Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gosiakkk

Rzeczoznawca maj膮tkowy!!!

Polecane posty

Go艣膰 ania222tlen
Trudno艣ci ze znalezieniem zaj臋cia hmmm..... znalezienie zaj臋cia zwi膮zanego z ewentualnym przysz艂ym zawodem podczas odbywania praktyk graniczy z cudem...pr贸buj臋 od paru miesi臋cy ale towarzystwo bran偶owe (przynajmniej u mnie) jest "szczelnie" zamkniete mo偶na zapomnie膰 o tym 偶e kto艣 dopu艣ci膰 do jaki艣 zlece艅 cho膰by w roli asystenta, po co maj膮 sobie hodowa膰 konkurencj臋. Ma艂o tego jak do tej pory spotka艂am si臋 w prost z jawnym zniech臋caniem rzucaniem k艂贸d pod nogi... i szczerze m贸wi膮c jestem ju偶 bliska poddaniu si臋 ale zabrn臋艂am ju偶 tak daleko 偶e w pewnym sensie nie ma wyboru tylko brn膮膰 dalej, a je艣li chodzi o prac臋 to jestem w tej chwili bezrobotna...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ania222tlen
Trudno艣ci ze znalezieniem zaj臋cia hmmm..... znalezienie zaj臋cia zwi膮zanego z ewentualnym przysz艂ym zawodem podczas odbywania praktyk graniczy z cudem...pr贸buj臋 od paru miesi臋cy ale towarzystwo bran偶owe (przynajmniej u mnie) jest "szczelnie" zamkniete mo偶na zapomnie膰 o tym 偶e kto艣 dopu艣ci膰 do jaki艣 zlece艅 cho膰by w roli asystenta, po co maj膮 sobie hodowa膰 konkurencj臋. Ma艂o tego jak do tej pory spotka艂am si臋 w prost z jawnym zniech臋caniem rzucaniem k艂贸d pod nogi... i szczerze m贸wi膮c jestem ju偶 bliska poddaniu si臋 ale zabrn臋艂am ju偶 tak daleko 偶e w pewnym sensie nie ma wyboru tylko brn膮膰 dalej, a je艣li chodzi o prac臋 to jestem w tej chwili bezrobotna...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sssssssssssssola24
Ciezko ito bardzo,trzeba miec plecy-taka niestety prawda,albo duuuuzo szczescia. Ja dosta艂am sie do kancelarii notarialnej, niby praca nie tak bardzo zwiazana z zawodem-ale duzo,bardzo duzo sie nauczylam-a co do praktyki i zdobywania informacji nieruchomosci mysle ze bedzie mi prosciej...ale fakt to by艂 czysty fux. mam nadzieje ze i z praktyka nie bedzie trudno. Jesli nie znajdziecie rzeczoznawcy w poblizu zamieszkania ktory by Was przyjal,to sa przeciez organizacje ktore prowadza praktyki-co prawda indywidualna praktyka przewaznie jest lepsza no ale jesli ktos chce dojsc do celu to chyba nic nie stoi na drodze no nie???:) powodzenia, nie rezygnujcie-bedzie dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fasolka1982
jak sprawa wygl膮da na 艣l膮sku ze zdobyciem praktyki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Griga
