Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejejejej ratunku

Mięso poza lodówką - jak długo?

Polecane posty

Gość ojejejejej ratunku

Robię dzisiaj pieczony schab. Świeże mięso zamarynowałam, tzn. położyłam w brytfance z oliwą z oliwek, solą i ziołami, w temp. pokojowej. Leżało tak ponad 2 godz., teraz się piecze. A ja się boję, ze przez ten czas mogło stać się coś złego, tzn. mięso zaczęło się psuć.... Poradźcie, czy to marynowanie w temp. pokojowej mu nie zaszkodziło? dzięki! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie, przez tak krótki czas nic się nie stało :) Gorzej gdyby leżało przez cały dzień :o Ale tak to spokojnie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojejejejej ratunku
Naprawdę? Uffff dzięki, taką mam właśnie nadzieję, właśnie siedzi w piekarniku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jeśli mięso mielone uduszone w garnku zostało na noc na kuchence(ok 7-8h) a później schowane do lodówki to nadaje się nadal do zjedzenia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ryzykowne według mnie , ale każdy ma inny żołądek , może Tobie nie zaszkodzi. Mam znajomą która potrafi trzymać zupę w lodówce i zjada bez problemu po dwóch tygodniach przechowywania .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×