Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiakkk

Rzeczoznawca majątkowy!!!

Polecane posty

Gość jawona
Witam, W tym roku koncze studia licencjakie o kierunku administracja i czy moge podjac studia magisterskie o kierunku rzeczoznawca majatkowy ? i czy wogole taki kierunek istnieje? Jesli nie, to gdzie sa organizowane kursy na rzeczoznawce majątkowego? (mieszkam w rzeszowie.

Do udresss! Dziękuję za odpowiedź (w końcu sie doczekalam :) ). Hmm, zazwyczaj jestem samodzielna, jednak tu przydałoby się choć troszkę pomocy ze strony prowadzących praktykę :) W związku z tą \"samodzielnością\" o której piszesz, mam kolejne pytanie: czy bardzo kolidowała Tobie ta praktyka (zwłaszcza odwiedziny w przeróżnych urzędach i zmagania z \"przemiłymi\" mhm urzędniczkami) z pracą zawodową? Podejrzewam, że nie da sie uniknąć zwolnień z pracy... Czy jest możliwe w ciągu 1 miesiąca dopiąć na ostatni guzik operat (w TOPie)?

Gość tratalak
Ja też uczeszczam na praktyki w TO Profil, ale w Gdańsku.. spokojnie dasz radę zrobić do konca 1 operat w miesiąc.. mozesz iść do urzedow do pracy, a czasami przed.. mozesz wziąć wolne i np. przygotowac sobie dane do innych operatow.. jest duzo mozliwosci, jak sie chce :) ja pracuje os 9 - 17 i daje radę :) zycze powodzenia i duuuzo cierpliwości ;-)

Gość udresss
Są takie operaty które można spokojnie zrobić w ciągu paru dni, no ale niestety są i takie gdzie trzeba się nabiegać (np. las). Jeśli chodzi o urzędy to jeśli trafi się na przyjaznych ludzi to nie jest źle. Dobra podkładką jest pismo od TOPu że jesteś w trakcie odbywania praktyki i materiały te są potrzebne do celów dydaktycznych, niezbędnych do zaliczenia tejże praktyki. Ja dodatkowo pisałem sobie pisemko które mi jeszcze podbijał prowadzący rzeczoznawca w którym zaświadczył, że odbywam pod jego pieczą praktykę (taki dobry podkładzik który działa ;). Koszt praktyki w Profilu to około 4200zł. Ten miesiąc na operat to nie jest dokładnie miesiąc. Z każdym prowadzącym są trzy spotkania. Na pierwszym dostajemy tematy (trzy operaty). Po około miesiącu kolejne spotkanie (drugie) na którym jeśli zdąży się przesłać do prowadzącego operat jest szybko omówiony. No i po miesiącu kolejne spotkanie (trzecie) na którym teoretycznie operaty powinny być oddane i zatwierdzone przez prowadzącego. No i teraz z teoretycznych trzech miesięcy robią się dwa. Jeśli nie wyrobisz się z czasem to musisz biegać i szukać prowadzącego żeby tobie podbił operat. Nikogo tu nie straszę, nie jest to praktyka nie do przejścia ale trzeba się zmobilizować i nie odkładać na ostatni moment wszystkiego (ja niestety tak robiłem a potem nocki zarywałem ;) Przestrzegam tych, którzy myślą że zapisując się na praktykę wszystko dostaniemy (na pewni nie w TOP) gdzie indziej może tak jest ale nie tu. Coś za coś. Słyszałem, że indywidualna praktyka u rzeczoznawcy może wynieś nawet w granicach 10 000 – 15 000 a tu około 4 500. Pozdrawiam

Gość inez_81
Cześć wszystkim! Wybieram się na podyplomówkę z szacowania nieruchomości, chciałabym zdobyć uprawnienia, mam jednak pytanie, czy po "Zarządzaniu i marketingu", ukończonym na politechnice (tytuł mgr inż.) można się w ogóle o nie ubiegać? Jeśli coś wiecie na ten temat proszę o info. Pozdrawiam!

Gość ureehsdcjsk
Ja konczylam zarzadzanie i marketing W Olsztynie o kierunku zarzadzanie nieruchomościami.. zostałam przyjęta na praktykę..

Gość inez_81
Dzięki ureehsdcjsk :-)

Gość makpolny1
Jestem zainteresowana praktyka w Poznaniu, jesli ktos ma informacje bede wdzieczna Agnieszka

Gość inez_81
Czy ktoś z Was studiował/studiuje "wycenę" na Politechnice Warszawskiej na wydziale Geodezji i Kartografii? Wybieram się na te studia w tym roku i będę wdzieczna za wszelkie opinie. Pozdrawiam!

Gość pytanie o zarobki
proszę o pomoc, wybieram się na rozmowy kwalifikacyjne i nie wiem, co odpowiedzieć na pytanie o oczekiwane zarobki. jestem w trakcie praktyki. ile zarabia się w biurze rzeczoznawcy majątkowego? czy może ktoś z Was pracuje tak? albo może jest tu jakiś rzeczoznawca i napisze, ile płaci swoim pracownikom.

Do inez_81: ja juz złożyłem podanie na Politechnice Warszawskiej na Wydziale Geodezji i Kartografii i chce zaczac od pazdzierniak tego roku, ale tez nie wiem jak tam jest??