Witam Mam w planach karier臋 w nieruchomo艣ciach. Wyb贸r pad艂 w艂a艣nie na wycen臋. Od przysz艂ego roku akademickiego zamierzam rozpocz膮膰 studia podyplomowe w tym kierunku. Jednak po przeczytaniu waszych post贸w targaj膮 mn膮 w膮tpliwo艣ci co do celowo艣ci i sensowno艣ci tej decyzji... Mam do was par臋 pyta艅 Mianowicie jestem absolwentk膮 studi贸w humanistycznych (!!). Czy studia i praktyki rzeczywi艣cie s膮 nie do przebrni臋cia? Czy po uko艅czeniu samych studi贸w bez podj臋cia praktyki jest szansa na zdobycie stanowiska zbli偶onego z bran偶膮 nieruchomo艣ci? Pytam, bo na chwil臋 obecn膮 na praktyk臋 mnie po prostu nie sta膰 :) Szczeg贸lnie interesuje mnie, gdzie wy pracujecie b膮d藕 pracowali艣cie w trakcie lub przed praktyk膮. I ostatnie, czy przy przyjmowaniu na praktyk臋 stowarzyszenia zwracaj膮 uwag臋 na kierunek studi贸w magisterskich jakie si臋 uko艅czy艂o?? Powiem szczerze, 偶e zaczynam mie膰 kompleksy i chyba si臋 poddam, cho膰by ze wzgl臋du na fakt, 偶e wcze艣niej dost臋p do tego zawodu mieli ekonomi艣ci, prawnicy i budowla艅cy, a na human贸w ostatnimi czasy krzywo si臋 patrzy :) Prosz臋 o rzeczow膮 opini臋, bez komentarzy typu "daj sie spok贸j" (cho膰 znaj膮c m贸j up贸r mog艂oby mnie to jeszcze bardziej zmobilizowa膰 :) Z g贸ry dzi臋ki, Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mik
Tak naprawd臋 to po studiach humanistycznych jest bardzo ci臋偶ko - no chyba, 偶e kto艣 ko艅czy艂 prawo lub jaki艣 kierunek oparty na prawie - wtedy jest na pewno l偶ej. Ale do tego dochodz膮 trudne tematy z budownictwa, ekonomii.. Na pewno najci臋偶ej b臋dzie ci przeskoczy膰 tematy techniczne. Znam osoby kt贸re jako艣 tam zrobi艂y praktyk臋 obla艂y raz, drugi egzamin i da艂y sobie spok贸j bo stwierdzi艂y 偶e i tak nie b臋d膮 w stanie samodzielnie wycenia膰 - praktyka to piku艣 przy realiach codziennej pracy rzeczoznawcy. Naj艂atwiej jest osobom, kt贸re pracowa艂y w charakterze asystenta/pracownika rzeczoznawcy maj膮tkowego. Ale np. w moim mie艣cie jest to praktycznie niemo偶liwe- chyba 偶e jest si臋 cz艂onkiem rodziny albo znajomym jakiego艣 rzeczoznawcy. Miejsca pracy kt贸re na pewno jako艣 u艂atwiaj膮 poznanie temat贸w wok贸艂 wyceny to: urz臋dy gmin/miejskie (wydzia艂y gospodarki mieniem/architektury); biura po艣rednictwa nieruchomo艣ci, kancelarie notarialne, urz臋dy skarbowe. Aby by膰 dobrym rzeczoznawc膮 i dzia艂a膰 samodzielnie trzeba by膰 naprawd臋 dobrym i do tego mie膰 "wej艣cia" w wielu miejscach (banki, urz臋dy) - o zlecenia indywidualne baaardzo trudno m艂odemu rzeczoznawcy. Do tego dochodz膮 du偶e koszty szkole艅 - np szkolenie bankowe ok. 2200z艂, szkolenie skarbowe 1200z艂 - to tylko przyk艂ady. Problem z dost臋pem do bazy cen - startujesz na rynku to nie masz nic - a ci臋偶ko si臋 wgry藕膰 do skostnia艂ych struktur stowarzysze艅..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GMkInvest
Mamy do zaoferowania podnajem cz臋艣ci lokalu dla rzeczoznawcy w biurze nieruchomo艣ci. Biuro znajduj臋 si臋 w centrum miasta przy ul. Piwnej 24/55(Plac Bohater贸w Getta). Oferta obejmuje: - Mo偶liwo艣膰 korzystania z biura 9-17 (mo偶liwo艣膰 uzgodnienia innych godzin) -W艂asne miejsce w pracy w nowym 3 pokojowym lokalu z 艂azienk膮. W艂asne biurko, fotel, szafka w du偶ym pomieszczeniu wraz z 2 po艣rednikami. - Dost臋p do: *Szybkiego Internetu *Telefonu *Faksu *Kolorowej drukarki *Ksero *Skanera - Osobne pomieszczenie do spotka艅 z klientem do dyspozycji - Mo偶liwo艣膰 odbierania korespondencji - Reklama na stronie www.gmkinvest.pl oraz ulotkach - Dost臋p do klient贸w GMK INVEST Korzy艣ci dla rzeczoznawcy: - Bardzo dobra lokalizacja zar贸wno pod k膮tem dojazdu jak i presti偶u - Brak generowania dodatkowych koszt贸w - Dost臋p do wielu nowych klient贸w dzi臋ki wsp贸艂pracy z GMK Invest Cena zale偶na od poziomu eksploatacji, a tak偶e od wymaga艅 rzeczoznawcy Z powa偶aniem Miko艂aj Karolewski Po艣rednik w obrocie nieruchomo艣ciami tel. 794 25 24 24 email: mkarolewski@gmkinvest.pl Gmk Invest ul. Piwna 24/55 30-527 Krak贸w tel./fax. 12 445 62 89 www.gmkinvest.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Griga
do Mik Dzi臋kuj臋 bardzo za informacje. Wcale mnie nie pokrzepi艂y, tym bardziej, 偶e rozmawia艂am z doradc膮 zawodowym, kt贸ry r贸wnie gorliwie mi odradza艂, jak pewna osoba wy偶ej wszystkim innym nie siedz膮cym w temacie humanistom. I to ze wzgl臋du na szczelno艣膰 zawodu, nie mniejsz膮 od zawod贸w prawniczych. Planowa艂am sta偶 w kom贸rce zajmuj膮c膮 si臋 geodezj膮 i katastrem, my艣l膮c, 偶e wdro偶臋 si臋 w nieco w te kwestie. No c贸偶, poddaje si臋, cho膰 nieruchomo艣ci to tak偶e zarz膮dzanie oraz po艣rednictwo:). Czyham dalej, dalej nie wiedz膮c co z sob膮 zrobi膰 :) pozdrawiam i powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gdagda
Halo, halo, zastanawiam si臋 na studiami podyplomowymi - mo偶e kto艣 z Was ko艅czy艂 podyplom贸wk臋 organizowan膮 prze Virtum b膮d藕 Sedpol - oczywi艣cie opiniami dotycz膮cymi praktyk te偶 :) generalnie zdecydowania bardziej zale偶y mi na dobrych praktykach ni偶 renomowanej uczelni, st膮d wyb贸r pad艂 na te dwa stowarzyszenia. Za wszelkie sugestie bardzo dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luna-tic
do Ania222tlen - Chcia艂em si臋 zapyta膰 jak tam sytuacja z praktykami w Bia艂ymstoku?? Czy uda艂o si臋 je zako艅czy膰?? Teraz b臋d臋 zaczyna艂 w NOT i podejrzewam 偶e b臋dzie bardzo ci臋偶ko. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rafalkce
Gdzie jest najta艅sza praktyka zawodowa z wyceny neiruchomosci w okolicy Raciborza lub Katowic? Prosze o odpowiedz rafalkce@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich! Jestem ju偶 po studiach i w艂a艣nie zacz臋艂am praktyki z wyceny. Je艣li kto艣 ma na zbyciu ksi膮偶ki, wzory operat贸w i wszelkie inne pomoce przydatne do sporz膮dzenia operat贸w ch臋tnie je przygarn臋 (w rozs膮dnej cenie). Je艣li s膮 osoby z Tr贸jmiasta b臋d膮ce w trakcie praktyk ch臋tne do wsp贸lnego robienia operat贸w (co dwie g艂owy to nie jedna) ch臋tnie si臋 przy艂膮cz臋. moj mail: ewaizabela.o@gmail.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 egie
pod艂膮cz臋 si臋 do tematu, planuj臋 rozpocz膮膰 praktyk臋 w tym roku w Poznaniu i ch臋tnie nawi膮偶臋 kontakt z osobami na podobnym etapie swojej kariery zawodowej

Udost臋pnij ten post

na stronie MI s膮 przyk艂adowe pytania, ceny i terminy egzamin贸w oraz wyniki, czyli mo偶na sobie policzy膰, jaki % zdaje. wnioski i inne formalno艣ci pod baza ok. 1000 pytan jest spis ustwa i rozp, kt贸re trzeba wyryc teraz egzam kosztuje 1300 (z g贸ry za wszystkie etapy, niezaleznie an jakim polegniesz), a jak oblejesz tylko ustny to na nastepny raz placisz 450 pln za sam ustny...

Udost臋pnij ten post

studia (1 rok) i praktyke (tak samo) mo偶na zrobi膰 np an polibudzie we wrocku. ka偶de ok 5000, zjazdy w weekendy, jak studia zaoczne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 analityk
a czy kto艣 z was wie ile taki rzeczoznawca mo偶e zarobi膰 np w warszawie???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olady
Szanowne Forum Przeczyta艂am ca艂y w膮tek i widz臋, 偶e nie jest ju偶 on za bardzo aktywny, ale zaryzykuj臋 i zadam pytanie. Rozpocz臋艂am studia podyplomowe z wyceny. To dopiero pocz膮tek, wiem. Teraz jestem w trakcie szukania pracy dla os贸b lub instytucji zwi膮zanych z wycen膮 nieruchomo艣ci na terenie POZNANIA. Prosz臋 o informacj臋, gdzie mog臋 kierowa膰 swoje CV. Oczywi艣cie nie pytam o adresy email czy szczeg贸艂owe dane, ale og贸lnie. Mam spor膮 list臋 biur wyceny (tych "jednoosobowych" i tych "du偶ych"). Gdzie jeszcze mog臋 wysy艂a膰 sw贸j 偶yciorys? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 artusz
Zamierzam rozpocz膮膰 studia podyplomowe z wyceny nieruchomo艣ci. Si艂膮 rzeczy zacz膮艂em poszukiwa膰 opinii na temat samych studi贸w, jaki i praktyk oraz p贸藕niejszych mo偶liwo艣ci pracy. To co znalaz艂em na rozmaitych forach przesz艂o moje naj艣mielsze oczekiwania. Zamiast rzetelnych opinii opartych na w艂asnych do艣wiadczeniach z praktyk czy ewentualnej pracy, w 90% przeczyta艂em domniemania czy wpisy typu 鈥瀔to艣 co艣 gdzie艣 us艂ysza艂. I to wszech obecne malkontenctwo: za trudno, za d艂ugo, za drogo i w og贸le po co ja zaczyna艂em / zaczyna艂am te studia. Podejmuj膮c tak膮 decyzj臋 (racjonalnym wydaje si臋, 偶e powinna by膰 ona mocno przemy艣lana) trzeba przecie偶 mie膰 cho膰by jakiekolwiek poj臋cie o wymaganiach, 艣cie偶ce doj艣cia do uprawnie艅, nie wspominaj膮c ju偶 o kosztach jakie trzeba ponie艣 a kt贸re do najni偶szych przecie偶 nie nale偶膮. Tak na koniec dobra rada: zacz膮膰 od ch艂odnej kalkulacji typu: po co mi to, dam rad臋 sko艅czy膰 studia, dam rad臋 zda膰 egzamin, dam rad臋 znale藕膰 prac臋 w zawodzie i co r贸wnie偶 wa偶ne, czy mnie na to sta膰. Je艣li si臋 pojawi膮 jakie艣 negatywne odpowiedzi, podj膮膰 ryzyko (jak si臋 nie uda poszerzymy nasze horyzonty)lub wybra膰 inny satysfakcjonuj膮cy kierunek. Przecie偶 wycena nieruchomo艣ci nie zagwarantuje i nie sprawi, 偶e od razu po studiach zaczniemy zarabia膰 dziesi膮tki tysi臋cy z艂otych. A i jeszcze jedno: wi臋cej optymizmu w swoje mo偶liwo艣ci i u艣miech szcz臋艣cia (te偶 jest potrzebny).

Udost臋pnij ten post

Wiatm wszytkich! Od marca zaczynam praktyk臋 i chcia艂abym si臋 dowiedzie膰 z jakich ksi膮偶ek korzystacie do nauki wyceny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 djmakler
Witam, ja sie uczylem np.Nieruchomo艣膰 w Gopodarce Rynkowej oraz dobra ksiazka ktora przedstawia przyklady wycen-operatow jest pozycja pt. Przyklady wycen nieruchomosci, wlasnie ta ksiazke mam do sprzedania bo mialem dwie, jedna moge odsprzedac za dobra cene, tu jest link do aukcji, polecam http://allegro.pl/show_item.php?item=1473518937

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tobiasz
jestem w trakcie odbywania praktyk w Warszawie, nie wie kto艣 mo偶e gdzie mog臋 wys艂a膰 CV? co do postu powy偶ej operaty w ksi膮偶ce nie s膮 rewelacyjne ale jaki艣 podk艂ad jest....

