Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram się Wam pomóc w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

Pracuję w perfumerii. Wielu znajomym pomogłam, twierdzą że zawsze trafiam w 90%. Poza tym był już podobny topik i cieszył się dużą popularnością. Powiedz jakie lubisz zapachy, jak wyglądasz i jaką jesteś osobą, a ja spróbuję pomóc. Pozdrawiam

:) Lubie swieze zapachy, nie te ciezkie, wieczorowe. Ostatnio podobal mi sie MEXX wiosenny. Mam ciemne wlosy, ciemna oprawe oczu, blada cere. Jestem zamknieta w sobie, lubie samotnosc. pozdro

ja też pracuję w perfumerii..też potrafię odbrać sobie zapach..ale chętnie się dowiem, co do mnie pasuje..jestem blondynką,brązowe oczka,kocham zapachy słodkie..hmm..co mi poradzisz?

Mantikora, sugerowałabym 1) Chacharel Promese ( mandarynka, bergamotka, jaśmin Sambac, orchidea, czarna jagoda, ambra, piżmo, drzewo sandałowe i drzewo cedrowe. ) bardzo kobiece, delikatne. 2)DOLCE&GABBANA LIGHT BLUE (sycylijska cytryna, jabłko, kwiat dzwonku, jaśmin, bambus, aromat białej róży, na dnie drzewo cedrowe i ambra) 3) Issey Miyake L\'Eau D\'Issey ( lotos, frezja, cyklamen, lilia wodna, goździk, lilia, piwonia, na dnie piżmo, ambra, tuberoza i aromaty drzewne) Zapach dla kobiet zaskakujących, ale nie agresywny.

ja tez prosze o dorade;) brunetka,zilone oczy, twarz koloru brzoskiwni,preferuje raczej swieze, delikatne zapachy, uzywalam Lacoste touch of pink, teraz tommy girl.. ale jakos nie trafiam z zapachem w 10m,moze cos doradzisz?:)

Poprosze o rade, perfumy to moj fetysz ;) Otoz: energiczna blondynka, ciemna raczej oprawa oczu, kolor oczu: piwny, skora brzoskwiniowa, lubie zapachy kwiatowo- korzenne, nieco orientalne tez, troche slodkie. Nie mam jednego ulubionego typu, szukam i nie moge znalezc tzw swojego zapachu. nie lubie tylko zapachow tzw ogorkowych ;) Z gory dzieki :)

Gość 24/kobitka
lubię zapachy z nutką cynamonu i piżma, mam ciemnobrązowe włosy, takie same oczy i jasną cerę. Jestem osobą nieco nieśmiałą ale ambitną i lubiącą wyzwania....

perfumeryjka, witam koleżankę po fachu. Zabiłaś mi teraz ćwieka :) Trudne zadanie przede mną ale postaram się 1) Azzaro \"Visit\" ( Pieprz i liście gorzkiej pomarańczy, róża pieprzowa i indyjski jaśmin, na dnie Bursztyn, piżmo i fasola tonka) 2) Lolita Lempicka \"Woman\" ( bluszcz, anyż, fiołek, irys, fasola tonka, wetiwer, wanilia) 3)Max mara \"Max mara\" ( soki roślinne, imbir, sycylijska cytryna, magnolia, biała lilia i orchidea, na dnie trzcina cukrowa, piżmo i drewno egzotyczne) Trafiłam?? :)

Gość heh no wiec spróbujmy
tym razem ja. Ciemne oczy i włosy. Indywidualistka, o spokojnym charakterze fascynująca się wszystkim co tajemnicze i odrobinkę niepokojące. Lubię zapachy cechujace się tym czymś właśnie. Szukam czegoś specyficznego i jedynego w swoim rodzaju, wyrózniającego się, a jednoczesnie niezbyt agresywnego i nachalnego.

Czarna Lwl Dla brunetki coś troszkę mocniejszego niż tommy czy lacoste... ale nadal świeże. Może.... 1)Calvin klein \"Escape\" ( jabłko, mandarynka, róża, śliwka, brzoskwinia, piżmo, sandałowiec.) Zapach urzekający, powabny, ale też delikatny. 2) Gucci \"Envy Me\" ( lychee, granat, ananas, różowe piżmo, biała herbata, na dnie drzewo tekowe, sandał i piżmo) 3) Cerruti 1881 ( sycylijska mandarynka, świeżo ścięte liście oliwne, winogrona, irys, na dnie paczula i cyprys) Zapach o włoskim temperamencie, ale nie agresywny.

Gość Gosiam
To ja też poprosze o porade. Włosy ciemne, oczy niebieskie.Lubie ciężkie, mocne zapachy. Trudno mi znaleść coś odpowiedniego.

