi róznicę. Pozdrawiam.

monia 80!najpierw robi sie skrócony test - czyli 50 g glukozy i sprawdzenie wyniku po godzinie. jak ten wyjdzie zle - robi sie 75 g - sprawdzenie po 2 godzinach. zdarza sie ze po 75 g - wychodzi dobrze - tzn ze jednak trzustka daje rade - wiec \"taka sobie jedna w ciazy\" - moze sie cieszyc!! ja dowiem sie dzisiaj ok 16. bardzo sie denerwuje :(

madziara80.... napewno wszystko bedzie dobrze :) trzymam kciuki

dziewczyny! wam tez tak brzuch twardnieje!! mam dzis jak skała - i nie wiem czy to normalne - czy nastepny powod do zmartwien....

mi tak twardnieje (na około minute) 2-3x dziennie pytałam lekarza i powiedział mi że to notmalne że macica przyzwyczaja się do pordu ale jeśli wystepują one częściej niż 5 na godzine to dają coś rozkurczowego np nospe Pozdrawiam :)

Madziara80. :):):):):):):):):):) A skąd Ty wiesz,że mi drugi test wyszedł dobrze?????:P:P:P:P:P Nic tu o tym nie napisałam:) Tak,to prawda.Wyszedł w normie.Nie wiem,może też i przez to,że odstawiłąm cukier??? Boję się,czy te wyniki nie są mylne.Wiecie,mam schizę teraz!:O:O:O Ale mam zamiar robic powtórke testu na 50g w 32tc.,bo tak sie podobno robi-jeżeli drugi test (75g glukozy)wychodzi dobry. Madziara. Trzymam kciuki,żeby i u Ciebie było ok i żeby u nas obu skończyło się tylko na wielkim strachu:):):):) Odezwij się.Będę czekała.

Monia. Nie wiem jak to jest z tym twardnienie.Ja miałam tak kilka razy.Najgorzej,jak to sie robi w nocy.Okropne:O:O:O Mój lekarz powiedział,żebym brała nospe 3x1tabl. Ale ja go oczywiście nie słucham i biorę tylko,jak mnie cos boli,albo mam skurcze :D:D:D Pierwszą ciaże przenosiłam do 42tyg. Teraz wiem,że w 38tyg. juz ide na patologię ciazy.Więc nie przenoszę.

(to są chyba te skurcze BRAXTONA-HICKSA) - to z mojej madrej ksiązki!!!! które zazwyczaj po 20tc zaczynaja przygotowywać macice do porodu. Bezbolesne, nieprzyjemne twardnienie macicy, rozpoczynajace się od dna i stopniowo przesuwające sie ku dołowi. Trwają one około 15 - 20 sek. Jak zbliza sie 9 miesiąc są one czestsze. Najgorzej jak dziesko wtedy zaczyna kopać :( :) :) :)

hej dziewczyny!! dzieki za odpowiedz w sprawie twrdego brzucha - widzialam sie dzis z ginem - powiedzial ze to normalne :) aha dzis dowiedzialam sie ze bede miec synusia!! do tej pory nie dalo sie z USG ustalic plci :) chociaz wszyscy wróżyli - ze na pewno chłopak!! W KAZDYM RAZIE MA JUZ 2500 KG I LEKARZ POWIEDZIAL ZE NA PEWNO 4 KG JEZELI URODZE W TERMINIE BEDZIE MIEC PO NARODZINACH!! BYK JEDEN!! :) POZDRAWIAM!!

Madziarko-gratuluje duzego synusia:):):)!!!!Masz juz imie wybrane? Bo ja jak dowiedzialam sie ze bede miec chlopca, to mialam imie tylko dla dziewczynki:P mi wlasnie zaczal brzuszek twardniec-bardzo dziwne uczucie. A poza tym czuje sie ŹLE , ale wlasnie pisalam o tym na wrzesniowkach, gdzie czesto bywam, i nie mam juz sil wiecej marudzic;)

patrz na stopke :) kamilek bedzie!! :) a ja na szczescie mialam wybrane dla chlopczyka = dla dzewczynki nie mialam pojecia :)

madziara80... Gratulacje synka :) :) Moja córcia wazy 2080 i bedzie Ola :) Pozdrawiam :)

dziekuje za gratulacje :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) ale dzis sliczne body kupilam......przepiekne!! cos nikt nie marudzi!! !! moze ja troche pomarudze :) wczoraj jak siedzialam bardzo dlugo przy kompie - piszac prace - nie umialam wstac!! musialam na kolanach sie doczolgac do drugiego pokoju!! mialam tak opucniete stopy! :( dopiero po 2 godz lezenia z nimi w gorze moglam stanac na nogi... ttez tak macie?? czy tylko ja jestem jakas taka zdechla??

mi tez puchną stopy :( mieszcze sie tylko w adidaski :) po 8h w pracy to mam nogi jak u niemowlaka :) takie pulchniutkie :) i kość ogonowa czy kogoś jeszcze boli ? :( najgorzej jak wstaje :( no ale jeszcze tydzień i na L -4 ale się wyśpie :) madziara80.. miłego pisania pracy :) kiedy się bronisz ?? pozdrawiam :) :)

nie wiem czy uda mi sie obronic przed porodem. moim celem przede wszystkim jest napisanie tej pracy - potem na pewno nie bede miala do tego glowy. mam wspaniala pania promotor - i mam nadzieje ze jakos mi sie uda. zostal mi ostatni rozdzial praktyczny :) a jezeli chodzi o te stopy to i tak spoko ze mieszcza ci sie w adidasy! mi sie mieszcza tylko w takie sportowe sandaly na rzepy!! zycze zeby czas odliczany do L4 szybko minal :) pozdrawiam!!

czesc dziewczyny.super forum. ja ostatnio jestem taka marudna ze dziwie sie ze moj maz to wytrzymuje mowie mu czasami straszne rzeczy :)n a jak sie wyplacze w jego ramionach to mowie mu ze tak wcale nie myslalm i to nawet czesto tak mam.czasami mam takie humorki ze szok. moj maz raz mi powiedzial ze potrzebuje psychiatry to do tej pory mu wypominam. pzdr