Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnesolka

POLDANEN I INNE SITOSTEROLE NA TRADZIK zamiast diane-35

Polecane posty

zastanwiam sie czy one faktycznie pomagaja, prosze niech wpisuje sie osoby, ktore sostuja naturalne sitoserole czyli: poldanen,prosterol,prostatonin. sa one zarejestrowane do leczenia gruczołu krokowego, ale na stronce rozanskiego jest opis, ze maja wlasciwisoci antyandrogenne jak diane-35. czy tak jest rzeczywscie? komu pomoglo?

nikt nie stosowal? ja wlasnie kupilam poldanen tylko zastanawiam sie w jakich dawkach przyjmowac. raz na stronie rozanskiego jes 2 tabl 1 dz. a raz 2 tabl 3 razy dz.

Ja tez o tym czytałam i zastanawiam się nad stosowaniem tego.Ale niebardzo wierze w skuteczność.Napisz czy to stosujesz i jakie są rezultaty?A możejest ktoś kto to stosuje lub stosował?

dzis mam 2 dzien kuracji, do tego wlaczylam mleczko sojowe, bo to przeciez estrogeny skoro sa wykorzystywane w HTZ w menopauzie. swoja droga ciekawe co by bylo gdyby przyjmowac tabl. z soja na menopauze. przeciez skoro sa osoby cierpiace na trradzik z niedoboru estrogenu, to mysle, ze te tebl. w niczym nie zaszkodza.

nie specjalnie pomagal, nie starczylo mi sil i przerwalam kuracje. pomogło za to zbicie prolaktyny norprolackiem, teraz biore tylko castagnus i wiesiolek dla podtrzymania efektu. Nie kazdy ma jednak tradzik z nadmiaru prolaktyny.

zasatanawiam się czy moge samodzielnie zdecydowac o zazywaniu tego leku, nawet jesli jest ziołowy .... Castagnusa kiedys miałam, ale jak nie miałam dośc cierpliwości.

Po sznupaniu w necie odkryłam, ze sitosterole zawarte w preparacie Poldanen znajduja się z oleju kukurydzianym tłoczonym na zimno ;O) Czyli o wiele taniej niz w aptece mozna kupic olej w spozywczym, popijać i czekac na efekty Cytat ze strony dr Różańskiego: Na rynku istnieją również nowoczesne wysoce przerobione preparaty zawierające wyciąg z zarodków kukurydzy (Neopoldanen Herbapol Poznań - kaps.) lub olej kukurydziany o określonej zawartości fitosteroli w przeliczeniu na beta-sitosterol /np. Gal-Vit - kaps. 350 mg (6,6 mg beta-sitosterolu), Prosterol - kaps. (6 mg beta-sitosterolu)/. Neopoldanen zawiera 12 mg beta-sitosterolu w 1 kapsułce. Przy dzisiejszym dostępie do oleju kukurydzianego (w każdym większym sklepie spożywczym) mało racjonalne wydaje się kupowanie drogich preparatów zawierających olej kukurydziany. Można bowiem spożywać olej kukurydziany w ilości 1 łyżki 2 razy dziennie lub dodając go do rozmaitych sałatek. -------------------------------

Gość kiki23
dziewczyny jeśli stosujecie te tabletki, to napiszcie czy wam pomagają, po jakim czasie zaczęły działać tzn znikły wam pryszcze, prosze bo jestem załamana!!! i napiszcie nazwe koniecznie!!!!!!!!!!!!

Gość kiki23
hej dziewczyny, wzięłam dzisiaj pierwsze 2 tabletki poldanenu, będe brała wg takiego dawkowania jak pisze dr różański, będe pisała na bieżąco o efektach, tzn czy schodzą mi pryszcze! trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!

Gość kiki23
jedna laska na www.gazeta.pl pisała że jej pomogło, wkleje wam jej wypowiedź! oto ona: wkleje wam wypowiedź tej dziewczyny!!!!!!!!!! Re: trądzik na tle hormonalnym vestalinka 16.08.06, 18:07 + odpowiedz Dziewczyny,mam dla Was sposób-rewelacje!Mnie pomoglo w 100 procentach! Walczyłam z trądzikiem hormonalnym 7 lat,brałam Diane 35 i wszelkiej maści antybiotyki,po odstawieniu trądzik zawsze szybko wracał,nie mówiąc o skutkach ubocznych.Na stronie dr.Różańskiego znalazłam informacje o sitosterolach wpływajacych zbawiennie na podwyższony testosteron u kobiet.To naturalny środek roślinny,bez skutków ubocznych,oficjalnie jest na prostatę dla facetów.Biore jedną pigułkę dziennie przez 9 miesięcy,nie mam śladu po trądziku,piękne włosy i unormowane hormony.Trzeba się uzbroić w cierpliwość,pierwsze efekty po 3 miesiącach.Spróbujcie,warto!POLDANEN,bez recepty 25 zł.Nic mi tak nie pomogło,można brać jak długo się chce,sitosterole wpływają dobroczynnie na cały organizm nie szkodzą w żaden sposób!

Ja nie zazywam Poldanenu, ale popijam sobie olej kukurydziany. a efekty chyba trzeba poczekać, bo póki co, nie widzę poprawy. Owszem coś sie poprawiło, ale dzieki kremowi BREVOXYL. Polecam Ci. Bez recepty.

Gość ile to kosztuje na miesiac
??to hormony czy co??

Poldanen kosztuje powyżej 10 zł, ale 1/2 litra oleju kukurydzianego kosztuje tylko 5 zł, a dr Różanski napisał, że mozna pic ten olej

Gość kiki23
jedno opakowanie kosztuje 23zł, ja używam od 3 dni i widze mała poprawe. oczywiscie biore wg zalecen doktora, czyli dawka uderzeniowa.

Gość BubiGirl
nie bierzcie diany 35 bo rozwala zoladek...polecm w zamian cilest takie samo dzialanie a bezpieczny dla zoladka

Co do mnie, to kilka lat temu zazywałam Diane - nie pomogło, potem Cilest - juz po zazyciu 1 tabl dalej rzygałam niz widziałam. Odtad mam uraz do syntetycznych hormonów. Tak więc dlatego tak interesuja mnie sitosterole i efekty ich działania. Ja piję codziennie rano i wieczoram po łyżce oleju z kukurydzy tłoczonego na zimno.

Gość kiki23
dziewczyny ten poldanen na mnie działa!!!!!!!!!!!!! miałam pełno gul pod żuchwą ( jeden na drugim, ok 10 po każdej stronie) i jakieś 5 na obu policzkach, biorę poldanen od piątku tj od 4 dni i efekty mnie zaskoczyły, w widoczny sposób pryszcze mi znikają, na policzkach zostały mi po 1,2 pryszczach poniżej żuchwy po 2. jestem w szoku, jestem szczesliwa!!!!!!!! mam PCOS i nic tak na mnie z wyatkiem diany35 nie działało. to działa podobnie do diany bo też antyandrogennie, ale jest bardzo zdrowe, ziołowe, obniża cholesterol, trójglicerydy z którymi my z PCOS mamy problem. HURRAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

Gość kiepska reklama słonko
Skończ z tymi bajkami....🖐️

Gość zasytanwaiam sie
to jak wypije cala butelke tego oleju przez 4 dni top moge liczyc na oprawe?

Gość nie nie możesz
nawet przy kuracji baaaaardzo silnmymi lekami hormonalnymi poprawa jest po miesiący zazwyczaj. A nie po 4 dniach i to po jakichś ziółkach:O Mówiąc: silne leki, mam na myśli Diane 35 plus Androcur. 🖐️

Gość kiki23
no i oczywiscie od 4 miesiecy biore bromergon ale on mi nie pomaga na trądzik bo mimo tego ze cykl mi sie skrócił z 62 do 31-36 dni trądzik nadal jest, a wręcz od września zaczeło i sie pogarszać i dlatego wiedziałam ze to anrogeny są sprawcą mojego trądu, dlatego też własnie diana mi pomagała. teraz jem poldanen i jestem szczęśliwa bo wreszcie bede mogła zrobić cos z moimi bliznami.

Gratulacje! ja piję olej z kukurydzy, niedobrze mi po nim, mogłam kupić ten Poldanen. No ale kupiłam od razu 3 butle po pół litra, więc wypije to to.chyba, że mamie dam do smażenia

Gość endi
czy on rzeczywiscie działa na tradzik?

Gość kiki23
powiem ci tak : mi pomaga! jeśli komuś pomagała dian35 lub ma trądzik androgenny ( masz duże owłosienie, włoski na twarzy) to pomoże. proponuje poprostu spróbować wziąć dawke uderzeniową po 2 tabletki 3razy dziennie tak jak ja, jeśli zużyjecie całe opakowanie i nie zauważycie różnicy to najwyżej stracicie te 23zł. u nie po tym pierwszym opakowaniu od razu było widać polepszenie. tzn brałam przez 5 dni bo tam jest tylko 30 tabletek. teraz jem już drugie opakwoanie, właśnie dzisiaj dostałam okres i nie miałam żadnego wysypu pryszczy. nie rozumiem dlaczego inni mnie atakują, ni mam w tym żadnego interesu, chce pomóc osobom które cierpią tak jak ja na tradzik. sama dzięki kafe zdobywam różne informacje które niejednokrotnie mi pomagały wiec tez chce się odwdzięczyć, ja sama nie zdecydowałabym sie żeby to brać ale zachęciła mnie wypowiedx dziewczyny z forum na gazecie pl i dlatego postanowiłam spróbować. ona pisze że zobaczyła efekt dopiero po 3 miesiacach tylko że ona brała po jednej tabletce. czyli ja po 3 tygodniach zjem tyle co ona po 3 miesiącach. dziewczyny każda osoba reaguje oczywioscie inaczej, kazdy jest inny, ja pije dodatkowo sok noni który powoduje też lepsze wchłanianie tabletek i suplementów. pa

Super, że Ci pomaga. Mi zaczęło robic sie niedobrze od popijania oleju i zdecydowałam się zakupic w aptece internetowej Neopoldanen - 1 tab. ma 12 mg sitosterolu. Druga sprawa to smarowanie twarzy Brevoxylem i stosowanie kostki Sebamed do cery z tradzikiem. Tez widzę poprawę i to mnie bardzo cieszy i motywuje do dalszej walki 🌼

Gość kiki23
DO MALADETTA a tą poprawe to zauważyłaś jak zaczęłaś brac ten neopoldanen, te sitosterole? bo jestem ciekawa czy na innych też działa? tylko ze ty masz inne tabletki ciekawe jak te twoje działają, niby mają 2x wiecej beta sitosterolu niż moje.

Dopiero co zaczęłam je zazywać. Na razie zazyłam 6 sztuk. Musze poczekać jakis czas na efekt. Na razie stosuje Brevoxyl. Jak tylko zauważę poprawe po Neopoldanenie DAM ZNAĆ!

Hej dziewczyny. Ja tezmam zamiar kupić poldanen (ciekawe czy prosterol bedzie działał tak samo? Ze względów finansowych wolałabym kupować prosterol). Najlepsze jest to że ja 2 miechy łykałam sitosterole i byłam zawiedziona że nie widać takich efektów na jakie liczyłam, a jak dziś przeczytałam, że prostogal,który ja łykałam nie przynosił takich rezultatów to myślałam, że sie potne 😠 No ale jest nadzieja ze mi jednak pomoga :D