Gość grapka
własnie kogos takiego szukałam...No więc tak... lubie perfumy słodkie (ale nie do przesady ) i lekko kwiatowe,ale zeby były z taka nutką jakiegos "charakterku". nie moga być zbut słodkie . Podoba mi sie VERSACE Cristal Noir ale zbyt słodki i cukierkowy, miałam Lacoste Touch of ..., podobała mi sie limitowana edycja Eternity _LOVE_ ale zbyt kwiatowa ,a ale śliczna jest.Nie lubie perfum mocnych, i ciężkich...Mam 21lat, blond włoski długie z czekoladowymi pasemkami, duuuze niebieskie oczka i malutki nosek..poza tym jestem dość szczupła 48kg i uwielbiam jasne pastelowe kolorki , a najbardziej różowy...proszę o rade

no to moze ja tez sprobuje,jestem blondynka o zielonych oczach-w swietle dziennym,a niebieskich-w swietle sztucznym,jestem tak samo niezdecydowana co do zapachu perfum,jak moje oczy co do koloru:) jestem młoda mama wiec potrzebowała bym zapachu swiezego,ale zarazem takiego ktory pobudza zmysły mezczyzn,w szczegolnosci mojego meza:)

Gość moim
zdaniem nie masz dzieciecej urody :) wygladasz na swoje latka:) pozdrawiam

Stay Cool 1) Kenzo \"Flower\" ( bukiet fiołków, dzikiego głogu, czarnej porzeczki i bułgarskiej róży, wanilia Bourbon, białe piżmo, wonna żywica) 2) Givenchy \" Amarige D\'amour\" ( mandarynka, czarna porzeczka, nuta serca cały bukiet białych kwiatów: dzika róża,jaśmin i biała mimoza, na dnie drzewo sandałowe i amber) 3) Jesus del Pozo \" Esencia de Duende\" ( mandarynka, kolendra, bergamotka, róża, jaśmin, kwiat lotosu, konwalia, na dnie cedr, mahoń i drzewo sandałowe) 24/kobitka nie kojarze zapachów cynamonowych :( Ale postaram się dobrać coś ciepłego, troszkę orientalnego 1) Kenzo \"Jungle\" ( kardamon, mandarynka, korzenne goździki, ylang-ylang, mango, kminek, na dnie paczula, lukrecja, piżmo) 2) Dior \"Hypnotic Poison\" ( migdał, kminek, jaśmin, sandał, mech, wanilia, piżmo i drzewo cedrwe) 3) ewentualnie Fendi \"Celebration\" ( pomarańcza, wiśnia, mandarynka, różowy piprz, jaśmin, kwiat jagody, na dnie cedr, piżmo i ambra) ten zapach jest dosyć świeży,ale pięknie się rozwija. No więc spróbujmy 1) zdecydowanie Donna Karan \"Black Cashmere\" ( masala, biały pieprz, goździk, gałka muszkatałowa, nasiona janowca dają pewną słodycz, na dnie wyciąg ze szlachetnego afrykańskiego drzewa Wengue i nuta drzewa Bois de Miel) 2) Thierry Mugler \"Alien\" ( jaśmin, sambak, kaszmeran, na dnie ambra) zapach mniej \"nachalny\" niż Donna Karan 3) Armani \"Code\" ( pomarańcza, imbir, bigarade, na dnie miód i drzewo sandałowe0- wyraźny, wyrafinowany i bardzo zmysłowy.

fajny topik - ja tez poprosze o rade :) mam 34 lata , krotkie ciemne wlosy , niebieskie oczy , jestem kobieta energiczna i pelna humoru . Nie bardzo wiem jakie zapachy lubie choc napewno nie bardzo slodkie. Podoba mi sie bruno banani i celin dion...

Gość 24/kobitka
z tym Kenzo i Diorem to strzał trafiony w 100% :) :) :) jedynie tego ostatniego zapachu nie znam więc przy najbliższej okazji sprawdzę. Wielkie dzięki

Dziekuje za porade :), szczerze mowiac nigdy zapachow tych nie uzywalam, a zmieniam dosc czesto i flakoniki szybko u mnie pustoszeja :) Co do Flower Kenzo- nie w moim typie, zainteresowal mnie natomiast Jesus del Pozo- nie omieszkam sprawdzic tego zapachu. Zawsze lubilam dobre perfumy i mojej slabosci wierna bede do konca zycia :)

Gość No więc spróbujmy
Dziękuję za szybką, rzeczową odpowiedź 🌻 z chęcią wypróbuję

Strasznie was już dużo :) Gosiam 1) Azzaro \"Visit\" ( Pieprz i liście gorzkiej pomarańczy, róża pieprzowa i indyjski jaśmin, na dnie Bursztyn, piżmo i fasola tonka) 2)Yves Saint Laurent \"Cinema\" lub nawet \"Opium\" (bardzo ciężkie) Cinema ( korsykańska klementynka, kwiat migdałowca, fiołek alpejski,jaśmin, piwonia, na dnie ostre białe piżmo i wanilia) a Opium ( tangerynka, śliwka, goździk korzenny, kolendra, kwiat goździka, lilia, róża, mirra, opoponaks, kastoreum, cedr, sandałowiec) 3) Dior Addict ( kwiat jedwabiu, liść mandarynki, kwiat pomarańczy, bułgarska róza, wanilia, sandałowiec, mimoza, jaśmin, bób tonka, Night Queen Flower.) Grapka 1)Christian Dior Miss Dior Cherie ( liście truskawki, zielona mandarynka, fiołek, różowy jaśmin, sorbet truskawkowy, na dnie paczula i piżmo krystaliczne) 2) Cacharel Amor Amor ( mandarynka, różowy grejpfrut, czarna porzeczka, kwiat jaśminu, różana esencja, konwalia, wanilia, szary amber, drzewo sandałowca, białe piżmo) 3)Escada Pacific Paradise ( limonka, ananas, sorbet kokosowy, kwiat bananowca, wata cukrowa, hawajska sól krystaliczna, na dnie ambra i piżmo) PS 1) Lacoste \"Femme\" ( jamajski pieprz, frezja, biały heliotrop, irański jaśmin, kwiat hibiskusa, absolut róży bułgarskiej, absolut nasion Ambrette, himalajski cedr, akord skórzany, drzewo sandałowe, kadzidło) 2) Hugo Boss \"Pure Purple\" ( biały cyklamen, nektarynka, czarny fiołek, cyklamen, marcepan i biały zamsz) 3)Burrbery \"Brit\" ( włoska limonka, gruszka, migdały, biała piwonia, ambra, bób tonka, drezwo mahoniowe)

oka dzieki jak tylko dostane w swoje łapki te zapachy to sie pochwale ktore mi przypadły do gustu,dzieki:)

Gość figkusjkas
Dobrze teraz JA JESTES OSOBA LUBIACA BYC W CENTRUM ZAINTERESOWANIA, UWIELBIAM WDAWAC SIE W DYSKUSJE I POLEMIKI, JESTEM KOBIETA ZMYSłOWA ODWAZNA, UWODZACA MEZCZYZN,DOWCIONA, INTELIGETNTNA, LUBIE DOBRA MUZYKE, DOBRRY FILM I DOBRA KSIAZKE ZAWSZE STARAM SIE BYC ORYGINALNA, WłOSY MAM CZERWONO-RUDAWE JESTEM OSOBA PEWNA SIEBIE ZDECYDOWANA, NIE LUBIE SłODKICH ZAPACHOW, ALE NIE LUBIE TEZ UNISEKSULANYCH ...ZAPACHOW..I TAKICH ZA MOCNOO KORZENNYCH,,,CIEKAWE CO DLA MNIE ZNAJDZIESZ JESTEM ZWARIOWANA OSOBA:)

Fina 1) Hugo Boss \"Woman\" ( mandarynka, mango, kwi, kwiat Fortunella, frezja, irys, passiflora, na dnie drzewo sandałowe i cedr) 2) Lacoste \"Touch of Pink\" ( liście kolendry, kardamon, czerwona pomarańcza, jaśmin,liście fiołka, nasiona marchewki (!), na dnie wanilia, sandałowiec i delikatne nuty drzewne) 3) Gucci \"Rush 2\" ( narcyz, konwalia, drzewo palmowe, frezja, róża, gardenia, czarna porzeczka, piżmo i mech dębowy)

figkusjkas Jestes bardzo podobna do mnie :) 1)Carolina Herrera 212 Sexy ( drzewo cytrusowe, bergamotka, róża, gardenia, pelargonia, wanilia, drezwo sandałowe, piżmo) 2)Hugo Boss \"Deep Red\" ( kalabryjska klementynka, malinowa pomarańcza, gruszka, porzeczka, potem w sercu zapachu pittosporum, frezja, himalajska lilia imibirowa, na dnie kombinacja cedru, sandałowca i wanilii) 3)Isabella Rossellini ISAbella ( czerwona porzeczka, kumquat, bób tonka, heliotryp, magnolia, na dnie wetiwer i irys)

Gość natkanatka
cześć, ja Muszę wiedzieć jakie zapachy są podobne do Dolce gabbana Light Blue i do Cerruti Image. pomożesz?

Gość malenka22
ja tez poprosze:) brzoskwiniowa cera ciemne wlosy oczy piwno zielone mam 22 lata ale wszyscy daka mi najwyzej 18:) lubie slodkie delikatne zapachy np uwielbiam mgielke do ciala waniliowa z avonu,individual blue tez z avonu oraz pume flower :) I co Ty na to?:)

chętnie skorzystam z porady - jestem drobną brunetką (jak nick wskazuje) :P na ożywienie mam Oxygen Lanvin, ale wolę G.Armani \"She\", mam też Elizabeth Taylor, Red Jean Versace, a mam ochotę na jeszcze jakieś podobne z tego rodzaju zapachów... Możesz mi cos polecić?