Udost臋pnij ten post

Mam ciekaw膮 ofert臋 pracy dla studenta wyceny lub m艂odego rzeczoznawcy na terenie wojew贸dztwa lubelskiego!!!!!! Wszystkich zainteresowanych prosz臋 o kontakt telefoniczny: +48 725 548 875

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 abcdefghijklmnoprst
Hej! Wiem, 偶e lepiej jest sko艅czy膰 pa艅stwow膮 uczelni臋, ale mam bardziej skomplikowany wyb贸r. Chc臋 stara膰 si臋 w przysz艂o艣ci o licencj臋 rzeczoznawcy. Na razie ko艅cz臋 licencjat na Sopockiej Szkole Wy偶szej. Teraz zastanawiam si臋 gdzie i艣膰 na magisterk臋. Do wyboru mam Uniwersytet Gda艅ski, ale kierunek zarz膮dzanie i tam gospodarka nieruchomo艣ciami albo Wy偶sza Szko艂a Bankowa kierunek ekonomia, te偶 gospodarka nieruchomo艣ciami, ale od razu bym mia艂a podyplomowe z zarz膮dzania nieruchomo艣ciami. Nie wiem co wybra膰 z jednej strony zarz膮dzanie...a z drugiej prywatna uczelnia, ale za to 2 papiery...? Kto mo偶e patrze膰 na uko艅czon膮 szko艂臋 w moim przypadku? Chcia艂abym si臋 jeszcze dowiedzie膰 co jest takiego w tych egzaminach, 偶e tak ma艂o os贸b je zdaje, jak si臋 przerobi wszystkie pytania i zadania ze strony MI, to chyba nie jest tak ci臋偶ko?? Prosz臋 o rad臋 dot szko艂y i egzaminu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 abcdefghijklmnoprst
Powiedzcie mi jeszcze, czy jak ju偶 si臋 ma licencj臋, czy 艂atwo jest znale藕膰 jakie艣 zlecenia? Mieszkam w ma艂ym miasteczku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agnieszka krak贸w
witam, mam takie pytanie czy praktyki odbywa si臋 dopiero po zako艅czeniu studi贸w podyplomowych z wyceny czy mo偶na je rozpocz膮膰 ju偶 w trakcie? Czy u prywatenego rzeczoznawcy te偶 si臋 p艂aci za praktyk臋? pozdrawiam Aga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 abcdefhhijklmnoprst
U ka偶dego rzeczoznawcy si臋 p艂aci za praktyk臋. Ale nie wiem czy musisz sko艅czy膰 podyplomowe. Musisz si臋 spyta膰 tam gdzie robisz praktyk臋, pewnie u ka偶dego inaczej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Agnieszka Krak贸w
Praktyki rozpoczyna sie po uko艅czeniu studi贸w podyplomowych ( wynika to z przepis贸w rozporzadzenia MI z dnia 15 lutego 2008 r.). Dz. U. 2008 r. Nr 31 poz. 189 Jesli chodzi o praktyki to jest rodzaj umowy cwyilnoprawnej miedzy Tob膮 a rzeczoznawc膮 majatkowym. Z tym偶e wazne, aby ta osoba by艂a uprawniona do prowadzenia praktyki zawodowej ( patrz rozporzadzenie). Oczywi艣cie mo偶e by膰 sytuacja, 偶e jak robisz praktyki nie w stowarzyszeniu, tylko u " prywatnego" rzeczoznawcy mo偶esz ty miec p艂atne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamil_85
Witam serdecznie wszystkich kandydat贸w na rzeczoznawc贸w oraz tych, kt贸rzy ju偶 uzyskali uprawnienia. Powiedzcie mi prosz臋, gdzie mog臋 znale藕膰 spis akt贸w prawnych, kt贸rych tre艣膰 nale偶y przyswoi膰 przed egzaminem pa艅stwowym? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕 i pozdrawiam, Camel

Udost臋pnij ten post