Gość kika1313
ja studiuje na Politechnice Warszawskiej, na Wydziale Geodezji i Kartografii, Wycenę nieruchomości, jestem już prawie po 1 roku i jest tak sobie, jedne wykłady są bardzo interesujące, inne mniej, dużo też się trzeba uczyć samemu, ponieważ partii materiału w stosunku do prowadzonych zajęć jest dużo dużo więcej. Ale generalnie jest ok.

Gość kika1313
ile może zarabiać asystent rzeczoznawcy majątkowego? proszę o info....dodam, że mieszkam w dużym mieście. :)

Gość mirge28
Witam wszystkich. Skończyłem podyplomówkę w zakresie szacowania nieruchomości 4 lata temu i rozpocząłem praktykę i wykonałem 2 operaty, po czym nastąpiła przerwa 4 lata. Szukam kogoś z okolic Gniezna z uprawnieniami gdzie mógłbym odbyć praktyki. Pozdrawiam

Gość do kika
w Poznaniu to asystenci zarabiaja około 1500 netto plus premie które wahają sie od 500 do 1000 zł netto

Gość Iwonaag
Witam serdecznie. Właśnie ukończyłam magisterkę a teraz chciałabym wybrać się na podyplomówkę Chciałabym ją zrobić na UWM w Olsztynie odział w Bydgoszczy Czy ktoś wie czy ta uczelnia dobrze przygotuje a odnośnie praktyk gdzie je najlepiej zrobić podkreślam że jestem z Bydgoszczy, Czy zawód rzeczoznawcy jest dobrze opłacalny ogólnie czy warto zachodu by go uzyskać Proszę o Pomoc..............z góry wszystkim bardzo dziękuję Pozdrowienia

Gość nati 777

Gość nati 777
witam wszystkich. czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat podyplomówki z wyceny nieruchomości (rzeczoznawstwo majątkowe)na Uniwersytecie Warszawskim? program jest adekwatny do późniejszego egzaminu? organizują praktyki? z góry dzię ki za pomoc.

Gość PRACOWNIK

Gość Szpak86
Witam Mam sprawe, intensywnie mysle nad jakism ciekwaynm tematem z zakresu rzeczoznawstwa lub wyceny nieruchomości, oczywiscie nad teamtem pracy licenacjackiej, moze ktos ma jakis ciekawszy pomsyl na moj problem lub jakas ogolna dzidzine ktora moznabyloby sie zajac. Pzodrawiam i dziekuje z gory za pomoc

Gość corno
Czy robił ktoś podyplomówkę na AE w Poznaniu? Warto? I pytanie 2 - czy praktykę można odbyć równolegle z rozpoczęciem studiów? Czy dopiero po ich zakończeniu?

Gość zzz304
Witam! Właśnie zapisałam się na podyplomówkę na Akademie Rolniczą (obecnie Uniwersytet Przyrodniczny) we Wrocławiu. Czy ktoś z Was robił tam podyplomówkę? Czy dużym problemem będzie jej ukonczeniem dla osoby, która ma wykształcenie mgr humanistyczne? Pozdrawiam. Czy rzeczoznawca majątkowy prowadzi własna działalność, czy raczej bywa zatrudniony w jakiś firmach, bankach?

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee
podyplomowki to na ogol formalnosc, chyba ze dotyczy rachunkowosci...

Gość arek86
re: Witam serdecznie. Właśnie ukończyłam magisterkę a teraz chciałabym wybrać się na podyplomówkę Chciałabym ją zrobić na UWM w Olsztynie odział w Bydgoszczy Jeśli chodzi o UWM w Olsztynie to jak najbardziej polecam ta uczelnie, posiada ona ogromne tradycje odnosnie wyceny nieruchomosci, wyklady prowadzi znana nie tylko w Polsce ale i za granica kadra w dziedzinie gosp. nieruchomosciami

Gość AlexZeb
Witam. Czy ktoś z Was obywa lub odbywał praktyki organizowane przez firmę EXPERT w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie?? Czy warto tam się wybrać(jakieś szczegóły odnośnie praktyk mile widziane), czy może polecicie lepsze miejsce na odbycie praktyk zawodowych w Warszawie? Dzięki z góry za Wasze spostrzeżenia!

Gość Joasia_pytanko
Witam wszystkich!! Mam pytanko czy ktoś wie coś na temat odbycia praktyki na rzeczoznawcę w Okręgowym Ośrodku Rzeczoznawstwa i doradztwa SITR w Olsztynie?? czy warto właśnie tam je zrobić jakie maja tam zasady?? Będę wdzięczna za wszystkie informacje

Gość preze
Cy ktoś odbywał praktyki w STOWARZYSZENIU W SZERZOWIE, w Warszawie w WACETOBIE lub w SEDPOLU? Bardzo proszę o opinie.

Gość idzi
Witam, proszę o radę otóż zastanawiam się nad podyplomowymi z wyceny lub z pośrednictwa nieruchomości. Tylko nie wiem czy warto którykolwiek z tych kierunków zaczynać, czy są opłacalne oraz która uczelnia byłaby najlepsza (chodzi o Katowice lub Kraków).Jak długo w ogóle trwa w rzeczywistości zdobycie takich uprawnień. Bardzo proszę o radę i pomoc.z góry dziękuję.

Gość qwemnb
Proszę o informację czy mieszkając 100 km od Warszawy jest realne odbyć roczną praktykę w stowarzyszeniu w którym gwarantuje szkoła praktyki?