Gość epx Napisano Czerwiec 8, 2012 a w jakim mieście masz sprawę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krysia68 0 Napisano Czerwiec 8, 2012 Agnes ja też w kwietniu ubiegłego roku złożyłam prośbę o SNM i już jestem po przesłuchaniu i świadkowie też ale od lutego czekam i nic się nie dzieje.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agnes P Napisano Czerwiec 8, 2012 ja mam w tarnowie. A krysia gdzie jest? jak dlugo moze trwac przesluchanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agnes P Napisano Czerwiec 8, 2012 a dawno nie slyszalam nic od Z PIEKLA RODEM jak daleko sie posunela sprawa ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inox721 0 Napisano Czerwiec 8, 2012 agnes p Rozjaśniłaś mi trochę sprawę. Ja złożyłem w czerwcu, więc proporcjonalnie mam jeszcze trochę czasu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krysia68 0 Napisano Czerwiec 9, 2012 Moja sprawa toczy się w Toruniu ja miałam przesłuchanie w październiku a świadkowie styczeń i luty. Świadkowie byli przesłuchiwani przez kurię włocławską , pelplińską i toruńską w swoich parafiach oczywiście i od lutego cisza...ale i tak wydaje mi się, że dość szybko wszystko idzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agnesP Napisano Czerwiec 9, 2012 DO INEX - podejrzewam ze latem mozesz spodjewac sie odzewu .. mozesz dzwonic i pytac to nic nie szkodzi . Jak juz pisalam , ja kozystam z pradni przy sadzie - bardzo pomocna.Czym blizej lipca , niepokuj rosnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aska123123123 Napisano Czerwiec 10, 2012 wznawiam pytanie czy ktos z was mial pierwsza instancje w lublinie jezeli tak to jak dlugo to wszystko trwa z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aska123123123 Napisano Czerwiec 10, 2012 wznawiam pytanie czy ktos z was mial pierwsza instancje w lublinie jezeli tak to jak dlugo to wszystko trwa z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ferdek.bardzo.kiepski Napisano Czerwiec 10, 2012 Ja nie miałem, więc nie potrafię pomóc, ale pozdrawiam. Ferdek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość agnes P Napisano Czerwiec 10, 2012 INOX sory ze Cie przekrecilam! milej niedzieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czy to jest możliwe? Napisano Czerwiec 11, 2012 Mój eks mąż powiedział mi ,że nigdy mnie nie kochal i "nie wie czemu się zze mną ożenil" . Czy takie stwierdzenie może być powodem unieważnienia małżeństwa? mamy dzieci... poradźci e, dla mnie to ważne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niestety, to banał... Napisano Czerwiec 11, 2012 To zbyt mało. wielu w czasie sprzeczki plecie różne głupstwa. Nawet jeśli to nie były głupstwa, to trzeba by było to udowodnić i to przekonywująco. Raczej taki trop nie zaprowadzi do celu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do aska Napisano Czerwiec 12, 2012 Ja mam II instancję w Lublinie i oceniam, że idzie bardzo sprawnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aska123123123 Napisano Czerwiec 12, 2012 dziekuje za odpowiedz juz nie moge sie doczekac jak to nabierze tempa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość TG Napisano Czerwiec 12, 2012 wczoraj zostawiłem 2 wersję skargi. Sędzia z którym rozmawiałem powiedział, że zostanie przyjęta i że mam oczekiwać wezwania na przesłuchanie najwcześnie na jesieni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fsdfdss Napisano Czerwiec 12, 2012 Czy wymuszenie majątku i postawienie warunku świadczy o nieważnie zawartym małżeństwie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fdfdftrtrrtr Napisano Czerwiec 13, 2012 Ponawiam temat . Czy postawienie warunku czyni małżeństwo nieważnie zawartym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Arletta Bolesta Napisano Czerwiec 13, 2012 Do Przedmówcy, uzależnienie zaistnienia zawarcia związku od warunku dot. przyszłości czyni go nieważnym. Pozdrawiam dr Arletta Bolesta adwokat kościelny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość epx Napisano Czerwiec 13, 2012 czy ktoś miał czy ma sprawę w Kielcach u ks.Karola? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biga12 0 Napisano Czerwiec 13, 2012 Do Aśka123123123 Witam, ja miałam sprawę w I instancji w Lublinie, bardzo szybko i sprawnie, w lutym złożyłam skargę, w kwietniu byłam przesłuchiwana, w maju świadkowie. Sprawa była rozpatrywana przez Trybunał w październiku, a w styczniu był wyrok. Pozdrawiam i życzę powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aska123123123 Napisano Czerwiec 13, 2012 dziekuje za odpowiedz:) mam nadzieje ze u mnie tak samo sprawnie to wszystko sie potoczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rteterterte Napisano Czerwiec 13, 2012 Arletta Bolesta dziękuję za odpowiedź - jutro wysyłam skargę i dokumenty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość warunek a zlecenie Napisano Czerwiec 13, 2012 Rozmyślam nad złożeniem skargi. Czytam książkę "Prawo małżeńskie kościoła katolickiego". Skarga byłaby z tytułu zgody warunkowej (warunku dot. przyszłości). Jednakże intryguje mnie temat, jak odróżnić warunek od zlecenia ? ? ? Prowadził ktoś swoją sprawę z tego tytułu? Nie rozumiem pojęcia "zlecenie". W tej książce zwrócono uwagę właśnie na to. Może Ty rtertetre wiesz coś na temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zzzxxxhhhkkk Napisano Czerwiec 13, 2012 co wiecie o Poznaniu? Jak długo trwają tam sprawy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rteterterte Napisano Czerwiec 13, 2012 Nie wiem co to znaczy zlecenie? Czy możesz napisać coś więcej. U mnie nastąpił warunek dotyczący zapisania majątku przed ślubem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do rtereretere Napisano Czerwiec 14, 2012 W książce napisane jest tak:"Warunkiem też nie jest zlecenie, czyli dołączone zobowiązanie, pobudka czyli przyczyna skłaniająca do wyrażenia zgody". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lilka2000 Napisano Czerwiec 14, 2012 Na forum pisze dużo osób.Moja sprawa zosała skierowana po pozytywnym wyroku, do II instancji do:Trybunału Metropolitalnego w łodzi.Może ktoś ma tam II instancję -czy możecie coś powiedzieć o tym sądzie? Jak długo trwają sprawy ? Koszty i wszelkie cenne dla mnie informacje. Serdecznie dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia321 0 Napisano Czerwiec 14, 2012 Może mnie ktoś uświadomiś ile to tak na prawde kosztuje?? Osobno płaci sie za I osobno za II instancję? Osobno za wydanie dekretu, który jak rozumiem jest niezbędny by ponownie wyjść za mąż, ożenić się? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monia321 0 Napisano Czerwiec 14, 2012 Kurcze za każdym razem jak się loguję to wkleja się ta sama wiadomość. Ta poprzednia jest tu już chyba trzeci raz więc proszę, zignorujce ją. Jeżeli chodzi o sąd w Poznaniu to nie należy on niestety do najszybszych. Po roku od złożenia skargi jeszcze nie przesłuchani świadkowie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach